Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar uzun saçlı hanımlar bi bakabilir misiniz?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

inertia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2010
106
0
96
İstanbul
merhaba kızlar size bi sorum olacak. uzun saç kullanmayı seviyorum fakat saçlarım uzayınca dökülme daha fazla oluyor tararken ve sürekli dökülüyor. saçlarımı kestirince ise dökülme duruyor suan da aynu durum var ve saçlarımı kestirmekte istemiyorum.sorum su acaba saç bakımını mı yapamıyorum sampuan ve saç kremı dısında birsey kullanmıyorum. acaba uzun ve dökülmeyen saçları olanlar ayrı bi bakım mı yapıyor ?.uzun saçlarınızı nasıl koruyor /besliyorsunuz?uzun sağlıklı ve dökülmeyen saçlara sahip olmak için ne yapmalı ne kullanmalıyım ;belli ürünler var mı?dökülmeyi nasıl engelleyebilirim?yardımcı olursanız sevinirim:1rolleyes:

saçlar içten beslenir uzun saç daha iyi bakım özen ve özellikle beslenme gerektirir.Beslenmene dikkat ederek koruyabilirsin uzun saçlarını

benımde bikaç aydır saçlarımın dökülmesi artmıştı sanırm fazla uzun olduğundan. ben benexol ve supradyn kullanmaya başladım onun yanında şampuanıma sarımsak koydum ve ısırgan suyuyla duruluyorum banyoda saçımı dökülmesi baya azaldı

Canım bendede bu sorun oluyor çogu zaman...
Ama fırsat bulupta badem yağı ve zeytin yağı karısımını sürersem bir saat bekletirsem bana kaç zaman gidiyor çok şükür...Ne dökülme oluyor,ne yıpranma...Saçlarım çok canlı oluyor,ve sağlıklı....
Onun dısında denediğim birşey yok...
Eğer çok faydasını görürsen kullandıgın bitkisel karısımların bizimlede paylas...
Fırsat olursa bizde deneyelim...opuyorumnanaktan

zlmm---------> tatlım cevap verdiğin için cok tesekkür ederim
latrodectus------>evet cok uzadığından olabilir ama kısalmasınıda istemiyorum işte uzun saç sevenlerdenım bende:)not aldım yazdıklarını cevap için cok tesekkür ederim
Gezgin------------> bende tavsiye üzerine cam terebentin kullanmıstım ama bi işe yaramadı bende bıraktım .yeni karısımlar öğrenirsem tabiki paylasırım burda çok sağol canm sen de ,umarım işe yarayan birseyler buluruzda sağlıklı dökülmeyen saçlarımz olur :)

bende kestirmedim kıyma saçlarına bilirim ne kadar kıymetli gelirler insana

aslında uzunlukla hiç ilgisi yok dökülmenin sedece uzun olduğu için çok dökülüyor hissenimi veriyor..saç kökten beslenir..

saclarim oldukca uzun
hic birsey yapmiyorum
sampuan sac kremi okadar
dökülmüyor IRSI sanirim biraz

bir arkadasimin saci dökülüyor ondada hic bir sorun cikmadi kan testinde
hamile kaldigi icin doktor ona bir vitamin karisimi varmis a-z bütün vitaminler varmis
icinde dogum yapti hala kullaniyor baya ise yaradi saclari dökülmüyor

valla benimde saçlarim uzun surekli bakim yaparim ama yinede eskisine gore daha çok dokuluyor. Ama saçlarimi siyahada boyuyorum haliyle siyah siyah iyice dikkat çekiyor. Hiç dokulmeyen saç diye birsey yok ama uzun olunca baya dikkat çekiyo ve koku zayif saçlar uzayinca daha fazla dokuluyor agirlik arttikça

Benimde saçlarım dökülüyor doktora gittim günde 100-150 saç teli dökülmesi normalmiş.Öyle dedi. Şimdi kan testı falan yaptırdım sonuclardan sonra bakalım ne dicek inş. çözüm bulur:)

tesekkür ederim kızlar cevaplarınız için:) ay parcası umarım sen de çözüm bulursun..hepizime dolgun ,dökülmeyen saçlı günler:)

Bende yaklasik 3 ay öncesine kadar calcium- magnesyum, B kompleksi vitamin haplarini kullaniyordum ve cörekotu yagi iciyordum... saclarim cok hizli uzuyordu ve cok az dökülme oluyordu... kullandigim haplar ve yag organik oldugu icin maaliyeti cok yüksek oluyordu.. o nedenle 3 aydan beri kullanamiyordum...asiri sac dökülmesi basladi... bende simdilik cörekotu yagi alabildim... ins. gelecek ay vitamin haplarimida alabilirim...

NOT: Beslenme uzmani bir ablamin tavsiyesi üzerine sadece organik vitamin haplarinin bir fayda ettigini digerlinin bir faydasi olmadigini ögrendim... : )

Saç uzadıkça bakımı zorlaşır bazen şampuan maske kremlerden arındırmak bile zor oluyor.Haftada bir bakım yaptır. Saçın dipten beslendiğini sanar herkes ama aksine saç uçlarını besle diplerini kimyasallardan uzak tut.Protein ve demir takviyesi al .Saçlarını çok sıkı toplama .:teselli:
dipnot: saçlarım belimin aşağısında bayanssulusmile

Son düzenleme:
canım benim de saçlarım düz uzun ince telli ve azlar üstelik bi ara da acayip dökülüyorlardı
beslenmeme dikkat ettim saçlarımın köklerini kimyasaldan uzak tuttum ara ara yağ bakımları yaptım
saçlarımı tararken çok dikkatli taradım hatta 2-3 hafta taramadığım bile oldu yeri geldi de
uçlarından da 2 cm kadar kestirdim çok sık toplamadım fln toparladılar ama 4-5 ay oldu nerden baksan
hala daha da dikkat ediyorum küçük küçük saçlarım çıkmaya başladıı onlar bi uzarlarsa inş daha da gür olucak saçlarım ama saçlarım belimde tabi hatta popomda ona ulaşmalarına daha var :) sana da bunları tavsiye ederim

saçlarım ciddi uzunken daha azdı benimde röflede vardı geçen gün gittim omuzlarımda u şeklinde kestirdim şaka maka gürleşti hem röflelerim gidince kafamdaki saçlarımın canlılığına hayret ettim..memnunum çok.dökülmeye gelince az bi fark oldu dökülme konusunda.

zeytinyağı, sarımsak ve yumurta sarısı maskesi yapabilirsiniz bir kaç saat kalsın süper etki gösteriyo haftada 2 kez yapılabilir B vitaminylede destekeleyin içten bir süre sonra azalacaktır bide kullandığınız şampuan saçınıza yarıyomu onunda dökülmede etkisi olabilir mevsim degişikliklerindede dökülüyo umarım denersiniz çünkü üşenip yapamıyoruz genelde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…