Uzun süreli ilişkim, tamam mı devam mı?

mumcicegi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2018
219
510
Selamlar. Bu konuyu açıp açmamakta çok kararsız kaldım çünkü içten içe bir karara vardığımı hissedebiliyorum sadece farklı düşünceler duymak istedim. Konu çok uzun baştan uyarayım, okuyanlara şimdiden teşekkür ederim.

Ben 25 yaşındayım, yaklaşık 7 yıllık bir ilişkim var. Kendisi ilk aşkım hatta hoşlandığım ilk kişi. Yapı gereği duygusal fakat şüpheciyimdir. Onunla tanışana kadar erkekler çok çocuksu gelirdi, sevgilimin yaşıtlarına göre olgun ve mantıklı bir insan olmasından dolayı duygularım oluştu ve böylece birlikte yıllarımız geçti. Kısacası çok aşık oldum ve bağlandım, birkaç yılın ardından o aşkın heyecanı dindi ve yerini yoğun bir sevgiye bıraktı fakat birkaç gündür kendimi sorguluyorum çünkü hem sevgimin hem de tahammülümün azaldığını hatta bittiğini hissediyorum. Aslında kopuş noktası diyeceğim iki olay/süreç yaşandı.

İlki ekim ayında oldu. Sevgilimin boşanmayı kaldıramayan narsist babası intihar girişiminde bulundu daha doğrusu adeta bir tiyatro düzenledi. Bundan öncesinde tacizler, eve zorla girmeler vs. yaşansa da sevgilim babasıyla iletişimini hiç kesmedi çünkü kendisi psikolog ve içten içe babasını iyi edeceğini umuyordu. Ben adamdan bu olayların öncesinde de hoşlanmıyordum açıkçası (aşırı bencil, kibirli biri ve çok negatif) ama saygıda asla kusur etmedim. Neyse bu sözde intihar olayı sevgilimi aşırı streslendirdi ve biraz bunun da sebep olduğunu düşündüğüm bir konuşma yaptı bana. Bende olan ama onun bir partnerde istemediği şeyler olduğunu söyledi. Bunları bana ilk kez belirtmiyordu ama bu seferki hâli tavrı "ya değiş ya da bitsin" der gibiydi. Saçma olan kısım ise istediği şeylere hakkının olmaması. Örneğin en az beş kilo almamı istiyordu çünkü sürekli hastalanıyormuşum (her kış bir kere grip olmamı kastediyor). Ya da işte alanımla alakalı hırslı olmamamdan hoşlanmıyormuş (onun üzerine vazife değil). Hani bu tarz şeyler. Ben de isteklerinin mantıksızlığını belirtip tepkimi koydum. Daha sonra özür dileyip hatasını telafi etti ama ben o dönem resmen istenmediğimi ve onun için yetersiz olduğumu derinden hissettim, affetsem de içimde bir şey kaldı.

Yılbaşında evlilik teklifi etti çünkü atanmıştı. Teklif asla tatmin etmedi beni, hatta bazı noktaları ona açtım haklı olduğumu telafi edeceğini söyledi. İkinci süreçten bahsedeyim yani esas olaydan. Ocak sonu babası tekrar bir barışma girişiminde bulundu, reddedilince önce eski eşini sonra çocukları ve kendini vurmakla tehdit etti. Biz de daha yeni sevgilimin atandığı 2 saatlik mesafede bir şehre taşınmıştık. Sonra kendisi silahını alıp eski çalıştığı yerin orada intihar edeceğini mesajla sevgilime söyledi. O da bunları ss alıp polise ihbar etti. Silahına el koyup babasını bir geceliğine nezarete attılar. Bundan sonra iki hafta hiç iletişimimiz olmadı.

İki haftanın sonunda hiçbir şey olmamış gibi telefon açıp havadan sudan konuştu ve hafta sonu günü birlik sevgilimin kardeşiyle, bizim yaşadığımız eve geleceğini söyledi. Sevgilim benim fikrimi bile almadı ve babasını reddetmedi. Sonrasında ona bize bu kadar büyük stres yaşatan kişiyi babası bile olsa evimde istemediğimi söyledim. Bana ailemin evine gidip hava almamı önerdi, hem babası geldiğinde evde olmazmışım (o gün evde olmamayı ondan önce ben önermek zorunda kaldım çünkü babasına tepki göstermedi ve ben o adamla asla kapalı bir alanda vakit geçirmek istemiyorum). Ben de eşyalarımı toplayıp çıktım.

