Çocuk Hastalıkları uzay terapisi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

defnesum

Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2012
89
0
16
Diğer
16 aylık bir oğlum var.henüz yürüyemiyor.ellerini çok iyi kullanamıyor.emeklemesi de yok.10 aylıkken desteksiz oturmaya başladı.aylardır yaptırdığımız takipler sonucu rahatsızlığımızın genetik bir sendrom olduğu düşünülüyor.nörolojik yada metabolik hastalık bulgusu yok.kromozom analizimizde normal geldi.pediatrik genetik drumuz array CGH analizi istedi.bu tahlille birlikte tanısı konulacak.evde fizik tedaviye yönelik birşeyler yapıyoruz.ancak yeterli değil.rapor çıkarttırıp özel merkeze göndermeyi düşünmüyorum.uzay terapisi ile kısa zamanda ilerleme sağlandığını öğrendim.sizlerden tecrübelerinizi yazmanızı rica ediyorum.kaç seansta hangi aşamaya geldiniz.maliyeti nedir.uzay terapisi mi söylendiği kadar etkili mi?

benim kızım 1 sene kadar aldı uzay terapisi...
evet bence faydası var ama öyle aman aman da bişey değil...fizik tedavide bobath yöntemi dedikleri yöntemin çok daha fazla faydası var ama tabi çok iyi bi fizyoterapist bulmak lazım...
geçmiş olsun canım inşallah kısa zamanda yürür...
doktorların da bişey bulamayıp genetik demesi de moda oldu son yıllarda...
artık hastalıklar ya genetik ya psikolojik...
benim arkadaşımı oğluna da 5 yıl genetik dediler... ona Ankarada kürşat aydına götür dedim bi de ona götürdüler... beyinciğinde çıktı sorun...
haa gerçi sorun neresinde olursa olsun tek çare maalesef fizik tedavi..rabbim şifa versin inşallah...

bir de ilerde keşke deneseydim dememek için deneyebilirsin uzay terapisini...

selam canım
biz sanem'ı fizik tedaviye başlattık. Özel bir merkezde. Romatem Fizik Tedavi merkezi. Doktorumuz Şehnaz Hanım çok iyi bir doktor. Ayrıca hastane ortamıda çok uygun. Biz 20 seans olarak anlaştık.
doktor sanemı bir süngerin üstüne koyup ona egzersiz yapıyor. Mesela sanem artık düşerken kollarıyla sabitliyor ve düşmüyor. Artık ellerıyle yavaş yavaş tutmaya başladı. Mesela demiştim
ya el hareketleri var dıye, oğlundada vardı oyle demiştin. Bu el hareketleri algısı gelişmemiş çocuklarda oluyormuş, bundan zekası geri anlamı çıkarma. Sadece pek birşey öğrenenmiş çocuklarda oluyormuş. Neyseki sanem şuan 2 seans aldı ama ufak ufak gelışmeler var. Mesela parmağımı avucunun içine koyuyorum artık sıkıyor. Dün minibüsteydik .. sanemın kolunu minübüsün o demırlerı varya .. Ona koydum . Onu tuttu :) Uzay terapisi hakkında bir bilgim yok ama sanki o daha büyük çocuklara yapılıyor. Bizim gittiğimiz yerdede var ama doktor bize soylemedi. He bu arada doktorumuz bize yenı bır hareket öğretti artık sanem sürünüyor :) Ayrıca ben senın oglunun saglıklı oldugunada emınım. Sormak ıstedıgın birşey varsa sor canım :))

canım engelli raporu falan ne alaka ya bizden hiçbirşey istemedıler.. Senın cocugun sipastik falan degilki istiyorlar. Çocugun ayakta durabiliyor şimdi bu çocuga neden engelli raporu alacaksın ki? Yada bu engelli raporundan kasıtları fiziki mi yoksa zekasal mı onuda anlamıyorum..

hadi ya çok sevindim çok mutlu oldum sizin adınıza.ayrıca el hareketleri konusunda bence bu fikir kesinlikle doğru..oğlum artık çok daha iyi hergün biraz daha ilerliyor.size öğretilen hareketleri tarif edebilirmisin?

fiziksel engelli raporu isteniyor.neyse siz 20 seans için ne kadar ücret ödeyeceksiniz ve seans süresi nedir? sadece egzersiz mi yada hidroterapi vs var mı?

durum şudur,oğlumun sadece yürümeme ve ellerini iyi kullanamama sorunu yok.bunun dışında şaşılık,miyop,böbrekte taş,inmemiş testis sorunları da var.birçok drla görüştük hepsinin ortak fikridir genetik olduğuı.ankaradaki bahsettiiniz dr hangi hastanede uzmanlığı nedir? 10 gün sonra ankaraya gidiyoruz gerekirse muayeneye gidebiliriz.

sağol canım .. bence el hareketleri algısal bişey yani bizim fizik tedavi doktorumuz sanemın göz teması kurdugu için rett'ten şüphelenmıyor.. Sanem çok tembel bir bebekti bizde ona çanak tttuk. Yani herşeyini kendımız falan yaptık. Doktorumuz bize biraz gevşek bir bebek dedi.
Bak şimdi kollarını daha iyi kullanabilmesi için olan hareketi anlatıyorum.
Bebeğini oturt . Sağ yada sol kol farketmez . Onların birinin üstüne çöksün yani hani otururken böyle biraz eğri bir biçimde durup bir kolumuzun üstüne basıp tüm ağırlığımızı onun üstüne veririz ya. Böyle yapınca kol kasları gelişir. Mesela düşecekken artık sanem o kolundan destek alıyor. 1 günde hemen kaptı hareketi.
Sürünme hareketini pek tarif edebilirmiyim bilmiyorum ama. Ben yinede anlatıyım. Çocugunu yüzü koyun bir şekılde koy. Sağ yada sol bacak farketmez. Bir bacağının ayağını avucunun içine al ve bastırr yani ayağı dimdik dursun. Sonra o tuttuğun bacağın çaprazındaki karın boşluğundan kaldır ve ittir. Sürünecek. Kendini itecek. Pek anladınmı bılmıyorum ama şuanki hareketler bunlar.

fiziksel engelli raporu isteniyor.neyse siz 20 seans için ne kadar ücret ödeyeceksiniz ve seans süresi nedir? sadece egzersiz mi yada hidroterapi vs var mı?

20 seans için 2 milyar.. Sanemden istemediler çünkü sipastik falan degil bu kesın. Biz haftada 3 kez götürüyoruz. Şuanlık sadece egzersiz canım

anladım canım.. rabbim şifa versin inşallah... ben sadece yürüyememesine bağlı genetik dediklerini düşündüm...
kürşat aydın gazi üniversitesinde çocuk nörolojisinde profesör...
çok tanınmış çok ünlü değil ama alanında çok iyi olduğunu söyleyebilirim...
özel merkezlere ücretli giderseniz rapor falan istemezler...
rapor o merkezlerde haftalık 2 seans ücretsiz eğitim alabilmeniz için gerekli sadece...

20 seans için 2 milyar.. Sanemden istemediler çünkü sipastik falan degil bu kesın. Biz haftada 3 kez götürüyoruz. Şuanlık sadece egzersiz canım
evet benim oğlumda da spastike yok.ama rapor alırsak tüm bir yıl boyunca bizi garantiye aldıklarından yani bir yıl boyunca devletten 450tl kadar para alacakları için rapora teşvik ediyorlar.spastik olmasa da o rapor alınabiliyor drlar çok rahat veriyorlar bu raporu

amin canım hepimizin evladına şifa versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…