- 19 Mayıs 2010
- 1.518
- 4.412
-
- Konu Sahibi Dert bende derman sende
Çok kötü olmuşSüperbox ı sordum, maalesef oturduğum yerde onunda alt yapısı yok
Daha üç senelik yepyeni tabletimize canlı ders Z.. programını yükleyemedik, eşim bilgisayardan çok iyi anlar ben de az çok anlarim. Sürüm güncellemesi, programı harici olarak tablete atma vs butun yolları denedik program bu tablete uygun degildir diyerek yüklemiyor. Bilgisayarciya soruyoruz 3 senelik tablet eski artik. yeni bir tablet olması lazım diyor. Sonuç olarak evde tablet varken yeni bir cihaz daha almak zorundayız. Bize telefon interneti yeterken canlı dersler çok internet yediği için sınırsız internet bağlatmak zorunda kaldik.bu harcamalar birçok aile için extra harcalamalar oldu. Biraz bunları ödemeye durumu olmayan insanları da hesaba katmak gerekir diye düşünüyorum.Yani guncelleme yapabilirsiniz tablette surumden pek anlamam ama ogluma sordum tabletteki fazlaliklari temizleyip yeni surum yukletebilirler diyor ama anlamiyolarsa bilgisaycida yaptirsinlar dedi.bir sorun bilgisayarciya falan yapilabilir bence ayrica devletin cocuklara verecegi tablet kampanyasinada katilin belki cikar belli olmaz.
T.yolda çok düşük hafızalı olanlar var. Öyle fotoğraf video yedekleyemezsiniz ama ders için yeterli olur 1700 civarıY
Aslında bilgisayarin teknik özelliklerinden anlayan biri değiliz. Şimdi satan kişiye şu soylemi bu böylemi sorsa insan az çok fikir sahibi olur yada ilanda yazan bilgilerden. Bakıyorum biraz okuyorum ama inanin sadece görsel olarak evet bu iyiymis diye biliyorum. Çok ta özelliklerinden anlamıyorum. Temiz bulabilsek 2. El de olur son çare.
Etrafımıza haber saldık. Satan olursa diye suana kadar kimseden ses çıkmadı. Zaten etrafimzdakiler de ayni dertten muzdarip. Temiz bir ürün bulsalar kendilerine alacaklar.
Cok haklisiniz birsey diyemiyorum ben tablete surum guncellenirse olacgaini dusunuyordum yoksa tabi yeni tablet almak lazim Allah herkesin yardimcisi olsunDaha üç senelik yepyeni tabletimize canlı ders Z.. programını yükleyemedik, eşim bilgisayardan çok iyi anlar ben de az çok anlarim. Sürüm güncellemesi, programı harici olarak tablete atma vs butun yolları denedik program bu tablete uygun degildir diyerek yüklemiyor. Bilgisayarciya soruyoruz 3 senelik tablet eski artik. yeni bir tablet olması lazım diyor. Sonuç olarak evde tablet varken yeni bir cihaz daha almak zorundayız. Bize telefon interneti yeterken canlı dersler çok internet yediği için sınırsız internet bağlatmak zorunda kaldik.bu harcamalar birçok aile için extra harcalamalar oldu. Biraz bunları ödemeye durumu olmayan insanları da hesaba katmak gerekir diye düşünüyorum.
Bende ebaya. Girmesi gereken iki cocuk var. Eba ilk zamanlar sıkıntılıydı sonra düzeldi. Teyzemizin tabletini istedim baktim eba desteklemiyor. Eşim de iki bilgisayar vardi biri tamamen kendi isleri icin almamiz mümkün degil digeri kapaniyordu yaptirdik Allahtan sadece fanina toz kaçmış yoksa dersler ayni zamanda basladigi icin bizde ayni seyleri yasayacaktik ama sizin tek cocugunuz varmis ebaya girmesi gereken teliniz cocuklarin egitimi söz konusu olduğu icin varsin bes saat onlarda dursun. Inanin okul olmadigi icn icnEba bizimkilere ilac gibi. Sinif ortami olusturuyorum ben hic gitmiyorum yanlarinaŞöyle soyleyeyim tablete zoom yukledik sürüm yetersiz dedi. Yani bu uygulamayla sürüm uyuşmuyor dedi. Bizde ses gelsin yeter öğretmen gormesede olur dedik. Bu işlerden anlayan birine götürdük yapamadı.
Bilmedigim için soruyorum bilginiz varsa bana da bilgi verin lütfen sürüm denilen olay bizim yukseltebilecegimiz birşey mi. Yani o tablete ne yapilirsa o ebayi ve zoomu yukleyebikirim
Endiselenmeyin okullar yakin zamanda yavastan yavastan açılacak zaten corona bitse de bitmese de.Hatta resmi yazilara göre sinifta pozitif çıkan öğrenci belirtisi yoksa dahi okula devam edecek temaslilar da devam edecek.Ozel okullarda pozitif ogrenciler ve ogretmenler mevcut.Yasakli cezali dense de su an cogu ara siniflara dahil 5gun egitime gecti ceza sikayet yoksa yok zaten.Merhabalar herkese
Evet derdim tam da başlıkta söylediğim gibi.
Malesef pandemi dolayısıyla egitime uzaktan devam ediyoruz. Gerçi online egitime eğitim denilir mi bu ayrı bir tartisma konusu. Çocuklar derse baglanana kadar 10 dakika zaten geçmiş oluyor. Öğretmen bir başlık söylüyor çocuklar onu duyup anlayip yazana kadar 10 dakika da öyle geçiyor tam konu ya girecekken sistem süre dolduğu için atıyor.
Tüm bunları cep telefonundan yapıyoruz .
