• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vajinal kaşıntı+ idrarda yanma

bilmiyorum meleğim ya acayip kaşıntım var yanma hissi var bide işte dediğim gibi idrarda yanma var kaşınınca beni benden alıyor zaten :5::5::5::5:

Sadece yanma olasa "sistit"de diyebilirdik. Ama kaşıntı ve yanma "mantar"ı işaret ediyor.
Doktora giderseniz daha doğru bir tanı koyarlar. Foruma sormakla olacak birşey değil.

Ama kaşıntıyı azaltmak için genelde sirke+su ile idrar sonrası yıkamayı öneriyorlar. Yanma hissi içinde solgar'ın cranberry hapını kullanabiliriniz. Bol bol yoğurt yiyin ve bol su için. Şekeri ve mayalı yiyecekleri kesin. Ayrıca doktorun vereceği ilaçları kullanın bunlar yanında. Çabuk iyileşirsiniz.

yıllardır çekiyorum ama bir türlü geçmek bilmeyen iğrenç bir olayyy...şeker hastalığımdan dolayı sürekli yenileniyor..özellikle ph değerinizi düşürmemeye ve sık sık iç çamaşırınızı değiştirmenizi ve verilen ilaçları kullanmanızı tavsiye ederim..

geçmiş olsun..:16:

yıllardır çekiyorum ama bir türlü geçmek bilmeyen iğrenç bir olayyy...şeker hastalığımdan dolayı sürekli yenileniyor..özellikle ph değerinizi düşürmemeye ve sık sık iç çamaşırınızı değiştirmenizi ve verilen ilaçları kullanmanızı tavsiye ederim..

geçmiş olsun..:16:

ph değerimiz nasıl düşürülmez???*

Vajinal Kaşıntı Nedir?

Vajinal kaşıntı, genelde vajen PH dengesinin bozulması sonucu ortaya çıkan rahatsızlıktır. Peki Vajen PH değeri nedir? Neden dengesi değişir? Vajen PH değeri vajinal asidik değeridir. Normal olarak bu değer 3.8 ile 4.5 arasında 0.7 farkla değişim gösterir ve normal değeridir. Vajina PH değeri, vajinadaki bakterilerle (laktobasil) alakalıdır. Vajina girişinin kenarlarından salgılanan sıvılarla dengede tutulmaya çalışılır. Vajinada bulunan ve vajinaya dışarıdan gelebilecek enfeksiyonlara karşı koruma görevi üstlenen yararlı bakterilerin aşırı çoğalması sonucu PH değeri giderek bozulur ve 4.5 değerinin üzerine çıkmaya başlar. Sağlıklı bir vajina ile enfeksiyonlu (vajinal mantar enfeksiyonu) vajina, vajen PH değerleri ölçüldüğünde enfeksiyonlu vajinanın 5.6 PH değerine sahip olduğu gözlemlenmiştir. Bunu meydana getiren sebepler oldukça fazladır. Genelde vajinal mantar enfeksiyonuna yakalanmış olan kadınlarda daha çok ortaya çıkar. Vajinal mantar enfeksiyonu tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın hastalıklarının başını çekmektedir.

Vajinal Kaşıntının Sebepleri Nelerdir?

Vajinal kaşıntı, vajinal mantar enfeksiyonunun temel başlangıç aşamasını oluşturur. Eğer vajinal kaşıntınız varsa öncelikle şüphe duymanız gereken vajinal mantara yakalanıp yakalanmadığınıza göz atmaktır. Gereken tedavi yapılmazsa, vajinal kaşıntı, ilerleyen günlerde vajinal kızarıklık ve vajinal akıntı ile birlikte kötü koku oluşumuna sebep olacaktır. Bu koku, ölü balık kokusunu andırır ve hem hastayı hem de çevresindekileri inanılmaz derecede rahatsız eder.
Vajinal kaşıntıyı meydana getiren sebepler arasında vajinanın temizliği son derece önem taşır. Piyasada bulunan ve vajinal sabun olarak adlandırılan bir çok ürün vajen PH ile uyumsuz asidik değerlere sahiptir . Kullanıcılar daha temiz olmak amacıyla satın aldıkları bu ürünlerin kendisine hastalık getireceğinin ne yazık ki farkında değillerdir. Bahsi geçen sabunların PH değerleri 8.5 ile 9.0 arasında değiştiğinden vajinaya çok aşırı derecede asit yüklemesi yapılır. Bu asitler vajinadaki faydalı bakterileri öldürerek vajinal savunmayı etkisiz bırakır ve bağışıklık sistemine zarar verirler. Fırsatçı mantar olarak adlandırılan ve vajinal mantar hastalığına yol açan kasık mantarı virüsü için uygun ortam oluşmuş olur. Çok kolay bir şekilde yakalanılan vajinal mantar enfeksiyonu vajinal kaşıntı ilacı, vajinal kaşıntı kremi, antibiyotik, kurutucu ve vajinal kaşıntı fitili ile çok zor bir şekilde tedavi edilebilmektedir.
Doğal Vajinal Mantar Tedavisi Kitabı ‘ nı Okudunuz mu?

