• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyuyamıyorum.. Lütfen yardım..

Metruk Sahil

Yağmur'un annesi
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2008
298
15
116
İstanbul
Arkadaşlar çok ciddi bir problemim var. 6 haftalık hamileyim. 7. haftama girdim. Ve geceleri uyuyamıyorum. Zaten normalde gece uykusunu sevmeyen biriydim ama kantarın topuzu iyice kaçtı artık. Sabah 7-8de zar zor uykuya dalıyorum ve akşama kadar uyuyorum. Gündüz de uyanamıyorum, o kadar tatlı oluyor ki uyumak. Ama artık çok düzenim bozuldu. Günlük işlerimden koptum. Güneşi görmüyorum resmen. Haliyle beslenmem de değişti. Neyse uzatmiim. Yatmadan önce süt içiyorum. Ağır şeyler yemiyorum. Gündüz uykumdan kessem bile yine geceyi uykusuz geçiriyorum ve haliyle gündüz olunca daha fazla uyuyorum. Bu gibi durumları yaşayan ya da bilen varsa lütfen yardım edin. :) Saat 4 buçuk ve ayaktayım gördüğünüz gibi. :)

Arkadaşlar çok ciddi bir problemim var. 6 haftalık hamileyim. 7. haftama girdim. Ve geceleri uyuyamıyorum. Zaten normalde gece uykusunu sevmeyen biriydim ama kantarın topuzu iyice kaçtı artık. Sabah 7-8de zar zor uykuya dalıyorum ve akşama kadar uyuyorum. Gündüz de uyanamıyorum, o kadar tatlı oluyor ki uyumak. Ama artık çok düzenim bozuldu. Günlük işlerimden koptum. Güneşi görmüyorum resmen. Haliyle beslenmem de değişti. Neyse uzatmiim. Yatmadan önce süt içiyorum. Ağır şeyler yemiyorum. Gündüz uykumdan kessem bile yine geceyi uykusuz geçiriyorum ve haliyle gündüz olunca daha fazla uyuyorum. Bu gibi durumları yaşayan ya da bilen varsa lütfen yardım edin. :) Saat 4 buçuk ve ayaktayım gördüğünüz gibi. :)

Canım sen yatmışşın heralde ama bak ben hala uyanıgım:( kendımı zombı gıbııssedıorum aynı durumumuz bırebır 7 8gıbı yatıp aksamustu 4 5gıbı kalkıorumm ama bunun ıcın doktor bana pskolojık dedı ama bnde bebek ıstedıgım ıcın hap kullanmak ıstemıorumm, ama sende tuhaf gelen gebesın gebelıkte delı gıbı uyku ıstegı olrmus falan sende nasıl olmuo kı sende bı doktoruna danıs ıstersen.Bıde benım esım gececı sureklı sabah 8de gelıo beraber yatıoz aksam 5te kalkıoz yemek yıyoz ıse gdıo asosyal bı hayat ınsan kendını toplumdan soyutluo ve evın hıcbı ısını yapamıorum bellı saatten sonra supurge acılmıoo karanlkta cam sılınmıo ewı .. goturuoo :(

ben hamile değilim ama yıllardır bende de aynı durumdayım.gece hiçbir şekilde uyuyamıyorum.sabah olunca ve iyice yorgun düşünce sızıyorum.ve yorgunluktan geberdiğim anda ancak uyuyabiliyorum.bu rahatsızlığım ergenlikten beri vardı ama son ikiyılda özellikle çok arttı.ne bir sosyal hayatım ne arkadaşlarla görüşme hiçbirşey kalmadı.devlet dairelerine gidemiyorum uyanamadığım için.devlet hastanelerindeki psikologlara gittim ama bana sakinleştirici verip yolladılar.onların uyku düzenime hiçbir yaararı olmadı.doktorlara iyileşemediğimisöyledim.ilacımın dozunu arttırdılar.sürekli sersemlemiş bir halde gezmeye başladım.en sonunda bıraktım artık.günyüzü görmeden vampir gib yaşıyorum.gece uykusundaki gibi dinlenmiş ve dinç bi şekilde de uyanamıyorum.artık derdimi de kimseye anlatmıyorum çünkü insanlar anlamıyorlar.herkes kendisi gibi benim de rahatça uyuyabileceğimi sanıyo.oofof

