canım bizim fiziksel bi engelimiz kalmadı artık çok şükür...
yürümemesinin sebebi algısı...
otizm den dolayı bizi hiç anlamıyor hiç iletişim yok... yürümeyi ihtiyaç olarak görmüyormuş...
biraz iletişim olsa yürüyecek Allahın izniyle...
İnşaallah en kısa zamanda algısıda açılır söylediklerini anlamamasıbuna sabretmesi çok zor insan kendisini çok çaresiz hissediyor
defnesum konuyla ilgili cok bilgim yok ama sizi takip ediyorum. ben cok inaniyorum guzel haberlerinizi alacagiz. sevgiler
maşallah size...siz anne sevgisiyle neler yapılabilire iyi bir örneksiniz bence.doğduğunda baya ağırdı değil mi.yanlış mı hatırlıyorum...aslında şu sayfada adı geçen çocukların ortak noktası otistik davranışlar sergilemeleri.size teşhis konulmuş bizler içinse tanı için erken denilmiş.sonuçta hepsinin tedavi yolu bir ilgi,sevgi ve eğitim...
canım Sanem Çağan gibi 10 aylık oturmuş,baş kontrolünüde 5-6 ay arası sağladı ama merak ettiğim birşey var Sanem ellerini 3-5 aylıkken kullanabiliyor muydu.sonrası mı kullanamaz oldu?...
maibeyaz siz bulunduğunuz yer itibariyle şanslılardansınz aslında her türlü tedavi mevcutmuş ama burada bobath yönteminden başka birşey yok.uzay terapisi 3 ay önce bir merkezde başlanılmış ama oda bize 1 saat 15 dakikalık mesafede.şehir merkezinde 25 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi var ama hepsi tüccar gibi davranıyor.
canım sanemde başını 5-6 aylık gibi tuttu. ama hiçbir zaman ayaklarının üstüne basamadı, yada kollarıyla kendını emekler pozısyonda kaldıramadı.. ama sanem 9-10 aylıkken kitap sayfalarını cevıren bir çocuktu..eskıden el yetilerini kullanabilirken artık kullanamıyor.. Sanemin tanısı hipotonik.. Yani hipotonik çocuklar 2'ye ayrılır.. biri doğuştan öbürü ise sonradan reflekslerini kaybeden yani sonradan olunan hipotonik.. Malesef sanemdede sonradan hipotonik tanısı düşünülüyor.. yani ablamın öğretmenının kızı gibi.. ama hafif sınırda hipotonik oldugu için tedaviyle yürüyebilecek durumda.. ki tedaviyede cevap verıyor gibi henuz 5 seans oldu başlayalı ama sanem artık yüzüstü koydugumuzda ağlamıyor aksine vücudunu kaldırmaya çalışıyor eskıden böyle yapmazdı..
eee kızlar bebekler nasıl ? :)
iyi canım kerem emeklemeyi baya hızlandırdı birde onun aktivite masası orta bölümü çevrilebiliyor arkası oyuncaksız o tarafını çevirdiğim zaman kendisi oyuncaklı tarafını çevirmeyi öğrendi bizde alkıslıyoruz seviniyor sizin bıcır nasıl... bayramınız mübarek olsun
Kızlar hayırdır niye kimseden haber alamıyorum, Çağan ve Kerem'in anneleri yazın buraya birşeyler...
merhaba Sanem'in ablası. merak etme lütfen biz iyiyiz mesajına cevap yazamadım çünkü mesaj sayım yetersizmiş.tatildeyiz bir süre herşeyden uzak kaldık.herşey yolunda Çağan da çok iyi her geçen gün yeni birşey öğreniyoruz.bu arada Hacettepeden hocalarla görüştük.Çağan için çok olumlu şeyler söylendi.bir dizi taramalar yapıldı henüz sonuçları alınmadı ama birşeyde beklenmiyor zaten.siz neler yaptınız sonuçlarınızı aldınız mı.fizik tedavi 20 seanstı sanırım bitmiştir artık.ne durumda sanem?günlerdir hep klımda Sanem de kerem de allah hepimize şifa versin
Çağan için çok sevındım. Sanemde çok iyi canım.. Artık o eski sanem yok yepyeni akıllı bir sanem var.. El hareketlerımız azaldı, göz temasımız çok güzel, daha 10 seans bitti 10 seans daha var, dün babam resmını çekmiş sanem desteksiz dik durmuş :)), resmını görünce o kadar mutlu oldum ki anlatamam... Zaten doktorumuz bize yurtdışından gelen 700 liralık çok farklı bir ayakkabı verdi, böyle bot gibi ama sert, o ayakkabı sanemın ayak şeklını falan düzeltti bide dün dik durmuş iştee :))) şuanlık ilerleme var ve dili açılmış , her lafa bir ses çıkarıyor.. Mutluyuz yani sıkıntı yok ... Kerem ' in anneside yorum yapar umarım :)
İnş canım. Çağan yürümeye geçtimiaayy inanmıyorum çok sevindim ya.bravo Sanem'e. daha neler yapacak güzel Sanem zamanla hep birlikte görecez
Çağan için çok sevındım. Sanemde çok iyi canım.. Artık o eski sanem yok yepyeni akıllı bir sanem var.. El hareketlerımız azaldı, göz temasımız çok güzel, daha 10 seans bitti 10 seans daha var, dün babam resmını çekmiş sanem desteksiz dik durmuş :)), resmını görünce o kadar mutlu oldum ki anlatamam... Zaten doktorumuz bize yurtdışından gelen 700 liralık çok farklı bir ayakkabı verdi, böyle bot gibi ama sert, o ayakkabı sanemın ayak şeklını falan düzeltti bide dün dik durmuş iştee :))) şuanlık ilerleme var ve dili açılmış , her lafa bir ses çıkarıyor.. Mutluyuz yani sıkıntı yok ... Kerem ' in anneside yorum yapar umarım :)
gelişmelere çok sevindim canım mesajını gördüm ama bir türlü yazmak nasip olmadı keremde iyi koltuktan tutunup dizlerinin üzerine kalkıyor artık algısıda yavaş yavaş açılıyor etrafa daha ilgili dün annemlerin sofrada şeker kasesini döktü hepimiz buna çok sevindik ne garip dimi normalde olsa kızardık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?