Uzun Covid bu mu? Geçirenlerden yorum rica ediyorum. 🙏

CocoParisien

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2017
1.468
3.482
27
Arkadaşlar merhaba. Topic dışı biliyorum ama Covid geçirmiş olanlara danışmam gereken bir konu var. Bundan tam 2 hafta önce 64 yaşındaki annem, 69 yaşındaki babam ve ben Covid'e yakalandık. Birkaç gün süren 38-39 arası ateş, kırgınlık, öksürük gibi standart semptomları yaşadık atlattık çok şükür. Evde en hafif ben, en ağır annem geçirdi (ateşi 39.5'u gördü). Geçen ay 3. doz aşımı olmuştum ben hafif geçirmemi buna bağlıyorum (akciğer rahatsızlığı olan biriyim aslında en çok benden korkuyorlardı). Annem ve babam 3. dozu olmadılar.

Babam ve ben tamamen iyileştik. Ama annemin ateşi 37'nin altına düşmüyor. Öksürüğü de tamamen kesilmedi. Kırgınlığı baş ağrısı hiçbir şeyi yok görünürde, sadece hafif gözlerim yanıyor diyor. Ama ateşi sabah kalktığında normalken gün içerisinde ve akşamları 37.2 - 37.3 civarlarında geziyor. Ihlamur vb gibi bir bitki çayı içtiğinde de düşüyor ama her gün bu şekilde. Antibiyotik tedavisi bitmek üzere.

Geçen hafta perşembe günü karantinamız bitti, hepimizin testi negatif. Fakat bu durum annemin yaşından sebep beni biraz endişelendiyor. Bir yandan antikoru mu oluşuyor acaba diye de düşünüyorum. Benzer bir durum yaşayan oldu mu? Tam olarak ne kadar zamanda iyileştiniz? Uzun süren etkileri olabiliyor mu? Deneyimlerinizi yorum yazarsanız çok sevinirim.

Benimde başıma gelmiş biri olarak kesinlikle 7 gün karantinayi eksik buluyorum
İş gücü kaybından dolayı süre düşürüldü. Yani aslında uzamış covid 2 haftada değil çok daha uzun sürede soylenilebilir
Ben 1 ay oldu hala öksürüyorum kan değerlerim çok iyi ama halsizim ( bazıları değişmişti iyiye dönmüş)
En son cumartesi gittim çok normal dedi hala halsizim ve çok etki birakti baş dönmesi buğulu görme halsizlik.
2 3 kez gelen hastam var zamanla toparlayacaksin dedi.

Benimde başıma gelmiş biri olarak kesinlikle 7 gün karantinayi eksik buluyorum
İş gücü kaybından dolayı süre düşürüldü. Yani aslında uzamış covid 2 haftada değil çok daha uzun sürede soylenilebilir
Ben 1 ay oldu hala öksürüyorum kan değerlerim çok iyi ama halsizim ( bazıları değişmişti iyiye dönmüş)
En son cumartesi gittim çok normal dedi hala halsizim ve çok etki birakti baş dönmesi buğulu görme halsizlik.
2 3 kez gelen hastam var zamanla toparlayacaksin dedi.
Geçmiş olsun. Bizde yetersiz diye düşünüyorduk ama özellikle test yapıp negatifi görünce çıkalım artık dedik.

Çabuk yorulma hali bende de var. Bugün dışarıdaydım normalde yaptığım şeyleri yaparken halsizleştim. Ateş olunca endişelendim işte, yaşı da ileri. En iyisi biz de ailece bir kan tahlili yaptıralım.

• Beğen
Reactions: sub
Merhaba, bir tanıdığımın da bir ay sürdü, en son doktor Boğaz iltihabı dedi sonra iyileşti.

Yeni bir ilaca onay verilmiş , Pfizer firmasının geliştirdiği Paxlovid adlı ilaç yurtıdışında yaşayan ve ateşi olan bir yakınımı 2 günde iyileştirdi. Ama ülkemizde bulunuyor mu bilmiyorum. Bir araştırın isterseniz…

Merhaba, bir tanıdığımın da bir ay sürdü, en son doktor Boğaz iltihabı dedi sonra iyileşti.

