• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Vahap Ada'nın tuvalet eğitimi günlüğü

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

matarzu

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
133
2
316
Trabzon
dün dualarla 26 aylık oğlumun tuvalet eğitimine başladım.
öncelikle klozete takılan yumşak bir aparat aldım sonra bir kaç tane alıştırma kilodu aldım......
ilk olarak bezini çıkardım alıştırma kilodunu giydirdim,oğluma durumu izah ettim.
yarım saatte bir klozete götürdüm.hiç itiraz etmedi çünkü klozette otururken ben onu eglendirmeye çalıştım....
SONUC:1 defa çiş,1 defa kaka klozete yapmayı başardık.5 defa çiş kilota kaçırdık....şimdi uyuyor uyurkende alıştırma kilodu bagladım.yatalı daha 1 saat olmuştu baktım altı ıslak...
şimdi ne yapayım bilemiyorum.yanlış bir şey yapıyorsam lütfen uyarın,deneyimli anneler beni gün gün yönlendirirse sevinirim.iyi akşamlar.

öncelikle kolay gelsin umarım en kısa sürede bu dönemi atlatırsınız benim kızımda 22 aylık geçen ay bizde bezden kurtulduk bir aydır bez kullanmıyoruz ve alıştık artık ben oturak almıştım bence sende öncelikle oturak almalısın çünkü çocuğun ayaklarının yere basması gerekiyomuş kendini güvende hissetmesi için biizm oturak hala solanda biri geliiceği zaman tuvalete götürüyoruz oturağı böyle ortada olunca hem çişi falan geldiğinde kendiside oturuyo ben ilk iki gece bez bağlamıştım sabah o uyanınca hemen çıkarttım farketmeden ikinci gece kuru kalkınca bir daha geceleride bağlamadım yatmadan önce sende sıvı alımını falan azalt yatırmadanda mutlaka yaptır belki böylelikle gece altına kaçırmaz ben ilk zamanlar sürekli aklkıp baktım acaba kaçırmışmı diye ama eğer altına kaçırmamışsada hiç kaldırmadım çişe diye eğer kaldırırsan bir daha hep alışır gece kalkıp çiş yapmaya diye kaldırmadım onu çiş yada kaka yaptığı zaman sevdiği bişeylerle ödüllendirebilrsin o zmn daha da mutlu oluyolar kaçırdığı zmnda sakın kızma normal karşıla saatte bir falan oturtup yapmasını sağla sonra zaten bu süre uzıycaktır.

arkadaş çok güzel anlatmış. geceleri bezle şimdilik. gece tuvalet eğitimini sonra ver. ama bez bağladığında bilmesin. uykuya daldıktan 5 dak. sonra bağlarsan bilmez. uykunun derin olduğu bir dönemdir çünkü.
dışarı çıkacağım bir kerecik bez bağlıyım falan deme. çocuğun aklı karışır. gerekirse bir hafta hiç evden çıkma. zaten sonra öğrenir inşallah. bir de her şeyde oyun üret. bak çişler bıcı bıcı yapıyor. kakalar evlerine gitti. güle güle. falan diyebilirsin. çiş yapınca alkış ve öpücük güzel ödüller ve hak ediyorlar :34:

Merhabalar öncelikle kolay gelsin biDe 22,5 aylikken hallettik 1 hafta sürdü sonra rahatladık gece-gündüz aynı anda bıraktık alıştırma kilodu aldım ama bana bezden farkı gelmediği icin kullanmadım yaptı altına ilk günler rahatsız oldu üzüldü bence hiç kullanmayın onu, yatmaya yakın sıvıyı azaltın öğlen hiç kaldırmayın şimdi hava sick yapsada üşümez hem zamanla yapmicak daha uzun tutacak gecede ilk 2 kez kaldırın sonra cocuğunuzun düzenine göre cogu zaman kaldırmıyorsunuz bence ilk güne göre gayet iyi başarırsınız bu ısı siz yakın sürede merak etmeyin ama alıştırma kilodunu bem sevmedim söylemek isterim.

bende dün başladım
evdeki halıları kaldırdım.Sadece altına pantolon giydirdim sabah iki kez altına yaptı.Sonra tuvalete,sonrada iki kez hadi tuvalete gidelim dediğimde tam pantolonumuzu çıkardık yetişemedik tuvaletin kapısının önüne yaptık :1: ama en mutlu olduğum kakasını bekledi ve tuvalete yaptı :46:
gecede ilk kaldırdığımda tuvalete yaptı sonrakilerde yapmadı.Ama kaldırdıktan yarım saat sonra baktım altına yapmış.Muhtemelen uykulu şekilde anlamadı tuvalete yapılması gerektiğini.Olsun ilk gecemizdi.
Ama çok zor çok sabır istiyor.Allahım herkeze yardım etsin

selam arkadaşlar öncelikle üşenmeyip fikir yazanlra teşekkürler.3 günde tamamen bezden kurtulduk.yukarıda anlattığım gibi başladık.ilk gün evdeki tüm halılara çiş yaptık.hiç sinirlenmedim çünkü halılarımı henüz yıkatmadım.kaldırmadım çünkü halılar olmayınca alt komşuya ses çok gidiyor.neyse her defasında altına yaptı kızmdım sadece halıdaki çişleri silmesi için bez verdim eline yaptıgını sildi.ayrıca ytağına yatırırken en güzel çarşafları birlikte serdik en altada su gecirmez alez serdim.ve yatırmadan önce 'annenin yatağı cici çiş olmasın dedim'....ve sonuç süper henüz aileden kimseye söylemiyorum çocuğuma nazar değmesin diye.
çocuk yetiştirme esnasında herkese allah kolaylık versin.çok soğolun.iyi akşamlar.

selam arkadaşlar öncelikle üşenmeyip fikir yazanlra teşekkürler.3 günde tamamen bezden kurtulduk.yukarıda anlattığım gibi başladık.ilk gün evdeki tüm halılara çiş yaptık.hiç sinirlenmedim çünkü halılarımı henüz yıkatmadım.kaldırmadım çünkü halılar olmayınca alt komşuya ses çok gidiyor.neyse her defasında altına yaptı kızmdım sadece halıdaki çişleri silmesi için bez verdim eline yaptıgını sildi.ayrıca ytağına yatırırken en güzel çarşafları birlikte serdik en altada su gecirmez alez serdim.ve yatırmadan önce 'annenin yatağı cici çiş olmasın dedim'....ve sonuç süper henüz aileden kimseye söylemiyorum çocuğuma nazar değmesin diye.
çocuk yetiştirme esnasında herkese allah kolaylık versin.çok soğolun.iyi akşamlar.

kocaman bir maşallah ona

maşallah süper benım oglumda 10 gun sonra 26 aylık olcak bugun bezı cıkardım ama hamıleyım 2 kez kaka 10 kez falanda çiş yapmıştır esım henuz çişini bılmıyor hazır deıl dıyor sız ne dersınız bence bılıyor ama henuz tam konusmuyor bırde sankı tam farkında deıl gıbı çiş eegg fılan dıyor ama lazımlıg aoturtunca kalkmak ıstıyor hıc yapmıyor ne dersınız beklemelıymıyım:26:

Back