Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans

Keşke Sakarya olsaydı benim de. Baştan bilsem daha yakın bir şehre ya da kendi şehrime kayıt yaptırırdım, 1000 km uzak şehirdeki üniye değil. Maddi olarak da zorlayacak beni uçakla gidip gelmek, aynı gün tüm sınavların yapılacağı garantisi de yok, konaklama da eklenirse o da problem izni ayarlasam bile.
Sakarya da benim icin 1000 kilometreydi 😄 okulun ogrenci misafirhanesinde kalmistim Şöyle soyleyim o siralar oteller falan 180-200 den asagi degilken ben gecelik 30-40 tl gibi bisey vermistim. Onu bi arastirin

Sakarya üniversitesi’nde yüksek lisans yapıyorum ben de. Kaydolurken prosedürde finallerin okulda olacağı belirtilmişti (bazı öğrenciler bu prosedürü okumadığı için parasını verdiği halde okulu bıraktılar). Bu dönem başlangıcında vizelerin de yüzyüze olacağının duyurusunu yaptılar, Yök’ün kararıymış. Merak etmeyin çalışan insanlar olduğu için cumartesi-pazar iki günde bitiriyorlar. Finaller ocak vizeler kasım ayında, proje için de okula gidilmiyor ayrıyetten.(projeyi jüriye sunmayacaksanız)

Ben de bu sene uzaktan yüksek lisansa kayıt oldum. Farklı bir üniversite. Bizde başvuru sırasında söylenen vizeler online finaller yüzyüze idi. Hatta pandemi nedeni ile 2 senedir finallerde online'mış. Şimdi hepsi yüzyüze. Ve herkes isyanda. Kayıt olurken vaad edilenler hop 2 hafta sonra değişiyor. Bir de yüzyüze olduğu için vize final oranı değişti. Yani işler iyice saçma sapan bir hal aldı.

X