• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üzerime yürüyen kadınla konuşmalı mıyım?

Pembetokaaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2017
96
32
88
28
Olay 1.5 ay önce meydana geldi.
Apartmanda 6 senedir kapıcılık yapan görevlimiz, apartmanın dükkanlarını kendi işleri için kimseden izin almadan kullanıyordu, kullanırken yaktığı elektrik bizlerin aidatına yansıyordu.
Görevlinin bu dükkanları kullanması yasakmış.
1.5 ay önce 20 metrekarelik dükkana 15'i çocuk 20 kişiyi toplayarak doğum günü kutlaması yaptı hem de pandemi bu kadar yoğunken. Ben de yöneticiye bildirdim, yönetici de bana sinirlenmiş ve görevli kadına "seni Pembetokaa şikayet etti" demiş.
Apartman görevlimiz kadın da üzerime yürüdü, yürürken bunları söyledi; "senin benimle derdin ne kızım he senin benimle derdin ne amacın ne senin, sen bana 1 aydır surat yapıyon" dedi. Ben şok oldum, onun üzerine yürümedim zaten şoka girmiştim sonra evine gidip, sinir krizine girdi. Arkasından gidip, sakinleştirmeye çalıştım, kendisini yerden yere attı sonra da "o dükkanı ben temizledim ben adam ettim" dedi yani o dükkan benim demek istedi sonra 2 dakika içinde sakinleşip dükkana geçti ve 19.00'dan 23.00'e kadar kutlama yapmaya devam etti.
Ben çok kötü oldum. Sessiz bir kadındı, eminim 6 senedir kendisini şikayet eden tek kişi değilimdir. Kimsenin üzerine yürümedi, saygısızlık yapmadı ama sadece bana yaptı.

Yöneticiye ilettik bu olayı ama bir yaptırım uygulanmadı. Görevli benden özür dilemedi, ben konuşmadım. Sizce konuşmalı mıyım?

A aaaaa o yönetici de nasıl bir yöneticiyse artık anlamadımmm.
Asıl sorun onda bence , insanları bu şekilde muhattap etmemeli.
Görevlilerin sınırları da apartman sakinlerince belirlenmeli , o ne öyle ben temizledim benimdir kafası ?
Temizlenmesin o zaman .

Yöneticiye el altından sopa göstermek lazım asıl , ya da onu değiştirmek lazım.

Konuşmanız için bir sebep yok.
Kadın saygısızın teki, siz konuşsanız dahi anlayacağını zannetmiyorum. 🤷
Aslında bende sizin gibi düşünüyorum. Bilirsiniz HES uygulaması üzerinde ihbar butonu vardır, bu gibi durumlarda ihbarda bulunmamız için eğer ihbar etseydim polis kesinlikle para cezası keserdi. Sosyal mesafe kuralı yok, çocuklarda maske yoktu ve ortam hijyenik değildi zaten 20 metrekare dükkan ama yine de kıyamadım, yöneticiye şikayet ettim zaten sonra da site görevlimiz üzerime yürüdü :(

hayattan öğrendiğim derslerden biri kendini yerden yere atan kişilerden uzak durmaktır, çok yakın akrabam bile olsa.
ikincisi kadınla konuşmanızı gerektirecek bir durum yok, yönetici ile de işiniz yok, olayı ilk öğrendiğinde kadının özür dilemesini sağlamalıydı, açıkça kadının tarafını tutmuş.
ben sizin yerinizde olsam 6 kişiden fazla kişinin bir araya gelmesinin yasak olduğu şu günlerde kadını polise ihbar ederdim. Yöneticinin de ismini verir, bu tip toplantılara izin veriyor derdim. Nahoş bir durum, ceza yesinler de akılları başlarına gelsin, ne demek kutlama falan? oğlumun tam kreş zamanı, 1 yıl hayalini kurdum, şimdi dışarı bile çıkamıyoruz, otursun herkes evinde.

