• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajina kokusu acil bakn ltfen kzlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi cuter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben seni anladim sadece ilerleyince mantar da oldugu icin söyledim.(bende sadece hamilelik te mantar oldu ayrica)Yaklasik 1 yil kadar bende kontrolümde doktorumdan ögrenmistim beyaz bir akintim oldugunun,cok az enfeksiyon var demisti doktorum.Ama fazla rahatsiz etmemisti.Doktorum bana bademciginden yada idrar yollarindan sorunun var mi diye sormustu.Fakat öyle belirgin bir sikayetim olmamisti,taki bu yaza kadar.Senin sikayetleriyin hepsi oldu.Türkiye de doktora gittim,kür aldi."Ileri derecede enfeksiyon ve enfeksiyona bagli yara"teshisi koydu.Antibiotikler ve fitil verdi(vajinadan) 1 ay kullandim.Akintim azaldi ama tamamen seffaf degil.Bu gibi rahatsizliklar uzun süreli tedavi gerektiriyor.Sen doktorunla irtibatini kesme.Oldukca rahatsiz edici bir dönem bu seni yipratmasina izin verme,sen gerekenleri yapinca elbette gececektir unutma.Cünkü sen söylenen herseyi yapiyorsun,sadece zamana ihtiyacin var.(benimde)

Dereotunu sormussun ben onu istah kesici ve dengeleyici olarak biliyorum.
CADIARZU

ben seni anladim sadece ilerleyince mantar da oldugu icin söyledim.(bende sadece hamilelik te mantar oldu ayrica)Yaklasik 1 yil kadar bende kontrolümde doktorumdan ögrenmistim beyaz bir akintim oldugunun,cok az enfeksiyon var demisti doktorum.Ama fazla rahatsiz etmemisti.Doktorum bana bademciginden yada idrar yollarindan sorunun var mi diye sormustu.Fakat öyle belirgin bir sikayetim olmamisti,taki bu yaza kadar.Senin sikayetleriyin hepsi oldu.Türkiye de doktora gittim,kür aldi."Ileri derecede enfeksiyon ve enfeksiyona bagli yara"teshisi koydu.Antibiotikler ve fitil verdi(vajinadan) 1 ay kullandim.Akintim azaldi ama tamamen seffaf degil.Bu gibi rahatsizliklar uzun süreli tedavi gerektiriyor.Sen doktorunla irtibatini kesme.Oldukca rahatsiz edici bir dönem bu seni yipratmasina izin verme,sen gerekenleri yapinca elbette gececektir unutma.Cünkü sen söylenen herseyi yapiyorsun,sadece zamana ihtiyacin var.(benimde)

CADIARZU
canım dere değil:)) tere otu evet psikolojim bozuldu psikaytrs gidecem:çok üzgünüm:

cuter günaydın eğer böyle devam edersen sinir ve strese bağlı olarak tedavin yavaşlıcak elinden gelen herşeyi yapıyorsun hayatımızda bir mücize yok ki ha diyince tüm hastalıklar gitsin herşey düzelsin. sihilir değnek olsaydı emin ol kendimden önce sana sihir yapardım benimde psikolojimi bozdun kız. derdi veren allah dermanını da verir inş. bir bekle sabret doktor ne dicek ne uygulıcak. bence toparla kendinide psikiyatriye felan gitme

cuter günaydın eğer böyle devam edersen sinir ve strese bağlı olarak tedavin yavaşlıcak elinden gelen herşeyi yapıyorsun hayatımızda bir mücize yok ki ha diyince tüm hastalıklar gitsin herşey düzelsin. sihilir değnek olsaydı emin ol kendimden önce sana sihir yapardım benimde psikolojimi bozdun kız. derdi veren allah dermanını da verir inş. bir bekle sabret doktor ne dicek ne uygulıcak. bence toparla kendinide psikiyatriye felan gitme

günaydın arkadaşım zaten ben de var depresyon bu da katlattı olan bu kendimi iyi hissedecek şeyler yapamıyorum napıyım tsk:enbuyukkk:

baştan beri ot ot deyip durmuşsun bır arkadas yazmıs aslında neden denemıyorsun.ben sana kesin bir çözüm yacagım ama bundan başkada ot veya kür yok dene ve sorma artık çunku kımse bılmıyor.maydonoz suyunu kaynat gunde bır buyuk kahve kupası iç.ve ayrıca akşamları yatmadan önce yıne maydonozu kaynat 2bag maydonoz ve hafıf banyo suyu ılıklıgına gelınce çok soguk olmayacak çakta sıak olmayacak su bır leğene boşalt içine otur 15dk.bu hem ıdrar yolu akıntılarına hemde vajınale iyi gelıyor bunu bır hafta uygula ıkıntın artacak bır sure ama sonunda kurtulacaksın....

nurtaç hanım siz son yazdığımı okudunuz mu?? son gittiğim doktor mantar değil vajinit dedi o yazıyı bi yenileyim o halde ona göre bunu alabilir miyim?

