• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajijismus nolur yardim :(

Onun hastalık kısmı travmatik boyutta geçerli ancak. Zorla mı evlisin, cinsel iatek mi duymuyosun, tecavüze mi uğradın, cinsellik tü kaka diye mi büyüdün.. Bunlar olsa eyvallah da canım acıyacak diye bakan insan bana göre komik. Sanırsın kol kesiyorlar yani ne abartıyosunuz bazı şeyleri. Böyle hastasın hastasın deyince ne oluyo acaba.. Hiçbir şeyi yok aslında korkak, çpcuk gibi bir davranış. Eşi de istemiyormuş zaten geçiştiriyormuş habire. Şaşırmadım.
Ne alaka ? Bu bakis acisini bu konudaki bilgisizliginize veriyorum. Kimse sinanmadigi seyi bilmez , en cokta hastaligi bilmez .
Psikiyatri tani kriterleri kitabi olan dsm 5 te olan bir hastalik bu . Keyfi degil kim bundan keyif alir allah askina.
Size tavsiyem insanlari en azindan hastaliklari ile yargilamamaniz . Bakin hastalik diyorum ustune basa basa .
Düşmez kalkmaz bi allah çünkü.

Evet ya genelde duyduğum bu saçma sapan kasiliyorum ,gün içinde binlerce cümle ile motive oluyorum ama yok. Eşimde de var suç yüz veriyor .Olmasın zamanla olur , korkma geç olsun gerekirse . Diyorum 1 sene geçer böyle diye diye geçsin üzülme deyip duruyor
Ben eşime ben sana dur desem de beni sakın dinleme eğer bu gece yapmazsak ben daha yapamam dedim çünka kendimi bende çok kasıyordum.. Eşim beni dinledi 😂 Dur desem de durmadı .. İyi ki de durmadı 😁😂

Ne alaka ? Bu bakis acisini bu konudaki bilgisizliginize veriyorum. Kimse sinanmadigi seyi bilmez , en cokta hastaligi bilmez .
Psikiyatri tani kriterleri kitabi olan dsm 5 te olan bir hastalik bu . Keyfi degil kim bundan keyif alir allah askina.
Size tavsiyem insanlari en azindan hastaliklari ile yargilamamaniz . Bakin hastalik diyorum ustune basa basa .
Düşmez kalkmaz bi allah çünkü.

Aksine konu sahibinden de sizden de daha bilgiliyim bence. Sistematik istismara uğramış bir insan olarak evet ben de bu hastalığı geçirdim diyebilirdim. O zaman mantıklı olurdu. Yine de cinsellik korkum yok. Canım acıyacak diye oturup saatlerce, günlerce, aylarca düşünmedim. Ağdaya giderken daha çok düşünüyorum aksine :D Kendinize yarattığınız pembe dünyanızda mutluluklar. Konu sahibi çok hasta evet vah vah tüh tühh... Bunlar nasıl acılar nasıl dayanılır..... 🤣🤣🤣

Konusahibi korkarak nereye kadar bakın eşiniz bile bıkmış ki olsada olur olmasada diyor.Spreyi de eşiniz sıksın madem korkuyorsaniz,irkilirim diyorsanız kulak çubuğuna bolca sıkın onu deneyin kulak ç.yapmışşınız zaten zor olmaz.

Onun hastalık kısmı travmatik boyutta geçerli ancak. Zorla mı evlisin, cinsel iatek mi duymuyosun, tecavüze mi uğradın, cinsellik tü kaka diye mi büyüdün.. Bunlar olsa eyvallah da canım acıyacak diye bakan insan bana göre komik. Sanırsın kol kesiyorlar yani ne abartıyosunuz bazı şeyleri. Böyle hastasın hastasın deyince ne oluyo acaba.. Hiçbir şeyi yok aslında korkak, çpcuk gibi bir davranış. Eşi de istemiyormuş zaten geçiştiriyormuş habire. Şaşırmadım.

Ben tecavuze ugramadim ailem beni cok rahat yetistirdi annem doktor, Ben kucukken uzun uzun yasima gore cinselligi anlatti, ama bende de oldu. Aci esigim yuksektir yaralanirim duserim Kan aldiririm ameliyat izlerim Agri kesici almam boceklerden huylanmam. Simarik biri degilim 14umde yatili okula gittim 16 yasinda bir sene Tek basima Avrupa'da yasadim 18imden beri para kazandim.

Ama 19 yasimdan beri bu illetle ugrasiyorum. Korkuyorum bilincli bir sekilde kasiliyorum diil. Panik atak gibi bisey geliyor. Bazen de sen sakin oldugunu saniyorsun ama kaslarin kasilmis oluyor kas kontrolunu saglayamiyorsun. Bu yuzden tedavisi hem psikolojik hem vajina bolgesini duyarsizlastirma hem de kas kontrolunu Geri kazanma ustune kurulu.

Bazi faktorler var tabi ama simariklikla alakasi yok bence. Ben bu hastaliktan doktora (vajinismus tedavisi yapan jinekolog) giderek, kendi kendime okuyarak ve psikolojik tedavi ile kurtuldum. Tedavisi cok mumkun ve cok kolay.

