uzun süre ev süpürmek takıntı mı başka bir şeymi?

Bugün 4 oda 2 koridorumu 1 saatte süpürdüm sildim ve toz aldım dünyalar benim oldu bebeğim durduda temizlik yaptım diye..oğluma 4-5 öğün yedirdim emzirdim oyun oynattım yemeklerimi yaptım kendim yedim..gayet verimli bi gün geçirdiğim için çok mutlu oldum.gram yorgunluğumda yok üstelik..
bende temizlik hastasıydım hatta bebek sahibi olduğum ilk zamanlar yetiştiremiyorum diye çok üzülüyodum her yer pis geliyordu ben üstüne gittim hep..toz içinde oturduğum oldu 15 gün yer silemediğim oldu..steril bi ortam yaratmak imkansız bunun farkındayım..toz desen önüne geçemeyiz,kazağını üstünden çıkarmanla tozlar havada uçuşuyor..
bikaç gün kendini dinle derim başka şeylerle ilgilen yeneceğini düşünüyorum..

ya kizlar toz ile ilgili birsey dicem size.gecen halilari kadirmama ragmen yatak odasi neden tozlanio die dusunurken aklima yatagimi ve nevresimini elektrikli supurgesiyle (kucuk basligi ile) supermek geldi.daha nevresimi yeni degistirmeme ragmen ne goreyim elektrikli supurgenin su haznesin de inanilmaz toz birikintisi.sonra gicik oldum ertesin gun tekrar carsaf yorgan yastik supurdum yine ayni:(((2 gune bi nevresim degistiremem ki ama :((

canım ya hayat ne kadar değerli.yani bu ömrün hatrı sayılır bir bölümünü süpergeyle geçirmene üzüldüm,o zamana da acıdım açkçası.biraz tozlu olsa ne olmasa ne sonuçta.
ben de bazen titizliği abartıyorum ama hemen dizginliyorum kendimi.umutsuz ev kadınlarındaki nermin geliyor aklıma "onun gibi olursun ha" diyorum içimden.keşke bu takıntını beslemek yerine söndürmeye çalışsaydın zamanında.şimdi bayağı ilerlemiş görünüyor.arkadaşların dediği gibi kesinlikle yapmayacağım de çocuklarınla oyna,örgü ör,pasta börek yap vs...oyala kendini.hiç dayanamıyorsan mutlaka doktora git.çünkü başka takıntılar da başlayabilir daha tehlikelileri Allah korusun.

selam arkadaşlar henüz üye oldum ama sürekli takipcinizim.benim sorunum sürekli süpürge yapmak isteyişim ve bu işten açıkcası bıkmış olmam ve kendimi engelleyememek.sabah erken kalksam 4 odayı 4 saatte süpürüyorum.aman yat süpürge yapma diye teskin ediyorum kendimi öğlen kalkıyorum bu seferde akşam 7 ye kadar süpürge yapıyorum. ee düşünün artık ne yemek var ne de ekstra bir iş.toz almayı yetiştiremiyorum.günlük saatlerce süpürge yapmaktan başka hiç bişey yetiştiremiyorum.gezmek yok zaten küçük bir ilçedeyim komşuluk ilişkilerim yok.aşırı derecede toz takıntım var.12 senelik evliyim bir şey silkelemek dışında perde açmadım bir de cam silerken. sırf tozların uçuştuğunu görmemek için.zavallı yavrularımda loş ışıkta oturmaya alıştı.artık bu takıntımı başka bişeymi çözemedim.benim gibi olan varmı merak içerisindeyim.paylaşımlarınızı bekliyorum sevgiler.

canım birşey merak ettim hayatından cıkarmak isteyipte çıkaramadıgın insanlar varmı yada oldumu böyle bir şey

Evden başka meşgalen yok süpürürsün tabi sabah akşam evi:6:

Biraz dışa açıl , arkadaş komşu edin. Ben de kızım küçükken günde 2 kere evi süpürürdüm , halı üzerinde ufacık birşey görsem hemen makineyi açar tüm evi süpürürdüm , süpürmüşken de silerdim tabii. Baktım olacak gibi değil , gittim tüm odalara shagy halı aldım , onlarda felaket toz tuttuğu için güzel bir hepafiltreli makine aldım. Oh beee dünya varmış diyorum.

