Uzaktan egitim ve ucan bilgisayar fiyatlari cocuklar tarafindan el konunan cep telefonları

Dert bende derman sende

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2018
2.203
5.079
Merhabalar herkese
Evet derdim tam da başlıkta söylediğim gibi.
Malesef pandemi dolayısıyla egitime uzaktan devam ediyoruz. Gerçi online egitime eğitim denilir mi bu ayrı bir tartisma konusu. Çocuklar derse baglanana kadar 10 dakika zaten geçmiş oluyor. Öğretmen bir başlık söylüyor çocuklar onu duyup anlayip yazana kadar 10 dakika da öyle geçiyor tam konu ya girecekken sistem süre dolduğu için atıyor.
Tüm bunları cep telefonundan yapıyoruz .
Bütün gün telefon rehin durumda. Internet kotaları simdiden asılmış durumda gelecek olan yüksek faturalar kacinilmaz sonumuz galiba.
Bir bilgisayar alıp internet baglatalim dedim yazın 4200 tl olan laptop suan 6500 lira.
O da en düşük özellikli. Iyi bir bilgisayar 10bin liradan başlıyor.
Şimdi düşünüyorum bu kadar öğrenci var. Bakanlık bu konuyu arastiriyor dedi ogretmen geçen gün toplantida. Bakanlık bu kadar öğrenciye bilgisayar verebilecek mi . Hayır.
Mesela bizim evde tek öğrenci var bize sıra gelecek mi hayır.
Almaya kalksak bi kenarda 10bin lira var mı onun cevabı da hayır..
Taksitle alalım desek bir kaç ay içinde issiz kalmayacagimizin garantisi var mı onun cevabı da malesef hayır. Biz kapana kısılmış gibi hissediyoruz.
Yazın paketimin yenilenme süresi gelmişti okullar nasıl olsa 21 eylülde açılacak diye kendime yetecek kadar iceriklj olan paketi seçtim. Sonra ne oldu okullar ertelendi suan ne zaman açılacağı belli değil.
Zaten evde egitim diye birsey de soz konusu değil. Bu süreç ne kadar devam eder bu sorunlar nasıl çözülür bilmiyorum ama suan hem çok bunalmisliktan hem de Hafta sonu olması sebebiyle telefonu elime gecirmisken yazmak istedim sadece.
Tek duam inşallah en kısa zamanda bu hastalık biter de herkes normal hayatına geri döner.
Saglikli ve mutlu günler.....

Sınırsız internet bağlatmanız daha iyi olur şu durumda.
Zaten çocukların kamera açmak gibi bir zorunluluğu yok, hatta ben daha dün canlı ders tanımlarken çocukların kameralarının mümkünse kapalı kalması gerektiğine dair bir uyarıyla karşılaştım.

Kesinlikle eb...a girilmiyorki yogunluktan. Mecbur z...m indirdik. O da 8 gb in kapsami dışında.

Y
Letgoya bakabilirsiniz.
Kardeşime oradan 1250 liraya çok güzel bir bilgisayar aldık. Temiz, güzel ilanlar var,incelemek gerekiyor.
Ve sınırsız internet en iyisi.
Aslında bilgisayarin teknik özelliklerinden anlayan biri değiliz. Şimdi satan kişiye şu soylemi bu böylemi sorsa insan az çok fikir sahibi olur yada ilanda yazan bilgilerden. Bakıyorum biraz okuyorum ama inanin sadece görsel olarak evet bu iyiymis diye biliyorum. Çok ta özelliklerinden anlamıyorum. Temiz bulabilsek 2. El de olur son çare.
Etrafımıza haber saldık. Satan olursa diye suana kadar kimseden ses çıkmadı. Zaten etrafimzdakiler de ayni dertten muzdarip. Temiz bir ürün bulsalar kendilerine alacaklar.

Sinirsiz internet 70 tl ayda oduyoruz evde vardi zaten okuk icin baglatmis gibi olmadik yani zaten tabletinizde varmis kamerasi olmasa ne olacak ogretmenin gosterdigi ekranda gorunsun yeter, biraz abartmissiniz gibi geldi bana durumu yani alttarafi internet baglatsaniz butun sorun cozulecek.

