• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun Adam'a çelme takmak

cilgin_anne_

elalemin delisi:)
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2014
3.305
344
88
Uzun Adam'a çelme takmak

Meğer yıllarca ölmesini bekliyorlarmış. Bunun için beddua ediyorlarmış. Kısa süre içinde öleceğine inandırmışlar kendilerini. Bedduaların tutacağına inandırmışlar. Buna göre plan yapmışlar, hesap kurmuşlar.

Tüm umutlarını; Türkiye'yi ele geçirme, devleti yönetme, sermayeyi denetleme, toplumu sindirme, aydınları kendine bağlama, kendilerince bir Türkiye devrimi yapma planlarını Başbakan'ın ömrüne göre dizayn etmişler.

Allah'ın verdiği canın ne zaman sona ereceğini tahmin edecek kadar ileri gitmişler. Tahminlerin ötesinde neredeyse bunu tayin edecek kudreti kendilerinde görmüşler.

26 Kasım 2011'deki ameliyatta umutlanmışlar. 10 Şubat'taki operasyonda umutlanmışlar. Türkiye genelinde Başbakan'ın öleceği yaygarasını onlar yaymışlar. O günlerde kötü hastalıklardan, kötü sonuçlardan medet umanlar onlarmış. Türkiye'yi buna inandırmaya çalışanlar onlarmış.

Stratfor belgelerini hatırladınız mı? Bazı gazetelerde büyük puntolarla verilmişti. 'Erdoğan'ın iki yıl ömrü kaldı' diyorlardı. Söz konusu istihbarat şirketinin Türkiye'deki kaynağı, Erdoğan'ın sağlığı üzerinde derin spekülasyonlar yapıyor, son derece detaylı iddialar hazırlıyor, bunları o şirkete servis ediyor, şirketin raporları bizdeki bazı gazeteler üzerinden yayınlanıyor, iç politik dalgalanma ve tedirginlik çıkarılmak isteniyordu.

Şimdi bakıyoruz da, o kaynaklar, o şirketlerin raporları, servisin Türkiye ayağını yürüten gazetelerin tutumu bugünkü cephe savaşıyla nasıl da örtüşüyor. Nasıl da aynı senaryonun parçaları olarak ortaya çıkıyor.

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın açıklamaları insanın kanını donduracak türden. Paralel yapının üst düzey bazı yöneticilerinin 'Uzun Adam'ın ölümünü üç yıldan beri istiyoruz ama hala ölmedi' sözlerini aktarıyor Yıldız ve bu sözlerin 'yetkili ağızlar'dan çıktığını söylüyor.

ERDOĞAN'A ÖMÜR BİÇMEK..

Başbakan da dünkü konuşmasında iddiaları doğruladı: 'Ameliyatımızı bile gündem konusu yapıp, 'beddualarınız bile tutmadı' diyor. Böyle şeyler olabilir mi? Ne çirkin yakıştırmalar var. Demek ki diyor 'iyi Müslüman değilsiniz.' Şu hale bak...'

'Erdoğan'ın iki yıl ömrü kaldı' diyenlerle 'Uzun Adam'ın ölümünü üç yıldır istiyoruz' diyenler nasıl bir senaryonun parçası, nasıl bir ittifakın tarafı?

Bu tür iddiaların, sansasyonların, isteklerin, dileklerin siyasi tarihte ne anlamlara geldiğini biliyoruz. Son yüz yılın suikastlerine bakın. Son otuz yılda Türkiye'de olanlara bakın. Siyasi suikastleri birer birer gözden geçirin. Bu tarz arzuların ne büyük hüsranlara, felaketlere yol açtığını göreceksiniz.

Başbakan'a ömür biçenler sadece dilekte mi bulundu? Sadece beddua edip ölmesini mi bekledi? Yoksa başka hesapların içine de girdi mi? Suikast senaryoları uygulandı mı?

Bunlar ürpertici, rahatsız edici, düşünmesi bile insanın kanını donduran şeyler. 'Bütün bunları konuşabilenler daha neler yapabilir' diye sormaz mı insan!