Vajinal Kaşıntıyı Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır?
Vajinal kaşıntı ile ilgili önlem almak aslında oldukça basittir. Sadece vücudumuza gereken önemi ve hassasiyeti göstermemiz yeterli olacaktır. Adet kanaması ve cinsel ilişki sonrasında vajina içerisi kesinlikle yıkanmamalıdır. Rahatsızlık duyuyorsanız ılık suyla temizlenmelidir. Asla sabunlarla yıkamayın. Duştan sonra hemen kurulanın, ıslak kalmanız vücudunuzun nemli ve sıcak kalmasına sebep olacağı için bakterilerin en çok sevdiği ortamı da hazırlamış olacaktır. Bakteriler nemli ve sıcak ortamları severler. Tuvalet temizliğinde yıkama şekli arkadan öne doğru olmamalıdır. Bir çok kadın bunu maalesef yapmakta ve enfeksiyonlara davetiye çıkarmaktadır. Tuvalet temizliğini önden arkaya doğru yapmanız sağlıklı bir uygulama olacaktır.
Vajinal Kaşıntı Tedavisi Nasıl Olur?

Vajinal kaşıntı ile ilgili olarak vajinal mantar enfeksiyonuna karşı önlemler alınabilir. Erken teşhis her hastalıkta olduğu gibi burada da önemlidir. Vajinal kaşıntınız daha büyük bir hastalığın habercisi olabilir. Doğal Vajinal Mantar Tedavisi Kitabı ile bu hastalığın sizi daha çok ele geçirmesine izin vermeden derhal önlem alarak tedavinizi olmanızı tavsiye ederim. Kitabı indirdikten sonra içindekileri uygulayarak hem vajinal kaşıntıdan hem de buna bağlı gelişebilecek olası vajinal mantar enfeksiyonlarından hemen kurtulabilirsiniz.

benim şeker hastalığının dengesiz seyretmesinden dolayı yineleniyor..fazla temizlik yapmaklada daha da çok azıyorr yada antibiyotik kullanmaklaa :50:bazen o kadar rahatım ki bazendeee çok fenaaa elimden geldiğincede sirkeli su ile arada yıkıyorum..biraz olsuyn rahatlıyorum..

bende kortizin kullandım ve hep o jellerle yıkıyorum sanırım bu yüzden hassasiyet başladı...

Doktorum bana travocort bır de travazol vermıstı bır de vajinal enfeksıyon ıcın tek kullanımlık bır tablet verılıyor. artık eczaneden alıyorum ben,1-2 güne gecırıyor.

Ayrıca bu travocort ve travazol pişiklere de ıyı geliyor bebekler ıcın.

bende travol veya zalain kullandım bu konuda iii ilaçlar ama yinede tam çözemedim maalesefff birde özellikle adet olacaksam kaşıntı başlar bunuda henüz anlamış değilim.. :26: adet başlar kaşıntı durur :37:

siteye ilk kez yazıyorum bari bir faydam olsun dedim. vajina kaşıntısı çok berbat bir şey ya bende çok çekmiştim şükür ki kurtuldum. elma sirkesi kullandım bir iki hafta kullandım geçmedi, doktordan ilaç, hap kullandım geçmedi. zaten ilaçlar kortizonlu ilaçlar. neyse annemde bir yöntem söyledi eskiden hep öyle yapıyorlarmış. anneannemin uyguladığı bir yöntemmiş. ispirto yöntemi, ispirtoyu pamuğa az döküp vajinaya sürüyorsun, kenar kısımlarına sürüyoruz ilk başta fena yakıyor ama hemen geçiyor. uzun süre kaşınmıyor. tekrar kaşınmaya başlayınca yine aynı yöntemi uyguluyoruz. ben üç kere falan yaptım ve kurtuldum şükür. işpirto başta insana çok saçma geliyor ama eskiden çok kullanıyorlarmış. köyde doktor falan yok insanlar kendi başının çaresine bakıyor. ispirto oradaki mikrobu kırıyor. yine de çok zorda kalanlar kullanabilir. ben çevremde bu derdi çekenlere söyledim ve fayda buldular. vajina kaşıntısı berbat bir şey elin orada kalıyor, toplum içinde öyle kaşınmaz dk da bir wc ye koşuyorsun. yaşamayan bilemez yani.

Back