Ben bu konuda taviz vermek istemiyorum. Bana sorması gerekirdi, kendimi çok değersiz hissettim. Bu iki olay haricinde bir süredir kafamı kurcalayan bir de şu vardı: Kendisi benim istediğimden daha çok cinsel birliktelik yaşamak isteyen biri ve ben bazen reddetmek zorunda kalıyorum (örneğin haftada 1-2 sefer harici aramam fakat ona kalsa her gün seks yapabiliriz). Böyle olduğunda yani seks yapmak istemediğim zamanlarda asla temasta bulunmuyor, öpme sarılma gibi ya da herhangi bir sıcaklık göstermiyor. Genel olarak bu seks olmazsa takındığı ilgisizliği, empatiden yoksun oluşu, hiç sosyalleşme ihtiyacının olmayışı vs. bana acaba yirmi yıl sonra babasına dönüşür mü korkusu yaşatıyor ve ben yıllardır hevesle evlilik düşlerken artık asla evlenmek istemiyorum. İlişkimi bitirmek istiyorum ama pişman olur muyum, özler miyim diye endişeleniyorum. Bir de bu cinsellik sorununu yakın arkadaşlarıma bahsettiğimde erkeklerin geneli böyle diyorlar; yani şu anki ilişkim bitse bile, diyelim ki tekrar aşık oldum, ben bu cinsellik sorununu yine yaşarım ki. Daha anlatacak çok şeyim var da bu hâliyle bile okumak zor kusuruma bakmayın. Yorumlarınızı bekliyorum.

Bence bir şeyler çoktan bitmiş bile. Uzatmaları oynuyorsunuz sadece. Alışkanlıklardan kolay vazgeçilmiyor, çünkü içten içe zorlu bir sürecin bizi beklediğini biliyoruz. Konfor alanından çıkmak zor. Ama bence çıkma vaktiniz gelmiş. Düşünmek için çok zaman tanımayın kendinize bekledikçe uygulamaya geçirmek zorlaşıyor. Direkt kurtulun zincirlerinizden. İlk başta canınız çok yanıyor ama insan öyle bir varlık ki her duruma ve duyguya zamanla alışıyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bence bir şeyler çoktan bitmiş bile. Uzatmaları oynuyorsunuz sadece. Alışkanlıklardan kolay vazgeçilmiyor, çünkü içten içe zorlu bir sürecin bizi beklediğini biliyoruz. Konfor alanından çıkmak zor. Ama bence çıkma vaktiniz gelmiş. Düşünmek için çok zaman tanımayın kendinize bekledikçe uygulamaya geçirmek zorlaşıyor. Direkt kurtulun zincirlerinizden. İlk başta canınız çok yanıyor ama insan öyle bir varlık ki her duruma ve duyguya zamanla alışıyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.
İnanır mısınız çok sakinim ve önümdeki süreç pişman olur muyumun minik endişesi hariç bana kolay bile geliyor çünkü son zamanlarda ilişkideki mumciceginin gerçek ben olmadığını hissediyorum, daha doğrusu sevgilimin beni gördüğü hâlimden nefret ediyorum çünkü ben o değilim biliyorum. Sadece ilk aşkımın bu şekilde biteceğini hayal etmemiştim. Daha gençken sanırdım ki insanlar büyük olaylardan, ihanet yüzünden ayrılır sadece. Sevgi azalıp bitebiliyormuş, hiç ummazdım, onun şoku da var. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

