Uzaktan egitim ve ucan bilgisayar fiyatlari cocuklar tarafindan el konunan cep telefonları

Bence telefon almayın konu sahibesi , telefon sürekli elinden düşmeyen bi hale gelecektir .
Çocuğunuzun yaşı da küçükmüş , aman diym .

Koca koca insanlarız biz bile bağımlı yaşıyoruz :KK43:

Bu sorun çoğu ailede var.Herkes bir yolunu bulmaya calisiyor.kimisi ikinci ele yöneldi , kimisi telefon aldi, kimisi kiyida kenarda duran tabletini ortaya cikardi malum laptop fiyatlari cok yuksek.Internet konusunda da sinirsiz interneti baglattilar ama simdide altyapi yok kota doldu gibi problemler duymaya basladim ben cevremden.Biz de kari koca ogretmeniz ve okula giden cocugumuz var.ayni anda derse giriyoruz.Ben laptop almistim kara cuma indiriminden onu kullaniyorum.Esim telefonundan ders anlatiyor ogluma da evdeki tableti verdik ne var ne yok sildik zoom yükledik cok şükür bizi biraz ugrastirsada hallettik.siz tabletinizi doluysa eger temizleyin ilk etapta bizim tablette olmamisti.Simdi canavar gibi.

Erkek arkadaşım devlette öğretmen. Temaslıydı, ara ara ateş, halsizlik ve koku tat kaybı şikayetleriyle gitti. Kan tahlili ve ciğer filmi ilk aşamada pozitif çıktı, sürüntü ertesi gün negatif çıktı. Rapor falan yazılmadı, karantinaya dair hiçbir şey söylenmedi. Birkaç gün sonra başka bir doktor ciğer filminin de negatif olduğunu söylemiş.

Ama ilk başta pozitif demelerine rağmen hem de öğretmen olduğunu bilerek hiçbir şey demeden eve göndermeleri benim de yukarıdaki üyenin yorumuna benzer şekillerde düşünmeme sebep oldu.
Zaten düzenledim yorumumu kuzum, yani yorum sahibi doğru biliyormuş, ben eksik biliyormuşum. Haberi bile var, pozitif öğretmen okula devam edecek diye. Açıkçası çok büyük risk gibi geliyor bana, tamam semptom göstermeyen bir hastanın bulaştırma düşük riskli ama sonuçta nadirde olsa bulaştırabiliyorlar. Birine bulaştırsa nasıl olacak yani? Üstelik her öğretmenin aracı yok, toplu taşımayla gelen öğretmenler var. Yani bilemiyorum ya bu konuya çok yorum yapmak istemiyorum ama pozitif olan öğretmenler gitmemeli bence. Senin erkek arkadaşın devam etti mi? Ne yaptı? Çok geçmiş olsun.

Zaten düzenledim yorumumu kuzum, yani yorum sahibi doğru biliyormuş, ben eksik biliyormuşum. Haberi bile var, pozitif öğretmen okula devam edecek diye. Açıkçası çok büyük risk gibi geliyor bana, tamam semptom göstermeyen bir hastanın bulaştırma düşük riskli ama sonuçta nadirde olsa bulaştırabiliyorlar. Birine bulaştırsa nasıl olacak yani? Üstelik her öğretmenin aracı yok, toplu taşımayla gelen öğretmenler var. Yani bilemiyorum ya bu konuya çok yorum yapmak istemiyorum ama pozitif olan öğretmenler gitmemeli bence. Senin erkek arkadaşın devam etti mi? Ne yaptı? Çok geçmiş olsun.
Farklı ile/ilçeye giden öğretmenler de var 🙁. İyice yayılmasına sebep olacak bunlar.

Benimkinin okulunda çok fazla öğretmen pozitif çıktı kuzum. Toplantıları da uzaktan yapma kararı aldı müdürleri bir süre. Müdür yardımcısına da bulaşmış. Bizim de kafamız karıştı, ikinci doktor negatif deyince onun sözünü dinledi benimki de. Baya da oldu, ateşi vs artmadı, önceki gibi tedbirli devam ediyor hayatına 🤷🏼‍♀️15 eylülde yaptırmış testi şimdi baktım. Başka bir belirtisi olmadı sonrasında. Halsizliği de geçti sanırım spor yapıyor, ağırlıkları falan artırmış yakın zamanda.

