Uzmanlardan kafa nakli yapacak İtalyan doktora tepki

Lokomotif Banu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2014
1.362
1.592
Dünyanın ilk kafa nakli operasyonuna hazırlanan İtalyan cerrah Sergio Canavero'ya tıp dünyasından tepki geldi.

30 yaşındaki Valery Spiridonov, insanlık tarihinin ilk kafa nakli için gönüllü olmayı kabul etti. İtalyan cerrah Dr. Sergio Canavero önderliğinde gerçekleşecek olan nakil ameliyatına yaklaşık 150 doktor ve hemşire katılacak. Ancak bilim insanları, Spiridonov için endişeli olduklarını belirtiyor. Yapılacak olan nakilde Spiridonov'un kafası, başka bir vücuda yerleştirilecek. Operasyonun en az 36 saat sürmesi öngörülüyor.

"NAKİLDEN SONRA YAŞAMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Bir Werdnig-Hoffman hastası olan Spiridonov'un hayatının sona ermesi yüksek ihtimal gibi görünüyor, hatta nörologlar yaşayacağı tecrübenin ölümden daha öte bir acı olacağını söylüyor.

Uzmanlar, nakil yapılan vücudun Spiridonov'un kafasını reddedebileceğini ve acı içinde bir ölümün onu bekliyor olabileceğini belirtiyor.

"YAŞANMAMIŞ BİR ÇILDIRIŞA NEDEN OLABİLİR"

Amerikan Beyin Cerrahları Derneği Başkanı Dr. Hunt Batjer, bu durumun kimsenin başına gelmesini istemediği söylüyor ve ekliyor "Şahsen ben kimsenin bana bunu yapmasına izin vermezdim"

Dr. Batjer'e göre asıl mesele, bir kafanın (omurga ve şahdamarı ile birlikte) başka bir bedenle birleştirilmesinin bugüne dek yaşanmamış bir çıldırışa neden olabileceği...

"KİMYASI TAMAMEN BOZULACAK"

New York Üniversitesi Medikal Etik Direktörü Arthur Caplan ise nakli gerçekleştirecek olan cerrah Canavero için "deli" sıfatını kullanmaktan çekinmiyor. Caplan, kafa nakli yapılan bir hastanın kimyasının tamamen bozulacağı ve şimdiye dek görülmeyen bir akıl yitirmeye sebep olacağını söylüyor.

KAFA NAKLİ YAPILAN MAYMUN ÖLMÜŞTÜ

Tarihin ilk kafa nakli deneyi bundan 45 yıl önce, 1970 yılında bir maymun üzerinde denenmiş, ancak bedenin kafayı reddetmesi sebebiyle hayvan yalnızca 8 gün hayatta kalabilmişti. Omurilik ve bedenin doğru birleştirilmemesi sebebiyle nefes alması dahi mümkün olmamıştı.

http://www.ensonhaber.com/uzmanlardan-kafa-nakli-yapacak-italyan-doktora-tepki-2015-04-10.html

Organ nakli fikri çıktığında da bu tarz tepkiler verilmiştir. :) Hatta kan nakli içinde...
Yani bence mümkün... Tabi bilim şuan bunun için tam anlamıyla hazır mı bilemiyorum.

Bence abartılıyor.Zannetmiyorum,eğer reddetme durumu olursa bu öyle büyük bir çıldırışa sebep olmaz.

Onu yapmayalım şöyle olabilir,bunu yapmayalım böyle olabilir dersek bilim zaten ilerlemez.

Gönüllü denek olan adamı da tebrik etmek lazım.Böyle önemli bir adım için hayatından vazgeçebiliyor neredeyse.
Umarım başarılı olur çalışma.

Bu operasyon gerçekleşir Dr ismini tıp tarihine altın harfle yazdırır başramazsa küçük dipnot olarak kalır
Ben başarmas8ndan yanayım umarım başarır

Valla başarılı olursa süper olur. Hani şu kafayı değiştir dediklerimiz var ya hah artık değiştirirler

Başarısız olsa bile bu yolda bir adım olur.Şimdiki organ nakilleri başarılı hale gelmeden önce kim bilir kaç başarısız nakil oldu.Her başarısız deney,tekniğini başarılı hale getirme yolunda atılmış bir adımdır.

2 tarafı da cesaretlerinden dolayı ayakta alkışlamak lazım.

Bence uzmanlar hakli, hic inandiriciligi yok. Daha zedelenmis, kucucuk bir kesik yemis omuriligi kurtaracak seviyeye gelmedi tip, omurilikte ufacik bir kesik veya zedelenme insanlari belden asagi veya boyundan asagi felc birakiyor hala.. Henuz o kucucuk kesigi tamir edecek seviyeye ulasilamamis. Kafadan vucuda baglanan ana omurilik ve uzantilarini nasil baglayip saglam bir adam cikaracaklar ki? Herhalde kac gun yasatabileceklerini olcecekler sadece diye dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…