Aksine konu sahibinden de sizden de daha bilgiliyim bence. Sistematik istismara uğramış bir insan olarak evet ben de bu hastalığı geçirdim diyebilirdim. O zaman mantıklı olurdu. Yine de cinsellik korkum yok. Canım acıyacak diye oturup saatlerce, günlerce, aylarca düşünmedim. Ağdaya giderken daha çok düşünüyorum aksine :KK70: Kendinize yarattığınız pembe dünyanızda mutluluklar. Konu sahibi çok hasta evet vah vah tüh tühh... Bunlar nasıl acılar nasıl dayanılır..... 🤣🤣🤣
Bu hastalık için illaki travma şart değil. Travma hastalığı tetikleyebilir, her psikolojik hastalık gibi. Bu forumda bunu ilk defa söyleyeceğim ama çok acımasızsınız. Bir kadın olarak başka bir kadının yaşadığı hastalığı gülerek dalga geçerek anlatmanız ne bileyim, aşırı üzücü. Allah daha büyük acıları siz de dahil kimseye vermesin.

Aksine konu sahibinden de sizden de daha bilgiliyim bence. Sistematik istismara uğramış bir insan olarak evet ben de bu hastalığı geçirdim diyebilirdim. O zaman mantıklı olurdu. Yine de cinsellik korkum yok. Canım acıyacak diye oturup saatlerce, günlerce, aylarca düşünmedim. Ağdaya giderken daha çok düşünüyorum aksine :KK70: Kendinize yarattığınız pembe dünyanızda mutluluklar. Konu sahibi çok hasta evet vah vah tüh tühh... Bunlar nasıl acılar nasıl dayanılır..... 🤣🤣🤣
Doktorum ben , ne hastaliktir ne degildir ne nasil olur iyi biliyorum .
Bu alaylarınız karsiniza gelir umarim.

Asla şımarıklık falan gibi bir fikrim yok, psikolojik / fizyolojik ya da her ikisini de barındıran bir rahatsızlık olduğunu düşünüyorum açıkçası, başıma da gelmedi şükür böyle bir şey ama konu sahibi de hem yardım isteyip hem yazılan her şeye bir bahanesi var gibi geldi bana. Doktora git -yok sadece egzersiz veriyormuş, spreyi sık -sıkamıyorum. Kırıcı olmak ya da canınızı sıkmak en son isteyeceğim şey ama yardım istemişsiniz önerilerin her biri için bir lafınız var. Spreyi sıkmaya karar vermişsiniz 20 tane sıkamıyorum mesajı yazmışsınız, herhangi birimiz gelip sıkamayacağımıza göre.. sizin de biraz çabalamanız gerekiyor bence.

Asla şımarıklık falan gibi bir fikrim yok, psikolojik / fizyolojik ya da her ikisini de barındıran bir rahatsızlık olduğunu düşünüyorum açıkçası, başıma da gelmedi şükür böyle bir şey ama konu sahibi de hem yardım isteyip hem yazılan her şeye bir bahanesi var gibi geldi bana. Doktora git -yok sadece egzersiz veriyormuş, spreyi sık -sıkamıyorum. Kırıcı olmak ya da canınızı sıkmak en son isteyeceğim şey ama yardım istemişsiniz önerilerin her biri için bir lafınız var. Spreyi sıkmaya karar vermişsiniz 20 tane sıkamıyorum mesajı yazmışsınız, herhangi birimiz gelip sıkamayacağımıza göre.. sizin de biraz çabalamanız gerekiyor bence.
Bu konuda okuduğum en mantıklı yorum.
Herşeye bir cevabınız var konu sahibi, oradan buradan duyduğunuz sprey yöntemlerini uygulamak yerine önce bir doktora gidin, eğer yine aşamıyorsanız bir psikoloğa gidin. Probleminiz fizyolojik değil de psikolojik olabilir belki de.
Ve yineliyorum, spreyle cinsellik yaşamaya alışınca spreysiz yine dön başa olacaksınız, yine canınız acıyacak. En mantıklısı kademeli olarak bu durumu aşmanız. Aşan çok kişi var diyorsunuz ama devamını okumuyorsunuz belli ki birkaç kişi krem ya da spreyle ilişki yaşadıktan sonra kremsiz ilişkide yine tedirgin olduğunu yazmış.

Buyrun buradan da okuyabilirsiniz.

Dediğiniz Ne kadar ayıp sizde böyle diyerek psikolojik baskı yapıyorsunuz. Neden destek olmuyorsunuz ? Bu bir hastalık Özgür kadınlarda bile görülüyor iyi yetişmiş öğretmenlerde doktorlar da bile görülüyor. Siz kim oluyorsunuzda böyle yargılıyorusunuz. O beyninize sokun bu bir HASTALIK. Ne kadar kabul etmesenizde. Bende size bi doktora görünmenizi tavsiye ederim piskiyatri servisine. Kadının en büyük düşmanı kadın derlerdi de inanmazdım.

Back