Ev tozuyla baş edemezsinki , her yerden geliyor , yıkanıp kurumuş çamaşırı silkeleyin bak bir dünya toz çıkıyor.

canım birşey merak ettim hayatından cıkarmak isteyipte çıkaramadıgın insanlar varmı yada oldumu böyle bir şey

Olmadı ama bulunduğum yerdeki komşuluk ilişkilerini hiç sevmiyorum.bu yüzden burada olmak istemiyorum.onlarla olursan muhabbet yerine gıybet yapmaktan başka çaren yok.katılmazsan seni soğuk ve itici buluyorlar.lise mezunuyum ama iyice aptallaştım bu yüzden.kimseye gitmek istemiyorum evde kalmayı tercih ediyorum.ama gündüz oturup ta tv izlemeyi hiç sevmem.haydi boş durma kalk bakiim deyip sarılıyorum süpürgeye.

Evden başka meşgalen yok süpürürsün tabi sabah akşam evi:6:

Biraz dışa açıl , arkadaş komşu edin. Ben de kızım küçükken günde 2 kere evi süpürürdüm , halı üzerinde ufacık birşey görsem hemen makineyi açar tüm evi süpürürdüm , süpürmüşken de silerdim tabii. Baktım olacak gibi değil , gittim tüm odalara shagy halı aldım , onlarda felaket toz tuttuğu için güzel bir hepafiltreli makine aldım. Oh beee dünya varmış diyorum.

Ev tozuyla baş edemezsinki , her yerden geliyor , yıkanıp kurumuş çamaşırı silkeleyin bak bir dünya toz çıkıyor.

shagy halı çaremi ki benim için:)) aralara ondan aldım almaz olsaydım saatlerce süpürüyorum.turbo uçlu süpürgeyle içime sinmiyor üstine birde silkeleyip tekrar serip süpürüyorum.içine acaip pislik kıl doluyor.dışa açılacak bir yerde değilim.komşuluk ilişkilerinide sevmiyorum burda insanlar yüze gülen arkandan konuşan tiplerden

sanırım ben acaip obsesifim arkadaşlar eğer beynimdeki takıntıları açığa bir çıkarsam etrafımda kimse kalmaz.örneğin vücudundan sürekli kıl koparmak saç koparmak bir hastalıkmış yeni öğrendim.kendimi engelleyemiyorum.nerde tüy geçse elimse sabaha kadar belki hiç erinmeden tek tek koparıyorum.anlatayımda gülün bari:))bir gün yattım uyku yok tırnaklarımla tek tek bacak tüylerimi koparmışım sabaha kadar sabah kalktım bacaklara bir baktım pırıl pırıl o kadar yani:))örneğin kimse benim yanımda saçını elleyemez.yere saç tüyleri dökülecek diye boğasım gelir o kişiyi.kızımda dahil saçlarımız hep kısadır.eve gelen komşu uzun saçını açıp tekrar toplamaya kalksa içimden boğmak geliyor.o gidince yere şöyle uzanıp kanepe halı inceliyorum kıl topluyorum.örneğin eşime kazak çıkarırken bile karışıyorum hızlı çıkarma çorabını yavaş çıkart ne kadar toz uçuyor sen biliyomusun diye adam kendi evimde yaşayamaz oldum diyor haliyle:))başka bir örnek te asla ütülediğim kıyafetleri dolaplara yerleştiremiyorum.eşim yapıyor.orda ufak bir dağınıklık göreyim düzeltemiyorum dolabıda açmak istemiyorum görmeyim diye.ayrıca ütülediğim kıyafetlerden tozlar uçup dolabı kirletecek diye o sahneyi de görmek istemiyorum.herşey mükemmel olsun istiyorum eğer evdekiler dağıtmışsa bir yerleri dağınık diye elimi süresim gelmiyor heryer daha fazla kirlenecekmiş gibi.toz almak bana ölüm mesela.sanki ordan alıp her yere bulaştırıyomuşum gibi geliyor tozları daha neler neler arkadaşlar varmı benim gibi bu kadar kafa yoran gereksiz şeylere hayattan bıktım yaşamak istiyorum ama olmuyor.

canım eşin kızmıyormu yazık günah onada çocuklarınada,hem yeni nesil antidepresanlar uyutmuyorki...

