• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal enfeksiyon

Birlitregozyasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2018
98
52
88
35
Kızlar merhaba, benim neredeyse ergenliğe girdiğimden beri akıntım vardı. Mantar gibi süt kesiği bir akıntı gelmesin aklınıza. Beyazımsı bir akıntı. Ben hep normal olduğunu düşündüm. Ancak sonunda doktora gittim, smear aldı ve enfeksiyon çıktı(CLASS 2). Ultrason ile alttan muayenede başka hiçbir sıkıntı çıkmadı çok şükür. İlk 3 gün için 3'lü fitil sonrasında 7'li verdi. Bitirdim. Çok yoğun değil ama çok az hala akıntım devam ediyor. Tavsiyeleriniz nedir? Ne yiyip ne içiyorsunuz. Fikirlerinizi, denemelerinizi paylaşabilir misiniz rica etsem... Sağlıcakla kalın.

Benim de aynı sizin gibi ergenliğimden beri akıntım olurdu. Son 1.5 yıldır falanda ara ara enfeksiyon geçiriyorum. En son 15 gün önce geçirdim. Cipro antibiyotik verdi. birkaç gün kullanıp bıraktım. Korona sebebiyle her gün duş alıyordum. Bazen günde 2 defa aldığımda oldu. Ben o bölgemi ne zaman çok yıkasam hemen enfeksiyon kapıyorum. Doktorlar vajina kendi kendini temizleyen bir organ jel sabun değdirmeyin dedi . Ama insanın içi rahat etmiyor işte.

İdrar yolu enfeksiyonu geçirdiğim dönem cipro kullanmıştım ama akıntıma çare olmadı açıkçası. Kesinlikle o bölge yıkanmamalı ben ona dikkat ediyorum ancak sebebini çözemedim. Ne yapmak gerekiyor bilmiyorum..

Benim de aynı sizin gibi ergenliğimden beri akıntım olurdu. Son 1.5 yıldır falanda ara ara enfeksiyon geçiriyorum. En son 15 gün önce geçirdim. Cipro antibiyotik verdi. birkaç gün kullanıp bıraktım. Korona sebebiyle her gün duş alıyordum. Bazen günde 2 defa aldığımda oldu. Ben o bölgemi ne zaman çok yıkasam hemen enfeksiyon kapıyorum. Doktorlar vajina kendi kendini temizleyen bir organ jel sabun değdirmeyin dedi . Ama insanın içi rahat etmiyor işte.
İdrar yolu enfeksiyonu geçirdiğim dönem cipro kullanmıştım ama akıntıma çare olmadı açıkçası. Kesinlikle o bölge yıkanmamalı ben ona dikkat ediyorum ancak sebebini çözemedim. Ne yapmak gerekiyor bilmiyorum..

Kızlar merhaba, benim neredeyse ergenliğe girdiğimden beri akıntım vardı. Mantar gibi süt kesiği bir akıntı gelmesin aklınıza. Beyazımsı bir akıntı. Ben hep normal olduğunu düşündüm. Ancak sonunda doktora gittim, smear aldı ve enfeksiyon çıktı(CLASS 2). Ultrason ile alttan muayenede başka hiçbir sıkıntı çıkmadı çok şükür. İlk 3 gün için 3'lü fitil sonrasında 7'li verdi. Bitirdim. Çok yoğun değil ama çok az hala akıntım devam ediyor. Tavsiyeleriniz nedir? Ne yiyip ne içiyorsunuz. Fikirlerinizi, denemelerinizi paylaşabilir misiniz rica etsem... Sağlıcakla kalın.
Bol su tüketmek iyi geliyormuş bide kuru tut o bölgeyi iç çamaşırını sık sık degiştir günlük ped kullanabilirsin

Günlük ped kullanma taraftarı değilim. Hava alması gerekiyor bence. Bol su tüketiyorum tabi. Çalışan biriyim iş yerinde yanıma yedek iç çamaşırı almam gerek heralde :/

Günlük ped kullanımını doktorlar önermiyor. Onun yerine çok ihtiyaç halinde peçete koyabilirsiniz demişti
Onu da deneyebilirsin ama peçete olacaksa kagıt havlu gibi olanları kullan aksi halde akıntıdan ıslanan peçete parçalanır ve daha kötü sonuçlar alabilirsin kuru tutmak çok önemli iç çamaşırını da mümkün oldukça sık degiştir ve sıcaklık seviyesi yüksek ayarlarda yıka bol bol da su iç Bi yerde okumuştum faydası oluyormuş

Merhabalar,Ben de smear testi yaptırdım sonuç negatif çıktı ama enfeksiyon da çıkar mı smearde biliyor musunuz?

Merhaba. Tabii smearın amacı o diyebiliriz. Enfeksiyon var mı yok mu çıkar. Negatifse problem yoktur diye düşünüyorum. Doktorunuzun yorumunu dikkate alın tabi.

