UZAK MESAFE İLİŞKİSİ

ben hiç uzak mesafe insanı değilim mesela, görmedikçe duygu besleyemiyorum. hem o insanı tanımak daha uzun sürüyor belki karşı karşıya geldiğinde max 1 ayda çözeceğin insanı uzaktan uzağa 4-5 ayda çözüyorsun, o da gösterirse. boşa vakit. birini mesajla telefonla falan tanıyamazsın, he sık görüşürsün onu bilemem ama bana göre kumar.

5 yıl uzak mesafe ilişki sonrası evlendik, 5 yıldır da evliyiz, her şey yolunda, mutluyuz, bi tanede çocuğumuz var.

Yürüyebilir ama çok aşktan ölmüyorsam gerek yok diye bakiyorum.
Eşimle farkli sehirlerdeydik. Yanu adam hemen hemen her haftasonu geldi otellerde kaldi bilmem ne masrafi ayri, yorulmasi ayri. Herhalde ondan evlenme teklifi cok hizli gelmişti. 😄
Cekilecek şey degil yani ayri yerlerde olmak.
Kisa süreli okey ama uzun uzadiya yillarca ayri sehirde ilişki olayini çekemezdim sanirim.

Merhaba hanımlar bu konuda fikrinizi merak ediyorum. Uzak mesafe ilişkisi sizce yapılabilir mi ? Mesela ben her an onu görmek isterim sarılmak isterim öpmek isterim diyenlerden misiniz yoksa uzak mesafe de yürütülür yeterki kalpler bir olsun diyenlerden mi ? Bu konunun içinde güven meselesi de çok önemli çünkü sadece telefonla iletişim kuruyosun.
Belki sık sık buluşmayla 6 ayda tanıyacağın adamı uzaktan ilişki de 3 sene de anca tanıyorsun daha doğrusu tanıyamıyorsun bile... ne kadar uyumlu olduğunuzu bile anlamıyorsun araya özlem girdiği için buluşmalar güzel geçiyor ama acaba sık sık buluşsanız yine bu kadar mutlu olabilicek misiniz ? Bir sürü soru işaretiyle ilişkiyi yürütmeye çalışıyorsun.

Geçen çok tatli bir cocukla tanistim, konusuyoruz.
İkimiz de ankara'dan.
Ben eryaman, o keciörende oturuyor diye valla dayanamadim afakanlar basti da iletisimi noktalandirdim. Bence bu da uzak mesafe iliskisi. Alismisim eski erkek arkadaslarimdan armut pis agzima düs diye.
Kaldi ki il disi.

ne sürekli dibimde olsun ne arada daglar kadar mesafe olsun
haftasonu görüşelim dediğimde öffleyip püfflemeden gelebilecek mesafede olsun isterim

Merhaba hanımlar bu konuda fikrinizi merak ediyorum. Uzak mesafe ilişkisi sizce yapılabilir mi ? Mesela ben her an onu görmek isterim sarılmak isterim öpmek isterim diyenlerden misiniz yoksa uzak mesafe de yürütülür yeterki kalpler bir olsun diyenlerden mi ? Bu konunun içinde güven meselesi de çok önemli çünkü sadece telefonla iletişim kuruyosun.
Ben eşimle uzak mesafe iliskisindeydim. Tabi ki zorlandigin "keşke yanımda olsaydı" dediğin anlar oluyor. Güven oldugu için çok sıkıntı yaşamadım. Konuşacak konu bitmiyordu🤣 burda olsaydın şunu yapardik, geldiğinde bunu yapalım, şuraya gidelim bunu yiyelim ...

kısa bi süre için ve daha önce fiziksel başlamış ilişki varsa olabilir. hani iş, eğitim için uzak düşülebilir. Ama uzaktan başlayıp belirsiz bi süre için çok zor.

Benim için güven kısmından çok istediğim her an yanımda olabilmesi önemli uzak mesafe benlik bir şey değil

Bence uzak mesafe ilişkisi çok özlem içerir .İnsan bazen sevdiğini özlemek duygusunu istiyor.Sürekli görüştüğüm kişiyi yanyana olduğum kişiyi özlemekle uzaktaki birini özlemek onun gelişini el ele olmayı hayal etmek çok daha heyecanlı ama günümüz ilişkilerinde bunu yürütmek çok zor zira insanlar yanındakine güvenemiyor artık .

Çok uzamayacaksa ve belirli bir neden yüzünden mesafe oluyorsa neden olmasın. Ama uyarayım iki türlü uzak mesafe ilişkisi var. Biri mecburi bekleme ile olan ilişki yani okul, iş gibi zaruri sebeplerle aynı şehirde olunamayan ilişkiler. Bu ilişkilerde aradaki mesafe ya evlilikle hızlıca bitirilir ya da işte tayindi mezuniyetti gibi şeylerle hızlıca bir araya gelinerek çözülür. Bir araya gelmek için çabalanan ilişkiden (aradaki bulusmalardan bahsetmiyorum, sonuçtan bahsediyorum) korkma ama ikinci türlüsü tehlikeli. Bu türde genelde karşıdaki kişi uzaktan ilişkiyi alışkanlık haline getirmiştir, gerçek ilişkiden korkuyordur ya da aldatmak için bu yola girmiştir. Bu kişide aynı şehirde bulunma hayali hep vardır ama icraati asla yoktur canım. Bahaneleri de hiç bitmez. Sadece lafta keşke beraber olsak, söyle olsa da gelsem bir parayı bulsam da evlensek falan filan. Laf salatasına aldanma tek amacı sanal ilişki oluyor bu manyakların.
Bu ikisini ayırt edebilmek için de işte uzaktan ilişkinin süresine bakman lazım. Ne kadar kısa sürerse bu uzaklık o kadar iyi. Belirli süreli beklemeni gerektiren (örneğin bulunduğu şehirde 2 sene beklemeden tayin isteyemiyordur ya da okulunun bitmesine 1 sene kalmıştır gibi) bir mesele yoksa bana göre sebepsiz yere uzaktan ilişki yürütülüyordur ve sonu gelmez

Benim nişanlım askeri personel ve uzakta, ulaşabildiğim tek yer telefon , gönlünde yer verdiğinin yolunu da gözlüyor insan yeter ki inanıp aynı yolda yürüyebil, gerisi boş
Sabır ve meşakkat gerektiren bir durum herkes yapamaz .

