Vajina kapanması

bilgeannem

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2024
729
672
35
Merhaba hanımlar,
7 aylık bebeğimde vajina kapanması gördü doktorumuz kontrol sırasında. Östrojen hormonu içeren krem yazdı, günde 3 kez kullanacağız.
Doktorumuz bilgilendirdi, tekrar kontrole de gideceğiz.
Biraz araştırdım tekrarlayabilir demişler. Neyi yanlış yaptım diye stres yarattım kendime ama vücut kendisi de yapabilirmis.
Yaşayan, tedavi sürecini geçiren varsa tecrübelerinizi öğrenmek isterim. Teşekkürler.

Bu süreci yaşamadım ama belki okuyan anneler olur diye bir bilgilendirme yapmak isterim. Kızım 5-6 aylıkken takipli olması için bir doktora götürmüştüm. Doktor muayene ettikten sonra kızımın vajinasını kontrol etti, dedi ki; "dikkat ettiniz mi yapışmaya az kalmış. "Tabi ben hiç anlamadım, ilk defa duymuştum böyle bir şey. Kız bebeklerde çok olabilen bir seymis. Önlem amacıyla her bezini açtığınız zaman vajina dudaklarını kibarca iki yana ayırın iki üç saniye bekleyin dedi. 16 aylık oldu hala yaparım ara ara. Siz de bu şekilde yapabilirsiniz ilerideki süreçte.
Bu arada doktor demişti ki yapışıklık olsa bile krem veriyoruz, o da ise yaramazsa operasyonla ayırıyoruz. Onun da bilgisini size vereyim, aklınızda kalmasın. Cok geçmiş olsun.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Elle ayrıma, masaj vb şeyleri önermedi doktorumuz, sordum hatta gerek yok dedi.
Kremi de 1 hafta kullanın kontrol edelim gerek olursa devam ederiz dedi.
İlerleyen aylarda/yaşlarda da olabilirmiş, her muayene de kontrol ediliyor vajinası, ben de artık ara ara evde bakıp takip edeceğim.
Sağolun, size de geçmiş olsun.

Merhaba 4 aylıkken bu sorunu yaşadık. Bizede krem verildi. Krem nasıl açar ki diye düşünürken bi baktım küçücük bi delik beliriverdi bende her krem sürdükten sonra azıcık elimle açtım git gide o delik açıldı. Krem biraz tuylenme yapıyor ama yapacak birsey yok dediğim gibi elinizle Hafif açarsanız süreç daha hızlı ilerler

Yorumunuz için teşekkür ederim. Tekrarlayan bir durum dedi doktorumuz, siz de tekrar etti mi?
Biz bu hafta kontrole gideceğiz, 1 hafta kullanmış olacak kremi, tüylenme konusunu sorarım doktora, henüz gözle görülür bir yan etki görmedim.

Ben değil ama kuzenim yaşadı kızında kremleri kullandı kendiliğinden açıldı şuan bir sıkıntısı yok

Ortak not yazmış olayım.
Bir haftadır kullanıyoruz kremi, bugün de kontrolü vardı.
Açılma olmuş ama tam değil, kreme 2 hafta daha devam dedi doktorumuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…