Ben onun yanına gidecektim doğum günümde, gidemedim 😂 Hem doğum günümü hem de yıldönümümüzü ayrı geçirdik 😅. Bu ayın 20’si gibi gitmeyi düşünüyorum artık bir aksilik olmazsa. Şüphe bile olsa riske atmak istemedik o dönem.

Farklı ile/ilçeye giden öğretmenler de var 🙁. İyice yayılmasına sebep olacak bunlar.

Benimkinin okulunda çok fazla öğretmen pozitif çıktı kuzum. Toplantıları da uzaktan yapma kararı aldı müdürleri bir süre. Müdür yardımcısına da bulaşmış. Bizim de kafamız karıştı, ikinci doktor negatif deyince onun sözünü dinledi benimki de. Baya da oldu, ateşi vs artmadı, önceki gibi tedbirli devam ediyor hayatına 🤷🏼‍♀️15 eylülde yaptırmış testi şimdi baktım. Başka bir belirtisi olmadı sonrasında. Halsizliği de geçti sanırım spor yapıyor, ağırlıkları falan artırmış yakın zamanda.

Ben onun yanına gidecektim doğum günümde, gidemedim 😂 Hem doğum günümü hem de yıldönümümüzü ayrı geçirdik 😅. Bu ayın 20’si gibi gitmeyi düşünüyorum artık bir aksilik olmazsa. Şüphe bile olsa riske atmak istemedik o dönem.
Çok çok çok geçmiş olsun ikinizede, sende dikkatli ol kuzum giderken. Umarım bir an önce atlatırız bu illeti yoksa olacak gibi değil 😶

Eğer oyuncu bilgisayarı almayacaksanız, veya çok ağır mühendislik işleri yapmayacaksanız 4-5 bin liraya sizin işinizi görecek bilgisayar çok rahat bulursunuz. Zaten 2020 yılında internetsiz de bilgisayarsız da ev olmamalı bence. Bir an önce halletmeye çalışın. Uzaktan eğitim durumu olmasa bile her evde bilgisayar da internet de mutlaka olmalı diye düşünüyorum. Bunlar artık lüks değil ihtiyaç. Keşke devlet karşılasa keşke daha ucuz olsa her şey ama malesef ülkenin şartları belli. Siz de bu masrafları önceliğiniz haline getirin gerekiyorsa şimdilik.

Çok kötü olmuş
Bu konuda gsm operatörleri uygun paketler sunmalı aslında heryerde çekiyor reklamları yapacaklarına alt yapı sağlasınlar
Kesinlikle. Her yerde çekiyor diye reklam yapan gsm firmasını arayip soylenmistim neymis binde birlik cekmeyen alandaymisim.

hastalik bitse de bu fahis fiyatlar inmez.
Surum yukseltme sormussunuz. Bazen yukseltebiliyorsunuz ayarlar kismindan ama sizinkinde tablet eski oldugundan kendi son sürümü yetersiz oldu diye düşünüyorum. Buyuk ihtinal yukselmez yani.

10 bınlık leptop onlıne ders ıcın fazla degılmı. Markasızda olabılır ben bı tablet aldım bılındık bı markası yok gayet ıyı baglanıyor. Ama ınternet sart.

Daha üç senelik yepyeni tabletimize canlı ders Z.. programını yükleyemedik, eşim bilgisayardan çok iyi anlar ben de az çok anlarim. Sürüm güncellemesi, programı harici olarak tablete atma vs butun yolları denedik program bu tablete uygun degildir diyerek yüklemiyor. Bilgisayarciya soruyoruz 3 senelik tablet eski artik. yeni bir tablet olması lazım diyor. Sonuç olarak evde tablet varken yeni bir cihaz daha almak zorundayız. Bize telefon interneti yeterken canlı dersler çok internet yediği için sınırsız internet bağlatmak zorunda kaldik.bu harcamalar birçok aile için extra harcalamalar oldu. Biraz bunları ödemeye durumu olmayan insanları da hesaba katmak gerekir diye düşünüyorum.
bizim tablet de 3 senelik
Bende bugün bir bilgisayarciya gidip surum yulseltmeyle ugrasacaktim. 😣
Normalde benim paletimdeki internet de bana fazlasıyla yeter ama dediğiniz gibi canlı ders olunca malesef çok gidiyor .
Mesela karşı komsumuzun 4 çocuğu var eve tek akıllı telefon babalarinin hiç biri derse katılamıyor. Hadi eve sınırsız internet baglattilar diyelim 4 tane cihaz nasıl alacaklar. 1 tane alsalar sirayla girilecek bir durum değil ki bu. Ben sadece kendi durumumuzdan dert yanmadim. Bu ve bunun gibi binlerce örnek var. Durum çok kötü çocukların 2020 yılı eğitim açısından çöp oldu. Daha ne kadar sürecek belli değil.