Neden özür dileyeceksin?Birak kendi haline.Dengesiz oluşacak baska durumda o an kendine bir sey yapar başınıza kalir.Uzak durun
Önce üzerime yürüdü, aramızda masa vardı eğer yan yana olsaydık belki fiziksel zarar verebilirdi ki kesin verirdi. Görmeliydiniz gözü dönmüştü, bana nasıl laflar etti şok içinde kaldım sonra evine gidip kendini kendini yerden atması, dükkan benim demesi... bunlar sağlıklı psikolojide insanın yapacağı şeyler değil.
Üstelik ben onu 1 kerecik şikayet ettim ilk şikayetimde bunlar oldu zaten.
Herkese karşı boynunu büken kadın, bana gelince canavar oldu

A aaaaa o yönetici de nasıl bir yöneticiyse artık anlamadımmm.
Asıl sorun onda bence , insanları bu şekilde muhattap etmemeli.
Görevlilerin sınırları da apartman sakinlerince belirlenmeli , o ne öyle ben temizledim benimdir kafası ?
Temizlenmesin o zaman .

Yöneticiye el altından sopa göstermek lazım asıl , ya da onu değiştirmek lazım.
Şöyle bir durum var, belirtmedim.
Apartmanın yöneticisi olan kadın ile site görevlimiz kadın çok yakın arkadaşlar yani kanka dediğimiz türden yakınlıkları var. Yöneticimiz, site görevlimizi çok seviyor hatta "haticeyi (kapıcımızın adı) görmek için çöpleri geç çıkıyorum" demişti. Öyle tuhaf bir sevgi.

Yönetici olaydan sonra sadece "yanlış yaptım ama Pembetokaa sende beni sinirlendirdin. Ben hamur açarken bana şikayette bulundun" dedi.

Ben o an onun hamur açtığını bilmiyordum tabii. Yani hakkımı aradım diye suçlu oldum

hayattan öğrendiğim derslerden biri kendini yerden yere atan kişilerden uzak durmaktır, çok yakın akrabam bile olsa.
ikincisi kadınla konuşmanızı gerektirecek bir durum yok, yönetici ile de işiniz yok, olayı ilk öğrendiğinde kadının özür dilemesini sağlamalıydı, açıkça kadının tarafını tutmuş.
ben sizin yerinizde olsam 6 kişiden fazla kişinin bir araya gelmesinin yasak olduğu şu günlerde kadını polise ihbar ederdim. Yöneticinin de ismini verir, bu tip toplantılara izin veriyor derdim. Nahoş bir durum, ceza yesinler de akılları başlarına gelsin, ne demek kutlama falan? oğlumun tam kreş zamanı, 1 yıl hayalini kurdum, şimdi dışarı bile çıkamıyoruz, otursun herkes evinde.
Hanımefendi herkes sizin kadar bilgili, aklı başında değil. Tabii ki doğrusunu siz yapıyorsunuz zaten çevremdeki statü sahibi ebeveynler de sizin gibi düşünüyor ama sizin gibi düşünmeyen çok anne baba var. Biri de sitemizin görevlisi.
1 yaşındaki çocuğunun doğum gününü kutlamak için 20 metrekarelik dükkana 15 tanesi çocuk 20 kişiyi çağırdı. Kimsede de maske yoktu zaten mesafe de yoktu. Ben büyük bir olay çıkmasın diye yöneticiye bildirdim ama yanlış yapmışım. Yönetici benim adımı verince de site görevlisi üzerime yürüdü daha yakın olsak darp edebilirdi gözü dönmüştü adeta. Tek suçum onu şikayet etmekti. Kendisine 6 senedir bir kere bile saygısızlık yapmadım ama yapılanlara bakın

Apartmanın yöneticisi olan kadın ile site görevlimiz kadın çok yakın arkadaşlar yani kanka dediğimiz türden yakınlıkları var. Yöneticimiz, site görevlimizi çok seviyor hatta "haticeyi (kapıcımızın adı) görmek için çöpleri geç çıkıyorum" demişti. Öyle tuhaf bir sevgi.

Yönetici olaydan sonra sadece "yanlış yaptım ama Pembetokaa sende beni sinirlendirdin. Ben hamur açarken bana şikayette bulundun" dedi.

