• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Uzmanların olmaz dediğini yaptım :D Kınalı saç öyküsü (resimli)

ayy bende kızıl mağdurlarındanım ıkı kere kızıla boyadım sonra esım begenmedı degıstırmek ıstıyorum ama yanar dıye korkuyorum
23 aralıkta boyadım en son yanmasın dıye bekletıyorum ama sen cesaret verdın bana nolur anlatırmsın neler yaptıgını ne kullandıgını nasıl kulandgını tecrubemde yok pek

Ben kınalı saçı açıp küllü sarı yapabildiysem siz boyalı saçı muhakkak açarsınız :) Ben 3 kez kınaladığım saçımı 3 gün üst üste oreal kullanarak açtım. yalnız açmadan katı kıvamlı hindistan cevizi yağı ile yağlayıp 1 saat beklettim. İlk gün 1 saat kadar sonraki gün 30 dakika sonra 25 dakika tuttum. Hindistan cevizi yağını asla ihmal etmedim oreal kullanırken. Sonra bi kaç kez organik boyalarla boyadım ama hafif turunculuk hep kalmıştı malesef. En son olarak garnier koyu sarı ile syoss un 8.1 nin içine igora nın 0.22 ( turunculuk azaltıcı bi boya) fındık kadar kattım. Şu an küllü sarı mı desem küllü sarı mı desem :) saçlarım var. Şu an yağ sürdüm bakım için yıkayayım foto koyarım

Ben kınalı saçı açıp küllü sarı yapabildiysem siz boyalı saçı muhakkak açarsınız :) Ben 3 kez kınaladığım saçımı 3 gün üst üste oreal kullanarak açtım. yalnız açmadan katı kıvamlı hindistan cevizi yağı ile yağlayıp 1 saat beklettim. İlk gün 1 saat kadar sonraki gün 30 dakika sonra 25 dakika tuttum. Hindistan cevizi yağını asla ihmal etmedim oreal kullanırken. Sonra bi kaç kez organik boyalarla boyadım ama hafif turunculuk hep kalmıştı malesef. En son olarak garnier koyu sarı ile syoss un 8.1 nin içine igora nın 0.22 ( turunculuk azaltıcı bi boya) fındık kadar kattım. Şu an küllü sarı mı desem küllü sarı mı desem :) saçlarım var. Şu an yağ sürdüm bakım için yıkayayım foto koyarım

teşekkür ederim canım ama ben hiç oreal kullanmadım nasıl yapıldığnı bilmiyorum. zytinyağı kullansak olmazmı karışımlarında nasıl yapıldığını bilmiyorum cesaret edemiyorum :(

$2013-03-22 21.23.07.jpg $2013-03-22 21.23.07.jpg

son halim

teşekkür ederim canım ama ben hiç oreal kullanmadım nasıl yapıldığnı bilmiyorum. zytinyağı kullansak olmazmı karışımlarında nasıl yapıldığını bilmiyorum cesaret edemiyorum :(

Karışım yapmanıza gerek yok. Palette nin saç açıcısı var pudralı olan. o pudra oreal zaten. Karıştıracağınız malzeme içinde hazır. Zeytinyağı sürüp yıpratmayan bi arkadaş vardı. Ama ben forumlarda hindistancevizi yağı dediği için onu kullandım ve onca açıcıya rağmen az yıprattim.Siz hiç karamsar olmayın. Çok kolay gerçekten. Boya yapıyorsanız açıcıda yaparsınız. Ama sakın bir kerede sonuç elde ederim demeyin. Bi de o açıcıdan sonra muhakkak iğrenç turuncu olacak saçlarınız. Panik olmayın benimkisi iğrennçç bi renk olmuştu 3 açıcıdan sonra bak ekleyeyim fotosunu :)
$1363601783404.jpg
Ben işi bilmediğim için bi süre böyle gezdim:) Eğer böyle gezmek istemiyosanız mutlaka küllü bi renkle boyayın ki turunculuk kapansın. Hatta çok az 0.22 igorada katın baya baya küllü oluyor. Bakmayın son halimi telle çektim net değil