Bütün gün telefon rehin durumda. Internet kotaları simdiden asılmış durumda gelecek olan yüksek faturalar kacinilmaz sonumuz galiba.
Bir bilgisayar alıp internet baglatalim dedim yazın 4200 tl olan laptop suan 6500 lira.
O da en düşük özellikli. Iyi bir bilgisayar 10bin liradan başlıyor.
Şimdi düşünüyorum bu kadar öğrenci var. Bakanlık bu konuyu arastiriyor dedi ogretmen geçen gün toplantida. Bakanlık bu kadar öğrenciye bilgisayar verebilecek mi . Hayır.
Mesela bizim evde tek öğrenci var bize sıra gelecek mi hayır.
Almaya kalksak bi kenarda 10bin lira var mı onun cevabı da hayır..
Taksitle alalım desek bir kaç ay içinde issiz kalmayacagimizin garantisi var mı onun cevabı da malesef hayır. Biz kapana kısılmış gibi hissediyoruz.
Yazın paketimin yenilenme süresi gelmişti okullar nasıl olsa 21 eylülde açılacak diye kendime yetecek kadar iceriklj olan paketi seçtim. Sonra ne oldu okullar ertelendi suan ne zaman açılacağı belli değil.
Zaten evde egitim diye birsey de soz konusu değil. Bu süreç ne kadar devam eder bu sorunlar nasıl çözülür bilmiyorum ama suan hem çok bunalmisliktan hem de Hafta sonu olması sebebiyle telefonu elime gecirmisken yazmak istedim sadece.
Tek duam inşallah en kısa zamanda bu hastalık biter de herkes normal hayatına geri döner.
Saglikli ve mutlu günler.....
Allah yardımcınız olsun hocam çok zor maaşıda götürüp faturaya vereceksiniz ne anladık bu işten zaten limit aşınca faturalara aşırı bir yüklenme oluyor ne olacak bu halimiz hiç bilmiyorumÖğretmenim, bizde bağlatamıyoruz altyapı yokmuş. Telefon İnternetiyle ders yapıyorum, faturam uçtu
Bizim sistemi bilmediğimiz için gerçekten zor oluyor çocuğa yanlıs bir harf öğretmemek için bişi yapamıyoruz öğretmende uzaktan anlatamıyor birde dediğiniz gibi kardeş faktörü tam canlı ders olacak biri bağırıyor kıskanıyor zaten çocuk sistemden anlamıyor yanında oturup dinleyip ona göre yönlendirmem lazım ya çişi gelir küçüğümün ya uykusu ya nazlanası Allah yardımcınız olsun sizinde sistemde kaybolup gitti cocuklarımız biz bişi anlamadık ki anlatalımSizinki de zor. Hele birinci sınıf çocuğu uzaktan eğitmek daha zor.
Benim evde bebek olmasa inanin kendim konu anlatimi yapacağım. Geçen sene son aylarda okul kapanınca öyle yaptım. Canlı derse girmiyordu oturuyordum kendim konu anlatıyordum o zaman eşim calismiyordu. Şimdi o işten geç geliyor ve yorgun oluyor o saate kafa benimde pilim tükenmiş oluyor. Yine de elimden geldigincd yardimci olmaya calisiyorum ama kardeşi sürekli defter kitap yirtiyir ders mi anlatıyorum meydan muharabesinde mi savasiyorum belli değil.
Tableti değiştirmeniz lazım maalesef. Şöyle anlatayım kısaca tabletin çalışmasını sağlayan temel bir program var. O program düzenli olarak güncellenmeli. Ancak androidse ortalama 1 yıl sonra güncelleme desteğini çekiyorlar. Apple markalarda çok daha uzun sürüyor. Benim telefonum 6 yıl güncelleme aldı mesela. Sizinki de 1 yıldan daha eskiyse güncelleme gelmediği için güncellenmiş programları çalıştıramıyor. Yapısı da güncel sistemi kaldıramayacağı için yenisini almanız gerekiyor.Şöyle soyleyeyim tablete zoom yukledik sürüm yetersiz dedi. Yani bu uygulamayla sürüm uyuşmuyor dedi. Bizde ses gelsin yeter öğretmen gormesede olur dedik. Bu işlerden anlayan birine götürdük yapamadı.
Bilmedigim için soruyorum bilginiz varsa bana da bilgi verin lütfen sürüm denilen olay bizim yukseltebilecegimiz birşey mi. Yani o tablete ne yapilirsa o ebayi ve zoomu yukleyebikirim
Erkek arkadaşım devlette öğretmen. Temaslıydı, ara ara ateş, halsizlik ve koku tat kaybı şikayetleriyle gitti. Kan tahlili ve ciğer filmi ilk aşamada pozitif çıktı, sürüntü ertesi gün negatif çıktı. Rapor falan yazılmadı, karantinaya dair hiçbir şey söylenmedi. Birkaç gün sonra başka bir doktor ciğer filminin de negatif olduğunu söylemiş.Pozitif çıkan öğrenci nasıl okula devam edecek? Semptom gözükmeyen bir vaka bile olsa yayma ihtimali var, evet çok az ama var. Hayır anlamadığım o zaman neden insanlar karantinaya alınıyor? Üstelik bu sistemi dünya çapında bütün ülkeler uyguluyor. Kişi pozitif ise karantinaya alınıyor ve 14 gün boyunca çıkamıyor. Sizin dediğiniz gibiyse belirtisi olmayan pozitif vakaların hiçbirinin karantinaya alınmaması gerekir. Bu söylediğiniz şeyin doğruluğu olduğuna emin misiniz? Bende tat ve koku kaybı dışında hiçbir belirtisi olmamasına rağmen 14 gün dışarı çıkmadım, annemde de öksürük falan yoktu o da çıkmadı. Direkt olarak 14 gün rapor verdiler.