Ben o an onun hamur açtığını bilmiyordum tabii. Yani hakkımı aradım diye suçlu oldum

A aaa deli mi ne ? Hamur açarken şikayet alamıyo muymuş? 😂😂😂😂😂

Ben senin yerinde olsam apartmanı örgütlerim, heeeerkese anlatırım , o yöneticiyi de değiştirtirim/

Hanımefendi herkes sizin kadar bilgili, aklı başında değil. Tabii ki doğrusunu siz yapıyorsunuz zaten çevremdeki statü sahibi ebeveynler de sizin gibi düşünüyor ama sizin gibi düşünmeyen çok anne baba var. Biri de sitemizin görevlisi.
1 yaşındaki çocuğunun doğum gününü kutlamak için 20 metrekarelik dükkana 15 tanesi çocuk 20 kişiyi çağırdı. Kimsede de maske yoktu zaten mesafe de yoktu. Ben büyük bir olay çıkmasın diye yöneticiye bildirdim ama yanlış yapmışım. Yönetici benim adımı verince de site görevlisi üzerime yürüdü daha yakın olsak darp edebilirdi gözü dönmüştü adeta. Tek suçum onu şikayet etmekti. Kendisine 6 senedir bir kere bile saygısızlık yapmadım ama yapılanlara bakın
moralinizi bozmayın daha fazla, yatıp uyuyun, bir kez daha böyle bir kutlama yapmasını bekleyin, nasılsa hata yapacak, belli ki korona morona dinlemiyor, polisi aramak istemezseniz böyle bir şeye bir daha şahit olduğunuzda fotograflarını çekin ve cimere online şikayet edin, fotografları da yükleyin, gerisine karışmayın, isimsiz ihbar yapın, isminiz karşı tarafa verilmez

demokrasilerde çareler tükenmez. aksiyon aldığınızda ille de onlarla muhatap olacaksınız diye birşey yok, böyle bir partiye bir daha denk gelirseniz güvendiğiniz komşularınıza da söyleyin, tüm sitenin haberi olsa belki resmi mercilere gitmeden kadın uyarı alır, hatasını anlar ve bir daha yapmaz

üzerinize yürümesi kısmını bilmiyorum, iyi ki benim gibi eski sporcu ve fevri birisi değilsiniz. Çok sakin kalmışsınız maşallah

Apartmana yönetici olmuş fakat bunu bir iş ahlakı ile benimseyip etiğine göre davranmamış. Sizin mağduriyetinizi gidereceği yerde daha fazla üzülmenize, yıpranmanıza sebebiyet vermiş isminizi söyleyerek. Anlıyorumki daha fazla tatsızlık çıksın istemediğinizden görevli kadın ile konuşmak işi tatlıya bağlamak istiyorsunuz, eğer bunu anlayabilecek yapıda biriyse yapın derim ben. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler.

Gerizekalı galiba yönetici

Pandemi döneminde olmasaydı doğum günü olayını görmezden gelebilirdiniz derdim sonuçta küçük çocuğu mutlu etmek için yapılmış diye düşünerek. Şu an yaşadığınız olayın elle tutulur bir tarafı yok çok tuhaf bir durum. Görevliniz dükkanın kendisine ait olduğunu iddia ediyorsa o zaman faturalarını da kendisi ödesin. Ben sizin kadının arkasından gitmenizi doğru bulmadım keşke bıraksaydınız öyle. Bir de maalesef bazı insanlar en ufak bir şeyde kendini yerden yere atıyor böyle olunca da sağlıklı iletişim kurmak mümkün değil ne yaparsanız yapın. Yüz yüze geldiğinizde tekrar öyle bir numaraya kalkışırsa siz de sinir krizine girin deli deliyi görünce çomağını saklar belki.

Tavsiyem komşularla onlar konuşmadan siz iletişime geçip olayları anlatın bir şekilde yoksa önce davranıp haksız çıkartırlar sizi. Mantıklı insanlarsa size hak verip gerekeni yaparlar.

