Çok uzamayacaksa ve belirli bir neden yüzünden mesafe oluyorsa neden olmasın. Ama uyarayım iki türlü uzak mesafe ilişkisi var. Biri mecburi bekleme ile olan ilişki yani okul, iş gibi zaruri sebeplerle aynı şehirde olunamayan ilişkiler. Bu ilişkilerde aradaki mesafe ya evlilikle hızlıca bitirilir ya da işte tayindi mezuniyetti gibi şeylerle hızlıca bir araya gelinerek çözülür. Bir araya gelmek için çabalanan ilişkiden (aradaki bulusmalardan bahsetmiyorum, sonuçtan bahsediyorum) korkma ama ikinci türlüsü tehlikeli. Bu türde genelde karşıdaki kişi uzaktan ilişkiyi alışkanlık haline getirmiştir, gerçek ilişkiden korkuyordur ya da aldatmak için bu yola girmiştir. Bu kişide aynı şehirde bulunma hayali hep vardır ama icraati asla yoktur canım. Bahaneleri de hiç bitmez. Sadece lafta keşke beraber olsak, söyle olsa da gelsem bir parayı bulsam da evlensek falan filan. Laf salatasına aldanma tek amacı sanal ilişki oluyor bu manyakların.
Bu ikisini ayırt edebilmek için de işte uzaktan ilişkinin süresine bakman lazım. Ne kadar kısa sürerse bu uzaklık o kadar iyi. Belirli süreli beklemeni gerektiren (örneğin bulunduğu şehirde 2 sene beklemeden tayin isteyemiyordur ya da okulunun bitmesine 1 sene kalmıştır gibi) bir mesele yoksa bana göre sebepsiz yere uzaktan ilişki yürütülüyordur ve sonu gelmez