Çok geçmiş olsun. Sizi hep mantarla ilgili konularda görüyorum. Demek ki ben de oralarda geziyorum hep :)) Şu sıralar bende de var kaşıntı. Zaten ben kendimi bildim bileli akıntı sorunuyla uğraşırım. Arada bir de mantar olurum. Şimdi de hamileyim ve kaşıntım var. Sirkeli su ile yıkayabilirsin günde iki kere dedi doktor. Ve krem verdi. Bir de benim yıllardır kullandığım ve çok sevdiğim bir ürün var; TTO İntim Köpük. Mantara, kaşıntıya iyi gelmiyor ama ben bir tek onunla temizlendiğimi hissediyorum. Bunu bana ilk dr. tavsiye etmişti, çoğu doktorun da sevdiği bir ürün, eczanelerde satılıyor. Şuan kaşıntım olduğu için dr bunu da günde iki kere kullan dedi. Onun dışında yıllar önce tüm iç çamaşırlarımı çöpe atıp yerine onlarca pamuklu çamaşır almıştım, ütüsüz asla giymem. İnatçı mantar olunca kişide şeker ile ilgili problemler olabiliyormuş, enfeksiyon hastalıklarına gidebilirsiniz belki veya dahiliyeye. Veya direk kendi doktorunuzdan şekerinize bakmasını isteyin. Mantar vajinadaki floranın bozulmasından oluyor, yararlı ve zararlı bakteriler arasındaki denge bozuluyor ve zararlı olanlar çoğalıyor ben böyle biliyorum. Flora düzenleyici fitilleri belki uzun soluklu kullanabilirsiniz. Tabi ki doktorunuzla konuşarak. Çünkü sizinki inatçı, herkes gibi bir kutuyu kullanıp bitirmek size yetmiyor belli ki. Haftada 3 kere gün aşırı olacak şekilde veya rahatsızlık duydukça kullanmak gibi... doktor nasıl doz belirler bilmiyorum. Ağızdan alınan ilaçlar bende etki ediyordu. Siz kullandınız mı bilmiyorum, hani 1 hafta arayla alınan tabletlerden bahsediyorum. Bir de gece yatarken altınıza hiçbir şey giymeden yatmayı deneyin. Ve evde yalnızken de aynı şekilde. Bu yöntem bölgenin nemli kalmasını engelliyor. Banyodan çıkınca da saç kurutma makinesinin soğuk ayarıyla ve en düşük üfleme ayarında bölgenizi kurutabilirsiniz. Benim bildiklerim bu kadar, umarım kurtulursunuz.