Uzaktan egitim ve ucan bilgisayar fiyatlari cocuklar tarafindan el konunan cep telefonları

Daha üç senelik yepyeni tabletimize canlı ders Z.. programını yükleyemedik, eşim bilgisayardan çok iyi anlar ben de az çok anlarim. Sürüm güncellemesi, programı harici olarak tablete atma vs butun yolları denedik program bu tablete uygun degildir diyerek yüklemiyor. Bilgisayarciya soruyoruz 3 senelik tablet eski artik. yeni bir tablet olması lazım diyor. Sonuç olarak evde tablet varken yeni bir cihaz daha almak zorundayız. Bize telefon interneti yeterken canlı dersler çok internet yediği için sınırsız internet bağlatmak zorunda kaldik.bu harcamalar birçok aile için extra harcalamalar oldu. Biraz bunları ödemeye durumu olmayan insanları da hesaba katmak gerekir diye düşünüyorum.

T.yolda çok düşük hafızalı olanlar var. Öyle fotoğraf video yedekleyemezsiniz ama ders için yeterli olur 1700 civarı

Bu pandem i döneminde en iyi kazanan teknoloji şirketleri oldu. Biz de aldık çocuğa mecbur. İkinci el laptop alabilirsiniz . Bazen çok temiz çıkıyor. Telefon ile filan gözleri çok yorulur. Bizimki ödevlerini bile ordan yapıyor. Kullanımı daha kolay olur. Bir de sınırsız internet bağlatın sorun çözülür inş

Cok haklisiniz birsey diyemiyorum ben tablete surum guncellenirse olacgaini dusunuyordum yoksa tabi yeni tablet almak lazim Allah herkesin yardimcisi olsun

Bende ebaya. Girmesi gereken iki cocuk var. Eba ilk zamanlar sıkıntılıydı sonra düzeldi. Teyzemizin tabletini istedim baktim eba desteklemiyor. Eşim de iki bilgisayar vardi biri tamamen kendi isleri icin almamiz mümkün degil digeri kapaniyordu yaptirdik Allahtan sadece fanina toz kaçmış yoksa dersler ayni zamanda basladigi icin bizde ayni seyleri yasayacaktik ama sizin tek cocugunuz varmis ebaya girmesi gereken teliniz cocuklarin egitimi söz konusu olduğu icin varsin bes saat onlarda dursun. Inanin okul olmadigi icn icnEba bizimkilere ilac gibi. Sinif ortami olusturuyorum ben hic gitmiyorum yanlarina

Bulunduğunuz şehrin belediyesi, kaymakamlığından talep edebilirsiniz. Okul müdürünüzü ve sınıf öğretmeninizi bilgilendirmiş miydiniz? Bizde evinde interneti, bilgisayarı olan olmayanların listesi oluşturulmuştu. Belirlenen kişilere vakıflar, belediye vb. Aracılığıyla destek sağlanıyordu. Tabi ki ihtiyaç sırasına göre. Evinde online eğitime katılamayanlar için her semtte destek okullar belirlenmiş. Orada tek kişilik, panelli sıralarda örgün şekilde eğitim görebiliyorlar. Bahsettiğim okullar devlet okulları. En kötü evkur, özşanal gibi yerlerden kredi kartsız ve taksitle de alabiliyorsunuz ama biraz daha tuzluya gelecektir. Gsm operatörlerinden kampanyalı vınn ve cihaz denk getirebilirseniz ne ala.

Endiselenmeyin okullar yakin zamanda yavastan yavastan açılacak zaten corona bitse de bitmese de.Hatta resmi yazilara göre sinifta pozitif çıkan öğrenci belirtisi yoksa dahi okula devam edecek temaslilar da devam edecek.Ozel okullarda pozitif ogrenciler ve ogretmenler mevcut.Yasakli cezali dense de su an cogu ara siniflara dahil 5gun egitime gecti ceza sikayet yoksa yok zaten.

Bulunduğunuz yerde alt yapı varsa evinize internet bağlatın çok daha az fatura ödersiniz eviniz okula yakın ise çocuğunuz ders saatlerinde okula giderek eba destek noktalarından derslerine bağlanabilir. Ben sadece şuna şaşırdım gerçekten 21 Eylül’de okulların açılacağına nasıl inandınız ?çok iyi niyetle bakmışsınız sanırım. Hem okullar açılsa bile eskisi gibi olmasını beklemeyin eğitim yüz yüze ve uzaktan olmaya devam edecek en aZından yıl sonuna kadar

Allah hepimize kolaylık versin. Bende ders yaparken net lazım olduğu için eve aldım çünkü zoom günlük 1,5 gb götürüyor paylaşım falan yapınca iş iyice kötü oluyor. Pc ektanı yanmıştı baktım 10 bin onu da yaptırmaya verdik bu sürede telefondan yaptım çok zor gözlerim çok acıdığı için başım dönmeye başladı ayrıca telefonum yeni olmasına rağmen kasıyor şuan hep çözüm arıyoruz ama meb yeni açıklama yaptı pozitif olsak bile okula gideceğiz sanırım şaşırdım ne olacağız doğrusu

Öğretmenim, bizde bağlatamıyoruz altyapı yokmuş. Telefon İnternetiyle ders yapıyorum, faturam uçtu
Allah yardımcınız olsun hocam çok zor maaşıda götürüp faturaya vereceksiniz ne anladık bu işten zaten limit aşınca faturalara aşırı bir yüklenme oluyor ne olacak bu halimiz hiç bilmiyorum

Bizim sistemi bilmediğimiz için gerçekten zor oluyor çocuğa yanlıs bir harf öğretmemek için bişi yapamıyoruz öğretmende uzaktan anlatamıyor birde dediğiniz gibi kardeş faktörü tam canlı ders olacak biri bağırıyor kıskanıyor zaten çocuk sistemden anlamıyor yanında oturup dinleyip ona göre yönlendirmem lazım ya çişi gelir küçüğümün ya uykusu ya nazlanası Allah yardımcınız olsun sizinde sistemde kaybolup gitti cocuklarımız biz bişi anlamadık ki anlatalım

Tableti değiştirmeniz lazım maalesef. Şöyle anlatayım kısaca tabletin çalışmasını sağlayan temel bir program var. O program düzenli olarak güncellenmeli. Ancak androidse ortalama 1 yıl sonra güncelleme desteğini çekiyorlar. Apple markalarda çok daha uzun sürüyor. Benim telefonum 6 yıl güncelleme aldı mesela. Sizinki de 1 yıldan daha eskiyse güncelleme gelmediği için güncellenmiş programları çalıştıramıyor. Yapısı da güncel sistemi kaldıramayacağı için yenisini almanız gerekiyor.

Erkek arkadaşım devlette öğretmen. Temaslıydı, ara ara ateş, halsizlik ve koku tat kaybı şikayetleriyle gitti. Kan tahlili ve ciğer filmi ilk aşamada pozitif çıktı, sürüntü ertesi gün negatif çıktı. Rapor falan yazılmadı, karantinaya dair hiçbir şey söylenmedi. Birkaç gün sonra başka bir doktor ciğer filminin de negatif olduğunu söylemiş.

Ama ilk başta pozitif demelerine rağmen hem de öğretmen olduğunu bilerek hiçbir şey demeden eve göndermeleri benim de yukarıdaki üyenin yorumuna benzer şekillerde düşünmeme sebep oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…