Kekler - Pastalar UzmaN'dan ''Çörekotlu Kandil Simiti'' Tarifi (Resimli)

UzmaN

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
5.078
11
Mübarek ''Kandil'' gecelerinin eşsiz lezzeti:)

Malzemelerin temini yeterli..

1 Paket margarin
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yumurtanın sarısı
2 Çay kasığı şeker
1 Çorba kaşığı tuz
1 Çay bardağı yoğurt
1 Yumurtanın akı
1 Kase susam yada çörekotu
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un

Margarin elle iyice yumuşatılır. Sıvı yağ, yumurtanın sarısı, şeker, tuz, yoğurt ilave edilir, iyice yoğurulur.
Yavaş yavaş un ilave edilirken,unun üzerine kabartma tozu da konur.
Hamur sertleşinceye kadar un ilave edilir.
Hamurumuz kıvama gelince cevizden biraz büyükçe toplar yaparak onlara simit gibi şekil verilir.

Hepsini bu şekilde yapınca simitlerimizi bu defa önce yumurtanın beyazına sonrada çörekotuna bulayarak,önceden yağladığımız tepsiye koyalım.
Önceden ısıttığımız fırına koyarak pişirelim. Kızarınca fırından çıkaralım. Simitlerimizi soğuyunca tepsiden çıkaralım.
Afiyet olsun..

Kadınlar Kulübü Yemek Tarifleri

Son düzenleme:

Kandil gecelerinin vazgeçilmez ikramı ''Kandil Simiti''ni hepimiz biliriz..Bol susamlı yada çörekotlu ve kıtır kıtır lezzeti ile benim damağımda farklı bir lezzet bırakır.a.s

Ramazan Ayı'nın sonlarına geldik saylır ve Mübarek Kadir Gecesine çok az bir zaman kaldı.:a015:
Bu tarifle güzel ''Kadir Gecenizi'' ikramla geçireceğinizi biliyorum:)a.s

Tarif gayet sade ve bir o kadar kolay..yerimseniben

Tüm dua ve isteklerinizin kabul olması dileği ile..:Saruboceq:
Afiyet olsun.

çok severim bu da güzel gözüküyor ellerine sağlık canım

Elerine sağlıkkk uzmanım harikaa görünüyorrrropuyorumnanaktan

ellerine sağlık cok güzel görünüyo bende yapıyorum 1 kaç malze daha katıyorum mahlep ve sirke katarsanız tatı daha mükemmel olur bide böle deneyin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…