Uyuz hastalığına yakalandım. Kurtulmak istiyorum

nastenka007

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2014
33
0
34
8ocakta uyuz teşhisi kondu kwellada losyonu o süreçten bu yana 2 kez kullandım. Evdeki herşey ütüleniyor yıkanıyor. Hala geçmedi. Yattığım yataktan olabilir mi, yatağı atmakı mıyım? İçinizde bu hastalığa yakalanıp kurtulan var mı? Ne olur bana bi akıl verin, işin içinden çıkamıyorum, artık çok yoruldum

Bi arkadaşım da uyuz olmuştu sürekli denize girip yüzüyordu tuzlu su iyi geliyor diye. :/ aklıma başka çözüm gelirse yaZarım. Acaba kükürtlü su falan iyi gelir mi ki? Kaplıcaya gitsen

Aslında deniz kenarında yaşıyorum, mevsimi olsa girerdim sürekli. Ama denizden su almaya gitmekte fayda var, deneyeceğim bunu. Çook teşekkürler

Sirkeli tuzlu suyla yıkanmayı denedinmi? Sirke zaten herseye iyi geliyor istersen bir dene

4 aydık bu hastalıkla mücadele ediyorum. 2 ay yanlış teşhis yüzünden tedaviye başlayamadım.2 aydır da evin içinde döndü durdu. Benden çocuklara çocuklardan bana . En son çok kötü kokan içinde kum gibi kükürt olan bir karışım kullandık hepimiz ve şimdilik geçtiğini düşünüyorum. 20 gün önce yapmıştım son ilacı sırtımdaki gündüz kaşıntısı haricinde bir şikayetim yok. Şayet o ilacı kullanacak olursan çok dikkatli ol kokusu koltuğa yatağa heryere siniyor. Ancak ben bu ilaçtan sonra bir dermatolog yorumu okudum kendine ve ailesine kwellada yı 3 gün üst üste sürüp 3 gün sonra banyo yapıp 3 gün ilaçsız gezip sonra yine 3 gün üst üste sürüp kurtulmuşlar

Bizde aylardır çekiyoruz. Dr dirençli uyuz olduğunu ve kolay geçmediğini söylemişti.

4 aydık bu hastalıkla mücadele ediyorum. 2 ay yanlış teşhis yüzünden tedaviye başlayamadım.2 aydır da evin içinde döndü durdu. Benden çocuklara çocuklardan bana . En son çok kötü kokan içinde kum gibi kükürt olan bir karışım kullandık hepimiz ve şimdilik geçtiğini düşünüyorum. 20 gün önce yapmıştım son ilacı sırtımdaki gündüz kaşıntısı haricinde bir şikayetim yok. Şayet o ilacı kullanacak olursan çok dikkatli ol kokusu koltuğa yatağa heryere siniyor. Ancak ben bu ilaçtan sonra bir dermatolog yorumu okudum kendine ve ailesine kwellada yı 3 gün üst üste sürüp 3 gün sonra banyo yapıp 3 gün ilaçsız gezip sonra yine 3 gün üst üste sürüp kurtulmuşlar
Merhaba ben de wilkonson pomada basladim bugun. 3 gun yikanmayacagim. Ayni çamaşırla gezecegim. 3 gun 3 kere mi sürüyoruz yoksa sabah aksam mi? Telefonunuzu alabilir miyim? Iyi gunler.

Bulaşıcıysa ve silion gördüyseniz uyuzdur bence.

Ben de geçmesine rağmen , hala oğluma sarılmıyorum, güven payı olsun bi 10 gün daha geçsin diye bekliyorum. Bir ara (kwellada-wilkinson zamanında) depresyona girdim. Alt tarafı uyuz denir ama öyle değil gerçekten. Benzil benzoatlı ilaç ile kendime geldim.

Ben de halıları kaldırdım. Giysileri 60 da yıka-kurut, bazen 95 de yıka-kurut yapıyorum. Birkaç gündür aynı çarşaftayım artık.

Oğlumdakini annem kwellada ile geçirdi: Doktorun yönlendirmesi ile günde birkaç kez kwellada kullanarak ve dayanabildiği kadar sıcak su ile fırçalayarak yıkayarak. Üstüste kwellada sürdü.

Ama bizdeki kwellada/metrin ile geçmedi. Wilkinson pomadı etkili. katran ve kukurtlu bir pomad cok kotu kokuyor ve esyalara siniyor. 3 gün yıkanmadan bu pomadı sureceksiniz, 3.günün sonunda temizlenceksiniz. çalışanlar cuma aksamı baslayıp pazartesi sabah yıkananabilir. yalnız bu pomad yumurtaları öldürmüyor, bu yuzden bu tedaviyi tekrarlamanız gerekecek.
3 gün aynı kıyafetleri giyeceksiniz.alez kullanın ve varsa gozden çıkaracagınız carsaf vs kullanın. geçmiş olsun.