Bulunduğunuz şehrin belediyesi, kaymakamlığından talep edebilirsiniz. Okul müdürünüzü ve sınıf öğretmeninizi bilgilendirmiş miydiniz? Bizde evinde interneti, bilgisayarı olan olmayanların listesi oluşturulmuştu. Belirlenen kişilere vakıflar, belediye vb. Aracılığıyla destek sağlanıyordu. Tabi ki ihtiyaç sırasına göre. Evinde online eğitime katılamayanlar için her semtte destek okullar belirlenmiş. Orada tek kişilik, panelli sıralarda örgün şekilde eğitim görebiliyorlar. Bahsettiğim okullar devlet okulları. En kötü evkur, özşanal gibi yerlerden kredi kartsız ve taksitle de alabiliyorsunuz ama biraz daha tuzluya gelecektir. Gsm operatörlerinden kampanyalı vınn ve cihaz denk getirebilirseniz ne ala.
dün buradan bir arkadaşta yazınca ogrrtmenle görüş tüm onlara henuz bir bilgi gelmemis yardım için. Velevki dağıtım oldu benim 1 çocuğum var derse girmek zorunda olan komsularin 4 5 tane. Onları düşününce kalkıp o bilgisayara başvurmak onlara haksizlik gibi geliyor. En kötü ihtimal ben telden idare etsem onlar kalkip 4 tane cihaz alamaz. Onlarin durumu daha vahim. Biraz önce de yazdım. Beni üzen sadece benim kendi durumum değil ki. Giremeyen imkanı olmayan tüm öğrenciler

Eğer oyuncu bilgisayarı almayacaksanız, veya çok ağır mühendislik işleri yapmayacaksanız 4-5 bin liraya sizin işinizi görecek bilgisayar çok rahat bulursunuz. Zaten 2020 yılında internetsiz de bilgisayarsız da ev olmamalı bence. Bir an önce halletmeye çalışın. Uzaktan eğitim durumu olmasa bile her evde bilgisayar da internet de mutlaka olmalı diye düşünüyorum. Bunlar artık lüks değil ihtiyaç. Keşke devlet karşılasa keşke daha ucuz olsa her şey ama malesef ülkenin şartları belli. Siz de bu masrafları önceliğiniz haline getirin gerekiyorsa şimdilik.
Bilgisayarimiz vardı fakat çalındı. Polise müracat ettik ve hiç bir sonuç çıkmadı. Ilk calindigini ogrendigimde büyük bir şok yasamistim çünkü kızımın bütün bebeklik resimleri ondaydi suan sadece bir kaç resim kaldı elimizde.
Suan kizginligim iki kat artti hani hırsızı tanısam uzlasmaya gidecek durumdayim şu pandemi bitene kadar geri ver sonra yine senin olsun diyesim var. Bu durumda 10 kat daha zoruma gitti. Onun taksitlerini hamile halimle calisip odemistim. Hemde ne zor hamilelikti. Artık neye uzulucegimi şaşırdım

