• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun bir felsefe kitabı...

basit

Hayat devam eder....
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
399
0
46
İstanbul
Bildiğiniz uzun bir felsefe kitabı varmı ? :26: Yani bir biyografi romanı gibi ama hayata dair dersler veren hayatın anlamını anlatan bir kitap ama aynı zamanda bir hayatıda anlatmalı aslında yazar kendi ağzından anlatsa çok güzel olur. İnternetten bakıyorum aradığım gibi bir kitap karar veremedim.Felsefeye çok ilgi duyuyorum kitap okumayıda seviyorum ama bu tarzda olmalı. Varmı sizin bildiğiniz böyle bir roman ??

Bildiğiniz uzun bir felsefe kitabı varmı ? :26: Yani bir biyografi romanı gibi ama hayata dair dersler veren hayatın anlamını anlatan bir kitap ama aynı zamanda bir hayatıda anlatmalı aslında yazar kendi ağzından anlatsa çok güzel olur. İnternetten bakıyorum aradığım gibi bir kitap karar veremedim.Felsefeye çok ilgi duyuyorum kitap okumayıda seviyorum ama bu tarzda olmalı. Varmı sizin bildiğiniz böyle bir roman ??

Sofinin dünyası.

Korku filmim benim :D cocukluğumun en uzun felsefik romanı :D korkudan bir daha elime almadım :d

Son düzenleme:
ben de sofi'nin dünyası diyecektim ama felsefeye ilgin varmış okumuşsundur büyük ihtimalle.

Sofi'nin Dünyası tüm felsefe tarihinin bir özeti gibidir. Eğer ilgili isen severek okursun ki ben 2 defa okudum bu kabus kitabı :37::27:

İrvin Yalom'un yazdığı ''Nietzsche Ağladığında''. Nietzsche'nin felsefik bakışı ile ilgili bir roman, biyografik özelliği var.

Nietzsche'nin kendi yazdığı kitaplar var ama tam olarak ilgini çeker mi bilmem zira kendisi depresif bir felsefecidir ve saptamaları çok
çarpıcıdır.

Sonra mesela Paulo Coelho'nun kitapları direkt felsefeyi anlatmaz ama hikayelerinden yaptığın çıkarımlar hep felsefiktir. Herşeyden
güzeli de olay kurguları çok iyidir. Seni içine çeker ve düşünmeye sevkeder, sürükleyicidir.

Sen bunları bir değerlendir, beğenmezsen başka kitaplar öneririm sana.
İyi okumalar.

Sofi'nin Dünyası tüm felsefe tarihinin bir özeti gibidir. Eğer ilgili isen severek okursun ki ben 2 defa okudum bu kabus kitabı :37::27:

İrvin Yalom'un yazdığı ''Nietzsche Ağladığında''. Nietzsche'nin felsefik bakışı ile ilgili bir roman, biyografik özelliği var.

Nietzsche'nin kendi yazdığı kitaplar var ama tam olarak ilgini çeker mi bilmem zira kendisi depresif bir felsefecidir ve saptamaları çok
çarpıcıdır.

Sonra mesela Paulo Coelho'nun kitapları direkt felsefeyi anlatmaz ama hikayelerinden yaptığın çıkarımlar hep felsefiktir. Herşeyden
güzeli de olay kurguları çok iyidir. Seni içine çeker ve düşünmeye sevkeder, sürükleyicidir.

Sen bunları bir değerlendir, beğenmezsen başka kitaplar öneririm sana.
İyi okumalar.
Çok teşekkür ederim :16::16::16::16:

Tatlı tatlı zaman geçirten ve merak hissini taze tutan bir kitap okyanus odalar. Düşündüren, otobiyografik sıcak bir okuma.
Tavsiye edecek kadar da sevmişim demek ki, ilk aklıma geldiğine göre.

Osho da keyifle okutur kendini. Uzakdoğu yazarı, aklında çentik bıraka bıraka öğreti şeklinde yazar.

Kafka, bilhassa dönüşüm isimli kitabı. 2-3 saatlik şehirlerarası yolculukta okumuştum.
Beklentin dışı bir kitap ama felsefeye ilgi duyuyorum dediğinden ismini geçirmeden geçemedim :)

hermann hesse'nin Bozkırkurdu adlı romanı sana uyar gibi geldi.
ağır bulursan dostoyevski'nin budala'sını okuyabilirsin. daha doğrusu bütün romanlarını.

İyiki bu konuyu açmışım çok teşekkür ederim ya dediğiniz kitapları hep kitapyurdundan açıklamasına baktım hepsi tam benim istediğim aradığım kitap çeşitleri çok mutluyum şu an hepsini alıp okumak için deliriyorum sabırsızlanıyorum :16::16::16::16::16:

Yalom'un eserleri çok ağır gelebilir,konu sahibi lise öğrencisiydi sanırım.ama Sofinin Dünyası ve Kafka'nın özellikle Dönüşüm adlı kitabı ( ünv.tede tahlilini yapmıştım,ömrümü yedi ya neyse :)) kesinlikle tavsiye ederim.

nasıl yeretmişse zihnimizde...bende sofinin dünyası diyorum :)

Alakasız olacak ama seni böyle bi başlıkta görmek çok güzel.:46:

Umarım derslerin de yoluna girmiştir.:34:

Son düzenleme:
böyle buyurdu zerdüşt müthiş aklın karışıcak hoşuna gidecek.eğer ağır gelirse zaten herkese ağırda ama zevk alamazsan elif şafak oku.onun her kitabı birzacık öyle.Aşk mesela.
niçenin bu kitabı başucu kitabıdır.bir çok konuda farklı bakış sergiler.kalıplaşmadan uzak,öğretici.

Kesinlikle Sofi'nin Dünyası diyorum, ortaokulda ve sonra lisede tekrar okuduğum bir kitap.

Ayrıca İrvin D.Yalom Nietzsche Ağladığında benim favori kitaplarımdan bir tanesidir.

Deliliğe Övgü Erasmus

Böyle Buyurdu Zerdüşt Nietzsche

Thomas More- Ütopya....BU KİTABI DA KESİNLİKLE OKUMALISIN EĞER FELSEFEYE İLGİN VARSA:)

KAFKA-Dönüşüm

Sofinin kitabını okuyamamış ama filmini izleyebilmiştim. Sinemadaki sofi doyurucu değildi ama yeter düzeydeydi. Üstüste bahsedilince canım çekti okuyasım geldi ama sanırım haziran sıcağında sıkabilir, başka kışa :)

Kesinlikle Sofi'nin Dünyası diyorum, ortaokulda ve sonra lisede tekrar okuduğum bir kitap.

Ayrıca İrvin D.Yalom Nietzsche Ağladığında benim favori kitaplarımdan bir tanesidir.

Deliliğe Övgü Erasmus

Böyle Buyurdu Zerdüşt Nietzsche

Thomas More- Ütopya....BU KİTABI DA KESİNLİKLE OKUMALISIN EĞER FELSEFEYE İLGİN VARSA:)

KAFKA-Dönüşüm

'''Thomas More- Ütopya''' Kesinlikle arkadaşa katılıyorum, nasıl atlamış olabilirim bu kitabı...

Back