Vajinada Mantar ve Tedavisi

Eyshan91

Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2017
15
3
6
Arkadaslar sanirim vajinamda mantar var. Noktali yapiskan beyaz renkde akintim var ve iliskiye girdigim zaman vajinamin sag ic tarafi cok agriyo haliyle kendimi kasiyorum da . Ama idrarimi yaparken ya da gun icerisinde hic bir agri sizim olmuyor sadece iliskiye girdigimde boyle oluyor napicam bilmiyorum. Vajinal fitil ve kremde kullandim fakat hic bi etkisini goremedim. Lutfen bu konuda tedavi olanlar varsa yardimci olsun.

Kullandığınız bi ilaç yan etki yapmış olabilir mi? Bi dönem bende de olmuştu kullandığım ilaçtan kaynaklı olduğuu anlayıp bırakınca geçti.

Gittim zaten Doktorun verdigi fitil ve kremi kullandim kendi kafama gore alamazdim herhalde bunlari, fakat sonuc yine basariz :/

Özel bölgeni sirkeli su ile yıka ara sıra gün içinde.
Vajinal duş yapma.
Sabun duş jeli asla kullanma.
Akıntım var diyip günlük ped takma çok rahatsız oluyosan ic çamaşırının içine pamuklu bezleri ütüle koy.
Mantar, sistit bunlar tedavisi en uzun rahatsızlıklardandır.
Verdiği ilaçlar size uygun olmamış olabilir tekrar gidip yazdırın.
Travazol krem varsa onu kullanın ama kaşıntıyı hafifletir tedavi etmesede.

Fungi, fungal, fung

Çok kompleks değil adı, ama

Buradaki mantar tanımlarını okuyunca tadım kaçıyor, ne bileyim soğuyorun hayattan.

Eşin de gitsin, onda vardır bir şey

Canm ben bu sitede doğal Bi yöntem okumuştum mantar için genelde bu kocakarı usullerine kulak asmam ama mantar öyle Bi illet ki denedim ve inanamadım hatta bi arkadaşta konu açmıştı bu sorunla ilgili onada özelden yazdım onunkinide geçirmiş istersen yazayım sana

Bunu niye özelden yazmadın?

evet lutfen nasil gecirdin paylasirmisin.Bide benim vajinaya bisey koymada azicik fobim var ama napim yapicam artik. Sirkeli su falan diyolar onu nasil vajina icine koyabilirim ki

Bence buraya yazmalısın. Bu topikler onun için değil mi? Bu dertle ilgili belki birileri de faydalanacak. Bayanlarda olabilen birşey sonuçta
Aynen arkadaslar bunda ayip bisey yok ki. Neticede saglik icin bi paylasim yapiyoruz. Bu sitede neler neler konusulmus bence vajinal mantar hic bisey ayrica bu bir saglik sorunu herkesin bilinclenmesi gerek.

cok

cok tesekkur ederim, ben yurt disinda yasadigim icin bu kremleri tedarik edemiyorum malesef Ama dediginiz gibi pamuklu bezler kullanmaliyim sanirim. Bide sirkeli suyu normal suyla karistirmalimiyim uygularken. Ayrica uygulama sadece vajina disina mi olmasli? Yani icini falan yikamiyoruz degilmi o suyla :/

Dışardan yıka canım.
Güneykarimkure arkadaşımızın dediği gibi eşine bulaşmışsa sende de devamlı yeniler onunda ilaç kullanması şart.
Afedersin mesela benim sperm'e karşı alerjim var. Hemen duşa da girsem ertesi güne kaşıntı ve akıntı olur sende takip et belki ondandır.
Burda bazı arkadaşlar sarımsak koy fitil gibi dicektir bence deneme bile
En iyisi eşinle beraber doktoruna git sen mantar illeti kolay geçmez...

cok tesekkur ederim bilgilendirdigin icin. Aynen ya insallah bir an once kurtulurum, en sinir bozucu kismida iliskide zorlanmak

Bence buraya yazmalısın. Bu topikler onun için değil mi? Bu dertle ilgili belki birileri de faydalanacak. Bayanlarda olabilen birşey sonuçta

evet lutfen nasil gecirdin paylasirmisin.Bide benim vajinaya bisey koymada azicik fobim var ama napim yapicam artik. Sirkeli su falan diyolar onu nasil vajina icine koyabilirim ki
Iyi buradan yazayım o halde sirke karbonatla iyice yıkayın hatta mümkünse öyle yaptım suya bolca karbonat ve sirke döküp oturun temiz bir tülbent e sarımsağı koyup fitil gibi vajinaya koyun sabaha kadar bekleyin iki güne geçer geçene kadar yapın her wc de karbonatli sirkeli su ile temizleyin sarımsağın kokusundan tiksinip sovmeyinde bana :) çünkü leş gibi kokuyor ama gerçekten faydasını gördüm inanamadım
Bu arada ekleyeyim sarımsak gerçekten çok yakıyor dayanabilirmisin bilmem ayrıca sarımsağı deneme diyenler olmuş ama soylede bir durum var
Vajinal mantara neden olan mikrobu baş düşmanı sarımsakta mevcut allicini
Istersen yaz google bayanlar hep sarımsakla kurtulmus

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…