Erdoğan'ın ameliyatı sırasında alınan tedbirleri, şüpheleri düşünüyorum da, belki de başka şeyler de denendi. İhbarlar oldu, duyumlar oldu, olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Tarih bunları yazacak. Tarih bunların kimliğini da günahlarını da yazacak. Yıllarca onun omuzundan ateş edip, arkasına saklanıp, sorumluluğu ona yıkanların bu işlerin neresinde olduğunu, bu işlerde ne kadar yer aldıklarını ortaya koyacak.

İki yıl beklemişler sonuç alınmamış. Beddualar etmişler sonuç alınmamış. Büyük bir hayal kırıklığı yaşanmış olmalı ki, kontrolsüz bir öfke ile saldırılar başlatıldı. İktidarını yıkmak, partisini dağıtmak, ellerine kelepçe vurmak için entrika üstüne entrika düzenlendi.

Devam ediyor. Sınırları aşan bir konsorsiyum üzerinden senaryolar ardı ardına uygulanıyor. Onu milletin kalbinden söküp atamayınca nefret daha da büyüyor. İntikam duygusu öyle bir hale geldi ki, 'Amacımıza ulaşalım da Türkiye batsın' diyecek noktadalar.

BU BİR SUİKAST İHBARIDIR!

Taner Yıldız'ın ve Başbakan'ın sözleri bir ihbardır. Suikast ihbarıdır. Bu ülkenin Başbakanı'na karşı, bedduanın ötesinde suikast planları yapıldığı ihtimalini öne çıkaran sözlerdir bunlar.

Bütün hesapların Erdoğan'ın hayatı üzerine kurulduğunun apaçık kanıtıdır. Öyleyse bu ülkenin Başbakanı ciddi anlamda tehdit altındadır.

Türkiye gibi, hızla büyüyen, Osmanlı sonrası ilk kez küresel sahneye çıkan, hesapları altüst eden, bütün bölgeyi ayağa kalkmaya çağıran bir ülkenin Başbakanı hakkında bunlar düşünülebiliyorsa, söylenebiliyorsa, kanıtlar ortaya çıkabiliyorsa vahim bir durum vardır ortada.

Bu iş, kesinlikle bir siyasi çevrenin, örgütün, kişinin ya da zümrenin hesaplarıyla sınırlı değildir. Sınırları aşan, çokuluslu bir konsorsiyum, bir ittifak, bir kirli senaryo söz konusudur.

Ama Allah'ın takdiri tecelli eder. Allah dilemedikçe bütün senaryolar birleşse, bütün cepheler ortak olsa bir adım ileri gidemezsiniz.

Milletler liderleri korkuyla değil sevgiyle bağrına basar. Liderleri onların kalbinden söküp atamadıkça yapacağınız hiçbir şey yoktur.

Anadolu basiretini küçümsemeyin. Haçlı Savaşları'ndan, Moğol istilasından, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra bu ülkeyi ve çevre ülkeleri ayağa kaldıran hep Anadolu oldu. Hangi başkentlerle iş tutarsanız tutun bu basiret doğru yolu gösterecektir.

Türkiye'de siyasi tartışmalar, hesaplaşmalar hep sert oldu, çetin geçti hatta yıpratıcı oldu. Ama hiç bu kadar çirkefleştiğini görmedik. Siyasi güç çatışmalarının ötesinde ölümlerin bu kadar pervasızca konuşulabildiği, darbe girişimlerinin bu kadar alenileştiği bir dönem olmamıştı.

2003 yılından beri bu böyleydi aslında. Örtüler kalkıyor sadece. Kimlikler deşifre oluyor, çirkinlikler ortaya çıkıyor, karanlık eller kendini ele veriyor.

Bu millet yüz yıl sonra kendine bir yol çizdi ve uzun bir yürüyüş başlattı. Ne yaparsanız yapın, kimleri yardıma çağırırsanız çağırın bu yürüyüş devam edecek..

