iyi geceler arkadaşlar.benim tam 3yaşında bir oğlum var.binbir güçlükle uyutuyorum her akşam 22:00gibi ama 1 yada 2 saat sonra ağlayarak kalkıyor.odamda yatmayacağım diye ağlıyor.beni yada babasını alıp gidiyor bizim yatak odasında yatıyor.bide kıpır kıpır sabaha kadar bazen yataktan düşüyor aşağıya,uyurken bile hareketli.tabi bizim uykularımızda bölük bölük,çok rahatsız yatıyoruz,kendide rahat edemiyor zaten,ne yapacağımızı şaşırdık her gece böyleyiz.
sorum şu,Kadir Tuğcu'nun soru cvp bölümünde bu durumlar için yatmadan önce sakinleştirici şurup verin dediğini okudum.uykusu düzene girer diyor.veren varmı?versemmi?bilemedim.sizce?
ben duymadım canım bu ilaç meselesini ama bizim bi arkadaş veriyodu kızına ama hiç bi faydasını görmedi bi de alışkanlık yapıyomuş diye duymuştum
doktora danışmadan kesinlikle kullanma
benim oğlum da öyleydi sanki hayalet görmüş gibi bi çığlık bi çığlık sorma
noldu oğlum diye sorduğumuzda bişe gördüm ,bi ses duydum,korkuyorum diyordu
sonra ona sorduk odanda istemediğin,hoşuna gitmeyen yada seni korkutan ve rahatsız eden ne var diye
bize bir bir sıraladı ve biz de o istemediği şeyleri kaldırdık odasından bişey değişmeyeceğine inanarak
ama gerçekten çok işe yaradı o ağlamaları gitti
aklında bulunsun biz gece lambası takıyoduk odasına o lambanın ışığı eşyaların gölgesini tavana ve duvara yansıtıyordu
mesela oğlumun en çok korktuğu şey gölgeymiş bunu farketmiştik o zaman çünkü duvar ve tavana bakıp yansıyan şekilleri
kendince bi şeylere benzetmiş bak anne duvarda şu var diyordu biz de gece lambasını çıkardık yine var mı oğlum diye sorduğumuzda
yok diyordu biz de böylece gölge olduğunu farkettik
tabii ben bunların halüsilasyon görüyor olabilir diye düşünerek cerrahpaşa'ya çocuk nörolojisine bile götürdüm
çünkü çığlık atarak uyanan çocuklar siz farkedemezsiniz ama nöbet geçiriyor olabilir diye duymuştum onun için götürdüm
uyku eeg'si falan çektiler bişey çıkmadı çok şükür herşey normaldi zaten oğlumun söylediği şeyleri kaldırınca sorunumuz da kaybolmuştu
bi de yanında uyutup yatağına götürüyorsan da böyle olabilirmiş çünkü çocuk uyandığı zaman kendini uyduğu yerde değil de başka yerde bulunca da
çok korkarmış yani odası ayrıysa yada nerde yatıyorsa orda uyutmak gerekiyormuş.uyurken yer değiştirmek çocukta güven duygusunu olumsuz etkiliyormuş tatlım
biraz uzun oldu ama umarım faydalı olur bol şans canım