• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun uçak yolculuğu yapanlar yardım

Libnie

Guru
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2009
428
460
333
Merhabalar,

Önümüzdeki hafta tam 11 saat uçak yolculuğu yapacağım. Daha önce çok seyahat ettim ama en uzunu 3-4 saatti. Açıkçası şimdiden gerildim.

Aranızda uzun uçak yolculuğu yapanlar var mı? Saat farkı 7 saat olacak bir de jet lag ile uğraşmak durumundayım :s Tavsiye verebilir misiniz?

Bir de sigara tiryakisiyim, nasıl o kadar saat dayanacağım bu bile beni geriyor. nikotin sakızı vs tavsiyesi olan var mı :)

Son olarak uyku için melatonin önerenler olmuş fakat hiçbir fikrim yok, tavsiyesi olan var ise çok sevineceğim

Şimdiden teşekkürler

Ben 9 saat uçak yolculuğu yaptım en uzun. Ben kuzeyden güneye gittiğim için belki de jetlag yaşamadım. Ama genel olarak bu tarz sorunları bazı insanlar çok büyütüyor gibi geliyor bana.

Yolculuğun kendisi için pek bir şey yok. Netflixte güzel bir kısa dizi ya da bir kitap işi götürür. Uçakta kalkıp dolaşmayı ihmal etmeyin.

Çoğu havayolu veriyor ama uyumak için göz bandı da alıyorum ben, ışık beni rahatsız ettiği için.

Ben 9 saat uçak yolculuğu yaptım en uzun. Ben kuzeyden güneye gittiğim için belki de jetlag yaşamadım. Ama genel olarak bu tarz sorunları bazı insanlar çok büyütüyor gibi geliyor bana.

Yolculuğun kendisi için pek bir şey yok. Netflixte güzel bir kısa dizi ya da bir kitap işi götürür. Uçakta kalkıp dolaşmayı ihmal etmeyin.

Çoğu havayolu veriyor ama uyumak için göz bandı da alıyorum ben, ışık beni rahatsız ettiği için.
ayyy asla ışıkta uyuyamam ve göz bandı aklıma bile gelmemişti. çok teşekkürler

Merhabalar,

Önümüzdeki hafta tam 11 saat uçak yolculuğu yapacağım. Daha önce çok seyahat ettim ama en uzunu 3-4 saatti. Açıkçası şimdiden gerildim.

Aranızda uzun uçak yolculuğu yapanlar var mı? Saat farkı 7 saat olacak bir de jet lag ile uğraşmak durumundayım :s Tavsiye verebilir misiniz?

Bir de sigara tiryakisiyim, nasıl o kadar saat dayanacağım bu bile beni geriyor. nikotin sakızı vs tavsiyesi olan var mı :)

Son olarak uyku için melatonin önerenler olmuş fakat hiçbir fikrim yok, tavsiyesi olan var ise çok sevineceğim

Şimdiden teşekkürler
Ben bi gece önce uyumuyorum, nikton sakizi aliyorum yanima eczaneden, kulak pamuklari, sekerler hep olur cantamda bide uyku maskesi, filim indiriyorum leptopa, bol müzik, Belki Iyi Bir Oyun. Kesinlike rahat Bir ayakkabi, esofman takimi giyiyorum. Boyun yastigin Yoksa kesinlikle al

Kulak tipasi
Yedek t-shirt
İnce bir hırka
Terleme ihtimaline karşı anti Perspirant
Bol bir pantolon veya eşofman altı
Pamuklu babet çorap üzerine altı silikonlu bol bir çorap
Koku hassasiyetin varsa burun deliklerine sürmek için vicks
El ve yüz kremi, cildin kuruyacak
Kulaklık
Melatonin natrol bulursan iyi olur yoksa orzax'da cıkardı eczaneye sorabilirsin.3mg tamamdır. ABD'ye gidiyorsan buradan alma. Orada bütün marketlerde çok ucuza bulunur.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Başka bir şey gelirse eklerim.

Ben de aktarmasız 11 saat ABD'ye uçmuştum. Uykuyu seven bir insan olduğum için zaten uçak saatim de akşamdı, yemekler dağıtılıp sen yiyene kadar 2 saat geçiyor zaten. Sonra göz bandımı kapatıp battaniyemi üstüme çekip kulaklığımdan dinlendirici bir müzik açıp uyumuştum, arada bir uyandım ama hemen geri daldım. En son uyandığımda sesler vardı uçakta tekrar yemek dağıtıyorlarmış kalktım yedim baktım uçağın inişine 2 saat var geri yatmadım, ekrandan sevdiğim bir diziyi açtım o 2 saat de uçtu gitti zaten çok stres yapma ama bence uyumaya bak internet vs de olmadığı için uyumadan geçmez gibi :)

Yalniz misiniz? Ben iskambil kagitlari da aliyorum, kocamla oynuyoruz. Bir de melatonin 10 mg hayat kurtariyor

Back