5 sene uzaktan ilişki sonrası evlendik. 22 yaşındaydım 27de evlendim. 25 yaş sonrası tanışsaydım uzaktan ilişkiyi asla kabul etmezdim ama malum 20 başlarında o perde olayı daha fazla etkili oluyor. Şuan 30 olacağım mesela hele bu yaşlarda asla uzaktan ilişki istemezdim.

Çok seviyorsan yürür bence neden olmasın

Dokunmaktan, sarılmaktan hoşlanan biriyim.İlişkinin geneli 9 yıl, uzaktan 6 yıl olmak üzere ilişki yürütüp evlendim. Fakat biz her hafta sonu farklı ülkelerde olduğumuz halde görüştük. İlgimizi biribirimizin üzerinden hiç çekmedik ve güven sorunu yaşamadık. Görüşemeseydik süreceğini sanmıyorum ama. Bu konuda ikimiz de çok fedakar davrandık, işin aslı bu.

Eşimden önce iki duygusal ilişkim oldu ikisi de uzak mesafeydi. 2-3 saat uzaklık vardı yine buluşuyorduk biri 3 ay diğeri 6 ay sürdü. Bana uymuyor temas bağımlısıyım. Örnek vermem gerekirse tartışmalarda uzak mesafe ilişkisi çok yıpratıyor. Telefonla tartışmalar hiçbir yere varmıyor ilişkiyi yıpratıyor.

Çok uzamayacaksa ve belirli bir neden yüzünden mesafe oluyorsa neden olmasın. Ama uyarayım iki türlü uzak mesafe ilişkisi var. Biri mecburi bekleme ile olan ilişki yani okul, iş gibi zaruri sebeplerle aynı şehirde olunamayan ilişkiler. Bu ilişkilerde aradaki mesafe ya evlilikle hızlıca bitirilir ya da işte tayindi mezuniyetti gibi şeylerle hızlıca bir araya gelinerek çözülür. Bir araya gelmek için çabalanan ilişkiden (aradaki bulusmalardan bahsetmiyorum, sonuçtan bahsediyorum) korkma ama ikinci türlüsü tehlikeli. Bu türde genelde karşıdaki kişi uzaktan ilişkiyi alışkanlık haline getirmiştir, gerçek ilişkiden korkuyordur ya da aldatmak için bu yola girmiştir. Bu kişide aynı şehirde bulunma hayali hep vardır ama icraati asla yoktur canım. Bahaneleri de hiç bitmez. Sadece lafta keşke beraber olsak, söyle olsa da gelsem bir parayı bulsam da evlensek falan filan. Laf salatasına aldanma tek amacı sanal ilişki oluyor bu manyakların.
Bu ikisini ayırt edebilmek için de işte uzaktan ilişkinin süresine bakman lazım. Ne kadar kısa sürerse bu uzaklık o kadar iyi. Belirli süreli beklemeni gerektiren (örneğin bulunduğu şehirde 2 sene beklemeden tayin isteyemiyordur ya da okulunun bitmesine 1 sene kalmıştır gibi) bir mesele yoksa bana göre sebepsiz yere uzaktan ilişki yürütülüyordur ve sonu gelmez
Dediğiniz çok doğru iki ilişkim de uzaktandı. Biri ilköğretim mezunuydu ben de üniversite okuyordum asla bununla ilgili bir şey demediğim halde sürekli aşağılık kompleksi yaşardı. Beni aldatmış bitirdik. Eşim lise mezunu endişelenmiştim o da aynı komplekse girer mi diye ama asla lafı bile geçmedi. Diğeri de evlilik istemiyordu bir araya bile zorla geliyorduk yani biteceği baştan belli ilişkiler yaşamışım. Biri 3 ay diğeri de 6 ay sürdü zaten.

3.5 yıllık ilişkinin ilk 6 ayi üniversitede birlikte geçti 3 yılı ise aramızda kmler vardı. 3.5 yıl sonunda evlendik 13 yıllık evlilik 2 cocuk ve çok şükür sonsuz mutluluk

İlk uzak mesafe ilişkim eşimdi. 1 yıl sürdü. Ben memleketteydim, o dışarda çalışıyordu. Sık sık gidip geldi. 27 yaşındaydım başladığımızda. yanımda olsaydı belki kısa sürede evlenirdik ama uzakta olunca sevgililiği 1 yıl, düğünü on ay sonraya attım. Ne olur ne olmaz, varsa bana söylemediği bir şey çıksın ortaya diye düşündüm. Yaşadığı yerde bulamayanların ön sayfada aşağılanmasına güldüm. Kısmetim çalıştığım okulda, bindiğim serviste, meslektaşlarım arasında, mahallemde olmak zorunda mı😂 Açık fikirli olun biraz. Elalem Teksas’tan Van’a gelin geliyor, bunların muhabbete bak 😂

X