eşimde alıştı biliyorki yapmasam mutsuz olacağım.hem ne farkettim biliyomusunuz eğer süpürge yapamadıysam o gün bulaşık yıkarken parmak uçlarımın üzerinde duruyorum ve dişlerimi sıkıyorum.sanki yerde çamur varmışcasına anlat anlat bitmez sanırım takıntısı olan çokta süpürge işini benim kadar abartan yok burda onu anladım.

canım biz ne söylesek boş sen de farkındasın zaten sen ciddi bir okb hastasısın.bir an önce psikiyatriste git.uyutmasından da korkma.ilk zamanlar yan etkisi olsa da derdinin başka çaresi yok.işin garip yanı hiç havalandırılmayan evde nasıl duruyorsun.bi de saatlerce süpürge açılınca süpürgeden gelen toz kokusu olmuyormu.bence bu yaptığın daha sağlıksız.bende bir gün bile havalandırmadan duramam.miss gibi aç camlarını eve temiz bi hava girsin perdelerini çek güneş girsin.bu saat oldu ben yatmadan önce evi havalandırmayı düşünüyorum.banada havalandırılmayan ev pis gibi geliyor.ay ben şimdi takıntılarının yanına bunu da eklermişim :26: kısacası ne kadar kendini telkin etsende vazçemiyorsan bi uzmandan yardım almaktan başka çaren yok.başta sana sonra çocuklarına eşine yazık valla.acil şifa diliyorum

o kadar saat evmi süpürülür ya,
bencede erteleme ve bi doktora görün,
ben evimi hergun havalandiririm,
elektrik supurgesini haftada 3 kere calistiririm,
yerleride haftada 1 falan silerin tozlarda oyle,
hergun hergun supurge calistirilmazki,
isin zor wallaha bel fitigi felan olursun ya yazik:50:

bu ne zamandan beri böyle,aslinda sizde dalgaya vuruyorsunuz ama kesinlikle bir uzmana gitmelisiniz...
acaba hayatinizda kötü giden bir dönem olduda siz süpürge yaparken mi rahatladiniz?
suanda esiniz,cocuklariniz size anlayisla yaklasiyor esiniz bir nebze anlasilir
ama cocuklariniz icin bu durum ilerde hicte iyi olmaz...
mesela demissiniz kizimin saclari kisadir hep kil düsecek diye,bu bile o cocukta
nasil bir depresyona yol acar ilerde,yasi kac bilmiyorum ama eminim saclarini uzun istiyordur her kiz cocugu gibi,
arkadaslarina özeniyordur..ve perdeleri acmiyorum sirf ucusan seyleri görmemek icin diyorsunuz
o cocuklari cok depresif bir ortamda büyütüyorsunuz bence cocuklariniz icin kac km uzakta olursa olsun
tedaviye baslayin...
bir tanidik vardi onda da temizlik hastaligi vardi esi isten gelince daha adam adim atar atmaz iceriye kapinin önünde soyup kiyafetlerini yikardi elinden gelse camasir suyuyla adami yikayacakti...ve kizinida ayni sekilde yapiyordu kiz 18 yasina gelince isteyen oldu sevmedi belki ama ben annemden kurtulmak istiyorum,onun gibi olmak istemiyorum dedi ve evlendi...
caniniza yazik görmezden gelin denilsede göreceksiniz bunu demesi kolaydir,ne kadar yapmamak istesinizde yapacaksiniz,
hicbir sey engel olmayacak ki olmamista cocuklariniz bile,
bunlari düsünün tasinin ve uzmanla görüsün...
belki cocuklugunuzda,belki ergeniliginizde belki de evlilik hayatinizda sizinde farketemediginiz birsey tetikledi...ilcede olmayi,komsularinin olmamasini bahane etme,daha büyük sehirde daha farkli olur diye düsünme...
sen tedavi olmazsan tek basina bunun altindan kalkamazsin

sizinkikesinlikle rahatsızlık. 4 saat süpürmek, toz gelecek diye perde açmamak,başka işleri yapamamak normal değil ki..lütfen psikiyatriste gidin. kendinize de çocuklrınıza da yazık etmeyn

