vadeli hesap ...

Merhabalar, enpara.com vadesiz hesap açabiliyorsunuz hem hesap işletim ücreti yok hemde havale ve eft yapmak isterseniz işlem ücreti yok. İnternetten başvuru yapıp hesap açtırabilirsiniz. Ben sürekli onu kullanıyorum

kızlar evde biraz birikimim vardı, ne olur ne olmaz evde kalmasın diye bankada tutmanın daha mantıklı olacağını düşündüm. aslında yıllar önce çalışıyorken kullandığım maaş hesabımı aktif hale getirir orda tutarım demiştim ama hesabımı bulunduğum semte aldırttım bankaya gidip, ama bana eğer hesabınızda kalacaksa 6 ayda bi 60 lira olmak üzere senede 2 kez kesinti yapılacak dediler. eğer vadeli de olursa uzun süre kullanmadığım hesabı aktif yaptım die bana özel fırsatın bulunduğunu; yatırdığım paraya 47 günlüğüne 10,5 faiz oranıyla 160 lira gibi bi meblağ uygulayabileceklerini söylediler. ben bu işten çok bişey anlamadım açıkçası. faizede sıcak bakmıyoruz eşimle. ama ev alırkende kredi ile aldık hala mecburen ona da faiz ödüyoruz. para bankada normal kalırsada hesap işletim ücreti adı altında sürekli kesinti olacak. elimdeki paraya eriyecek. benim sormak istediğim şimdi 47 günlüğe verilen 160 lira, her 47günde bir verilecek mi yani? çok anlamadığım için sizlere sorayım istedim.

Evet her 47 günde 160 lira paranızın üstüne eklenecek, isterseniz ana paranın faizini bozmadan bu faiz miktarını yani ''160 lirayı'' çekip kullanabilirsiniz.

Şimdi faiz yasaklandığı dönemlerde değişikmiş. Bir adamın paraya ihtiyacı oluyor birinden para alıyor adam üstüne bir sürü para koyup borç ödüyor. Şimdiki gibi üç beş senede de değil kısa sürede ödüyor. Ama şimdi paranı kiraya veriyor gibi oluyorsun. Neyse günahtır tamam ama aynı şey değil. Diğer türlü paranın değeri kalmıyor ki. Üç ayda yirmi liralık şey 26 lira oluyorsa hele hiç kalmaz. Daha dün bal alacaktım üç ay önce aynı marketten aynı indirim oranı ile beş lira daha ucuza almıştım. Bu oranı aldığımız her şeye uugularsak sürekli bir zarar içindeyiz bilmem farkında mısınız? Ama adı faiz olunca insanın içi rahat etmiyor ben de onun için dolar hesabına yatırdım..

Kusura bakmayın ama hem kredi ile ev alıp onu kiraya verip Kv ile oturuyorsunuz

Hem mecbur kaldık faiz ödemeye diyorsunuz hem de aylık 160 lîranın günahının hesabını yapıyoruz

Onun dışında hiç mı günahımız yok gıybet kul hakkı üstüne halı silkeleyen yere çöp atan piknikte çöpleri toplamayan başka bir ülkede başka bir dinde değil ki

Eltîmi Görümcemi kıskanıyorum diyene günah demiyoruz ama faiz denince fetva başlıyor

Kusura bakmayın ama hem kredi ile ev alıp onu kiraya verip Kv ile oturuyorsunuz

Hem mecbur kaldık faiz ödemeye diyorsunuz hem de aylık 160 lîranın günahının hesabını yapıyoruz

Onun dışında hiç mı günahımız yok gıybet kul hakkı üstüne halı silkeleyen yere çöp atan piknikte çöpleri toplamayan başka bir ülkede başka bir dinde değil ki

Eltîmi Görümcemi kıskanıyorum diyene günah demiyoruz ama faiz denince fetva başlıyor
cnm ev aldık ama kayınvalideyle oturmak zorundayız, kiraya verdik çünkü krediyi diğer türlü ödeyemeyeceğiz. ayda 1000 kusur ödememiz var kiraya verilmemiş olsa tek maaşla nasıl ödenirdi? kim ister kayınvalideyle oturmayı ???

altın hesabından haberim yoktu cnm, elimdeki altınlarıda yeni bozdurdum. bilseydim o şekilde değerlendirirdim. öylesi daha iyi olurdu benim için.

Vallaha altın hesabı da çok çalkantılı canım. Yine de sen bilirsin.Aldığın fiyatın çok altına da inebiliyor.

insanın anasıda babasıda bankalar ...bizde araba alalım dedik mecburiyet birazda küçük bi yerde yaşıyoruz ve ototbüs vs.. yok taksi var ücretler uçuk o nedenle(kimse saldırmasın diye açıklama yaptım)ve kimsenin umru olmadı ne eşimin ne benim ailem ..mecburen kredi çektik .16 bin tl ye 20 bin ödüyoruz geriye ....mecburiyet sebeplerimizden biride çocuğun 41,5 ateşle yanması saatlerce düşüremedik taksiyi arıyoruz açmıyolar durağı arıyoruz açmıyolar..o gece eşim hem ağladı hem yemin etti alıcam diye ...öyle aldık ödüyoruz yani ...konu dışı oldu ama kusura bakmayın konu sahibi ...içimi dökmüş oldum

cnm ev aldık ama kayınvalideyle oturmak zorundayız, kiraya verdik çünkü krediyi diğer türlü ödeyemeyeceğiz. ayda 1000 kusur ödememiz var kiraya verilmemiş olsa tek maaşla nasıl ödenirdi? kim ister kayınvalideyle oturmayı ???

Ben de onu anlamadım ya evim olmasın huzurum olsun

Oturmadığın eve bir sürü kredi faiz vs öde sonra gençlik gitsin ne anladık bu işten

Ben de onu anlamadım ya evim olmasın huzurum olsun

Oturmadığın eve bir sürü kredi faiz vs öde sonra gençlik gitsin ne anladık bu işten
evim olmasın huzurum olsun dersen sadece kendini düşünmüş olursun cnm, Allah herkesin evladıyla bir benimkinide bağışlasın benim bir evladım var, onu düşünerek aldık..

Faizi, parayı bankaya yatırıp havadan para kazanma gibi düşünmeyin. Bankaların verdiği faizler zaten enflasyon oranının altında oluyor. Yani vadeliye de vadesize de koysanız paranızı, durduğu yerde erir, alım gücü düşer. Vadeli hesaba yatırırsanız paranızı en azından biraz daha muhafaza etmiş olursunuz. Bu durum, islâmın karşı çıktığı haksız kazanca pek benzemiyor. Tabi yine son karar sizin. Vadeli hesaba yatırmanın yerine Likit fon da almayı düşünebilirsiniz b tipi, hem yine paranızı muhafaza eder hem de istediğiniz zaman bozup çekebilirsiniz.

X