Bulaşıcıysa ve silion gördüyseniz uyuzdur bence.
Ben de geçmesine rağmen , hala oğluma sarılmıyorum, güven payı olsun bi 10 gün daha geçsin diye bekliyorum. Bir ara (kwellada-wilkinson zamanında) depresyona girdim. Alt tarafı uyuz denir ama öyle değil gerçekten. Benzil benzoatlı ilaç ile kendime geldim.
Ben de halıları kaldırdım. Giysileri 60 da yıka-kurut, bazen 95 de yıka-kurut yapıyorum. Birkaç gündür aynı çarşaftayım artık.
Oğlumdakini annem kwellada ile geçirdi: Doktorun yönlendirmesi ile günde birkaç kez kwellada kullanarak ve dayanabildiği kadar sıcak su ile fırçalayarak yıkayarak. Üstüste kwellada sürdü.
Ama bizdeki kwellada/metrin ile geçmedi. Wilkinson pomadı etkili. katran ve kukurtlu bir pomad cok kotu kokuyor ve esyalara siniyor. 3 gün yıkanmadan bu pomadı sureceksiniz, 3.günün sonunda temizlenceksiniz. çalışanlar cuma aksamı baslayıp pazartesi sabah yıkananabilir. yalnız bu pomad yumurtaları öldürmüyor, bu yuzden bu tedaviyi tekrarlamanız gerekecek.
3 gün aynı kıyafetleri giyeceksiniz.alez kullanın ve varsa gozden çıkaracagınız carsaf vs kullanın. geçmiş olsun.
Benim en sevdiğim ilaç ise %20 benzil benzoat. Dermatologlar sanırım tahriş edici oldugu için bu ilacı sevmiyorlar ve Türkiye'de üretimi yok. 2 ilaç var ama üretimleri yok:
Benim bir tanıdıgım Rusya'dan getirdi.
%20 lik benzil benzoatlı ilaç çok etkili, tavsiye ederim, sadece biraz yakıyor, seyrek kullanılabilir. Aşağıdaki aynısı değil ama etken maddesi aynı (%20 benzil benzoat). Benimkini geçiren bu oldu çok şükür. Kullanımı rahat ama biraz yakıyor. Zararlı mı, değil mi sini siz araştırın. Ben bir daha uyuz olsam bunu kullanırım sanırım. Yurtdışından ebaydan sipariş verecekler , ilacın gümrüğe takılmaması için doktor reçetelerinin olması gerekiyor. Belki eczacılar da burda yapabilir. Kullanımı kwellada gibi: boyun/çeneden aşağı heryere sürülüyor nokta bırakmayacak şekilde, 3-4 gün sonra tekrarlanıyor. Geçmiş olsun.
İlacın gelmesi 25 gün falan sürüyor. Gümrük e-posta ile fatura,kimlik ve reçete talep ediyor. Bilginize..
Geçmiş olsun.