İnanır mısınız çok sakinim ve önümdeki süreç pişman olur muyumun minik endişesi hariç bana kolay bile geliyor çünkü son zamanlarda ilişkideki mumciceginin gerçek ben olmadığını hissediyorum, daha doğrusu sevgilimin beni gördüğü hâlimden nefret ediyorum çünkü ben o değilim biliyorum. Sadece ilk aşkımın bu şekilde biteceğini hayal etmemiştim. Daha gençken sanırdım ki insanlar büyük olaylardan, ihanet yüzünden ayrılır sadece. Sevgi azalıp bitebiliyormuş, hiç ummazdım, onun şoku da var. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Bende öyleydim. Yapmam dediğim şeyleri yaptığımı fark ettim. Ben bu muyum diye çok sorguladım. Artık ilişkiyi sorgulamaya başlayıp ayrılma cesaretini aramaya başladığımda zaten her şey bitmişti ama ben o cesareti bulamıyordum bir türlü. Açıkçası benim de gerçek anlamda ilk ilişkim olduğu için hayatımın aşkını bulmuşken kabullenmek zor geliyordu her gün hayal kırıklığı yaşıyordum. Ama ömrüm boyunca üzülmek istemedim. Şimdi terapiyle birlikte hayatıma odaklandım. Filmler, kitaplar, iş hayatı derken akışta kalmaya çalışıyorum.

Bende öyleydim. Yapmam dediğim şeyleri yaptığımı fark ettim. Ben bu muyum diye çok sorguladım. Artık ilişkiyi sorgulamaya başlayıp ayrılma cesaretini aramaya başladığımda zaten her şey bitmişti ama ben o cesareti bulamıyordum bir türlü. Açıkçası benim de gerçek anlamda ilk ilişkim olduğu için hayatımın aşkını bulmuşken kabullenmek zor geliyordu her gün hayal kırıklığı yaşıyordum. Ama ömrüm boyunca üzülmek istemedim. Şimdi terapiyle birlikte hayatıma odaklandım. Filmler, kitaplar, iş hayatı derken akışta kalmaya çalışıyorum.
Benzer bir durum yaşamışız anladığım kadarıyla. Kesinlikle çok fedakar olduğumu ve buna aslında hiç gerek olmadığını fark ettim şu konuşmadığımız iki günde. Terapi almakla çok iyi etmişsiniz, bir terapist olarak en azından bunu söyleyebilirim.

Bundan sonra iki hafta hiç iletişimimiz olmadı.
Niye iletişiminiz olmadı?Arayıp sormadınız mı?
İkinci olayda ben sizi haklı buldum.Evli olsaydınız ne diyecekti?Sen annenlere git hava al gel mi?Ortak yaşam kurmuşsunuz.Sevgilinizin babasının narsist olduğu kesin mi?
Cinsellik konusuna gelince süpriz oldu.Burada açılan konular hep eşin cinsellikten uzak olduğu ile ilgili.😂

Son düzenleme:
sevgi azaldıkça mantık devreye girmiş ve o kişiyle aslında çokta uyumlu olmadığınızı fark etmişsiniz. bir sonraki ilişkinizin daha iyi olacağına eminim. ilk aşkımla uzun süren bir birlikteliğim bitti ve şu an çok daha mutlu bir ilişkinin içerisindeyim. nefes aldığımız sürece daha da güzel şeyler yaşama ihtimalimiz hep var

Niye iletişiminiz olmadı?Arayıp sormadınız mı?
İkinci olayda ben sizi haklı buldum.Evli olsaydınız ne diyecekti?Sen anmenlere git hava al gel mi?Ortak yaşam kurmuşsunuz.Sevgilinizin babasının narsist olduğu kesin mi?
Cinsellik konusuna gelince süpriz oldu.Burada açılan konular hep eşin cinsellikten uzak olduğu ile ilgili.😂
Tam ifade edememişim, sevgilim babasını ihbar ettikten sonraki iki hafta babası ve biz hiç iletişim kurmadık. Normalde onu ya da beni mutlaka arar, manipüle etmeye çalışırdı.

Babasının narsist olduğu kesin hatta başka kişilik bozuklukları da var. Normal biri değil maalesef.

Cinsellik konusu evet burda genelde erkeklerin isteksizliği konuşuluyor ama tersi de çok can sıkıcı maalesef deneyimlemiş oldum.

Tam ifade edememişim, sevgilim babasını ihbar ettikten sonraki iki hafta babası ve biz hiç iletişim kurmadık. Normalde onu ya da beni mutlaka arar, manipüle etmeye çalışırdı.

Babasının narsist olduğu kesin hatta başka kişilik bozuklukları da var. Normal biri değil maalesef.

