Uzun Covid bu mu? Geçirenlerden yorum rica ediyorum. 🙏

Arkadaşlar merhaba. Topic dışı biliyorum ama Covid geçirmiş olanlara danışmam gereken bir konu var. Bundan tam 2 hafta önce 64 yaşındaki annem, 69 yaşındaki babam ve ben Covid'e yakalandık. Birkaç gün süren 38-39 arası ateş, kırgınlık, öksürük gibi standart semptomları yaşadık atlattık çok şükür. Evde en hafif ben, en ağır annem geçirdi (ateşi 39.5'u gördü). Geçen ay 3. doz aşımı olmuştum ben hafif geçirmemi buna bağlıyorum (akciğer rahatsızlığı olan biriyim aslında en çok benden korkuyorlardı). Annem ve babam 3. dozu olmadılar.

Babam ve ben tamamen iyileştik. Ama annemin ateşi 37'nin altına düşmüyor. Öksürüğü de tamamen kesilmedi. Kırgınlığı baş ağrısı hiçbir şeyi yok görünürde, sadece hafif gözlerim yanıyor diyor. Ama ateşi sabah kalktığında normalken gün içerisinde ve akşamları 37.2 - 37.3 civarlarında geziyor. Ihlamur vb gibi bir bitki çayı içtiğinde de düşüyor ama her gün bu şekilde. Antibiyotik tedavisi bitmek üzere.

Geçen hafta perşembe günü karantinamız bitti, hepimizin testi negatif. Fakat bu durum annemin yaşından sebep beni biraz endişelendiyor. Bir yandan antikoru mu oluşuyor acaba diye de düşünüyorum. Benzer bir durum yaşayan oldu mu? Tam olarak ne kadar zamanda iyileştiniz? Uzun süren etkileri olabiliyor mu? Deneyimlerinizi yorum yazarsanız çok sevinirim.
37.3 yüksek ateş mi oluyor

Bu birkaç ay sonra düzeldi bende. Bunak gibi olmuştum. Beyin sisi terimini covidle öğrenmiş oldum.
Annemler de böyle olmuşlardı yemekleri yakıyorlar anahtar kaybediyorlar vs vs . Bende de şöyle oldu oğlum tehlikeli birşey yapıyor mesela ben onu tutamıyorum reflekslerim yavaşladı sanki çok üzgünüm ben ya

Annemler de böyle olmuşlardı yemekleri yakıyorlar anahtar kaybediyorlar vs vs . Bende de şöyle oldu oğlum tehlikeli birşey yapıyor mesela ben onu tutamıyorum reflekslerim yavaşladı sanki çok üzgünüm ben ya
Yok benimki hatırlayamama, konsantre olamama. İsimler, akademik bilgiler vs şeyleri hatırlayamıyordum. Stres faktörü de sebep olmuştur buna tabii.

Yok benimki hatırlayamama, konsantre olamama. İsimler, akademik bilgiler vs şeyleri hatırlayamıyordum. Stres faktörü de sebep olmuştur buna tabii.
Marketten bir ürün aldım kasaya geldim skt bakıyorum hangi aydaydık hangi yıldaydık böyle kaldım 🤦🏻‍♀️Kasiyere sordum birde kadın şaşırdı . Annemler 6 ay sürer diyorlar yaaa

Korona testim negatif ama on beş gün öksürdüm. Artık karnım ağrıyordu oksurmekten. Yaşım 34. Belki kovit sonrası enfeksiyon olabilir. Artık hastalıklar da bir garip bir yapistimi bırakmıyor bence.

37.3 yüksek ateş mi oluyor
Ama bahsettiğiniz sıcaklık ateş değil, yani normal vücut sıcaklığı değil mi?
37.3 yüksek ateş değil tabii ki. Ama ateşi yok da değil.

Normalde 37'ye kadar normal biliriz ya, kulaktan ölçerken bu sınır 37.5'muş. Yani 36.7 - 37 arasında seyrediyor ateşi aslında. Ki buna normal sıcaklık denebilir. Sağolsun buradaki arkadaşlar yazdı da öyle fark ettim. Öksürüğü de bugün daha iyi. Kontrol amaçlı kan tahlili yaptıracağız yine de.

İnşallah hiçbirimizde hasar bırakmaz. 🙏

Aşı yanetkisi olabilir belki de. Herkesin vücudu bir değil sonuçta.
Yan etki olarak böyle belirti varmi acaba? Bi Dr sorsaydınız.

Bence bu covid herkeste ayri hasar birakabiliyor insallah kalıcı olmaz bu hasarlar. Ben de geçenlerde hastalandim 1 aydan fazla sürdü iyilesemedim tam iyilestim saniyorum bir gun kendimi iyi hissediyorum ertesi gün yine berbat bi boğaz ağrısı öksürük vs gibi belirtilerle uyaniyorum. Simdi yine sabahlari boğazım acıyor oksuruyorum gun icinde geciyor. Ama bende de bu hastalandigimdan beri bi yuksek tansiyon problemi basladi. Surekli tansiyonum yükseliyor o da bas donmesi yapıyor. Hastalanmadan önce boyle bi problemim yoktu.
mutlaka magnezyum kullanın aynı sizin gibiydim covid sonrası kanda mg normal çıkabilir ama siz yinede kullanın bakın çok işe yarayacak

37.3 yüksek ateş değil tabii ki. Ama ateşi yok da değil.

Normalde 37'ye kadar normal biliriz ya, kulaktan ölçerken bu sınır 37.5'muş. Yani 36.7 - 37 arasında seyrediyor ateşi aslında. Ki buna normal sıcaklık denebilir. Sağolsun buradaki arkadaşlar yazdı da öyle fark ettim. Öksürüğü de bugün daha iyi. Kontrol amaçlı kan tahlili yaptıracağız yine de.

İnşallah hiçbirimizde hasar bırakmaz. 🙏
Ateşi yok annenizin
37.3 ateş değildir
Vücut ısısı sabit değildir, vücut ısısını sürekli ayarlamaya çalışır, hırka giyersin 37 den 37.3 e çıkar, tişört giyersin 37.3 ten 37 ye düşer, baharatlı yersin oynar, tuvalete sıkışırsın oynar, gerilirsin oynar, uyurken farklıdır ısı uyanıkken farklı gibi gibi…..2-birimlik oynama düşük yada yüksek ateş değildir. Ama sizin sürekli ateş kontrol etmeniz de sağlıklı değil, 3 birim oynadığında eyvah ateşin çıkmış derseniz kadının ateşi stresten çıkar. Sürekli ölçmeye gerek yok gerçekten çıkarsa ateşi anlamaması mümkün değil zaten.
Kovit sonrası yada esnasında başka enfeksiyon görülmesi sık oluyor, gidin bir hastaneye kontrol edilsin sonrada herşey yolunda gibi yaşayın ki yoluna girsin

X