Vajinada siğil

Arkadaşlar bu siğil için hangi doktora gitmeliyim? İlk defa başıma geliyor
Merhaba araştırıp güzel bir Kadın Dogum doktoruna gitmeniz gerekiyor.Bu siğiller HPV virusu sebebiyle oldugu icin Smear+HPV testi yaptirip hpv tipinizi ögrenmeniz lazım..Yüksek riskli HPV yoksa Doktorunuz sadece siğiller için ya krem verir ya dondurur yada yakar buda tedaviniz için yeterli olacaktır..

Rahimdeyse sigili nasıl yakacakki .yada donduracak ? Nasıl

Rahimdeyse sigili nasıl yakacakki .yada donduracak ? Nasıl
Bende de HPV virüsu var..Benim lezyonum rahim ağzinda olmuştu..HPV nin Siğil yapan ve sigil yapmayan türleri var.Bende ki siğil yapmayan türü..Siğille ilgili birebir tecrübem yok. Bildiğim kadariyla koter denilen bir aletle yakılıyor siğiller.Ama doktor yakmadan önce büyük ihtimalle jel verir ..Onun baya bir etkisi oluyor burda ki bayanlardan öğrendiğim kadarıyla..Vajinal siğil grubu var oraya yazarsaniz daha çok kişiye ulaşirsiniz..Sigille uğraşan bayanlar daha dogru bilgi verirler size.

Siğilim yok aslında .öyle bı suphemde yok ama smear testi yaptırıyoruz ya rutin olarak.
Ben daha o rutine girmedim.
Yaptırsam acır mı.ya hpv çıkarsa gibi kafamda kurup korkuyorum

Arkadaşlar bu siğil için hangi doktora gitmeliyim? İlk defa başıma geliyor
Siğilim yok aslında .öyle bı suphemde yok ama smear testi yaptırıyoruz ya rutin olarak.
Ben daha o rutine girmedim.
Yaptırsam acır mı.ya hpv çıkarsa gibi kafamda kurup korkuyorum
Yok canim hiç acımıyor..Sulu boya fırcası gibi bir firçayı vajinaya sürüp sıvı aliyorlar..Çok çok basit acisız bir işlem.Bende ilk defa 34 yaşimda kardeşimin ısrariyla Smear+Hpv testi yaptirdim.Çünkü Hicbir sikayetim yoktu. TEST sonucu Bende siğilsiz Hpv 16 ve 53 çıktı.O yüzden siğilsiz HPV varsa hiçbir belirti vermiyor.Agrı sızi kanama vs.vs.Çok sinsi birşey.Muhakkak en yakın zamanda Smear+HPV testini yaptirin ihmal etmeyin sakin

İyi bir jinekoloğa gitmelisiniz Genital siğiller genellikle HPV virüs belirtisidir. HPV teşhisi için Smear testi var birde ismini hatırlamadığım bir cihaz var hpv nin vücuttan atılması gibi bir durum yalnızca belirtiler başlamadan olabilir o yüzden artık HPV virüsü taşıyıcısın hpv nin tipleri var yukardaki hanımefendinin dediği 16 ve 53 gibi bazı tipler tehlikeli bazı tipler ise zararsız hpv tipini öğrenmek için hpv testi yaptırman gerekiyor sakın aksatma köti huylu hpv virüsü rahim ağzı kanserine neden olur en yakın zamanda bir jinekoloğa git

Yanlız HPV 53 orta riskli tip..Onuda söyleyelimde bilgisi olmayanlar için.Ilk defa okuyanlar bilgi almak isteyenler olabilir. Sizinde dediginiz gibi tip 16 ve ayrica 18-31 en yüksek riskli tipler.

Benim bileğimde ve dudagimin kenarında da siğil var. Yıllardır gecmiyorlar

Hpv nin vücuttan atılması gibi bir durum yaşnızca belirtiler başlamadan olur diye bir durum yok.Dünya sağlık örgütü hpv yi geçici enfeksiyon kategorisine aldı. Tabi ki vücuttan atılıyor sadece bu süre kişiye göre değişiyor. Kötü huylu olanlar dediğimiz yüksek riskli tipler. Onlar da kontrol edilmediğinde ilerleyip rahim ağzı kanserine yol açabiliyor. Yani açma riski var demek oluyor kesin değil sadece olasılık. Hpv yüksek riskli taşıdığını bilen bir insanın kanser olma ihtimali yok denecek kadar az çünkü doktor kontrolünde demek oluyor. Buda demek oluyor ki düzenli test yaptığında bozulmaya başlayan bir hücre olursa onu da çeşitli yöntemlerle alıyorlar ve temizleniyor :)

Hayır denemedim
Öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkürler ben kötü huyluların rahim ağzı kanserine neden olur dedim burda size genital siğiliniz varsa kansersiniz demedim ve siğil alınmaz yakma ve dondurma tedavileri vardır virüs kendisi belirtiki gösterdikten sonra türkiye jinekoloji vakfına göre %10 ihtimali ile kendiliğinden iyileşebiliyor virüsü vücuttan atmak için hiçbir tedavi yoktur sadece belirtiler azaltılabilir

Eklentiler

• Screenshot_20200621_135826_com.android.chrome.webp
    41,1 KB · Görüntüleme: 115
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…