Vahdet ‘haber’inin arkasında: Beatles’ı bilmemek ‘cahillik’ değil ‘övünç’ kaynağı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Birleşik Haziran Hareketi’nin (BHH) 1 Mayıs’a çağrı afişindeki Beatles üyelerini ‘üniformalı liseler’ olarak haberleştirmesiyle güldüren Vahdet, ‘haber’inin arkasında durdu.

‘Velev ki Beatles’ı tanımıyoruz’

Gazetenin bugünkü sayısında yer alan ‘Sol Medyada Gavurluk’ başlıklı haberde, ‘Beatles potu’nu haberleştiren Birgün, Cumhuriyet, Evrensel, Özgür Gündem, Yurt gazeteleri hedef alındı. Haberde, “Gezicilerin provokasyon kokan 1 Mayıs hazırlığını deşifre eden haberimizden rahatsız olan sol gazeteler koro halinde Vahdet’e karşı algı operasyonu başlattılar” denildi.

‘Mesele Beatles değil siz hala anlamadınız mı?’ diye soran Vahdet’in Ankara temsilcisi Fatih Akkaya da ‘Velev ki…’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

‘Sol medya organları’nın Vahdet’in haberini çok farklı bir noktaya çekerek sulandırıp, itibarsızlaştırmaya çalıştığını öne süren Akkaya, ‘sitem’ini şöyle dile getirdi:

“O afişteki kişiler “Beatles üyeleri”ymiş, Beatles üyelerini “liseli öğrenciler” sanmışız, Vahdet olarak Beatles’i bilmeyecek kadar cahilmişiz! Bu ve benzeri ithamlarda bulundular. Güler misin ağlar mısın?Biz ne diyoruz, bunlar ne diyor. Gençlerin illegal eyleme çağrılıyor olması yalan mı, değil. “Yeni Berkin’ler mi arzulanıyor” sorusuna cevap mı var, hayır. Eee? Biz Beatles’i bilmiyormuşuz! Haber buymuş!”

‘Bizim için cahillik değil övünç’
Vahdet’in haberinin değerinin anlaşılamadığından dem vuran Akkaya, Beatles’ı bilmemenin kendileri için ‘cahillik’ değil, olsa olsa ‘övünç’ kaynağı olacağını belirterek, sözü buradan Beatles’ın efsanevi üyesi John Lennon’a getirdi.

“Hele baş solistleri John Lennon? İdolünüzdür eminim ki?..”diyen Akkaya, Beatles’ın Imagine isimli şarkısını‘bildiğini’ göstermeyi ihmal etmedi ancak şarkıyı da yine ‘kendi meşrebine göre’ yorumladı.

‘Türk gençliği de öyle olsun istiyorlar’
Akkaya şunları yazdı: “Dün gazetemizin internet sitesi gazetevahdet.com’da da aktarıldığı üzere, İslam’a olan mesafenizde John Lennon’un “Imagine” adlı şarkısında dile getirdiği “hayal”in etkisi vardır kesin! “Dinsiz, ahlaksız bir dünya; uyuşturucu ve cinselliğin sınırsızca yaşandığı bir dünya hayali”nin? Evet evet… Şimdi daha iyi anlıyorum, o afişe neden Beatles Grubu’nun fotoğrafını bastıklarını! Türk gençliğinin de, Beatles solistleri gibi kural ve ahlak tanımaz olmalarını istiyorlar.”

http://www.diken.com.tr/vahdet-haberinin-arkasinda-beatlesi-bilmemek-cahillik-degil-ovunc-kaynagi/

Vahdet gazetesi The Beatles'ı liseli provokatörler ilan etti -

RADİKAL - Vahdet gazetesinde bugün yayınlanan 1 Mayıs haberinde, ‘Gezi eylemcileri’ provokasyon hazırlığı içinde olmakla suçlanarak, efsanevi müzik grubu Beatles’ın fotoğrafı üniformalı liseli öğrenciler olarak lanse edildi.

“1 Mayıs için fırsat kollayan ‘Birleşik Haziran Hareketi’ yeni bir provokasyonun hazırlığını yapıyor” diyen gazete , Beatles grup üyelerinin tanınmış fotoğrafını, habere lise öğrencileri diye koydu.

Gazete, 1 Mayıs afişinde yer alan Beatles fotoğrafına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Gençleri de 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran gezi eylemcileri, İstanbul’un birçok semtinde afiş asıp, duvarlara slogan yazdı. Gençleri yine sokağa dökme hazırlığında oldukları anlaşılan geziciler tarafından provokasyon için hazırlanan afişlerde üniformalı liseli öğrencilerinin 1 Mayıs’ta Taksim’e koştuğu görülüyor.

Herkes her şeyi bilmek zorundamı ayol bende bu grubun adını biliyorum ama ne müzikleri ne yorumları benim ilgimi çekmezz. bide şu lenon varya tee. onu biliyorum oda eşcinsel olduğunu ve evlat edinmiş miş. ondan benim için varsa yoksa TÜRK HALK MÜZİĞİ..

bence kesin ironi vardır, yoksa illaki bi bilen çıkarda uyarır o gazete dağıtıma çıkana kadar. uyarır dimi? yani uyarması lazım, yani en az birinin bunu bilmesi lazım :))

oyy feci bilmiyorsun. elton john la karıştırdın. john lennon eşcinsel değil. yoko onoyla evlliydi ve oğlu var. sonra bir hayranı tarafından öldürüldü. yaşamıyor kısaca

oyy feci bilmiyorsun. elton john la karıştırdın. john lennon eşcinsel değil. yoko onoyla evlliydi ve oğlu var. sonra bir hayranı tarafından öldürüldü. yaşamıyor kısaca
yapmaa yaaa. cidden bilmiyormuşumm bak o kadar fransızım iştee. te.. karıştırdım adamları..bu gülüş kendimee..

Tabiki kimse tek tek adını bilmek ve dinlemek zorunda değil , tercih meselesi.. zaten kimse kimseyi dinlemiyor yada üyelerin adını bilmiyor diye suçlamıyor yada yadırgamıyor !

Ama yine diyorum kasıtlı yapılmış birşey bence bu. Ama dediğin gbi bir yayın organı bunu yamlışlıkla dahi yapmış olamaz.. Muhabirin belki kovulası geldi tazminatını istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…