Yani bilgisayar konusunda çokta bilgili olduğum söylenemez, bildiğim çoğu şeyi unuttum diyebilirim. Ama oyun bilgisayarı olarak değilde eğitim bilgisayarı olarak alacaksanız bu gibi soruları sormalısınız;
"hazıfası dolu mu? hdmi çalışıyor mu? Hoparlörlerinde, kamerasında bir problem var mı? Herhangi bir aksamında problem var mı?"
Bende hemen hemen bütün ilanlara bu şekilde sorular sorup beğendiğimi aldım. Sizde bu yöntemi izleyebilirsiniz. Birde alırken deneme, bakma imkanınız olursa iyice inceleyin zaten çoğu satıcı buna izin veriyor. Ama bilgisiz olduğunuzu belli etmeden, bilgiliymiş gibi konuşun yeter.. Yoksa kandırmaya çalışanlar oluyor.

Şöyle soyleyeyim tablete zoom yukledik sürüm yetersiz dedi. Yani bu uygulamayla sürüm uyuşmuyor dedi. Bizde ses gelsin yeter öğretmen gormesede olur dedik. Bu işlerden anlayan birine götürdük yapamadı.
Bilmedigim için soruyorum bilginiz varsa bana da bilgi verin lütfen sürüm denilen olay bizim yukseltebilecegimiz birşey mi. Yani o tablete ne yapilirsa o ebayi ve zoomu yukleyebikirim

Notebook alabilirsiniz, sadece online ders olduğu için değil çocuklar okul zamanı da araştırmalarını internetten yapmak zorundalar. İnternet için de sınırsız koydurmanız daha iyi zaten yeni abonelere çok iyi kampanyalar var. 10 güne bağlanır en geç internetiniz.

Onc
önceden ben de anlardim ama şimdi uzaylı görmüş köylü gibi bakıyorum bilgisayara.
Cevap için teşekkür ederim. Yonteminizi deneyecegim

Yani guncelleme yapabilirsiniz tablette surumden pek anlamam ama ogluma sordum tabletteki fazlaliklari temizleyip yeni surum yukletebilirler diyor ama anlamiyolarsa bilgisaycida yaptirsinlar dedi.bir sorun bilgisayarciya falan yapilabilir bence ayrica devletin cocuklara verecegi tablet kampanyasinada katilin belki cikar belli olmaz.

Oglunuza ve size teşekkür ederim. Bunu yarın bir bilgisayarciyla görüşelim.
Kampanya için link atarmisınız rica etsem. Çünkü benim baktiklarimda henüz başvuru yok deniliyordu.

Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama bilgisayar yerine telefon da alınabilir uygun fiyatlı bir model

Yine eve internet

Oğlumun anaokulunda alınan bilgisayarı halen işe yarıyor şimdi ortaokula gidiyor bu nedenle bilgisayar da ileride de kullanılabilir

Lakin özellikle bir iki yıla telefon alınacak çağda ise telefon alın zira telefonun var bilgisayar şimdi alamayız idare et dersiniz ama bilgisayar var telefon gereksiz olmuyor maalesef

Bizim okul ödevleri vs de watssap atıyor attık her türlü iletişim öğrenci ile telefonda

Yani evet olaya bu acidan bakınca çok haklısınız. Kızım suan 9 yaşında. Bilgisayarda ilerleyen zaman ödevlerine lazım olur demiştik ama telefonda lazım olacak birşey.

Oglunuza ve size teşekkür ederim. Bunu yarın bir bilgisayarciyla görüşelim.
Kampanya için link atarmisınız rica etsem. Çünkü benim baktiklarimda henüz başvuru yok deniliyordu.
Acikcasi bize ogretmen whatsaptan link atmisti ama ben evde tablet ve bilgisayar var diye sildim linki falan basvuru yapmayacagim diye isterseniz ogretmene bir sorun cunku onlar atiyorlar linki birde alim gucu olmayanlar icin ogretmen kendisi basvuru yapiyormus oyle duymustum bir konusun,rica ederim bu arada ins.isiniz hallolur

Çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…