• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyuyamıyoruz:(

bu ayki pepe derginde bu konu işlenmişti... ama sizin sorununuz, ayrı odalarda yatıyor olmanızda.... yanınıza alın annesi... bol şans.

dr a danışmadan sakın uyku getirici ilaçlardan kullanmayın... sorun sizden ayrı yatmak istemeyişinde... gece sıklıkta uyanmasının nedenide bu... güven duygusu... yani, o biliyor.. uyuduğu zaman sizin onu başka bir tarafa götüreceğinizi.. ona o güveni tekrar kazandırmalısınız... yatağını odanıza taşıyın... gece bol bol öpün... '' yanındayım anneciğim'' diye fısıldayın... bol bol gece yanında olduğunuzu hissettirmesseniz bu uyku terörü devam eder gider... sanırım erken dönemde odasını ayırmışsınız... birde unutmayın, 3 yaş çocuğu karanlıktan korkar... bol şans.ama lütfen şurup falan vermeyin... hem verseniz de ne zamana kadar vermeye devam edeceksiniz? zararı çok fazla... danışın lütfen... kolay gelsin.

Üzgünüm bu durum kolay kolay geçmeyecek... O yüzden sakın sakın çocuğunuza sakinleştirici ilaç falan vermeyin ılık süt ayran bitki çayı içirebilirsiniz ama lütfen o tazecik tertemiz bedenlerine ne olursa olsun çok gerekmedikçe kimyasallarla doldurmayın rahat uyusun uyuyalım diye...

Zaten zamanı geldiğinde o kendiliğinden yatağında yatmaya başlayacaktır... Gerçek hayat dizilerdeki gibi çocuk odasında ve yatağında uyur değil çocuklar annesinin koynunda onun güvenli kollarında kokusunu içine çekerek uyur evet çok zor kaliteli bir uykumuz olmuyor ama değmez mi arkadaşlar onların sevgiye doymuş mutlu birer birey olmaları için...

İki oğlum var büyüğü 7,5 yaşında ve hala uykusu gelince sırnaşır kolumda uyur sonra yatağına yatar. Ufaklıkta 3 yaşında o da aynı uyudukları zaman yataklarına yatırırım gerçi ufaklık geceleri uyanınca yanımızda alıyor soluğu bende sizinle aynı şeyleri yaşıyorum ama herşeye değer bence...

iyi geceler arkadaşlar.benim tam 3yaşında bir oğlum var.binbir güçlükle uyutuyorum her akşam 22:00gibi ama 1 yada 2 saat sonra ağlayarak kalkıyor.odamda yatmayacağım diye ağlıyor.beni yada babasını alıp gidiyor bizim yatak odasında yatıyor.bide kıpır kıpır sabaha kadar bazen yataktan düşüyor aşağıya,uyurken bile hareketli.tabi bizim uykularımızda bölük bölük,çok rahatsız yatıyoruz,kendide rahat edemiyor zaten,ne yapacağımızı şaşırdık her gece böyleyiz.
sorum şu,Kadir Tuğcu'nun soru cvp bölümünde bu durumlar için yatmadan önce sakinleştirici şurup verin dediğini okudum.uykusu düzene girer diyor.veren varmı?versemmi?bilemedim.sizce?

Benimde biri 2.5 diğeri 8yaşında 2 kızım var. İkiside kendi odalarında kendi yataklarında uyurlar. Olaki biri hastalandıda o gece bizim yanımıza geldi ve diğeri bunu gördü. Oda geliyor ve ertesi gün gecenin bir yarısı bakıyoruz 2 kişilik yatak 4 kişi olmuş:) BU durumda babamız devreye giriyor ve kızların ikiside kendi yataklarına. Biraz kararlı olup yasakları uygulayabilirsek sanırım onlarda cesaret edemezler. Yani okadar çabuk alışıyorlarki yoksa. Yasak demesek her gece bizimle yatmak isteyecekler. Hasta olduklarında ya biz yanımıza alıyoruz yada hasta geliyor gecenin bir yarısı bizim yatağa, yada ben yada babaları odalarında uyuyoruz bu durumlarda. Ama hastalık dışında bizim odaya gelmek yasak ve biliyoruzki ipin ucunu kaçırdığımız zaman her gece 4 kişi yatacağız:)

