• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Mantar/ Enfeksiyon...

elizanelizan

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
1.297
526
323
Merhaba hanımlar.

Dun aniden vajinal kaşınma ve akıntı durumu hasıl oldu bende...

Bıraz arastırdıktan sonra vajınal mantar veya enfeksıyon olabılecegını ogrendım..

Sımdılık doktora gorunme gıbı bır ımkanım yok. Yakınlarda eczanede yok maalesef. Vajınal enfeksıyon ıse evde furacin isimli bir antıbakterıyal pomad var . Onu kullanmam netıcesınde bu sorunum ortadan kalkar mı?

Merhaba hanımlar.

Dun aniden vajinal kaşınma ve akıntı durumu hasıl oldu bende...

Bıraz arastırdıktan sonra vajınal mantar veya enfeksıyon olabılecegını ogrendım..

Sımdılık doktora gorunme gıbı bır ımkanım yok. Yakınlarda eczanede yok maalesef. Vajınal enfeksıyon ıse evde furacin isimli bir antıbakterıyal pomad var . Onu kullanmam netıcesınde bu sorunum ortadan kalkar mı?

canım benim 1 yıldır kullanmadığım ilaç,krem kalmadı en sonunda çok basit bir tedavi yöntemi buldum,lavaboda sirkesi su ile taharetlen,2-3 gün yap,hatta bir çorba kaşığı sirkeli su içebilirsin,hemen geçiriyor canım..

Dün akşam bunu uyguladım canım. Hatta küvete biraz su doldurdum birazda sirke döktüm oturdum içinde 20 dakika kadar.. yatmadan once de pamuga yıne sırke-su karısımını doktum bır sure vajın uzerınde beklettım. bugun hala devam edıyor sanırım dedıgın gıbı 2-3 gunde geçer ınsallah :( cok berbat bır duyguymus. kımseye de soyleyemıyorsun :/:26:

Çamaşırını sık sık değiştir,ütüle

sirkeli suyla sürekli yıka genital bölgeni,hatta seba med feminen jel de alırsan o da iyi geliyor..
ama dr un mutlaka fitil vermesi gerekiyo,benim dr um bu durumda gynoflor fitil vermişti tamamen yan etkisiz ama dr a sormadan kullanma tabi yine de..

aynı dertten bende müzdaribim :( her sene 1 kere de olsa mutlaka olur. özellikle antibiyotik kullandığımda tetikliyor. şaşırıyorum titizliğe aşırı dikkat eden biri olarak neden hep başıma gelir diye. aslında fazla titiz olmamak daha iyiymiş bilinenin aksine:)
önce " travazol kremi" dene ama kaşıntı uzun zaman önce başladıysa mantar derinin altına doğru ilerlemiş demektir. bu durumda ilaç almak gerekir. "zolax kapsül" bu durumda en iyi tedavi yöntemi.ilaç kullanmadan geçmesi mümkün değil.
bir daha olmaması için dış genital bölgenin doğal ph dengesini bozma, içine temizleme amaçlı bişey kesinlikle sokma. oranın doğal yapısı kendi kendini temizlemeye yetiyor. aksine sık sık sabunla yıkamak ph dengesini bozacağı için mantara zemin hazırlıyor. temiz %100 pamuklu iç çamaşırı giy. antibiyotik kullanma. geçmiş olsun.

edit: bence bilmedigin şeyleri sürme, travazol + zolax kapsül en iyisi

Son düzenleme:
aynı dertten bende müzdaribim :( her sene 1 kere de olsa mutlaka olur. özellikle antibiyotik kullandığımda tetikliyor. şaşırıyorum titizliğe aşırı dikkat eden biri olarak neden hep başıma gelir diye. aslında fazla titiz olmamak daha iyiymiş bilinenin aksine:)
önce " travazol kremi" dene ama kaşıntı uzun zaman önce başladıysa mantar derinin altına doğru ilerlemiş demektir. bu durumda ilaç almak gerekir. "zolax kapsül" bu durumda en iyi tedavi yöntemi.ilaç kullanmadan geçmesi mümkün değil.
bir daha olmaması için dış genital bölgenin doğal ph dengesini bozma, içine temizleme amaçlı bişey kesinlikle sokma. oranın doğal yapısı kendi kendini temizlemeye yetiyor. aksine sık sık sabunla yıkamak ph dengesini bozacağı için mantara zemin hazırlıyor. temiz %100 pamuklu iç çamaşırı giy. antibiyotik kullanma. geçmiş olsun.

edit: bence bilmedigin şeyleri sürme, travazol + zolax kapsül en iyisi

cnm benimde bu hafta oldu senede biikaç kez olurdu ama bus efer çok farklıydı yoğun kıvamlı pis kokulu lor şeklinde beyaz şeyler geliyordu doktora gittim smir testi aldı birde enfeksiyon mantar tarzı bişiler dedi antibiyotik ve fitil verdi şu an geçti yok ama daha öncede geçmişti tamammen bitmiyor galiba.

Kızlar ben dün baticone, flucan 2 kapsül ve travogen aldım.. Flucanımı içtim. batıcone'la temızledım kurumasını bekledım. sonra travogen surdum. Ama bu travogen muthıs kaşıntı ve yanma yapıyor ılk surdugunuzde. Kıvrandırdı resmen :26:

bır 7-8 dakıka sonra gecıyor.

bugun kasıntı yok cok sukur. akıntı cok az var. tuvalete cıktıgmda yanma da olmadı. Her ıhtımale karsı benı çileden çıkarsa da travogenı surmeye devam edecegım bır sure. en azından flucanın son kapsulunu de ıcene kadar...