Ailemdeki kadınların genel takıntısı diyebilirim...
Her gün 6-7 saat iş yapmadan, bütün pencereleri kapıları yerleri halıları her gün ama her gün silmekten hiç sıkılmazlar.
Bu uğurda hepsi bel fıtığı hastası olmuş, idrar yollarından enfeksiyonlar kapmış, dizlerini parçalamış ve akşam 9 da kendilerini yorgunluktan yatakta bulmaktan hiç sıkılmamışlardır...
Kendilerine laf edenlere ise 'pis' yaftasını kapıştırmayı bir borç bilmişlerdir.
Ay her gün ev mi temizlenir diyenlere kibirli kibirli bakıp 'ne kadar temiz olduklarını vurgulayıcı konuşmalar yapmışlardır.
Bunla da kalmazlar, pis saydıkları insanların evlerinden gelince çoraplarınızı pantolonlarınızı kazaklarınızı artık aklınıza gelecek üstünüzde ne varsa itinayla kapı önünde çıkarttırırlar ve sizi doğruca 'zorla' banyoya yollarlar. Siz o eve gidip o evde oturarak pislenmişsinizdir, onların evine layık değilsinizdir. :37:
Evlerine misafirliğe mi gittiniz, artık sizi rahatsız edip yere dökülen kırıntıları bile yanınızda bezle silerek ve çevrenizde dolaşarak yerleri halıları duvarları ovalamayı ve parlatmayı kendilerine borç bilirler. Çünkü onlar temizdir ve benzersiz emsaldir.
Ha söylemeyi unuttum, parfüm sürmeyi gereksiz, saç bakımını yıkanmak, el kremini deterjan olarak bellemişlerdir hayatlarında... Cefakar kadınlardır tabii kendilerine göre...
Kadın gibi görünmekten çok süpürge gibi görünmek onlar için meziyettir.

Bunları size neden anlattım, kendinizin benzerlerini görüp nasıl izlenim oluşturduğunuzu göresiniz diye...
Ailemdeki hiçbir kadını bu takıntılarından kurtaramadım. Hasta olduklarını bile kabul etmediler...
Üstlerine fazla gittiğimde beni de pis ilan ettiler...
En iyisi mi siz bu takıntınızın farkındayken gidin ve tedavi olun. İnanın böyle insanlarla yaşamak bizler açısından daha zor... :19:

shagy halı çaremi ki benim için:)) aralara ondan aldım almaz olsaydım saatlerce süpürüyorum.turbo uçlu süpürgeyle içime sinmiyor üstine birde silkeleyip tekrar serip süpürüyorum.içine acaip pislik kıl doluyor.dışa açılacak bir yerde değilim.komşuluk ilişkilerinide sevmiyorum burda insanlar yüze gülen arkandan konuşan tiplerden

kitap oku kütüphaneye üye ol hem dışarı çıkmak için bahanen olur kıtap değiştirmek için çıkarsın için açılır hemde sıfır maliyete bir sürü kitap okursun hemde zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın okurken :68::68:

4 saat biraz abarti :) bende titizim her koseyi iyice supururum butun ev 1 saat diyelim tek dairem var merdiven yok avantaj.

Ailemdeki kadınların genel takıntısı diyebilirim...
Her gün 6-7 saat iş yapmadan, bütün pencereleri kapıları yerleri halıları her gün ama her gün silmekten hiç sıkılmazlar.
Bu uğurda hepsi bel fıtığı hastası olmuş, idrar yollarından enfeksiyonlar kapmış, dizlerini parçalamış ve akşam 9 da kendilerini yorgunluktan yatakta bulmaktan hiç sıkılmamışlardır...
Kendilerine laf edenlere ise 'pis' yaftasını kapıştırmayı bir borç bilmişlerdir.
Ay her gün ev mi temizlenir diyenlere kibirli kibirli bakıp 'ne kadar temiz olduklarını vurgulayıcı konuşmalar yapmışlardır.
Bunla da kalmazlar, pis saydıkları insanların evlerinden gelince çoraplarınızı pantolonlarınızı kazaklarınızı artık aklınıza gelecek üstünüzde ne varsa itinayla kapı önünde çıkarttırırlar ve sizi doğruca 'zorla' banyoya yollarlar. Siz o eve gidip o evde oturarak pislenmişsinizdir, onların evine layık değilsinizdir. :37:
Evlerine misafirliğe mi gittiniz, artık sizi rahatsız edip yere dökülen kırıntıları bile yanınızda bezle silerek ve çevrenizde dolaşarak yerleri halıları duvarları ovalamayı ve parlatmayı kendilerine borç bilirler. Çünkü onlar temizdir ve benzersiz emsaldir.
Ha söylemeyi unuttum, parfüm sürmeyi gereksiz, saç bakımını yıkanmak, el kremini deterjan olarak bellemişlerdir hayatlarında... Cefakar kadınlardır tabii kendilerine göre...
Kadın gibi görünmekten çok süpürge gibi görünmek onlar için meziyettir.

