• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi uyuyan bebeğinizi gece emziriyor musunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım bebeğinin kaç aylık olduğuna bağlı.mesela bir iki aylıksa 3 saatte bir uyusada uyanıkken kaldır emzir.ama 4-5 aylıksa bence gerek yok.

kızım 4 aylık ve geceleri acıktığında 2 satte bir kendisi sesler çıkarıyor bende emziriyorum.benim uyandırmama gerek kalmıyor.eğer 3-4 saatten daha fazla aç kalıyorsa ve kendisi uyanmıyorsa mutlaka sen uyandırıp emzir.

Benim bebeğim 3 ay 10 günlük. Ben ilk günden beri geceleri dahi uyuyorsa bile uyandırıp emziriyordum. Zaten sonradan kendi kalkıp emmeye başladı. Mesela 11 12 gibi emziriyorum sonra kendi zatn 3 4 gibi kalkıyor ozamanda emziriyorum. Bence emzirmek lazım. Gerçi annem kızım uyku düzenini bozuyorsun sonradan zorlanırsıın diyor. gece 12 gibi emzir birde sbah emzirirsin 6 7 gibi diyor 6 saat çok gibi geliyor bana. İçim rahat etmiyor onun için 3 4 saatte bir mutlaka emziriyorum ben. Oda alıştı zaten bu duruma.

bebek 3 aylıktan fazla ise ve gece emmek için uyanmıyosa çook şanslı annelerdensin sabah emzirebilirsin. çünkü 3aydan sonra bebek beslenmeden 4-5 saat uyuyabiliyor. ama daha küçükse mutlaka gece emzirmen lazım gelişebilmesi için.

kızım 2.5 aylık, gece 12 gibi emziriyorum, bazen 3te ve 5te kalkıyor, bazen sadece 5'te kalkıyor, bu ay pek kilo yani gram almadı, ayrıca 5 dakika emip bırakıyor. doktorumuz da gece uyuyorsa uyandırma, hatta ağlamıyorsa bırak kendi kendine tekrar uyusun demişti 2. ay kontrolumuzde. ayrıca bazı bebekler büyüdükleri için 5 dakikada doyabilirler de demişti. artık bilmiyorum doktora gidene kadar kilo aldı, aldı... almadı durum değerlendirmesi yapacağız doktor amcamızla...

Back