A aaa deli mi ne ? Hamur açarken şikayet alamıyo muymuş? 😂😂😂😂😂

Ben senin yerinde olsam apartmanı örgütlerim, heeeerkese anlatırım , o yöneticiyi de değiştirtirim/
Ben de öyle yaptım zaten ama örgütleme amaçlı değil de herkesin haberi olsun istedim. Çünkü site görevlisinin üzerine yürüyen ben olsaydım (ki imkansız) herkes bu olayı biliyor olurdu bütün komşular bilirdi ama site görevlisi üzerime yürüdüğü için olayın üzerini kapatmaya çalışıyorlar bunu da yönetici yapıyor ama haziran 2021 site toplantısı var, ben de geleceğim ve herkese toplu olarak size anlattığım gibi anlatacağım.

Eski yöneticimiz olan bir amca vardı, ona anlatmıştım, "kızım bende yöneticilik yaptım bu apartmanda ne şikayetler ne dedikodular oldu ama kimseyi kimseye söylemedim yoksa duyduklarımı anlatsam apartmanda herkes birbirine düşman olurdu" dedi.
Ama bizim yönetici ne yaptı? Site görevlisine beni ispiyonladı. Gerekçesi de "hamur açarken şikayet etmişim" bunun arkasına sağınıyor

Yöneticiye haber verdiniz tamam

O sizin isminizi Hatice ye söyledi bu da tamam

Peki siz neden partinin olduğu yere gittiniz

Yani arada masa vardı üzerime yürüdü sonra evine girdi vs dediğinize göre bu olay dükkanın önünde olmuş

Ben kadın orayı işletiyor sanmıştım çocuğuna parti vermiş yani o an ev sahibi konumunda imiş

Misafirler de varmış iyi ki hepsi bir olup size zarar vermemiş

Doğru anladı isem yani dükkanın önüne gitti iseniz siz de hatalısınız şikayeti ettim bitti neden gideyim yüz yüze geleyim

Polise şikayet etmediniz ki ifade vermeye inesiniz

Olay 1.5 ay önce meydana geldi.
Apartmanda 6 senedir kapıcılık yapan görevlimiz, apartmanın dükkanlarını kendi işleri için kimseden izin almadan kullanıyordu, kullanırken yaktığı elektrik bizlerin aidatına yansıyordu.
Görevlinin bu dükkanları kullanması yasakmış.
1.5 ay önce 20 metrekarelik dükkana 15'i çocuk 20 kişiyi toplayarak doğum günü kutlaması yaptı hem de pandemi bu kadar yoğunken. Ben de yöneticiye bildirdim, yönetici de bana sinirlenmiş ve görevli kadına "seni Pembetokaa şikayet etti" demiş.
Apartman görevlimiz kadın da üzerime yürüdü, yürürken bunları söyledi; "senin benimle derdin ne kızım he senin benimle derdin ne amacın ne senin, sen bana 1 aydır surat yapıyon" dedi. Ben şok oldum, onun üzerine yürümedim zaten şoka girmiştim sonra evine gidip, sinir krizine girdi. Arkasından gidip, sakinleştirmeye çalıştım, kendisini yerden yere attı sonra da "o dükkanı ben temizledim ben adam ettim" dedi yani o dükkan benim demek istedi sonra 2 dakika içinde sakinleşip dükkana geçti ve 19.00'dan 23.00'e kadar kutlama yapmaya devam etti.
Ben çok kötü oldum. Sessiz bir kadındı, eminim 6 senedir kendisini şikayet eden tek kişi değilimdir. Kimsenin üzerine yürümedi, saygısızlık yapmadı ama sadece bana yaptı.

Yöneticiye ilettik bu olayı ama bir yaptırım uygulanmadı. Görevli benden özür dilemedi, ben konuşmadım. Sizce konuşmalı mıyım?
Kesinlikle konuşmazdım. Çöpümü kendim atarım. Kapımın önünü süpürmesin. 1 lirada vermem.

Ama hata sizde o doğum günü yaparken polise şikayet etseydiniz de polis gelseydi keşke. Bu 3000 küsur lira odeselerdi görürdüm kutlamayı.

Back