Merhaba. Gebelik başlı başına vajinal mantar sebebi. Hiç mantar sorunu yaşamamış kadınlar gebelikte mantar sorunu yaşamaya başlayabilir. Var olan mantar şikayetleri de tabi gebelikle beraber artıyor. Ben de kronik vajinal mantardan muzdaribim. Ilk gebeliğimin son ayları hafif siddette mantarla geçti, ikinci gebeligimin tamamı daha zorlayıcı bir mantarla geciyor. Benim dezavantajim yan etki geliştiği için gebelik dışında da ilaç kullanamıyor oluşum. İlaçsız yöntemler dışında hiçbir şey deneyemiyorum. Doktorlar gebelikte vajinal mantarı çok olağan karşılıyor, mantar gebeliğe ya da normal doğuma engel değil ama annenin konforunu inanılmaz etkiliyor. Madem sizde kasık şişliği falan oluyor o zaman gebe kalmadan tedavisine bakın ki gebelikte daha zorunu yaşamak zorunda kalmayın.
Kadin dogumcum bana sadece organik sirkeli suyla taharet yapmamı tavsiye etmişti. Bu gebeligimde sadece nioli yağlı su ve sirkeli su kullanarak mantarı kontrol altında tutabiliyorum, asla geçmiyor. Nioli yağını da aromaterapist bir eczacı tavsiye etti, gebe olmasam inaniyorum geçirecekti bu yag, çok azalttı ama geçmedi. Bir litre suya 10 damla nioli koyuyorsunuz, her tuvalet sonrası bu suyu çalkalayıp taharet yapiyorsunuz 15 gün boyunca. Bir de sujok terapide önerilen bir parmak masaji var, bu da bende inanilmaz etkili oluyor gebelige ragmen. Orta parmakla yüzük parmak arasında kalan bölge sujokta üreme organlarını temsil ediyor, akupunktur mantığıyla bu noktaları uyarmak üreme organlarını iyileştirebiliyor. Çimdikler şekilde bu iki parmak arasına masaj yapıyorsunuz 10 dakika, bir iki hafta boyunca her gün düzenli devam ediyorsunuz, sadece bu kadar. Son olarak, mantar akıntısı temas ettiği yeri tahriş ediyor ve kaşıntı yapıyor, bu yüzden mendil gibi pamuklu bezler hazırlayıp günlük ped kullanır gibi kullanın iç çamaşırı değiştirmek yerine. Böylece mantarın sebep olduğu ıslaklık hemen hemen hiç oluşmuyor. Ben pamuklu kumaştan pede hafif sirke spreyleyip onu kullanıyorum şu an, yapmadığım gün kaşıntıdan kan revan içinde kalıyorum.
R
Rojbin ozlem
belki sizin de işinize yarar.