Ben idrar yolu enfeksiyonu olduğumda doktor bana da cipro verdi, idrar yolu enf geçmesine rağmen sonrasında şiddetli mantar yaşadım, o mantardan sonra yine vajinal bakteriyozise falan dönüştü vb yani döngüye girmişti benim ki. Bazen antibiyotikler gerçekten işe yaramıyor ve bağırsak dahil tüm vajina içindeki laktobasil florasını öldürüyor. Bu floranın eski haline gelmesi 1 seneyi bile bulabiliyor. Ara ara sebebini bilmediğiniz beyaz akıntınız varsa bence son aylarda antibiyotik kullandınız mı diye düşünebilirsiniz ve herhangi kirli bi koşulda bulundunuz mu hiç yani iç çamaşırınızı değiştirme sıklığınız da etkiler, neyle yıkadığınız, eğer floranız dengeli olsaydı enfeksiyon akıntısı geleceğini düşünmüyorum. Benim de sizin gibi beyaz bir akıntım geliyordu ve gardnerella vaginalis ve ureaplasma enfeksiyonu çıktı. Ve kaşıntı yoktu, belirti yoktu, hiçbir şey yoktu, koku da yoktu. Tek tavsiyem antibiyotiğe dikkat edin çok gerekliyse alın onun dışında almayın ve doğal yöntemlerle içten çözmeye çalışın, floranızı tekrardan düzenlemeniz en önemlisi

Merhabalar,Ben de smear testi yaptırdım sonuç negatif çıktı ama enfeksiyon da çıkar mı smearde biliyor musunuz?
Sizin bir şikayetiniz yoksa smear de temiz çıktıysa, doktor da baktı ve bir şey demediyse yoktur. Zaten enfeksiyon olsa bi yerde kendini gösterirdi eninde sonunda

Fiillerin faydasını görmüşmüydün bnde kullanmak istyrm fitil bndede akıntı oluor muhtemelen var enfeksiyon. Candida enfeksiyonu die bi enfeksiyon varmış kolay geçmeyen Allah korusun yoktur inşllh ama üniversite araştırmasında okudum sirkeli su içerek yenmiş enfeksiyonu. Snra biraz araştrdm canm sirkeli suyun yan etkisi varmı yokmu nasıl kullanılır die çok faydası varmış Bn yatmadan önce bibardaksuya 1 çay kaşığı max. 1 tatlıkaşığı sirke döküyorum ev yapımı olması lazm. Dozu çok önemli fazla tüketmemek lazmmş. İçiyrm günde 1 kere akıntı arttı içerisini temzlior galiba yine doktora gidicem tabi bu şeklde varsa tamamen geçirebilirmiym bilmyrm ama bahsetmek istedm. Basit ve içten tedavi güzel yöntem bnce. Dıştan sirkeyle yıkamak doğru deilmş bu arada sirke asit seviyesi yüksek zarar vereblr direk temas. Birde gebelik için eşim ve ben macun kullanıyoruz canm enfeksiyona ve adet düzensizliğine ii geliyormuş. Eşim içinde siperm kalitesine. Bakalm inşllh herşey düzene girer.

Fitillerim bitti yumurtlama dönemim başladı çok az bi akıntım olmuştu heralde dönem dolayısıyla normal dedim. Adet oldum ve adetten sonra akıntılarım eskisi gibi devam etti. Tekrar doktora gitmeyi düşünüyorum. Bende de enfeksiyon çıkmıştı. Sirkeyi duydum evet, takviye olarak probiyotik kapsül yutuyorum ama bilmiyorum. Nasıl kurtuluruz bu akıntıdan..

Dogal yogurt yapip tuket ve yaninda bol su. Ayrica bu dogal yogurdu oraya sür. Abur cubur yerine naturel şeyler tuketmeye mevsimsel seyler yemeye dikkat et. Maydonozu kaynatip içebilirsin de

Akıntı ne renk bende de var tekrarlıyor sarı yesil gibi az az geliyor

Benim de geçen hafta kısa süreli bir kaşıntı ve akıntı deneyimim oldu. Tam neydi bilmiyorum ilk kez başıma geldi ve çekindiğim için doktora gidemedim. Devam etse ya da artsa gidecektim ama giderek azaldı. 1 haftadır yaptıklarım: her sabah bir tablet probiyotik almak (b ve d vitamini takviyeli), akşamları 1 çay bardağı kadar yoğurt ve 1 tepeleme çay ya da silme tatlı kaşığı kadar zerdeçalı karıştırarak yemek, geceleri iç çamaşırı giymemek, yatmadan su ile vajina çevresini yıkayıp iyice kurulamak oldu. Probiyotik ve zerdeçallı yoğurda hep devam etmeyi düşünüyorum.

Size zaten ilaç verilmiş ki doktor en uygun ilaçları seçmiştir zaten. Ama genel olarak vajinanın bakteri dengesini korumak için dışarıdan faydalı bakteri takviyesi yapmak uzun vadede önemli. Probiyotik alırken de çok farklı çeşitlerin oldugunu unutmayın. Bu bakterilerin latince isimleri iki kelimeli hepsi lactos gibi bir şeyle başlıyor ama ikinci kelimeler çok farklı olabiliyor. Sanırım vajina florası için özellikle tavsiye edilen lactos.. acidi.. gibi bir bakteri türü. Yoğurt zaten pek çok tür barındırıyor. Kefirde de yoğurttan farklı bakteriler var bildiğim. Ben ilk mantar olduğumu düşündüğümde 1 günde 5 öğün falan yoğurt yedim tabi inanılmaz gaz yaptı. Laktozsuz probiyotik yoğurt da tüketilebilir o yüzden :)

Back