- 15 Kasım 2011
- 1.297
- 526
- 323
- Konu Sahibi elizanelizan
-
Merhaba hanımlar.
Dun aniden vajinal kaşınma ve akıntı durumu hasıl oldu bende...
Bıraz arastırdıktan sonra vajınal mantar veya enfeksıyon olabılecegını ogrendım..
Sımdılık doktora gorunme gıbı bır ımkanım yok. Yakınlarda eczanede yok maalesef. Vajınal enfeksıyon ıse evde furacin isimli bir antıbakterıyal pomad var . Onu kullanmam netıcesınde bu sorunum ortadan kalkar mı?
aynı dertten bende müzdaribimher sene 1 kere de olsa mutlaka olur. özellikle antibiyotik kullandığımda tetikliyor. şaşırıyorum titizliğe aşırı dikkat eden biri olarak neden hep başıma gelir diye. aslında fazla titiz olmamak daha iyiymiş bilinenin aksine:)
önce " travazol kremi" dene ama kaşıntı uzun zaman önce başladıysa mantar derinin altına doğru ilerlemiş demektir. bu durumda ilaç almak gerekir. "zolax kapsül" bu durumda en iyi tedavi yöntemi.ilaç kullanmadan geçmesi mümkün değil.
bir daha olmaması için dış genital bölgenin doğal ph dengesini bozma, içine temizleme amaçlı bişey kesinlikle sokma. oranın doğal yapısı kendi kendini temizlemeye yetiyor. aksine sık sık sabunla yıkamak ph dengesini bozacağı için mantara zemin hazırlıyor. temiz %100 pamuklu iç çamaşırı giy. antibiyotik kullanma. geçmiş olsun.
edit: bence bilmedigin şeyleri sürme, travazol + zolax kapsül en iyisi
cnm benimde bu hafta oldu senede biikaç kez olurdu ama bus efer çok farklıydı yoğun kıvamlı pis kokulu lor şeklinde beyaz şeyler geliyordu doktora gittim smir testi aldı birde enfeksiyon mantar tarzı bişiler dedi antibiyotik ve fitil verdi şu an geçti yok ama daha öncede geçmişti tamammen bitmiyor galiba.
Kızlar ben dün baticone, flucan 2 kapsül ve travogen aldım.. Flucanımı içtim. batıcone'la temızledım kurumasını bekledım. sonra travogen surdum. Ama bu travogen muthıs kaşıntı ve yanma yapıyor ılk surdugunuzde. Kıvrandırdı resmen :26:
bır 7-8 dakıka sonra gecıyor.
bugun kasıntı yok cok sukur. akıntı cok az var. tuvalete cıktıgmda yanma da olmadı. Her ıhtımale karsı benı çileden çıkarsa da travogenı surmeye devam edecegım bır sure. en azından flucanın son kapsulunu de ıcene kadar...
kızlar mantarın belirtileri kıvamı nasıl acaba,bendede sürekli beyaz bir akıntı var,söylemesi ayıp eşimle ilişkiye girince penisinde böyle jöle kıvamında beyaz birşey vardı,iç çamaşırımda zaten sürekli oluyor,bendeki mantarmı yoksa iltihapmı ne anlamadım,dr smear ve kültür aldı ama sonuçları daha 1 hafta sonra alıcam,bende rahimde yarada var,kesin ondan ama yarayada tüp bebek yaptırtacağım için ellemiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?