Karışım yapmanıza gerek yok. Palette nin saç açıcısı var pudralı olan. o pudra oreal zaten. Karıştıracağınız malzeme içinde hazır. Zeytinyağı sürüp yıpratmayan bi arkadaş vardı. Ama ben forumlarda hindistancevizi yağı dediği için onu kullandım ve onca açıcıya rağmen az yıprattim.Siz hiç karamsar olmayın. Çok kolay gerçekten. Boya yapıyorsanız açıcıda yaparsınız. Ama sakın bir kerede sonuç elde ederim demeyin. Bi de o açıcıdan sonra muhakkak iğrenç turuncu olacak saçlarınız. Panik olmayın benimkisi iğrennçç bi renk olmuştu 3 açıcıdan sonra bak ekleyeyim fotosunu :)
Eki Görüntüle 665689
Ben işi bilmediğim için bi süre böyle gezdim:) Eğer böyle gezmek istemiyosanız mutlaka küllü bi renkle boyayın ki turunculuk kapansın. Hatta çok az 0.22 igorada katın baya baya küllü oluyor. Bakmayın son halimi telle çektim net değil

üç gün üst üste oreal mi yaptın
bende dün karar verdim önce biraz bakım yapacağım sonra acık kahve tonuna boyayıp biraz bekletip sonrasında yavaş yavaş boyayla açayım diyorum ama
senın yaptığında aklımda kaldı orealden ne kadar sonra tekrar boyadın
birde en son hali ilk sayfadaki gibimi

üç gün üst üste oreal mi yaptın
bende dün karar verdim önce biraz bakım yapacağım sonra acık kahve tonuna boyayıp biraz bekletip sonrasında yavaş yavaş boyayla açayım diyorum ama
senın yaptığında aklımda kaldı orealden ne kadar sonra tekrar boyadın
birde en son hali ilk sayfadaki gibimi

Evet üç gün üst üste yaptım:) Ama 2. ve 3. gün çok bekletmedim. Bi de hindistan cevizi yağı cidden koruyor. yani yıpranma gerçekten oldukça az zaten resimlerdede görüyorsun. Şu an ilk sayfadaki gibi diyebilirim saçlarım. Onu foto makinası ile çektim ama artık foto makinam omadığı için son koyduğum foto net çıkmamış. Ben boyanın 3 açıcıdan hemen sonra boyadım canım. Çok cesaretli davrandım yıpranma olmayınca. Ama boyalarım organikti amonyağı falan yoktu bu da önemlidir belki yıpranmamasında

peki hint kınasıda açılırmı böyle..

Hint kınasını açan bi arkadaş vardı forumda. Ama koyu bakır gibi bi renge kadar açılmıştı. Kına uyguladıktan uzun zaman sanra yapmıştı yanlış hatırlamıyorusam. Siz saçınız küçük bi kısmında deneyebilirsiniz bence

ben saf bi sarı küllü kumral tonu istiyorum dorelikten uzak..daha önce normal kınayı açmıştım ama hint kınası korkutuyo beni..istediğim gibi olmassa maffolurum..haklısınız bi tutamında deneyeyim saçımın

ben saf bi sarı küllü kumral tonu istiyorum dorelikten uzak..daha önce normal kınayı açmıştım ama hint kınası korkutuyo beni..istediğim gibi olmassa maffolurum..haklısınız bi tutamında deneyeyim saçımın

ilk açıcıda koyu bakır elde ettiyse açan arkadaş sen de bi kaç açma işlemiyle istediğin rengi elde edersin diye düşünüyorum. Gazan mübarek olsun :)

kuaföre gidip aralara ışıltı katmak istedim ama yapamadığı gibi uçlarını çok yıprattı :( kestirdim uçlarından baya baya sarı oldum

gerçekten harika olmuş canım güle güle kullan, kınayı açmak çok zor diyorlar büyük cesaret ama değmiş. bişey sormak istiyorum ardarda oryalle açınca saçında kopmalar falan olmadı mı

Evde üst üste oreal kullanmama rağmen kesinlikle kopma olmadı. Evet biraz matlaştı gibi eskisine göre ama öyle çok sağlıksız görünmedi iyiydi. Ama kuaför açtığında uçlar mahfoldu. Tarak girmedi saçıma bende oraları kestirdim. Gerçekten evde yapmak bana kuaföre göre daha güvenli geliyor artık

uzun yıllardır kına yaktığım saçımı açtırdım bende, tabi tamamını açtırmaya korktuğum için uçlarını açtırdım kuaförlerin ışıltı atmak deyimini kulladığı şeyi yaptırdım. oryalle açılam saçlarım turuncu oldu, çünkü saçımda yoğun bir şekilde kına olduğu için zemin rengi açıldı ama kınası kaldı. kötü falanda olmadı saçımda kınanın kızıllığı ile hoş bir görüntü sağladığını düşünüyorum. hiçte bir yıpranma olmadı.
saçlarınız tüy gibi ince telli değilse kına yakan herkes deneyebilir korkacak birşey yokmus yani :37::64:

