• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun ilişkisi rutinleşir mi? Tecrübeli hanımlar gelebilir misiniz?

karpuzelma

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2022
23
19
3
İyi günler hanımlar.Önce kısa tanıtayım: İşitme engelliyim çünkü her cümlelerimizle yazım kuralları,imla vb hatası olabilir. Sonra gördüğünüz başlıktan geleyim.

Uzun ilişki olanlar rutinleşir mi? Yazışmalar özellikle günlük sorusu (nasılsın.ne yapıyorsun vb.) azalıyor mu?
Gördüğüm/okuduğum kadarıyla kaçan kovalamak,geri çekilme gibi ilişki tavsiye verenlerden hiç denediniz mi? İşe yarıyor mu?
İşe yarıyorsanız anlatır mısınız?
Bana göre ilişki tavsiyeler bir çoğu oyun gibidir, en iyisi kendiliği olup ''sevmezse yanımdan hiç olmaz hatta yüzyüze gelmez.'' düşünüyorum.

Okuduğunuz teşekkür ederim. :KK28::KK28::KK28:

İki taraf birbirine yeteri kadar ilgi duyuyorsa rutinleşmiyor. 6 yılı dolmak üzere olan ilişkim var. Hala günaydın mesajına mutlu olup, gülümseyerek cevap veriyorum.
Mesela ilişki taklitlerle uyguladın mı? Anlayışlı olmak fayda var mıdır? Uzun süreli ilişki olduğun saygı, anlayışlı olmak önemli midir? Nasıl yaptığın anlatır mısın lütfen?

Evlenene kadar hayir. Evlendikten sonra rutinlesiyor bence.

Mesela ilişki taklitlerle uyguladın mı? Anlayışlı olmak fayda var mıdır? Uzun süreli ilişki olduğun saygı, anlayışlı olmak önemli midir? Nasıl yaptığın anlatır mısın lütfen?
Taktik uygulamadım, anlayışlı olmak gerekir ama her zaman yapamayabiliyoruz. İlişkilerde iniş çıkış olabilir. 6 yıl süren yada daha uzun süren bir ilişki güllük gülistanlık geçer diyemem. Kırdığımız, kırıldığımız noktalar da oldu. Saygı ilişkide olmazsa olmazdır. Saygı görmediğin bir ilişkide asla bulunma.

Taktiklerle gerçek, huzurlu ve samimi bir ilişki yaşanmaz bence.
Iki taraflı olarak aklı başında, sağduyulu ve özenli olmak gerekiyor.
Sorunlu yapıdaki bi insana hangi taktiği uygularsan uygula iyi bir sonuç alamazsın mesela. O yüzden de, Allah akıl sağlığı yerinde, karakterli, iyi niyetli insanlara denk getirsin diyorum.

Rutin demek ilgisizlik demek değil ki.
Her sabah günaydın yazmak, her gun 2 defa aramak, her gün sevişmekte bir rutin mesela.
25526 yıl sonra rutin olmayacakta ne olacak. 😂 Rutinleşmedi diyenler hergun neyi farkli yapiyor?

8 yil oluyor evleneli bu saatten sonra ergen gibi kaçan kovalanir oynamayla uğraşamazdim. 8-10 yillik eşini veya sevgilisini kovalamak isteyen var midir bilmem ben kovalamazdim.
Bence bi yerden sonra güven ve rutin şart. Siz rutin diye ilgisizlikten, sizi arayip sormamasindan, öpüp sarilmamasindan bahsediyorsaniz bu rutinleşme değil bence sevgi azalmasi.

8.5 yıl sonra evlendik toplam 12 yıldır birlikteyiz ilişkimiz rutin değil belki asker olmasından kaynaklanıyordur ama rutinleşmek kötü değil özellikle insan elinden kaybedince değerini anlıyor. Keşke her gün evde olsa da aynı filmi izlesek bile diyor

Rutinlesmez de evrilir bence..
Yani artik bazi seyler konusmadan anlasilabilecek hale gelir.
Yahut : Gecenin bir vakti "uyudun mu" seklinde mesaj almazsiniz,zaten uyudugunuz zamani biliyordur artik..
Rutin degil de temelin saglamlasmasi diyelim..
Gereksiz heyecan,yersiz mesaj,anlamsiz tartismalar yerini daha kivamli davranislara birakiyor bence.

