Vajinal enfeksiyon

bengu_ck

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
863
1
96
44
İstanbul
Aramızda bu tür hastalıkları geçirmiş arkadaşlar varsa tedavileri hakkında paylaşım yapalım.ben enfeksiyon yüzünden bebeğimi kaybettim.doktorum bir antibiyotik ilaç verdi eşimle birlikte kullandık.ama henüz tam olarak geçtimi doktora gittiğimde öğreneceğim.özellikle gebelerin başına çok geliyormuş enfeksiyon.nasıl korunabiliriz nasıl beslenebilriz yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
canım bende yavrumu erken doğum ve kanamadan dolayı kaybettim. eşinden parça alındı pataloji sonucunda enfeksiyondan öldüğü belirlendi doğumumun nedeni enfeksiyonmuş yani sonra bir sürü ilaç kullandım ben hem rahim için hemde idrar yollarım için ama eşim iççin kullanılacak herhangi bir ilaç vermedi yani

ayrıca tedavime ara verdim 4-5 ay kendimiz denicez olmazsa yeniden tedaviye başlıcaz maydonozun idrar yolları ve rahim için çok faydalı olduğunu duydum. adaçayı biberiye özellikle civanperçemi arslanpençesi bunlar çok yararlıymış. Ayrıca ben enfeksiyon hastalıkları doktorunada gösterdim raporu plasentanın çevresini sararmış ve enfeksiyon olduğunda belli olmazmış yani yapılan tahlillerde öyle demişdi benim ikinci gebeliğim olursa bunda da riskim yüksek kaybetme açısında ve çok korkuyorum

çok geçmiş olsun sanada canım.idrar yolu enfeksiyonu için bol bol su için diyorlar.ayaklarını sıcak tutacaksın , idrarını bekletmeyeceksin , pamuklu iç çamaşır giyilecek.bide bağışıklık sistemi hamileyken daha iyi kyvvetlendirilmeli.sanırım bol miktarda da c vitamini almamız gerek.bunlar hep bir deneyim oldu bize.Allah bir daha yaşatmasın.sanırım hamileyken antibiyotik veriyormuş doktorlar ama benim doktorum sadece fitil vermişti bir kez.takibi de yapılmadı geçtimi diye.neyse şimdi doktorumu değiştirdim.ama doğumdan sonra doktor araştıralım demedi çünkü biliyor kendi takibini iyi yapamadı.aman neyse hatırlamak istemiyorum.yaşayacağımız mı varmış yoksa ihmal mi bilmiyorum.

yaşayacağımız mı dersin ihmal mi dersin ne dersen de canım gitt bebişlerimiz cennete bekliyor bizi artık gelecek kardeşlerine kucak açıcaz canım ben bol bol su tükettim hamilelğimde ama birçok doktor idrar yolu enfeksiyonunda ilaç veriyor gebelere benim doktorumda vermedi. Ancak bebeğimizi kaybetden önce hastanede yattım ben ve günde 4 kere antibiyotik uygulandı bu ne şimdi ne perhiz ne lahana turşusu misali zamanında neden vermedin be doktor dedim içimden yediklerime içtiklerime hep dikkat ettim. ama olmayınca olmuyor yiyecek ekmeği içecek suyu yokmuş yavrularımızın ne diyelim kaç haftalıkken vefat etti yavrun

canım 18.haftaya girmek üzereydim ilk başta sancılarım başladı,hele son iki gün hiç uyutmadı sancılar sonra suyum geldi birden.bir de normal doğum yaptırdılar suni sancıyla çok acı bir gündü ramazan bayramının arife günü ve evlilik yıldönümümüzün olduğu gün.doktorum en son son gittiğimde rahmin tam olarak iyileşmemiş biraz daha bekle demişti.Allah izin verirse gideceğim birkaç gün içinde canım.senin bebişin ne kadar olmuştu.Artık üzülmeyelim bebişlerimiz tekrar gelecek inş.

canım benim bebeğimde 24 haftalıkdı yani 25 haftalık olmasına 3 gün kalmışdı bende de aşırı kanama ve rahimin erken açılması ile bebeğim erken doğumla dünyaya geldi ilk akıntı ile beraber çok az denicek şekilde kanamayı farkettiğimde hemen doktora gitmişdim. Doğumu engelleyici iğne birde rahim kendini bırakmasın kanamayı azaltsın diye makattan fitil vermişdi tekrarlar geleceksin hastaneye yatırıcam seni dedi ilacı kullanınca 2 gün boyunca birşey yokdu ancak ertesi günü yeniden akıntım çoğaldı bu sefer kan gelmeye başladı pazartesi sabahdan gittim. Ozamanda annem yanıma gelmişdi hastaneye yattım. Muayene etti 3 cm açılma var dedi ama tabi ne bende nede bebeğimde hiçbirşeyimiz yokdu yavrum son ana kadar hep tekme attıdoğurucam sabahın gecesinde yani 22 eylülde uyuyordum kasığıma bir ağrı girdi geçer dedim sonra bir daha bir daha derken meğersem sancım başlamış ve yavaş yavaş da suyum gelmeye başlamış sabahın 7 kadar çekdim sancıyı doktor geldi gittik doğumhaneye yavrumu doğurdum. ciğerleri gelişmediği için kaybettim. eşinden parça alındı sonra enfeksiyondan öldü belirlendi doktor hastanede yattım zaman boyunca CRP değerimin yükseldiği düşmediğini söyledi hastaneden çıkdım bir daha yaptırdım bu tahlili bu sefer normal seviyeye inmiş yani Allah büyük hayırlısını nasip etsin ne diyeyim

canım yazdıklarını kendim yaşamış gibi okudum , elden bişey gelmiyor.Allahım bir daha yaşatmaz inş.