Yeni bir ilaca onay verilmiş , Pfizer firmasının geliştirdiği Paxlovid adlı ilaç yurtıdışında yaşayan ve ateşi olan bir yakınımı 2 günde iyileştirdi. Ama ülkemizde bulunuyor mu bilmiyorum. Bir araştırın isterseniz…
Baktım şimdi şu an için ağır hastalara veriliyormuş. Türkiye'de var mı bilmiyorum ama olsa bile annem kullanmaz sanırım.

eğer bu ilaç gerçekse covidi domuz gribine yaptıkları gibi bağlayıp bitirecekler o zaman. Domuz gribinde de millet öldü kırıldı hastalıktan ateşten, sonra bir ilacı çıktı 80 küsür yaşındaki anneannem bile 2 günde ayaklandı içince.

Geçen sosyal medya platformlarından birinde yabancı bi kadın aynı olayı anlatıyodu. Covid sonrası 9 aydır ateşi varmış ve doktorlar sebebini de bulamıyorlarmış.

Geçmiş olsun. Bizde yetersiz diye düşünüyorduk ama özellikle test yapıp negatifi görünce çıkalım artık dedik.

Çabuk yorulma hali bende de var. Bugün dışarıdaydım normalde yaptığım şeyleri yaparken halsizleştim. Ateş olunca endişelendim işte, yaşı da ileri. En iyisi biz de ailece bir kan tahlili yaptıralım.
Annenizde enfeksiyon oluşmuş olabilir ,benim eşimde de oldu antibiyotik kullandığı halde ateşi oluyordu ,yanlış antibiyotik kullanmış kültür yapıldı ona göre antibiyotik verildi ,şimdi iyi düzeldi kan tahlili yaptırın crp sine bakılsın

Uzun covid olabilir
Normalde halsizlik uzun süre devam edebiliyor
Belki annenizde yaşından ötürū zor geçiriyor
Ateşide çok yok aslında çok kalın giyiniyorsa koltuk altı derecesi 1 derece yüksek çıkabiliyor
Sizde bir kaç saat sıkı giyinip ateşinizi ölçebilirsiniz

Bir ay kadar önce eşim ve ben covid geçirdik.Esim aşılı ben aşisizim.Tamamen aynı şiddette geçirdik.Benim koku duyusunda kaybım oldu.Sonra geri geldi ama çok da verimli değil.Hala gidip gelio.Asiri halsizlik halimiz hala var.Atesimiz ilk bir buçuk gün oldu ve parolla düştü.Bi daha ateş olmadi.Anneciginize çok geçmiş olsun 🌸

Geçen sosyal medya platformlarından birinde yabancı bi kadın aynı olayı anlatıyodu. Covid sonrası 9 aydır ateşi varmış ve doktorlar sebebini de bulamıyorlarmış.
Ateşin belirtilerini yaşıyor muymuş peki? Kırgınlık vb gibi. Yoksa sadece derecede mi yüksek görünüyormuş?

Uzun covid olabilir
Normalde halsizlik uzun süre devam edebiliyor
Belki annenizde yaşından ötürū zor geçiriyor
Ateşide çok yok aslında çok kalın giyiniyorsa koltuk altı derecesi 1 derece yüksek çıkabiliyor
Sizde bir kaç saat sıkı giyinip ateşinizi ölçebilirsiniz
Kulaktan ölçen derecemiz var onunla bakıyoruz. Bu akşam ölçtük 37.5 gösterdi. Beni 36.9 gösterdi. Kadının genel durumunda en ufak bir ateş belirtisi yok. Çok garip bir durum gerçekten.

19 Şubat haftası pozitiftim oğlum da öyle . Her hafta boğazım yeniden ağrıyor saçma sapan bir halsizlik bir gün yataktan sağlıklı kalkamadım🤦🏻‍♀️ 2 gündür yine kötüydüm başım boğazım kulağım bugün doktora gittim bu sefer de kulağım iltihap olmuş . Öksürüğüm durup dururken geri geliyor hiç gitmemiş gibi ve unutkanlık konsantrasyon eksikliğim sayamıyorum ya . Resmen sağlığımı kaybettim Perte çıktım artık .

