Vajinal mantar da karın ağrısı olur mu?

Civcivphoneix

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2020
10
1
1
26
19 eylülde adetimin son günüydü bitti sanıp ilişkiye girmiştim ama korunmamıştım yaklaşık bir hafta sonra emin olmak için 2 defa gebelik testi yaptım ikiside negatifti zaten gebelik gibi bir planım yoktu. Birkaç gün önce vajinal mantar sorunum ortaya çıktı yani süt kesiği gibi akıntı, kaşınma oluyordu ve dün bu akıntılar, kaşınmalar baya şiddetlendi daha sonrasında yanmada oldu (özellikle idrarımı yaprken) bugünde hafif pelvis bölgem, yumurtalıklarım ağrıdı ve hafif karnım şişti gibi oldu. Abim pratisyen doktor olduğu için geçici olarak vajinal mantar enfeksiyonu için funit verdi onu bugün kullandım ama yinede kadın doğum uzmanına bir gidicem. Şimdi benim sorum şu: bu akıntı ve kaşıntıların nedeninin mantar olduğunu biliyorum ama çok araştırdım gebelik süreci de bu durumu oluşturabilirmiş, test yaptırdım negatif çıktı ama karnım ağrıyıp ve biraz şişlik olunca aklımda yinede soru işareti kaldı, acaba bunun nedeni enfeksiyon mudur yoksa gebelik olabilir mi?

ılıskıden sonra 11.gun bugun. olsa sımdı ancak bellı olur. 1 haftada ıdrarda cıkma olasılıgı yok. adet donemı tam bıtmeden mıkroba enfeksıyona acık oldugundan ılıskı yasaklanıyo ozellıkle erkekte olan enfeksıyonlar daha rahat bulasabıldıgı ıcın. amma velakın daha yenı yumurtlama donemını gecmıssın gıbı geldı acıkcası bana adet duzenınde bı bozukluk yumurtlama problemın yoksa adet bıtımınde hemen yumurtlamazsın ama kesın boyle olur denmez genellemedır bu. yumurtlama agrısıyla mantar karısmıs gıbı. dokttora gıdıcekmıssın zaten. fıtıller genellıkle ıse yarıyor . yada elma sırkelı su ıle yıkamak.

Eczacıya sormuştum adetin bittiyse çıkar demişti de emin olamadım tüm gece düşündüm acaba hanile miyim yoksa başka birşey mi var diye de aynen dün ilaçları kullandım geçti gibi şimdi
Doktora gittim enfeksiyon dedi birkaç ilaç ve krem verdi. Genelikle dediğiniz gibi daha belli olmazmış 1-2 hafta sonra kan testi verebilirmişim. Sanırım adet dönemimden 4-5 gün öncede erken gebelik testide yaptırabilirmişim bu süreci beklicem sonra test yaptırıcam. Teşekkür ederim bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…