Aslında herşey bitlenmemle başladı :KK70: Anasınıfı öğretmeniyim ve haziran ayında okulun en son günü karneleri dağıtırken saçında bit olduğunu bildiğim halde minik öğrencimle sarılmalar öpüşler koklaşlar fotoğraf derken olan oldu:) Tabi ben psikopata bağladım birsürü losyonlar şampuanlar kurtuldum ve oreal li saça bit gelmediğini duydum:) O gazla gidip saçıma gölge attırdım

Eki Görüntüle 623243 Eki Görüntüle 623243

Aslında fena olmadı hoştu ama kalın kalın paketlendiği için dipler çizgili çizgili zebra gibi oldu sanki. hoşlanmadım o görüntüden. İnce paketlense üzerine boya yapılsa renkler arası daha yumuşak bi geçiş olurdu ve rahatsız etmezdi sanırım. Bende yıpranmasın diye...!bir daha boyamadım ama dipler iyice çıkıncada birazda yıprandığı için kına yakmaya karar verdim :) ve gerçekten çirkin bi renk oldu

Eki Görüntüle 623252

sonra 2 kez daha kına yaktım 1 ay içinde.kınanın içinede alman taşı kattım. üzerinede amonyaksız garnier ve bitkisel bi kaç boyaylar 4-5 kez boyadım. ama renkleri çok değişmedi. kızıllık koyulaştı boyalar çok az fark ettirdi

Eki Görüntüle 623254

Evet saçım çok sağlıklı oldu kınayla ama çok sıkıldım renginden. Bi de yakışmadı sanki bana daha esmer gösterdi gibi. Taktım kafaya rengini açmayı. Ve arkadaşlar toplamda bir haftada 1er gün arayla 3 kez açma (2si orealle biri krem boya açıcı ile) 2 kez boyama yaptım. işte sonuç

Eki Görüntüle 623255 Eki Görüntüle 623256

ve ben huzurlarınızda saçlarıma bugüne kadar ettiğim tüm hakaretlerden, çok cansızlar, kedi tüyü gibiler, bunları boyatsam dökülürler azıcıklar vs. lafları için özür dileyirom. 1 haftada 3 kez açtığım 2 kez boyadığım saçlarım hala sağlam maaşallahhhh. Ama tabi ki üst üste kına yaktığımdaki o ışıl ışıl hali yok ama yıpranmada pek yok diyebilirim. Kınası olupta açmak isteyen cesaret edemeyenlere cesaret verir inşallah :) Çünkü ben internetteki araştırmalarımda bu işin uzmanlarından kınalı saç açılmaz boyamaz yanar vs. şeyler duydum okudum. Oluyo arkadaşlar inanmayın bakınız ben :KK70:
Ayyyyy... Çok heyecanlandım bak şimdi :)
Merhaba öncelikle tabii.
Ben de uzun zamandır kına yakıyorum ama beyazlarım o kadar çoğaldı ki, eskiden koyu renk çıkarken sorun yoktu ama beyaz çıkıyor ve hiç ama hiç hoş görünmüyor.
Şimdi diyorum ki artık sarışına döneyim dipten çıkan beyazlar o kadar kötü görünmez ama duyduklarım yüzünden neredeyse vazgeçecektim kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... Bu yazına rastladım :D
Paylaştığın için çok çok teşekkürler ;)

Bu arada artık asla kuaförlere güvenmiyorum. iyi sayılabilecek bi kuaföre açtırdım boyasız saçı hemde,,, ama yıprandı kuaför açınca. Ben evde 3 kez açıcı uyguladım kınalı saça arka arkaya o kadar yıpranmadı. Adamlar kezzaplamı açıyorlar anlamadım ki
Gerçekten de kuafördekinden harika olmuş tebrikler:KK9:

Back