:17:

cnm benimde bu hafta oldu senede biikaç kez olurdu ama bus efer çok farklıydı yoğun kıvamlı pis kokulu lor şeklinde beyaz şeyler geliyordu doktora gittim smir testi aldı birde enfeksiyon mantar tarzı bişiler dedi antibiyotik ve fitil verdi şu an geçti yok ama daha öncede geçmişti tamammen bitmiyor galiba.

evet canım bende de bazen lor şeklinde kesik kesik kokulu bazen sadece kaşıntı şeklinde kokusuz akıntısız oluyo ikisi de mantar sonuçta ve sürekli tekrarlıyo. bünye meselesi demekki alıştım artık ömür boyu dikkat etmemiz lazım bizim :))

Kızlar ben dün baticone, flucan 2 kapsül ve travogen aldım.. Flucanımı içtim. batıcone'la temızledım kurumasını bekledım. sonra travogen surdum. Ama bu travogen muthıs kaşıntı ve yanma yapıyor ılk surdugunuzde. Kıvrandırdı resmen :26:

bır 7-8 dakıka sonra gecıyor.

bugun kasıntı yok cok sukur. akıntı cok az var. tuvalete cıktıgmda yanma da olmadı. Her ıhtımale karsı benı çileden çıkarsa da travogenı surmeye devam edecegım bır sure. en azından flucanın son kapsulunu de ıcene kadar...

:17:

kremi ihmal etme cnm kaşıntı yanma kısmı evet çok zor ama en fazla 2 günde geçiriyo:D

Bende bir süre önce doktora bu nedenle gittim. sirke vss herşeyi denedim. olmadı. ayrıca hamilelik planımda var o nedenlede doktora danışayım demiştim. Beklediğim ve gitmediğim için enfeksiyon-manta artmışta artmış.. Ve bana enfeksiyon olduğu sürece hamile kalamazsın dedi. bence hiç ihmal etmeden doktora danışın, bana ders oldu..

kızlar mantarın belirtileri kıvamı nasıl acaba,bendede sürekli beyaz bir akıntı var,söylemesi ayıp eşimle ilişkiye girince penisinde böyle jöle kıvamında beyaz birşey vardı,iç çamaşırımda zaten sürekli oluyor,bendeki mantarmı yoksa iltihapmı ne anlamadım,dr smear ve kültür aldı ama sonuçları daha 1 hafta sonra alıcam,bende rahimde yarada var,kesin ondan ama yarayada tüp bebek yaptırtacağım için ellemiyorlar.

bende bıktım artık mantardan tamamen geçti diyemiyorum her ay adet olunca kullandığım petlerden sanırım tekrar hafif de olsa kaşıntı başlıyor.. sirkeli sudan fayda gören varsa bende deniyim elma sirkesimi yoksa üzüm sirkesimi kullandınız:26:

kızlar bnde iki ay once vajinada yanma kaşıntı şkayetleriyle doktora gittim,idrar yollarımda iltihaplanma oldugunu soyledi ve şu hapları verdi:
Biteral-500 mg
Nizoral 200 mg
10 gun kullandım bu hapları ve artık cok sukur oyle sıkayetlerim yok bence sizde bi doktora görünün

kızlar mantarın belirtileri kıvamı nasıl acaba,bendede sürekli beyaz bir akıntı var,söylemesi ayıp eşimle ilişkiye girince penisinde böyle jöle kıvamında beyaz birşey vardı,iç çamaşırımda zaten sürekli oluyor,bendeki mantarmı yoksa iltihapmı ne anlamadım,dr smear ve kültür aldı ama sonuçları daha 1 hafta sonra alıcam,bende rahimde yarada var,kesin ondan ama yarayada tüp bebek yaptırtacağım için ellemiyorlar.

aynı sorun bende de var...ayrıca 2 haftadır acayip bir kaşınma ve akıntı var sirkeli suyu deneyeceğim fakat doktor son çare mi diyorsunuz kızlar ne yapayım sizce.

kızlar aynı sorun bendede oluyor antıbıyotık kulanıldıgı ıçın tekrarlıyor bana (üzüm )sirkeli suyu dr. tavsiye etti 1 lt. suya 1 çorba kaşıgı koyup bu suyla gunde 1 kaç defa yıkayın ve bunu yapmakta zararlı degıl hijyen sağlıyor geçmiş olsun arkadaşlar ...

Canım eğer mantar ise sirkeyle falan geçmez anca fitil antibiyotik vs.kullanman gerekiyo

bende aynı sorunu yaşadım..ama internetten baktığınız her şeyi yapmayın derim..önemli bi bölge ve her doktor kişye göre ilaç yazar..mantarın türüne göre yazar yada söyler..mesela bende ilk olduğumda sprey ve hap kullanmıştım.geçen sene tekrar oldum sprey, hap ve fitil verdi dr.um.çok şükür bu sene öyle bi sorunum olmadı..ama ne olursa olsun ilk dr danışın derim..
bu arada rabbim şifa versin gerçekten çok zor bi hastalık..

amınn gercekten zor ınsan yerınde duramıyor :(

doktora gıtmeye cekınıyorum bıraz. Bu kez vajınal mantar degıl lakın kasık mantarı sanırım. cunku genıtal bolge etrafında ve kasık bolgesınde ıc bacak kısımlarında kasıntı ve kızarıklık ve yanmalar mevcut. travogen kullanıyorum bıde fluzole aldım. İşe girişte tahlıl vs. ıstedıler. bu vesıle ıle ıdrar yolu enfeksıyonu gecırıyor oldugumu da ogrendım. antobıyotık kullanıyorum malum. O da tetıklıyor mantarı. bakalım gecer ınsallah.. :/

Back