iyi geceler arkadaşlar.benim tam 3yaşında bir oğlum var.binbir güçlükle uyutuyorum her akşam 22:00gibi ama 1 yada 2 saat sonra ağlayarak kalkıyor.odamda yatmayacağım diye ağlıyor.beni yada babasını alıp gidiyor bizim yatak odasında yatıyor.bide kıpır kıpır sabaha kadar bazen yataktan düşüyor aşağıya,uyurken bile hareketli.tabi bizim uykularımızda bölük bölük,çok rahatsız yatıyoruz,kendide rahat edemiyor zaten,ne yapacağımızı şaşırdık her gece böyleyiz.
sorum şu,Kadir Tuğcu'nun soru cvp bölümünde bu durumlar için yatmadan önce sakinleştirici şurup verin dediğini okudum.uykusu düzene girer diyor.veren varmı?versemmi?bilemedim.sizce?

merhaba. benim oğlum da 3,5 yaşında. yaklaşık 1 ay önce Atarax şurup kullanmaya başladık. yatmadan önce veriyorum. aynı oğlunuz gibi gece sık sık uyanıyordu dişlerini gıcırdatıyordu. beni de uyutmuyordu. şimdi gece uyanmıyor.. size de tavsiye ederim sağlık ocağında da yazıyorlar.

oğlumun odasına alışması için çok uğraştım(gece lambası,uyku arkadaşı,hatta alt yatağını açıp bende yattım)
ama gece 4-5 kez ağlıyordu
bir gece oğlumun yatağında olmadığını farkettim.
babasının yatağına gidip yanına yatmış
1 hafta babasıyla yatırdım denedim ve deliksiz uyuyor
dedim devam etsin sonuç olarak biraz daha büyüdüğünde odasında yatmayı kendi isteyecek
sorun yapmayın daha küçüklerken sarılın yatın uyku arasında koklayın bundan güzeli var mı?
herşeyi kitaplarda yazılanlar gibi yapmayın kendi doğrunuza göre yapın
gece 12:00 13:00da yatıp sabah 07:00 de kalkan bir oğlum var öğle uykusuda çok az

şunuda yazmadan geçemicem
oğlum iştahsız olduğu için araştırma yaparken kadir tuğcunun önerdiği bir şurubun yan etkisinin iştah açması ama uykuda yapmasıydı
iştahı açılsın diye aldım içirdim ama az açılan iştahın yanında oğlum sürekli uyku halindeydi
ve hemen çöpe attım şurubu
oğlumun oyun zamanından çalamazdım
dr.umuza söylediğimde o şurubu dr.ların en son tercih olarak ve farklı durumlarda önerdiğini karaciğere zarar verdiği öğrendim ve çok kızdı
bence sizde kullanmayın küçücük bedenlerine yazık
ablamın oğluda uykusuz bir çocuktu ama şimdi okula gönderirken yataktan kaldıramıyoruz

büyük oğlum 3 ay sonra dört yaşını bitirecek 1 yaşından beri de kendi odasında uyuyordu.son 3-4 aydır bizimle uyumayı, uyanınca yanımıza gelmeyi huy edindi.yalnız dikkat ettiğim bişey var daha önce korkulardan bahsetmezdi artık bazen odamda bişeyvar,bazen garip bi ses duydum gibi korkularını dile getiriyor.bir de şuan kardeşi var o da bizim odada (kendi yatağında tabii)yatıyor sanırım biraz da kıskançlık meselesi:37: var üstelemiyoruz ne zaman isterse bizimle.kimi zaman hiç gelmiyo şaşkınlıkla uyanıyoruz:1: biz de alışmışız galiba allahtan yatağımız büyük...
şuruplar uyku yapıyor.iki oğlumdan da bilirim ne zaman ateş düşürücü tarzı şurup içseler sızar kalırlar.bu tarz ilaçlar bizleri bile etkiliyo.ama uyusun diye bilerek ilaç vermek bana göre değil, ilaç sonuçta,çocuğun vücudunu buna alıştırmamak lazım.
bizimkiler için bebekken park yatak kullandık.öyle bişeyle sizin odada kendi yatağında yatsa.herkes kendi yatağında olur uyandıkça da sizi göreceği için rahatlar.bi kaç ay sonra odasını ayırmayı tekrar denersiniz

keske benim çocuğumda geceleri birazcık uyusada gelse yanımda yatsa ben iki büklüm uyusam razıyım yeterki uyusam bence hiç şikayet etmeyin daha beter durumlar var inanın uykuya çok hasretim 1.5 senedir kesinlikle uyku nedir unuttum uykusuzluk beter birşey ne zaman bitecek bilmiyorm ama ben bitmek üzereyim

Back