Merhaba geçmiş olsun,
Eğer problem devam ediyorsa mutlaka doktorunuzu değiştirmelisiniz. Ben üç doktor değiştirdim. Son gittiğim doktorda buldum çareyi. Çünkü tüm doktorların tedavi metodları farklı. Ve Size bunun neden oluştuğunu da anlatmaarı lazım. Mesela en büyük düşmanı vajinal bölgenin sabun ile yıkanması. Bir de eşiniz varsa onun mtlaka muayene olması lazım. Geçmiyorsa muhtemelen ondan da kaynaklanabilir.
Hanımlar geçen sene mantar enfeksiyonu geçirdim.
sürekli akıntı kaşıntı mahvoldum...
Vücut direncimin aşırı düşmesi nedeniyle mantar oluşmuş.
Bir türlü geçmedi 1 yıl içinde 4 kez tekrarladı.
Doktora artık fenalık geçirdiğimi çok üzüldüğümü bir türlü kurtulamadığımı söyledim.
O da bana eczanede Sebamed Genital Temizleme Jelini önerdi.
İnanın kullanmadığım antibiyotik - fitil - krem kalmadı.
Yaklaşık 6 aydır düzenli şekilde jelimi kullanıyorum.
Her adetten sonra sadece 3 gün Gynoflor fitil kullanıyorum.
Ve bağışıklık sistemimi güçlendirmesi için Imunex kapsül kullandım.
Lütfen sizde deneyin daha önce Sebamed le ilgili bu konuyu açtım ama
sanırsam kimsenin ilgisini çekmedi...
Sebamed i ilk 1 hafta hergün günde 1 kez kullandım sulandırmadan ufak
bir damla elinize sıkıp vajinada kendiniz köpürtüyorsunuz.
Genelde ilişkiden hemen sonra yıkıyorum.
2 - 3 günde bir mutlaka günde 1 kez yıkıyorum.
- Bu size, daha dogrusu şu cumleyeCanım ne yaptın sen? Bukadar ilaç kullandıktan sonra tabiki vucut dirençini kaybedersin.
hitap ediyorduİnanın kullanmadığım antibiyotik - fitil - krem kalmadı.
- bu yazı herkese hitap ediyorGenital bölge mantarlarda kesinlikle antibiyotik kullanılmaz.
En yagın genital bölge mantarı, Kandida Albikaris. Genelde kaşıntı ve beyaz akıntı yapıyor.
Bu mantar antibiyotikleri çok sever. Hemen çoğalır.
Tedavisi zor değildir. Doktorun verecek 2 kullanımlık ilaç ona yeterlidir. Eşler de kullanmalıdır.
- bu benim kişisel fikirim.Benim fikirimi sorarsan Sebamedi kullanmayı çok uygun bulmuyorum. Neticede içinde bir çok kimyasal maddeler bulunur. Sabun da kullanılmaz. Sadece su ile yıkanmanız yeterlidir. Aksi taktirde vajinal florası bozulur ve mikroplara karşı dirençini kaybeder. Arasıra vajinal irigasyon yapılabilir.
- bu yazı herkese hitap ediyor.Ama akıntı beyaz değil de farklı bir renkteyse ve koku yapıyorsa, doktora gidip mutlaka bir kültür tahlili isteyin.
Duruma göre e-koli, baccil, trikomonazis, vs gibi sonuçlar çikabilir.
Sağlıklı kalın
Hanımlar geçen sene mantar enfeksiyonu geçirdim.
sürekli akıntı kaşıntı mahvoldum...
Vücut direncimin aşırı düşmesi nedeniyle mantar oluşmuş.
Bir türlü geçmedi 1 yıl içinde 4 kez tekrarladı.
Doktora artık fenalık geçirdiğimi çok üzüldüğümü bir türlü kurtulamadığımı söyledim.
O da bana eczanede Sebamed Genital Temizleme Jelini önerdi.
İnanın kullanmadığım antibiyotik - fitil - krem kalmadı.
Yaklaşık 6 aydır düzenli şekilde jelimi kullanıyorum.
Her adetten sonra sadece 3 gün Gynoflor fitil kullanıyorum.
Ve bağışıklık sistemimi güçlendirmesi için Imunex kapsül kullandım.
Lütfen sizde deneyin daha önce Sebamed le ilgili bu konuyu açtım ama
sanırsam kimsenin ilgisini çekmedi...
Sebamed i ilk 1 hafta hergün günde 1 kez kullandım sulandırmadan ufak
bir damla elinize sıkıp vajinada kendiniz köpürtüyorsunuz.
Genelde ilişkiden hemen sonra yıkıyorum.
2 - 3 günde bir mutlaka günde 1 kez yıkıyorum.
dediğiniz jeli geçen yıl doktorun yazdığı fitili almaya gittiğimde eczanedeki bayanın tavsiyesiyle aldım
bikaç kez kullandım kaşıntıyı arttırdı ,bikaç arkadaşımdan daha aynı şeyi duydum
ayrıca arisin dediği gibi vajinanın doğla mikroflorasını bozmamak için sadece su ile temizlik yapmak gerekiyor
siz kullanmışsınız memnun kalmışsınız ama ben hiç memnun kalmadım ,dediğim gibi bunu bikaç kişiden daha duydum
Canım benimkisi kronikleşti acaba bende işe yarar mıKullanmadığım hap ,krem fln kalmadı
bende mantar bekarken yılda 1 veya 2 kere olurdu evlendikten sonra çok sık olmaya başladım ve dr. gittim ve çok iltahap olduğunu söylemişti fitil ve ilaçlar kullandım sonraki kontrolden iltahap geçti ve meğer rahmimde yara varmış yarayı dondurdu bütün sebep oymuş şimdi 2,5 yıl oldu çok şükür bir daha böyle bir sıkıntı yaşamadım ve dr. bu genital temizliği için de jel veya herhangi birşey kullanmamın kuruluğa sebep olucağını ve daha çok mikrop kapmaya sebep olucağını söyledi meğer ordaki sıvıyı kuruttuğmuz için dış etkenlere karşı korumasız kalıyomuş bence dr. durumunuzu anlamamış olabilir veya değiştirmeniz gerekiyo olabilir.
GEnital bölgemizin kendine ait bir mikrop/temizlik/kirlilik dengesi var. Sürekli ilaç kullanırsan bu bozulur, sürekli sabunlarla/kimyasallarla temizlemen de bunu bozabilir.
Böyle konu açıp reklam yapar gibi yazman da garip olmuş bence :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?