Hayatım kafayı yemene gerek yok.Zaten ismini verdiğim ilaç vajinit için.Üzerinde de yazıyor zaten vajinit diye...Bu arada alıp prospektüsünü okursan anlıycaksın sana faydalı olabileceğini.Bana güven sevgili kardeşim çok sorun ediyosun biraz sabıryerimsenibenyerimseniben

Hayatım kafayı yemene gerek yok.Zaten ismini verdiğim ilaç vajinit için.Üzerinde de yazıyor zaten vajinit diye...Bu arada alıp prospektüsünü okursan anlıycaksın sana faydalı olabileceğini.Bana güven sevgili kardeşim çok sorun ediyosun biraz sabıryerimsenibenyerimseniben
nurtaç hanım benim burnum ve arkam da kaşınmaya başladı oraya da geçer mi???
bun un kremi falan var mı peki adı ne varsa???:1hug:

nurtaç hanım benim burnum ve arkam da kaşınmaya başladı oraya da geçer mi???
bun un kremi falan var mı peki adı ne varsa???:1hug:

bide bu mikrop mesane idrar yoluna da yerleşirmişmafoldumben

baştan beri ot ot deyip durmuşsun bır arkadas yazmıs aslında neden denemıyorsun.ben sana kesin bir çözüm yacagım ama bundan başkada ot veya kür yok dene ve sorma artık çunku kımse bılmıyor.maydonoz suyunu kaynat gunde bır buyuk kahve kupası iç.ve ayrıca akşamları yatmadan önce yıne maydonozu kaynat 2bag maydonoz ve hafıf banyo suyu ılıklıgına gelınce çok soguk olmayacak çakta sıak olmayacak su bır leğene boşalt içine otur 15dk.bu hem ıdrar yolu akıntılarına hemde vajınale iyi gelıyor bunu bır hafta uygula ıkıntın artacak bır sure ama sonunda kurtulacaksın....

yenge siz kendiniz mi denemiştiniz bunu????

CADIARZU

canım sen şu maydanoz duydun mu bi de benim arkada da kaşıntı olmaya başladı

hangi ilaçları içtin bi yazar mısın??bi de senin bu vajinit türü Trikomoniasis

mıydı???

oluşan mantarın,yanlış beslenme ve az su içmekten kaynaklandığını düşünüyorum. yada çok sık yediğin birşey varsa onu yemeği bırak. eğer yoksa beslenme eksikliği ve su tüketiminin az olması varsayımını yineliyorum. vajinanı yıkarken yada kurularken tahriş olabilecek kadar sertmi yıkıyorsun bunada dikkat etmek gerekir. onun haricinde beslenme uzmanına yada bir cildiye uzmanına danışmanı tavsiye ederim.belki bu konuda yardımları olabilir.

Son düzenleme:
Vajinal duş nedir ?
Vajinal duş, vajinal akıntı ya da diğer materyali mekanik olarak temizlemek için vajina içini basınçlı su ya da başka bir sıvı ile yıkamak anlamına gelir. Öte yandan vajinal duş için kullanılan çeşitli parfümlü materyal ya da ilaç da mevcuttur.

Vajinal duş sağlıklı mıdır ?
Bu sorunun tek ve kesin bir cevabı vardır: HAYIR

Düzenli yapılan vajinal duş kadının vajinadaki kimyasal dengesini bozarak enfeksiyonlara eğilimli hale gelmesine neden olur. Duş sırasında yeni mikroorganizmaların vajinaya girişine neden olunabilir. Bu mikroplar rahim ağzı, rahim ve tüplere ulaşarak ciddi enfeksiyonlara neden olabilirler. Yapılan araştırmalar düzenli vajinal duş yapan kadınlarda bakteriyel vajinozis başta olmak üzere çeşitli vajinal enfeksiyonlarla cinsel yolla bulaşan hastalıklara daha fazla rastlanıldığını ortaya koymaktadır
Aşağıdaki durumların varlığında jinekoloğunuzla görüşmelisiniz
Vajinada ağrı
Vajinada yanma hissi
Vajinada kaşınma
Vajinadan kötü koku gelmesi
ıdrar yaparken yanma
Normal akıntıdan daha farklı türde ve renkte içinde peynir kesiği ya da kireç benzeri parça içeren akıntı
Muayeneye gitmeden önce asla vajinal temizlik yapmayınız. Bu tür bir temizlik vajinal akıntıyı uzaklaştırarak jinekoloğunuzun tanıya ulaşmasını güçleştirir.

Vajina kendi kendini nasıl temizler ?
Vajina kendi mukus salgısı ile kendi kendini doğal olarak temizleme yeteneğine sahiptir. Bu nedenle ilişki sonrası, tuvaletten sonra ya da yıkanırken vajina içini yıkamamaya özen gösterin. Dış bölgeleri temizlemek için ılık su ve parfümsüz beyaz sabun kullanabilirsiniz. Doktorunuz önermedikçe kadın hijyenine yönelik sabun, sprey, pudra türü maddelerin kullanımı yeterli bir vajinal temizlik için gerekli değildir. Üstelik bu tür maddeler vajinada irritasyon ve alerjik reaksiyona neden olabilir.

belki faydası olur dedim.

yenge siz kendiniz mi denemiştiniz bunu????

yok yengeciğim ben yapmadımkaydirigubbakcemile3 .çok şükür öyle sorunlarım yok.ama sayısını hatırlayamadıgım bır çok ınsan var yeni çıkan bısey degıl bu.hangı bıtkı uzmanına yada aktara sorsan bılır.

maydonozu sancili bir adet döneminde icmistim,enfeksiyonlara iyi geldigini duydum arastirdim ama simdi denemedim.Aslinda iyi sonuc alinabilecegine inaniyorum,dogal bisey nede olsa.Sikayetlerim oldugu sirada bende de arkada acayip bir kasinti vardi.Ben aciyi cok yerim ailemde de bundan dolayi sikayetler vardi,bende de olabilir diye düsündüm.Sasirdim simdiakannehir

Ilaclari burda yazmak dogru degil bence ,aslinda tavsiye etmek dogru degil.

Lütfen bir uzmana gidiniz...

Back