Ateşin belirtilerini yaşıyor muymuş peki? Kırgınlık vb gibi. Yoksa sadece derecede mi yüksek görünüyormuş?
Kulaktan ölçen derecemiz var onunla bakıyoruz. Bu akşam ölçtük 37.5 gösterdi. Beni 36.9 gösterdi. Kadının genel durumunda en ufak bir ateş belirtisi yok. Çok garip bir durum gerçekten.
Şimdi googledan baktımda kulaktan ölçümde sınır 37.5miş
Koltuk altından daha yüksek çıkıyormuş
Bir bakın isterseniz

Kulaktan ölçen cihazlar daha fazla ölçüyor diye biliyorum. 38 gibi bir değeri vardı. 37 derece de normal kabul edilen vücut sıcaklığı. Covidin başlarındayken 37,5 ve üstü için ateşin olduğu varsayılıyordu. Annenizinki ateş değildir belki.

Diğer semptomlar içinse aylar sürebilir. Yorgunluk daha erkenden kaybolmuştu benim. Öksürük ve göğüsteki baskı aylar sürdü. Göğüs ve/veya KBB'ye randevu alıp gidin derim. Hala annenizin ateşi olduğunu düşünüyorsanız da pandemi polikliniğine tekrar gidin. Tetkik isteyip ona göre değerlendirirler.

Yaklaşık bir yıl önce geçirdik. Yorgunluk, çarpıntı ve bulantı şikayetlerimiz bir ay kadar daha devam etti.
Bildiğim kadarıyla 37.4 hafif yüksek ateş sınırı. Size tavsiyem annenizi ilgili polikliniğe götürmenizdir. Takip gerekebilir. Geçmiş olsun.

Şimdi googledan baktımda kulaktan ölçümde sınır 37.5miş
Koltuk altından daha yüksek çıkıyormuş
Bir bakın isterseniz
Kulaktan ölçen cihazlar daha fazla ölçüyor diye biliyorum. 38 gibi bir değeri vardı. 37 derece de normal kabul edilen vücut sıcaklığı. Covidin başlarındayken 37,5 ve üstü için ateşin olduğu varsayılıyordu. Annenizinki ateş değildir belki.

Diğer semptomlar içinse aylar sürebilir. Yorgunluk daha erkenden kaybolmuştu benim. Öksürük ve göğüsteki baskı aylar sürdü. Göğüs ve/veya KBB'ye randevu alıp gidin derim. Hala annenizin ateşi olduğunu düşünüyorsanız da pandemi polikliniğine tekrar gidin. Tetkik isteyip ona göre değerlendirirler.
Derecenin bozuk olabileceği aklıma geldi. Bu yüzden kendimi de ölçtüm her seferinde. Ama ölçüm farklılığı hiç aklıma gelmemişti. Baktım şimdi gerçekten öyleymiş. Koltukaltında sınır 37 iken kulak ve ağızda 37.5 buna eşdeğer kabul edilirmiş. Biz en iyisi eski usul cıvalı dereceyle takip edelim. Belki de kadının ateşi filan yok dediğiniz gibi. Çok teşekkürler. 🙏

Bence bu covid herkeste ayri hasar birakabiliyor insallah kalıcı olmaz bu hasarlar. Ben de geçenlerde hastalandim 1 aydan fazla sürdü iyilesemedim tam iyilestim saniyorum bir gun kendimi iyi hissediyorum ertesi gün yine berbat bi boğaz ağrısı öksürük vs gibi belirtilerle uyaniyorum. Simdi yine sabahlari boğazım acıyor oksuruyorum gun icinde geciyor. Ama bende de bu hastalandigimdan beri bi yuksek tansiyon problemi basladi. Surekli tansiyonum yükseliyor o da bas donmesi yapıyor. Hastalanmadan önce boyle bi problemim yoktu.

X