Benim en sevdiğim ilaç ise %20 benzil benzoat. Dermatologlar sanırım tahriş edici oldugu için bu ilacı sevmiyorlar ve Türkiye'de üretimi yok. 2 ilaç var ama üretimleri yok:

Benim bir tanıdıgım Rusya'dan getirdi.

%20 lik benzil benzoatlı ilaç çok etkili, tavsiye ederim, sadece biraz yakıyor, seyrek kullanılabilir. Aşağıdaki aynısı değil ama etken maddesi aynı (%20 benzil benzoat). Benimkini geçiren bu oldu çok şükür. Kullanımı rahat ama biraz yakıyor. Zararlı mı, değil mi sini siz araştırın. Ben bir daha uyuz olsam bunu kullanırım sanırım. Yurtdışından ebaydan sipariş verecekler , ilacın gümrüğe takılmaması için doktor reçetelerinin olması gerekiyor. Belki eczacılar da burda yapabilir. Kullanımı kwellada gibi: boyun/çeneden aşağı heryere sürülüyor nokta bırakmayacak şekilde, 3-4 gün sonra tekrarlanıyor. Geçmiş olsun.

İlacın gelmesi 25 gün falan sürüyor. Gümrük e-posta ile fatura,kimlik ve reçete talep ediyor. Bilginize..

Geçmiş olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 7 8 aydır çekiyorum tam tedavi oluyorum derken geri bulaşıyo wilikson pomal kullandım en son o baya iyi gelmişti 2 3 aydır kaşınmıyordum şimdi yine başladı yibe aynı ilaçları kullanmak istemiyorum çünkü cildime çok fazla zarar verdiler. Sizde geçti mi nasıl geçirdiniz?

geçmedi bende de malesef. 4 ay oldu. en son haftasonu wilkinsonlandım. şimdi bepanten, excipial lipo ve cayagacı surunuyorum ki bir sonraki wilkinsona hazırlık olsun cildim toparlansın biraz.

kwelladayı sürüp banyo yapmadınız 3 gün hiç değil mi? kaç ml kullandınız?

Yaklaşık 7 8 aydır çekiyorum tam tedavi oluyorum derken geri bulaşıyo wilikson pomal kullandım en son o baya iyi gelmişti 2 3 aydır kaşınmıyordum şimdi yine başladı yibe aynı ilaçları kullanmak istemiyorum çünkü cildime çok fazla zarar verdiler. Sizde geçti mi nasıl geçirdiniz?
Gecti mi sizin? Ya da gecen varsa yazabilir mi? Benim kasintim yok. Sadece elim ve ayagimda bizirdama dedigim bi his var. Onu da geçirebilirsem gecti diycem. Kurtulan varsa ne yaptigini yazabilir mi?

biz geçen sene nisanda kapmıştık. Kwelladayı kullanmakla beraber bir yerim kaçındıkça kaşınan yerime pamukla beyaz sirke sürüyordum. Bir de yoğun temizlik yapıyordum tabii

8ocakta uyuz teşhisi kondu kwellada losyonu o süreçten bu yana 2 kez kullandım. Evdeki herşey ütüleniyor yıkanıyor. Hala geçmedi. Yattığım yataktan olabilir mi, yatağı atmakı mıyım? İçinizde bu hastalığa yakalanıp kurtulan var mı? Ne olur bana bi akıl verin, işin içinden çıkamıyorum, artık çok yoruldum

Gecti mi sizin? Ya da gecen varsa yazabilir mi? Benim kasintim yok. Sadece elim ve ayagimda bizirdama dedigim bi his var. Onu da geçirebilirsem gecti diycem. Kurtulan varsa ne yaptigini yazabilir mi?
Bizim geçti. Biz yatagimizi da değiştirdik. Ve dusumuzu ılık suyla aldık. Doktorun verdiği ilaçları düzenli bir şekilde kullandık. Ayrıca kesinlikle ve kesinlikle dustan sonra bir kova suyun içine yarım şişe sirke dok karıştır ve her yerine dok. Kurulanma üzerinde kalsin sirkeli şu. Emin ol üç dört günde anlayacaksin farkı

Merhaba..benzil benzonat sizde ise yaramadimi...bende onu kullanmaya basladim. Evdekiler kukurt katran karissimini sevmiyor kullanmiyorlar mecbur benzil ve alkol 3 de 1 karıştırıp surduk...ama sen iae yaramadi diyince suan cok uzuldum

Aslında deniz kenarında yaşıyorum, mevsimi olsa girerdim sürekli. Ama denizden su almaya gitmekte fayda var, deneyeceğim bunu. Çook teşekkürler
Bildiğim kadarıyla deniz suyu iyi gelmiyor.
Kükürt iyi geliyor.
Ama siz yanlış kullanmışsınız sanırım ilacı.
Hiç yıkanmadan 3 günler üst üste her yerinize,göbek deliğinizden,kulak arkanıza kadar ilacı sürüp beklemeniz lazım.

Merhaba kurtulmussunuzdur umuyorum uyuzdan nasil bitti bizede yardimci olurmusunuz

X