Merhabalar herkese
Evet derdim tam da başlıkta söylediğim gibi.
Malesef pandemi dolayısıyla egitime uzaktan devam ediyoruz. Gerçi online egitime eğitim denilir mi bu ayrı bir tartisma konusu. Çocuklar derse baglanana kadar 10 dakika zaten geçmiş oluyor. Öğretmen bir başlık söylüyor çocuklar onu duyup anlayip yazana kadar 10 dakika da öyle geçiyor tam konu ya girecekken sistem süre dolduğu için atıyor.
Tüm bunları cep telefonundan yapıyoruz .
Bütün gün telefon rehin durumda. Internet kotaları simdiden asılmış durumda gelecek olan yüksek faturalar kacinilmaz sonumuz galiba.
Bir bilgisayar alıp internet baglatalim dedim yazın 4200 tl olan laptop suan 6500 lira.
O da en düşük özellikli. Iyi bir bilgisayar 10bin liradan başlıyor.
Şimdi düşünüyorum bu kadar öğrenci var. Bakanlık bu konuyu arastiriyor dedi ogretmen geçen gün toplantida. Bakanlık bu kadar öğrenciye bilgisayar verebilecek mi . Hayır.
Mesela bizim evde tek öğrenci var bize sıra gelecek mi hayır.
Almaya kalksak bi kenarda 10bin lira var mı onun cevabı da hayır..
Taksitle alalım desek bir kaç ay içinde issiz kalmayacagimizin garantisi var mı onun cevabı da malesef hayır. Biz kapana kısılmış gibi hissediyoruz.
Yazın paketimin yenilenme süresi gelmişti okullar nasıl olsa 21 eylülde açılacak diye kendime yetecek kadar iceriklj olan paketi seçtim. Sonra ne oldu okullar ertelendi suan ne zaman açılacağı belli değil.
Zaten evde egitim diye birsey de soz konusu değil. Bu süreç ne kadar devam eder bu sorunlar nasıl çözülür bilmiyorum ama suan hem çok bunalmisliktan hem de Hafta sonu olması sebebiyle telefonu elime gecirmisken yazmak istedim sadece.
Tek duam inşallah en kısa zamanda bu hastalık biter de herkes normal hayatına geri döner.
Saglikli ve mutlu günler.....
Eğer evde internetin yok da bilgisayarın yoksa verilecekmis ...öğretmen bana sordu 2 öğrenci var dedim ...telefondan giriyorlar dedim ..girebikiyorlar yani dedi ...yani her isteyene verilmeyecek o tablet bilgisayar işi ....bizde de çocuklarda telefonlar...ama ogretmenimizim söylediğine göre ...biglisayar a göre telefon bağlantısı daha sağlam oluyormuş

Bir tablet alip sinirsiz internet alabilirsiniz. Asiri pahali şeyler değil.
Evet ilk bakışta çok pahalı değil gibi duruyor.
Ama asgari ücretle gecinen o kadar çok aile var ki.
Bu uzaktan egitim sadece teknolojik aletlere olan gereksinimle bitmiyor. Çünkü uzaktan bir egitomde ölümüyor acikcasi. Ekstra kaynak kitaplar gerekli.
Evde birden fazla cocugu olup sadece 2bin lira maaş alan aileleri dusunsenize. Gerçekten çok zor bir durum.

Eğer evde internetin yok da bilgisayarın yoksa verilecekmis ...öğretmen bana sordu 2 öğrenci var dedim ...telefondan giriyorlar dedim ..girebikiyorlar yani dedi ...yani her isteyene verilmeyecek o tablet bilgisayar işi ....bizde de çocuklarda telefonlar...ama ogretmenimizim söylediğine göre ...biglisayar a göre telefon bağlantısı daha sağlam oluyormuş
Az önce de yazdım. Bana göre daha zor durumda olan aileyi tanıyorum. 4 çocuk hiç biri giremiyor. Tabi ki öncelik onların olsun. Onlar mesela daha hiç giremediler canlı derse evde akıllı telefon yok. Bu çocuklar gibi nice çocuklar var.
Sorun bitmiyor ki. Bir üye yazmıştı internet için basvurmus 4 aydır alt yapi sebebiyle bekliyormus. Mesela onun varmış bilgisayarı.
Suan bu eğitim sistemi tam bir kaos. Birini cozsen diğeri çözülmüyor.

Maalesef herkes bilgisayar almak zorunda olduğundan bilgisayarlara 2000 3000 lira zam gelmiş.

eve internet bağlatın deniyor internet bağlatmaya paran var mı denmiyor. 4-5 çocuklu aileler var o zaman hepsine pc veya telefon almak lazım. üniversitedeki öğrencilere okulu dondurun denmiş tabi olan öğrenciye ve veliye oluyor.

Bilgisayarimiz vardı fakat çalındı. Polise müracat ettik ve hiç bir sonuç çıkmadı. Ilk calindigini ogrendigimde büyük bir şok yasamistim çünkü kızımın bütün bebeklik resimleri ondaydi suan sadece bir kaç resim kaldı elimizde.
Suan kizginligim iki kat artti hani hırsızı tanısam uzlasmaya gidecek durumdayim şu pandemi bitene kadar geri ver sonra yine senin olsun diyesim var. Bu durumda 10 kat daha zoruma gitti. Onun taksitlerini hamile halimle calisip odemistim. Hemde ne zor hamilelikti. Artık neye uzulucegimi şaşırdım
Geçmiş olsun. Fotoğrafların gitmesi çok üzücü. Bol bol yenilerini çekilirsiniz sıkmayın canınızı.

X