Cinsellik konusu evet burda genelde erkeklerin isteksizliği konuşuluyor ama tersi de çok can sıkıcı maalesef deneyimlemiş oldum.
Çok bağlı gördüm ben babasına.Neden bu bağlılık böyle kişilik bozukluğu olan bir adama?

sevgi azaldıkça mantık devreye girmiş ve o kişiyle aslında çokta uyumlu olmadığınızı fark etmişsiniz. bir sonraki ilişkinizin daha iyi olacağına eminim. ilk aşkımla uzun süren bir birlikteliğim bitti ve şu an çok daha mutlu bir ilişkinin içerisindeyim. nefes aldığımız sürece daha da güzel şeyler yaşama ihtimalimiz hep var
Kesinlikle katılıyorum sanki gözümden perde kalktı. Tekrar mutlu olmanıza çok sevindim. İlişkim biterse bir süre erkeklerden uzak durmayı düşünüyorum açıkçası😅 Yine de umut oldu yorumunuz, çok sağ olun.

Çok bağlı gördüm ben babasına.Neden bu bağlılık böyle kişilik bozukluğu olan bir adama?
Babasının hiç arkadaşı, eşi dostu yok. Hep umut etti konuşarak daha iyi hissetmesini sağlarım diye. Ben de yalnız bırakırsam kendini öldürecek korkusu yaşıyor aylardır. Ne kadar kötü de olsa babam sonuçta diye düşünüyor galiba.

Babasının hiç arkadaşı, eşi dostu yok. Hep umut etti konuşarak daha iyi hissetmesini sağlarım diye. Ben de yalnız bırakırsam kendini öldürecek korkusu yaşıyor aylardır. Ne kadar kötü de olsa babam sonuçta diye düşünüyor galiba.
Uzak durmanız gerek.Bdv de bu konuyla ilgili bir çok yazı var.Siz niye konuşuyor sunuz?Kendi babası ile kendi konuşsun.Çok soru soruyorum ama anlamaya çalışıyorum.

Uzak durmanız gerek.Bdv de bu konuyla ilgili bir çok yazı var.Siz niye konuşuyor sunuz?Kendi babası ile kendi konuşsun.Çok soru soruyorum ama anlamaya çalışıyorum.
Benim ailem geleneksel değil, beni de serbest yetiştirdiler. İlişkimi biliyorlar ve yıllar içerisinde aileler çok kaynaştı. Ben onun ailesiyle, o benim ailemle çok vakit geçirdik. Tatillere giderdik vs. Boşanma gerçekleştiğinde babası semtime taşındı. Sevgilim rica ettiğinden arada babasıyla yürüyüşe vs bile çıkardım (pandemi dönemiydi) çünkü adam kimseyle anlaşamıyor, hep yalnız. O zamanlar sadece sevimsiz biriydi, hasta olduğunu bilmiyorduk. Sonra kötüleşti, tacizler vs. bir şekilde psikiyatriste gitti. Sevgilim de ben de ruh sağlığı çalışanı olduğumuzdan zaten anlamıştık tanıları ama uzman da teşhis koydu. Sorabilirsiniz ben çok detay var diye uzun uzun yazmak istemedim. Öyle şeyler var ki. Duygusal olarak çok yıpranmışım yazdıkça anlıyorum.

Pardon psikologsunuz galiba.Babasının ne kadar tedavi görse de düzelmeyeceğini biliyorsunuzdur.İ
Yani siz muhatap olmamalıydınız.Sevgilinizin babası sizin sorumluluğunuz da değil.

Pardon psikologsunuz galiba.Babasının ne kadar tedavi görse de düzelmeyeceğini biliyorsunuzdur.İ
Yani siz muhatap olmamalıydınız.Sevgilinizin babası sizin sorumluluğunuz da değil.
Evet babasının düzelmeyeceğini aslında sevgilim de biliyor ama az da olsa inkar ediyor ve iletişimi kesmemesinin esas sebebi, babası kendisini öldürdüğünde duyacağı ezici sorumluluk hissi diye düşünüyorum. Ben normal koşullarda çok muhattap olmuyorum artık, zaten taşınınca aynı ortamda da bulunmadık fakat kendisi sevgilime ulaşamadığında beni arıyordu. Ya da aralarında gerginlik olduğunda ben de geriliyordum ister istemez. Ama şimdi sizin dediğinizin mantıklı olduğunu biliyorum, yani bana ne ki, ben dünyaya kimsenin psikopat babasının derdini çekmeye gelmedim sonuçta.