Çok geçmiş olsun arkadaşlar
Allah kolaylık versin.
Doktora gittinde ve "idrar enfeksiyonun var veya üşütmüşün, antibiyotik yazacağım" cevabı aldığında boğuması geliyor o doktoru.
Kızlar bir daha bu tür şikayetlerle doktora gittinizde, sadece idrar tahlili yapılmakta yetinmeyiniz.
Bir bakteriyogram yapılmasına ısrarla istediniz. Fiyatı biraz daha fazla, 30-40 TL ile oynuyor.
Bakteriyogram, akıntıya sebebiyet veren e-koli, kandida, bacill, trikomonazis veya bunlara benzer mantar ve bakterilerini tespit eder.
Ve yine bakteriyogramla bu bakterileri hangi ilaçlar tarafından öldürüldüğünü anlaşılır. Bakteriyogramı, hamilelikte ilaçın kullanımı güvenli haline getirmektedir çünkü hem bakterin türü, hem bakteriyi öldüren ilaçı hem gebeliğine zarar vermeyen ilaçlarını tespit eder.
Umarım ne demek istediğimi anlatabildim.
Yani sadece ilaç yazdırılmakla yetinmeyin, yazılan ilaçlarını sizin rahatsızlığına iyi gelip gelmediğini araştırın.

Son düzenleme:

teşekkürler canım evet biliyorum ben ancak işde iş işden geçdi bebeğimi kaybettim bundan sonra doktora gittiğimde vajinal kültürde isticem idrar tahlili yeterli olmuyor çünkü bana idrar yollarında iltihap var dediğin hamileliğimde hiçbir ilaç vermemişdi bundan sonra hamilelik olmadan önce bütün testleri yaptırıcam yani daha iyi adım atmam gerek bundan sonra

merhaba benimde akıntı şikayetim var 3aydır coğaldı spralden mi acaba dedim ama 1 buçuk sene oluyo spral taktıralı akıntı vardı ama simdi rengi kokusuda yoğunluğuda değiştii dün dr gittim ve şikayetimi anlattım yüzüme bakarak ilaç yazdı ne muane nede idrar tahlili yaptı spraldendir başka ne olcak diyoo bide daha gencsin diyoo ne alaka hastalık yaşlılarda olurmuş gibii cok sinir oldummm tek sorun spralmi belki mantar belki başka bişey başka dr gideyim diyorum sizce kullanıyım ilaçları fitil bide bir ilaç daha yazdı

şikayetlerini anlattıysan doktorlar bu konuda tecrübeli o ilaçları kullan canım.gynofolor diye bir fitil verdi dün doktorum bende onu kullanıyorum.kullandığımız bu antibiyotikler rahmin florasını bozabiliyormuş.bu fitilide o yüzden verdi akıntım için.rahmide yeniliyormuş.içine sinmediyse başka bir doktora görün canım.

çok teşekkürler tavsiylerin için.bundan sonra daha dikkatli ve titiz olacağız bu konuda..

Canım geçmiş olsun bence bi kadın sağllık merkezine gidip smear testi yaptırabilirsinn.orda gayet güsell ilgileniolar..

ben doğum yapalı 1 yıl oldu şuan enfeksiyon yaşıyorum nasıl kaptım bilmiyorum ama çok can yakıyor yani kaşıntı çok zorluyor beni
doktorum 3 tane ilaç verdi onları kullanıyorum birde konntrol verdi
1 hafta sonra gidicem
yazdıklarınızı okudum çok üzüldüm umarım herşey gönlünüzce olur bundan sonra üzülmeyin çok olurmu herşeyin başı sağlık.....

merhaba arkadaşlar benimde acayip derecede kaşıntım oluyor ama sadece vajinanın sol tarafında druma söylediğimde baktı ama mantar veya farklı akıntı görmedi idrar testi yaptırdığımda da birşey çıkmamıştı acaba neden olabilir bu ay kısmetse tüp bebek tedavisine başlayacağım ve tedavim sırasında sorun veya aksaklık çıksın istemiyorum

pskolojik olmasın canım nebileyim drun da bişey bulamadıysa sende kafana taktıysan eğer olabilir hani...

bu vajinal enfeksion ağrısı çok kötü bir şey ödem oluo kaşınıo yanma batma oluyor insanın pskolojisi bozuluyor kadın doğum uzmanına görünmek lazım

arkadaşlar sizin adınıza cok üzüldüm allah kerkese hayırlı saglıklı bebekler versin bende 3,5 senelik evliyim bi problem yok ama bebiş olmuyor gecen ay aşılama oldum aşılama yaparken doktor yaram oldugunu söyledi 1 hafta sonra progestan tahlili yaptı sonuç olumlu cıktı ama idrar yollarımdada enfeksiyon cıktı yani uzun lafın kısası olmadı şimdi yazdıklarınızı okuyumca acaba sonuçlar bu kadar umutluyken doktor tutmuş demişken bu nedende dolayımı olmadı.dünyanın en zor dururmu allah herkeze sbır versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…