- 13 Temmuz 2018
- 2.203
- 5.079
-
- Konu Sahibi Dert bende derman sende
Tabletimiz var fakat ön Kamera si yok ikinci bir tablet o sebepten düşünmedik. Almisken bilgisayar olsun ki hem resim video filan atarız cocuklarin diye.Eve sınırsız internet alın.Tablet'ler ucuzda onları da düşünebilirsiniz.
Kesinlikle eb...a girilmiyorki yogunluktan. Mecbur z...m indirdik. O da 8 gb in kapsami dışında.Eğitimde fırsat eşitliği?
Bilgisayarı interneti olanlar canlı ders görebiliyor imkanı olmayanlar da cirpiniyor.. bunun adı eğitimde fırsat eşitliği.. bakanlığın verdiği 8gb bedava internet de canlı derste geçerli olmuyor bu arada..
Aslında bilgisayarin teknik özelliklerinden anlayan biri değiliz. Şimdi satan kişiye şu soylemi bu böylemi sorsa insan az çok fikir sahibi olur yada ilanda yazan bilgilerden. Bakıyorum biraz okuyorum ama inanin sadece görsel olarak evet bu iyiymis diye biliyorum. Çok ta özelliklerinden anlamıyorum. Temiz bulabilsek 2. El de olur son çare.Letgoya bakabilirsiniz.
Kardeşime oradan 1250 liraya çok güzel bir bilgisayar aldık. Temiz, güzel ilanlar var,incelemek gerekiyor.
Ve sınırsız internet en iyisi.
Yani bilgisayar konusunda çokta bilgili olduğum söylenemez, bildiğim çoğu şeyi unuttum diyebilirim. Ama oyun bilgisayarı olarak değilde eğitim bilgisayarı olarak alacaksanız bu gibi soruları sormalısınız;Y
Aslında bilgisayarin teknik özelliklerinden anlayan biri değiliz. Şimdi satan kişiye şu soylemi bu böylemi sorsa insan az çok fikir sahibi olur yada ilanda yazan bilgilerden. Bakıyorum biraz okuyorum ama inanin sadece görsel olarak evet bu iyiymis diye biliyorum. Çok ta özelliklerinden anlamıyorum. Temiz bulabilsek 2. El de olur son çare.
Etrafımıza haber saldık. Satan olursa diye suana kadar kimseden ses çıkmadı. Zaten etrafimzdakiler de ayni dertten muzdarip. Temiz bir ürün bulsalar kendilerine alacaklar.
Şöyle soyleyeyim tablete zoom yukledik sürüm yetersiz dedi. Yani bu uygulamayla sürüm uyuşmuyor dedi. Bizde ses gelsin yeter öğretmen gormesede olur dedik. Bu işlerden anlayan birine götürdük yapamadı.Sinirsiz internet 70 tl ayda oduyoruz evde vardi zaten okuk icin baglatmis gibi olmadik yani zaten tabletinizde varmis kamerasi olmasa ne olacak ogretmenin gosterdigi ekranda gorunsun yeter, biraz abartmissiniz gibi geldi bana durumu yani alttarafi internet baglatsaniz butun sorun cozulecek.
önceden ben de anlardim ama şimdi uzaylı görmüş köylü gibi bakıyorum bilgisayara.Yani bilgisayar konusunda çokta bilgili olduğum söylenemez, bildiğim çoğu şeyi unuttum diyebilirim. Ama oyun bilgisayarı olarak değilde eğitim bilgisayarı olarak alacaksanız bu gibi soruları sormalısınız;
"hazıfası dolu mu? hdmi çalışıyor mu? Hoparlörlerinde, kamerasında bir problem var mı? Herhangi bir aksamında problem var mı?"
Bende hemen hemen bütün ilanlara bu şekilde sorular sorup beğendiğimi aldım. Sizde bu yöntemi izleyebilirsiniz. Birde alırken deneme, bakma imkanınız olursa iyice inceleyin zaten çoğu satıcı buna izin veriyor. Ama bilgisiz olduğunuzu belli etmeden, bilgiliymiş gibi konuşun yeter.. Yoksa kandırmaya çalışanlar oluyor.
Yani guncelleme yapabilirsiniz tablette surumden pek anlamam ama ogluma sordum tabletteki fazlaliklari temizleyip yeni surum yukletebilirler diyor ama anlamiyolarsa bilgisaycida yaptirsinlar dedi.bir sorun bilgisayarciya falan yapilabilir bence ayrica devletin cocuklara verecegi tablet kampanyasinada katilin belki cikar belli olmaz.Şöyle soyleyeyim tablete zoom yukledik sürüm yetersiz dedi. Yani bu uygulamayla sürüm uyuşmuyor dedi. Bizde ses gelsin yeter öğretmen gormesede olur dedik. Bu işlerden anlayan birine götürdük yapamadı.
Bilmedigim için soruyorum bilginiz varsa bana da bilgi verin lütfen sürüm denilen olay bizim yukseltebilecegimiz birşey mi. Yani o tablete ne yapilirsa o ebayi ve zoomu yukleyebikirim
Oglunuza ve size teşekkür ederim. Bunu yarın bir bilgisayarciyla görüşelim.Yani guncelleme yapabilirsiniz tablette surumden pek anlamam ama ogluma sordum tabletteki fazlaliklari temizleyip yeni surum yukletebilirler diyor ama anlamiyolarsa bilgisaycida yaptirsinlar dedi.bir sorun bilgisayarciya falan yapilabilir bence ayrica devletin cocuklara verecegi tablet kampanyasinada katilin belki cikar belli olmaz.
Yani evet olaya bu acidan bakınca çok haklısınız. Kızım suan 9 yaşında. Bilgisayarda ilerleyen zaman ödevlerine lazım olur demiştik ama telefonda lazım olacak birşey.Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama bilgisayar yerine telefon da alınabilir uygun fiyatlı bir model
Yine eve internet
Oğlumun anaokulunda alınan bilgisayarı halen işe yarıyor şimdi ortaokula gidiyor bu nedenle bilgisayar da ileride de kullanılabilir
Lakin özellikle bir iki yıla telefon alınacak çağda ise telefon alın zira telefonun var bilgisayar şimdi alamayız idare et dersiniz ama bilgisayar var telefon gereksiz olmuyor maalesef
Bizim okul ödevleri vs de watssap atıyor attık her türlü iletişim öğrenci ile telefonda
Acikcasi bize ogretmen whatsaptan link atmisti ama ben evde tablet ve bilgisayar var diye sildim linki falan basvuru yapmayacagim diye isterseniz ogretmene bir sorun cunku onlar atiyorlar linki birde alim gucu olmayanlar icin ogretmen kendisi basvuru yapiyormus oyle duymustum bir konusun,rica ederim bu arada ins.isiniz hallolurOglunuza ve size teşekkür ederim. Bunu yarın bir bilgisayarciyla görüşelim.
Kampanya için link atarmisınız rica etsem. Çünkü benim baktiklarimda henüz başvuru yok deniliyordu.
Çok teşekkür ederim.Acikcasi bize ogretmen whatsaptan link atmisti ama ben evde tablet ve bilgisayar var diye sildim linki falan basvuru yapmayacagim diye isterseniz ogretmene bir sorun cunku onlar atiyorlar linki birde alim gucu olmayanlar icin ogretmen kendisi basvuru yapiyormus oyle duymustum bir konusun,rica ederim bu arada ins.isiniz hallolur