Taktik uygulamadım, anlayışlı olmak gerekir ama her zaman yapamayabiliyoruz. İlişkilerde iniş çıkış olabilir. 6 yıl süren yada daha uzun süren bir ilişki güllük gülistanlık geçer diyemem. Kırdığımız, kırıldığımız noktalar da oldu. Saygı ilişkide olmazsa olmazdır. Saygı görmediğin bir ilişkide asla bulunma.

ÇOK güzel maşallah. Demek ki şimdiden anladım.
Sevgilimle dördüncü yılımızdayız, ilişkimiz hiç rutinleşmedi. Taktik vs yapmadım, doğru bulmuyorum taktik yapmayı.

Bende taktikle uygulamak istemedim.
Demek ki uzun süreli ilişki olursa arama yazışma azalıyormuş.
Taktiklerle gerçek, huzurlu ve samimi bir ilişki yaşanmaz bence.
Iki taraflı olarak aklı başında, sağduyulu ve özenli olmak gerekiyor.
Sorunlu yapıdaki bi insana hangi taktiği uygularsan uygula iyi bir sonuç alamazsın mesela. O yüzden de, Allah akıl sağlığı yerinde, karakterli, iyi niyetli insanlara denk getirsin diyorum.
Şimdiden anlıyorum, zaten taktikle uygulanmak istemedim. Instagram vb gezdiğim bir çoğu uyguladığı fayda olduğu söylüyorlar bu yüzünden burdan sorduğum içim rahatladı.

Rutin demek ilgisizlik demek değil ki.
Her sabah günaydın yazmak, her gun 2 defa aramak, her gün sevişmekte bir rutin mesela.
25526 yıl sonra rutin olmayacakta ne olacak. 😂 Rutinleşmedi diyenler hergun neyi farkli yapiyor?

8 yil oluyor evleneli bu saatten sonra ergen gibi kaçan kovalanir oynamayla uğraşamazdim. 8-10 yillik eşini veya sevgilisini kovalamak isteyen var midir bilmem ben kovalamazdim.
Bence bi yerden sonra güven ve rutin şart. Siz rutin diye ilgisizlikten, sizi arayip sormamasindan, öpüp sarilmamasindan bahsediyorsaniz bu rutinleşme değil bence sevgi azalmasi.
Haa anlıyorum, sadece arayıp sormak ve hal hatir sormak azalıyordu. Diğer sorun yoktu. Acaba arayıp sormak azalınca sevgi azalması oluyor mu?
8.5 yıl sonra evlendik toplam 12 yıldır birlikteyiz ilişkimiz rutin değil belki asker olmasından kaynaklanıyordur ama rutinleşmek kötü değil özellikle insan elinden kaybedince değerini anlıyor. Keşke her gün evde olsa da aynı filmi izlesek bile diyor
Şimdiden anlıyorum, sadece arayıp sormak azalıyordu. Bu bir sorun mu?
Rutinlesmez de evrilir bence..
Yani artik bazi seyler konusmadan anlasilabilecek hale gelir.
Yahut : Gecenin bir vakti "uyudun mu" seklinde mesaj almazsiniz,zaten uyudugunuz zamani biliyordur artik..
Rutin degil de temelin saglamlasmasi diyelim..
Gereksiz heyecan,yersiz mesaj,anlamsiz tartismalar yerini daha kivamli davranislara birakiyor bence.
Şimdiden anlıyorum, onu üstüne fazla düşmedim. Sadece bir sorun olan aramak sormak azalıyordu.

ÇOK güzel maşallah. Demek ki şimdiden anladım.

Bende taktikle uygulamak istemedim.
Demek ki uzun süreli ilişki olursa arama yazışma azalıyormuş.

Şimdiden anlıyorum, zaten taktikle uygulanmak istemedim. Instagram vb gezdiğim bir çoğu uyguladığı fayda olduğu söylüyorlar bu yüzünden burdan sorduğum içim rahatladı.

Haa anlıyorum, sadece arayıp sormak ve hal hatir sormak azalıyordu. Diğer sorun yoktu. Acaba arayıp sormak azalınca sevgi azalması oluyor mu?

Şimdiden anlıyorum, sadece arayıp sormak azalıyordu. Bu bir sorun mu?

Şimdiden anlıyorum, onu üstüne fazla düşmedim. Sadece bir sorun olan aramak sormak azalıyordu.
Arayıp sormak derken gün içinde işteyken mi daha az konuşuyorsunuz?

