- 2 Şubat 2022
- 544
- 1.968
-
- Konu Sahibi toffeenutlatte
Okulun sitesine bağlı olan uzemde böyle bir ibare yazıyordu doğrudan okulun linki üzerinden başvurmuştum.Ben geçen yıl Ahmet Yesevi de yaptım.Ankara,İzmir ve İstanbul sınav merkezleri vardı.Uzaktan eğitim yüksek lisansın vizesini online veya ödev olarak yaptırsalar dahi finallerini yüz yüze yapıyorlar.Siz başvurunuzu bir aracı firma ile yaptıysanız orası ile temasa geçin.Onların size ne vaat ettikleri okulu pek bağlamaz çünkü. Ama okulun başvuru koşullarında bu şekilde yazdığını pek sanmıyorum.
Evet proje ile bitireceğim, sadece final ya da proje için gitmeyi göze almıştım ama okula bağlı sitelerde bunun bile online görüşme ile yapılabileceği ile ilgili kesin olmasa da bilgiler vardı. Proje zaten yaz dönemi olacaktı gitsem de bu kadar üzülmezdim ama kışın ara sınavlar da dahil Trabzon'a gitmek zorunda olmak fazla geldi. Umarım İstanbul'da da sınav merkezi açılır da orada girerim sınava.Uzaktan egitim yuksek lisans programlarında sinavlar hep yuzyuze oluyor bende daha aksini gormedim. Muhtemelen siz tez yazmayacak, proje ile bitireceksiniz degil mi? Projenin konusu, hazirlanma ve sunum asamalarinda yine okula gitmeniz gerekebilir
Yani finallerin online olduğu mu yazıyordu?Okulun sitesine bağlı olan uzemde böyle bir ibare yazıyordu doğrudan okulun linki üzerinden başvurmuştum.
Çoğunlukla projenin teslimi kendi kurdukları sistem üzerinden ya da mail yoluyla oluyor.Projeyi verdikleri tarihlerde istedikleri aşama sırasına göre yapmanız ve istedikleri yöntemle göndermeniz dışında sunmanızı pek istemiyorlarUzaktan egitim yuksek lisans programlarında sinavlar hep yuzyuze oluyor bende daha aksini gormedim. Muhtemelen siz tez yazmayacak, proje ile bitireceksiniz degil mi? Projenin konusu, hazirlanma ve sunum asamalarinda yine okula gitmeniz gerekebilir
Diğer öğrencileri tanımadığım için bilmiyorum benim de dün durumdan haberim oldu bu durumda tanıdığım kimse de yok o yüzden buradan bilgi edinmeye çalışmıştım ama başka bir üye arkadaşlarının da aynı durumda olduğunu söylemiş, umarım bir çözüm bulunabilir.T toffeenutlatte size online sınav demelerine rağmen yüz yüzeye çevirmelerine başka öğrencilerin tepkisi ne oldu?Benim gördüğüm uzaktan y.lisans programları sınavların hepsini tek güne koyuyor ...online yaptığı sınavları günlere bölüyor.Bence okulda sizden sorumlu danışmanınıza mutlaka sorun bunu..ya da talep edin
Evet ben de böyle olacağını bilsem şehrimdeki ya da daha yakın bir şehirdeki üniye kayıt yaptırırdım, haksızlık bence bu yapılan.Bir sürü arkadaşım bu durumda Yökün yaptığının oluru yok çok üzücü gerçektenbaştan olsaydı kimse kayıt olmazdı veya şehrindeki özel uniye fln kayıt olurdu . Herkes ayaklandı ama süreç uzar yani tek güne topluyorlar sınavları bazı hocalar da ödev fln veriyor
Keşke Sakarya olsaydı benim de. Baştan bilsem daha yakın bir şehre ya da kendi şehrime kayıt yaptırırdım, 1000 km uzak şehirdeki üniye değil. Maddi olarak da zorlayacak beni uçakla gidip gelmek, aynı gün tüm sınavların yapılacağı garantisi de yok, konaklama da eklenirse o da problem izni ayarlasam bile.4 sene once sakarya uni de uzaktan yuksek lisans yaptim. Tum sinavlara sakaryaya gittim. Kar kış neden engel olsun ki Hatta o siralar aday memur konumundaydim, iznim yoktu ama amirler bana izin veriyordu. Egitim durumu sonucta.
Finaller bile online görünüyordu. Hiç yüz yüze gelmeden mezuniyet olunabileceği ile ilgili bilgiler vardı ama o sayfalara şu an ulaşım yok, hemen kaldırmışlar galiba.Yani finallerin online olduğu mu yazıyordu?
İşte tüm unilerde bu sorun var şu anda, 5 Ekim'de yok karar aldı . Unilerin elinden de bişi gelmiyoBaşvuru evraklarını inceleyin iyice
Eğer böyle bir şart yoksa arayın ve deyin ki “ ben online olacak diye kayıt yaptırmıştım eğer online olmayacaksa paramı geri istiyorum. “
Alırsınız bence paranızı neticede online olacak diye para vermişsiniz yüz yüze eğitim olma kararı sonradan çıktıysa siz
haklısınız.
Bilemedim ki o zamanİşte tüm unilerde bu sorun var şu anda, 5 Ekim'de yok karar aldı . Unilerin elinden de bişi gelmiyo
Ya işte dava surecine kadar vizeler fln bitecek yazık günah bı sürü para emek kaybı . Bir kaç kişinin mağduriyeti değil tüm uzaktan eğitim programları mağdurBilemedim ki o zaman
Umarım çözülür bir şekilde
Dekana falan çıksanızYa işte dava surecine kadar vizeler fln bitecek yazık günah bı sürü para emek kaybı . Bir kaç kişinin mağduriyeti değil tüm uzaktan eğitim programları mağdur
Vize sadece %20 etkiliyor diye vizelere girmeden sadece finalle geçebilir miyim planları yapıyorum ben de, %20 için o masrafa ve zaman kaybına değer mi bilmiyorum.Ya işte dava surecine kadar vizeler fln bitecek yazık günah bı sürü para emek kaybı . Bir kaç kişinin mağduriyeti değil tüm uzaktan eğitim programları mağdur