• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Mantar/ Enfeksiyon...

Bende 1 senelik evliyim. Sanırım balayında girdiğim havuzdan dolayı mantar oldum. Gece 4te yanma ile uyanma, akşam işe giderken arabada oturamama, ilişki sırasında yanma canıma tak etti artık. Gittim kadın doğum doktoruna. İlk doktor ketoral serisi fitil-krem ve hap verdi. Kullandım gayet düzenlice. Sabah akşam çamaşırımı değiştirdim. Çok şükür gece ağrı ile uyanma oturamama şikayetim geçti ama ilişki sırasında yanma kaldı. Oda eskisi kadar değil daha az. Dün tekrar gittim kullandığım ilaçları anlattım filan. Gel muayene edeyim seni dedi hem smear yapalım senede 1 kere yapılması çok önemli dedi. İlk kez muayene olacaktım ve tırstım açıkcası. Neyse çıktım çatala gerildim haliyle. Doktor felaket mantarın var senin için bembeyaz dedi. Aldığı sıvı örneğini patolojiye gönderdi. Ay sonu alıcam sonucunu. Zolax diye bir ilaç verdi içinde 7 tane var. Travazol krem verdi. Bide ismini hatırlayamadığım 2 kutu fitil verdi. Birinin içinde 1 tane var diğerinde 2 tane var. Fitili kendim atıyorum. Parmağımı bir çıkarttımki sanki kirece sokmuş gibiydi bembeyaz olmuş mantarlar yapışmış sanırım. Bu arada bebek istiyoruz dedim bu mantar varken bebeğin olmaz önce mantarı halledelim dedi. İnşallah kurtuluruz şu pislikten yaa. Havuza girmeye tövbe ettim artık.

Bende 1 senelik evliyim. Sanırım balayında girdiğim havuzdan dolayı mantar oldum. Gece 4te yanma ile uyanma, akşam işe giderken arabada oturamama, ilişki sırasında yanma canıma tak etti artık. Gittim kadın doğum doktoruna. İlk doktor ketoral serisi fitil-krem ve hap verdi. Kullandım gayet düzenlice. Sabah akşam çamaşırımı değiştirdim. Çok şükür gece ağrı ile uyanma oturamama şikayetim geçti ama ilişki sırasında yanma kaldı. Oda eskisi kadar değil daha az. Dün tekrar gittim kullandığım ilaçları anlattım filan. Gel muayene edeyim seni dedi hem smear yapalım senede 1 kere yapılması çok önemli dedi. İlk kez muayene olacaktım ve tırstım açıkcası. Neyse çıktım çatala gerildim haliyle. Doktor felaket mantarın var senin için bembeyaz dedi. Aldığı sıvı örneğini patolojiye gönderdi. Ay sonu alıcam sonucunu. Zolax diye bir ilaç verdi içinde 7 tane var. Travazol krem verdi. Bide ismini hatırlayamadığım 2 kutu fitil verdi. Birinin içinde 1 tane var diğerinde 2 tane var. Fitili kendim atıyorum. Parmağımı bir çıkarttımki sanki kirece sokmuş gibiydi bembeyaz olmuş mantarlar yapışmış sanırım. Bu arada bebek istiyoruz dedim bu mantar varken bebeğin olmaz önce mantarı halledelim dedi. İnşallah kurtuluruz şu pislikten yaa. Havuza girmeye tövbe ettim artık.

canım bende bi soru sorucam ya. 2 aydır bebek düşünüoruz da stresten gerilmiştim 3 kere adet oldum. sonra gittim doktora bireşy var mı diye tahlil yaptırdım çatala çıktım muayene oldum rahmimin temiz olduğunu söyledi ama arada yanma geliyo banada onu sormak aklıma gelmedi eğer mantar ya da enfeksiyon olsaydı orda görür müydü?? ben söylemeli miydim yanma var diye yoksa o anlar mıydı. acaba bende de mi mantar var :S

Canım enfeksiyon filan tahlillerde çıkıyo hep. Bende idrar yolu enfeksiyonu da vardı tuvaletim gelecek diye korkudan su içemiyodum düşün. Saatlerce tuvalette kaldığımı bilirim. Sen doktora söyleseydin keşke yanma problemim var diye. Birde smear testi evli her bayanın senede en az 1 kere yaptırması gereken bir test. İstersen doktora tekrar gidip smear istiyorum diye söyle. Yanma problemini anlat belki enfeksiyon vardır çok başındasındır daha kolay tedavi olursun. Ayrıca mantarı varken hamile kalanlarda varmış bazı forumlarda okuduğum kadarıyla. Ama tehlikeliymiş.

ben kızımı doğurduktan sonra bu sorunla karşılaştım . ne yapsam hangi doktora gitsem ya iltahaplanma, yada fazla temizlemem ama bu öyle bir sorun olduki koku, lor şeklinde akıntı, kaşınma bu evliliğime bile yansıdı fitil kullandım geçti ama kullandığım sürece , semamed kullandım fayda etmedi,troysd kullandım fayda etmedim bir kaç ay önce birinin tavsiyesiyle sabun,jel, ve sprey aldım bunu sürekli bir ay kullandım allahıma şükür şuan geçti ve evliliğimde kurtuldu.

Back