İyi günler hanımlar.Önce kısa tanıtayım: İşitme engelliyim çünkü her cümlelerimizle yazım kuralları,imla vb hatası olabilir. Sonra gördüğünüz başlıktan geleyim.

Uzun ilişki olanlar rutinleşir mi? Yazışmalar özellikle günlük sorusu (nasılsın.ne yapıyorsun vb.) azalıyor mu?
Gördüğüm/okuduğum kadarıyla kaçan kovalamak,geri çekilme gibi ilişki tavsiye verenlerden hiç denediniz mi? İşe yarıyor mu?
Bana göre ilişki tavsiyeler bir çoğu oyun gibidir, en iyisi kendiliği olup ''sevmezse yanımdan hiç olmaz hatta yüzyüze gelmez.'' düşünüyorum.

Uzun olan her sey rutinlesir ama canlı tutmak caba ister. Sikayetiniz tam olarak nedir?

İlişki rutinlesmez. İlk evlendigimde bende çok korkuyordum hatta burada konum bile var.
Ortak paylaşım alanları bulun kendinize.
Hep nasılsın olmaz.
Kaçan da kovalanmaz. Eşim kaçsa valla kovalammam. Sevgiliykem de kovalamazdim.

Sohbet edemediğiniz biriyle ilişkinizi yürütmeyin. Eşimle 10 yıldır beraberiz sürekli dipdibeyiz 2 yıldır da anne babayiz. Çocuktan sonra tahammulsuzlessek bile 1 dakika boşluğum olsa onunla geçirmek istiyorum

Herşey rutinleşir. Evlilik, ilişki, iş hayatı.. önemli olan monotonlaşmaması. Evlilikte 4. yılımıza gireceğiz ve yaşadığım rutin bana huzur veriyor. Bu rutinden çok memnunum. Monoton değiliz heyecanımız devam ediyor. Çünkü birlikte çok şey aşıyoruz. Mücadeleler içerisindeyiz dış dünyayla. Bu da bizi diri tutuyor. En önemlisi birbirine sırtını yaslayıp uyum sağlamak. Birlikte çabalamak. Tek taraflı yürümez.

10 yıl flört sonrası evlendk 9 yıl kadar da evliyiz. Evlenene kadar yoğun mesajlaşmamız sürdü. Sonrasında gerek kalmadı zaten. Rutinden kastettiğiniz şey sıkılmak sanıyorum. Şahsen ben hala görünce heycanlanırım. Gün içinde uzunca ayrı kalalm çok özledim der hala. Yukarıda bir arkadaş da demiş şekil değişiyor temel sağlamlaşıyor. Taktiğe gerek yok. Ama tek taraflı herşeyi alttan alan taraf asla olmayın sırf aman huzur kaçmasın vs diye. O alma verme dengesi sağlanırsa iç huzur da beraberinde geliyor bu da ilişkiye genel huzur olarak yansıyor

İlişkide ilişkiye değişir kesinlikle mesels ben eşimle 4sene sevgili 2sene nişanlı kaldık hiç iletişimimiz kesilmedi sabah günaydın akşam iyigeceler, gün içinde yine konuşurduk .. karşındaki kişinin sana olan değerini gösteriyor kesinlikle bu olaylardan iki tarafda mutluluk duyması önemli . Şuan evliyiz hala aynı şekilde devam eder işe gittiğinde yine mesaj atar ilgi gösterir. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Herkesin en başta korkuları oluyor ama dediğim gibi kişiden kişiye değişiyo malesef 😍🙏🏻

Arayıp sormak derken gün içinde işteyken mi daha az konuşuyorsunuz?
Evet.

Uzun olan her sey rutinlesir ama canlı tutmak caba ister. Sikayetiniz tam olarak nedir?
Sadece aramak sormak sayısı azalmıştır. Mesajlaşmalar kısa yazar. Bu dışında yüz yüze sorun yok.

İlişki rutinlesmez. İlk evlendigimde bende çok korkuyordum hatta burada konum bile var.
Ortak paylaşım alanları bulun kendinize.
Hep nasılsın olmaz.
Kaçan da kovalanmaz. Eşim kaçsa valla kovalammam. Sevgiliykem de kovalamazdim.
Hmm şimdiden anlıyorum. Umarım ortak paylaşım alanları bulurum.

Back