Bunları size neden anlattım, kendinizin benzerlerini görüp nasıl izlenim oluşturduğunuzu göresiniz diye...
Ailemdeki hiçbir kadını bu takıntılarından kurtaramadım. Hasta olduklarını bile kabul etmediler...
Üstlerine fazla gittiğimde beni de pis ilan ettiler...
En iyisi mi siz bu takıntınızın farkındayken gidin ve tedavi olun. İnanın böyle insanlarla yaşamak bizler açısından daha zor... :19:

konuyu güzel özetlemişsiniz ayrıca yapanada anne veya ev hanımı deniyor yapmayanada onlarda 24 saat rahat yaşıyor bizde 24 saat fakat huzursuz yaşıyoruz çok teşekkür ederim herkese benim için okuduklarım rahatlatıcı oldu umarım üstesinden geleceğim örneğin bugün denedim 1 saatte pratik bir süpürme işi yapabildim devam eder diye dua ediyorum.herkese Allah kolaylık versin keşke yenmek kolay olsa sağolun varolun arkadaşlar

bu ne zamandan beri böyle,aslinda sizde dalgaya vuruyorsunuz ama kesinlikle bir uzmana gitmelisiniz...
acaba hayatinizda kötü giden bir dönem olduda siz süpürge yaparken mi rahatladiniz?
suanda esiniz,cocuklariniz size anlayisla yaklasiyor esiniz bir nebze anlasilir
ama cocuklariniz icin bu durum ilerde hicte iyi olmaz...
mesela demissiniz kizimin saclari kisadir hep kil düsecek diye,bu bile o cocukta
nasil bir depresyona yol acar ilerde,yasi kac bilmiyorum ama eminim saclarini uzun istiyordur her kiz cocugu gibi,
arkadaslarina özeniyordur..ve perdeleri acmiyorum sirf ucusan seyleri görmemek icin diyorsunuz
o cocuklari cok depresif bir ortamda büyütüyorsunuz bence cocuklariniz icin kac km uzakta olursa olsun
tedaviye baslayin...
bir tanidik vardi onda da temizlik hastaligi vardi esi isten gelince daha adam adim atar atmaz iceriye kapinin önünde soyup kiyafetlerini yikardi elinden gelse camasir suyuyla adami yikayacakti...ve kizinida ayni sekilde yapiyordu kiz 18 yasina gelince isteyen oldu sevmedi belki ama ben annemden kurtulmak istiyorum,onun gibi olmak istemiyorum dedi ve evlendi...
caniniza yazik görmezden gelin denilsede göreceksiniz bunu demesi kolaydir,ne kadar yapmamak istesinizde yapacaksiniz,
hicbir sey engel olmayacak ki olmamista cocuklariniz bile,
bunlari düsünün tasinin ve uzmanla görüsün...
belki cocuklugunuzda,belki ergeniliginizde belki de evlilik hayatinizda sizinde farketemediginiz birsey tetikledi...ilcede olmayi,komsularinin olmamasini bahane etme,daha büyük sehirde daha farkli olur diye düsünme...
sen tedavi olmazsan tek basina bunun altindan kalkamazsin

evlendim evleneli böyleyim.bekarken gezer tozar anneme kızardım neden her hafta halı silkeliyoruz diye bilemiyorum belkide genetik.evet çocuklarım yinemi süpürge diyor.hatta başta söyledim 3 süpürgem var diye temizlik robotu acaip bir ses çıkarıyor 7 yaşındaki oğlum anne ne olur bugün onu çalıştırma diğeriyle süpür diyor.evet herşeyin kötüye gittiğinin farkındayım.eşimle de yeni konuştum kafamın içindeki takıntılar beni çok rahatsız ediyor diye.artık çaresine bakmalı diye karar aldık.sağolun desteğiniz için umarım başarırım.

benim yengem var o da gece uykuları kaçıyo acaba tv tozlanmışmıdır diye filan yatmadan bi evi siliyo sonra gece yarısıda siliyo ya toz olduysa diye tabi bide sabah. Takıntı. hemen bi doktora gidin :(

Back
X