Telefonlarını açmayın bence.Herkesin babası kendi sorumluluğunda.Size ne?Ama erkek arkadaşınız bu yüzden size tepki gösterecekTaviz vermeyin bu konuda.Evlenirseniz bu adam hep hayatınızın orta yerinde olacak.
Ya da işte alanımla alakalı hırslı olmamamdan hoşlanmıyormuş (onun üzerine vazife değil).
Bu da problem.Benim eşim ne kadar başarılı olursam o kadar gurur duyar.Biraz kıskançlık mı var bu konuda erkek arkadaşınızla ilgili?

Telefonlarını açmayın bence.Herkesin babası kendi sorumluluğunda.Size ne?Ama erkek arkadaşınız bu yüzden size tepki gösterecekTaviz vermeyin bu konuda.Evlenirseniz bu adam hep hayatınızın orta yerinde olacak.

Bu da problem.Benim eşim ne kadar başarılı olursam o kadar gurur duyar.Biraz kıskançlık mı var bu konuda erkek arkadaşınızla ilgili?
Ben bu son olaydan sonra kendisini engelledim, babasını yani. Artık arayamaz.

Anlayamadım affedersiniz. Hırslı olmamdan değil de olmamamdan hoşlanmıyor. Yani istiyor ki onun gibi bütün boş zamanımda makale okuyayım, eğitimlere katılayım. Halbuki ben daha rahat bir insanım, roman okumayı ve gezmeyi çok severim. O ise miskin olduğumu düşünüyor ve bu yönümü hiç sevmiyor.

Benim ailem geleneksel değil, beni de serbest yetiştirdiler. İlişkimi biliyorlar ve yıllar içerisinde aileler çok kaynaştı. Ben onun ailesiyle, o benim ailemle çok vakit geçirdik. Tatillere giderdik vs. Boşanma gerçekleştiğinde babası semtime taşındı. Sevgilim rica ettiğinden arada babasıyla yürüyüşe vs bile çıkardım (pandemi dönemiydi) çünkü adam kimseyle anlaşamıyor, hep yalnız. O zamanlar sadece sevimsiz biriydi, hasta olduğunu bilmiyorduk. Sonra kötüleşti, tacizler vs. bir şekilde psikiyatriste gitti. Sevgilim de ben de ruh sağlığı çalışanı olduğumuzdan zaten anlamıştık tanıları ama uzman da teşhis koydu. Sorabilirsiniz ben çok detay var diye uzun uzun yazmak istemedim. Öyle şeyler var ki. Duygusal olarak çok yıpranmışım yazdıkça anlıyorum.
Ailenizin sizi serbest yetiştirmesiyle alakalı değil bu dediğim.Evlenmeden önce sevgilinin ailesi ile çok yüz göz olunmasına karşıyım.

Teshis kesin mi? Silahı eline almalar, tacizler, tehditler daha cok antisosyal egilimini dogurmuyor mu?

Üstelik iliskinize gelecek olursak her sey bitmis. Fazla sakinsiniz bu sakinlik demek bitmislik demek. Ve hicbir sey sonsuza kadar kalıcı degildir, duygular gelir ve gider ask hele hic kalıcı degil hemen biter. Zaman yerini karaktere, davranıslara tahammüle ve kazanılabilirse saygıya bırakır. Ama siz asla kazanamamıssınız onu. Sevgilinizin sizin degismeniz icin söyledikleri rencide edici. Aynı evin icinde birbirinize batmaya baslamıssınız. Ask bitse bile tutku devam eder ama o bile yok.

Her sey gecer, biter. Unutmak diye bisey yok zaten onsuzluga alısmak vardır. Nasıl ki varlıgına alıstınız onsuzluga da alısırsınız. Zor olur, acının dibini görürsünüz ama sonraki ömür ve hayatınız icin bu acıya deger. Cünkü sizin sampuanınız bitmis.. biten sampuana su doldurup kullanmaya çalışıyorsunuz. Yine su doldurup kullanmaya.. ama eninde sonunda o sampuanda bitecek.

X