Erdoğan'a da, ülkeye de, millete de kader biçmenin mümkün olamayacağını göreceksiniz.
İbrahim karagül ..

senaryoları bırakın da biraz gerçeklere bakın aylardır komada olan ve 16 kilo kalan masum küçük bir çocuk bu devlet tarafından, emri ben verdim diyen şahıs tarafından öldürüldü!!!.ilginizi çekermi bilmiyorum ama hırsızlıklar yolsuzluklar hakaretler bir kenara bugün masum bir çocuk öldürüldü.ekmeğimizi çalanlar ekmek almaya giden çocuğu öldürdü.tüm bunlara rağmen mağdur edebiyatı yapmayı kesin artık açın gözünüzü.

bir lafa bakarım laf mı diye
bir de gazeteye bakarım
durun bakalım ....: aa aaaa Yeni Şafak/İbrahim Karagül...
ne olduğunu hepimiz biliyoruz
ne yansız, ne objektif bir gazete

ayrıca aman siz o tatlı canınızı böyle şeylerle sıkmayın,Allah daha büyük dert vermesin kardeş.Öyle beddularla komplolarla olsaydı bu iş sizin uzun adamın ölmeyi bırak sürünmesi lazımdı hemde öyle böyle değil.sadece evlatları ölen anaların bedduaları bile yeterdi ama kötüye bişey olmaz.üzülmeyin kıyamam

O çocugun ölümünü tek bir tarafa yıkmaya çalışanlara şunu diyeyim..

El birliğiyle öldürüldü.

Devletin kahramanları (!)+ Geziciler=Bekir Elvan..

Ayrıca neleri unuttu Türkiye halkı elbet bunu da unutacaktır...

Bütün yas tutuyorum diyenler elbet gün içinde yüzlerinde kendilerini bir tebessüm ile bulacaktır..

Bugün olmasa yarın gülecektir..

Bugün ekmek yiyemeyenler satamayanar yarın yiyecektir satacaktır felan fişman.

Olan çocuğa oldu..ALLAH ahmet eylesin

O çocuğun kanı başbakanın elinde değil onları sokağa itenlerin elinde siz açın gözünüzü... Kim çıkardı onları sokağa!?? 5 ağaç davası olmadığını 17 aralık operasyonuyla açıkça gördük... Eminim operasyonu yapanlar, o çocuğun ölümüne sevinmişlerdir. Bize malzeme çıktı dökülün sokağa! diye... Allah anne babasına sabırlar versin...

O çocuğun kanı başbakanın elinde değil onları sokağa itenlerin elinde siz açın gözünüzü... Kim çıkardı onları sokağa!?? 5 ağaç davası olmadığını 17 aralık operasyonuyla açıkça gördük... Eminim operasyonu yapanlar, o çocuğun ölümüne sevinmişlerdir. Bize malzeme çıktı dökülün sokağa! diye... Allah anne babasına sabırlar versin...

emri ben verdim diyen erdoğandı gururla

ayrıca konu agac değildi
sokaga cıkan bizlerdik
konunun ne olduğunu bilen evlerinde oturanlar
hiç anlamadım bu işi

İki yıl beklemişler sonuç alınmamış. Beddualar etmişler sonuç alınmamış. Büyük bir hayal kırıklığı yaşanmış olmalı ki, kontrolsüz bir öfke ile saldırılar başlatıldı.

-----------

Geçirdiği rektum kanseri olunca ve yaşı hesaba katilinca dogal olarak belli bir ömür pay biçiliyor senaryo yazılıyor ama öyle bir anlatmışsınız ki gören de sonsuza kadar yaşayacak gibi.
Bu dünyada tek bir devlet dahi gösteremezsiniz 1 parti ile gelişip 1 parti ile yaşayan...
Her parti gibi akp de bitmeye mahkumdur.
Ha bugün ya yarın...
Tıpkı erdogan gibi... Herkes gibi o da ölecek yerine başkası gelecek. Bu kadar tapar gibi yazılar yazmaya methiyeler düzmeye gerek yok.
Yaptıklarını ve yapmadıklarını yazarsınız. Yanlışlarını ve iyi taraflarını söylersiniz, tapar gibi her söylediğini ve yaptığını desteklemek, desteklemeyenleri de kötülemek ve aşağılamak kimsenin haddine değil...

emri ben verdim diyen erdoğandı gururla

ayrıca konu agac değildi
sokaga cıkan bizlerdik
konunun ne olduğunu bilen evlerinde oturanlar
hiç anlamadım bu işi

Konu neydi? Konu islam düşmanlığıydı! Ben evde değildim... İş yerimdeydim... Ve o hengamede sırf başörtülüyüm diye Bakırköy istikamedin de mado önünde toplanmış sizler tarafından aracım tayyibin kapalı oo... pusu diye tekmelendi? Siz ne diyorsunuz !?

