16-18 dışı yüksek risk değil ki. Asıl yüksek risk 16-18. (Tek bir kişiyle ilk defa yaşadığım ilişki sonrası olacaklar) Bu arada bugün aldığım sonuçta doktor güzelce anlattı. Benim de aynı. Ben makatta siğil ve yüzde sivilcelerden gitmiştim Cildiyeye. Kana baktılar hpv den kaynaklı, kadın doğuma gideceksin dediler. 14 günde bir siğile gaz uyguluyorlar, küçüldü. Sivilceler için de devamlı buz dolabında olması gereken bir krem yazdılar. Kullanıyorum halen ve sivilceler söndü. Aynı zamanda kadın doğuma da gittim. Cildiyeden faz uygulamasına devam et dedi, smear testi yaptılar. Patoloji sonucu 2-3 hafta sonra yani bugün çıktı. 16-18 yüksek risk dediler. 16-18 dışı pozitif çıktı Kolposkopi yapılacak dedi. 2 ay sonraya gün verildi. 2 gün öncesi hamilelik için kan testi yapılacak. Sonrasında Kolposkopi. Ayrıca da 3 doz hpv aşısı olmalısın dediler. Tedavi sürecinde çok etkiliymiş. Stresten uzak durulacak, beslenmeye dikkat edilecek, iç çamaşır sürekli değişecek, peçete ya da günlük ped kullanılmayacak, cinsel birliktelik olmayacak, vahinaya köpük değmeyecek ki florası bozulmaması içinmiş.