Konu neydi? Konu islam düşmanlığıydı! Ben evde değildim... İş yerimdeydim... Ve o hengamede sırf başörtülüyüm diye Bakırköy istikamedin de mado önünde toplanmış sizler tarafından aracım tayyibin kapalı oo... pusu diye tekmelendi? Siz ne diyorsunuz !?

Hanımefendi, buradaki konu 'uzun adam' ama siz gezi parkı olaylarından bahsetmek istiyorsanız sözüm ona kabataşta güya hirpalanan başörtülü bacı ve camide içilen içkiyi de konuşabiliriz.
Sizin başınıza gelen şey üzücü gecmis olsun. Fakat şu an konu başka birşey, nasıl ki sizin başınıza gelenin din ile alakalı olmadıgı gibi...

Hanımefendi, buradaki konu 'uzun adam' ama siz gezi parkı olaylarından bahsetmek istiyorsanız sözüm ona kabataşta güya hirpalanan başörtülü bacı ve camide içilen içkiyi de konuşabiliriz.
Sizin başınıza gelen şey üzücü gecmis olsun. Fakat şu an konu başka birşey, nasıl ki sizin başınıza gelenin din ile alakalı olmadıgı gibi...

Konunun ne olduğu aslında söylemlerimle çok alakalı. Zira başlangıcı gezi dir bu olayların... Geçmiş olsun dileğiniz için teşekkür ederim. Bu arada Kabataşta başörtülü bacımı hırpalayan ve camide içki içenleri esefle kınıyorum :) İyi günler...

islam düşmalığımı gezinin amacı bumuydu yani
ayrıca ben mi tekmelemişim aracınızı
ben istanbula gitmeyeli bir seneden fazla oldu vay be
insanların ahını almak bu kadar kolay olmasa gerek
neyse size iyi günler

Son düzenleme:
Konunun ne olduğu aslında söylemlerimle çok alakalı. Zira başlangıcı gezi dir bu olayların... Geçmiş olsun dileğiniz için teşekkür ederim. Bu arada Kabataşta başörtülü bacımı hırpalayan ve camide içki içenleri esefle kınıyorum :) İyi günler...

Pek alakası yok konu gezi olayları degil çünkü...
Ama madem olayları onunla bağdaştirmak istiyorsunuz yalan haberleri kınayana kadar büyüklük gösterip ölen masum çocuklar için de Allah'tan rahmet dilemenizi beklerdim...
Gülücük koyup dalga geçmek en kolay iş...
Zira; ülkemizde insan değeri bile yokken, kimimizin o dalga geçip de ölümüne sevindikleri çocuklar varken ben de nelerden söz ediyorsam değil mi?!
Sevinin ki o olaylarda malınıza zarar gelmiş ufak da olsa, kiminin canının canı gidip de geride bomboş ellerle ağlayan anne babalar varken ne kadar boş değil mı dünya malından dem vurmak?
Ćok yazık! Empati yeteneğimizi kaybetmişiz toplum olarak.
Sözü şununla tamamlamak istiyorum:
Her canlı ölümü tadacaktır!
O yüzden uzun adamlar da ölür...
Yeter ki o uzun adamsız da olunabileceğini, onun sadece bizler gibi bir insan olduğunu unutmayalım.
Sevmek başka, gözü kapalı savunmak başka şeyler...

Sizi kim sokağa döktüyse kimlerin ufacik beyninden cikan fikirlere kandiysaniz ondan sorun.Emperyalist gezide , bir kaç kisi ölse ne iyi olur diyen akbabalar Berkinin gerçek katilleridir. Berkinin ölümünü kendi cikarlariniz icin kullanmayin !!

25 senedir kapalıyım,daha bu güne kadar tek bir kimseden bir şey duymadım,ima bile hissetmedim.neden bazılarına tepki veriliyor acaba:26:

Çocuk yaşta kapandım,kimse ne dövdü ne sövdü,ne namusuma dil uzattı.:31:

Tek üzüntüm lisede gezilere gidememek ve üniversiteye girerken başımı açmak oldu..:40:

Yazıya da şöyle bir göz attım.Bence bizden iyi senaristler çıkar.:31:

Back