Yatmak mı? nerdee. :) Gece tvde çıkan tüm programları ezberledim artık. Akşam 5ten sabah 8e. :) Aynen ben de asosyal oldum, zaten bu şehirde kimseyi tanımıyorum. Evden de çıkmıyorum. Ev işleri falan da aynı. Saldım çayıra, mevlam kayıra. Millet gündüz uykusuz kal bak nasıl uyucaksın diyo ama ben uykusuz kalsam da o gece yine uyuyamıyorum. Bu arada siz en azından eşinle yatıp uyuyabiliyorsunuz. Adam beni boşasa hakkı var. :p Bu gün uyumamaya çalışıcam bakalım belki yarın akşam uyur kalırım. :) Evde çok hareketsiz kaldım, belki ondan düzenim bozulmuştur. Ayrıca eşim horlar, benimse çıta tahammülüm yok. Gebelik bahanesi yani :)

canım üçümüz gece buluşalım çaylarımızı kısırımızı yapalım eğlenelim.:4::10::8::8::16:aylardır arkadaşlarımla görüşemiyorum geceleri de ayıp oluyo.hep benim gibi uykusuz arkadaşlarım olsun istemişimdir.:16::16::16::16::16::16:

hem belki dertlerimize çözüm buluruz:46::46::46:

ben hamile değilim ama yıllardır bende de aynı durumdayım.gece hiçbir şekilde uyuyamıyorum.sabah olunca ve iyice yorgun düşünce sızıyorum.ve yorgunluktan geberdiğim anda ancak uyuyabiliyorum.bu rahatsızlığım ergenlikten beri vardı ama son ikiyılda özellikle çok arttı.ne bir sosyal hayatım ne arkadaşlarla görüşme hiçbirşey kalmadı.devlet dairelerine gidemiyorum uyanamadığım için.devlet hastanelerindeki psikologlara gittim ama bana sakinleştirici verip yolladılar.onların uyku düzenime hiçbir yaararı olmadı.doktorlara iyileşemediğimisöyledim.ilacımın dozunu arttırdılar.sürekli sersemlemiş bir halde gezmeye başladım.en sonunda bıraktım artık.günyüzü görmeden vampir gib yaşıyorum.gece uykusundaki gibi dinlenmiş ve dinç bi şekilde de uyanamıyorum.artık derdimi de kimseye anlatmıyorum çünkü insanlar anlamıyorlar.herkes kendisi gibi benim de rahatça uyuyabileceğimi sanıyo.oofof

Millet bi de çok biliyomuş gibi erken yat erken kalk demiyo mu ona deli oluyorum. Olmuyo kardeşim, biz de biliyoz erken yatmayı ama olmuyo. O düzeni kursan bile zamanla yine eski halini alıyo. Benimde düzenim hep böyleydi zaten ama iyice rahatsızlık vermeye başladı. Çalışıp, doğurup normal insanlar gibi yaşamak istiyorum. Gündüz yaşamak, arkadaş edinmek bu enteresan şehirde. :p Doktora gitmeyi sevmiyorum, bi kere gittim. 11de yat 6da kalk dedi. 11de de uykuyu açan bi hap, 6da uyku getiren bi hap verdi. Be adam ben normal kafayla insan gibi uyuyamıyorum. O ilaçlarla nası uyuyiim. :D

canım üçümüz gece buluşalım çaylarımızı kısırımızı yapalım eğlenelim.:4::10::8::8::16:aylardır arkadaşlarımla görüşemiyorum geceleri de ayıp oluyo.hep benim gibi uykusuz arkadaşlarım olsun istemişimdir.:16::16::16::16::16::16:

hem belki dertlerimize çözüm buluruz:46::46::46:

Of of of kısır mı? :D Gece gece bu denir mi hamileye yav :D Bulgur nerdeydi acaba? :P

canım benim annem, eşim ve yakın akrabalarımın da dahil olduğu bi zümre zaten tamamen benim tembel olduğumu ve gündüz uykusunu çok sevdiğimi düşünüyorlar.sanki ben çok meraklıyım havanın en güzel olduğu anlarda sızmaya.kendileri yaşamadıkları için anlayamamaları da normal ama tabi bilemiyorum

:50::51::54::34::6:

Gündüz uyuyanlar için ülke kurulsun, iş olanakları verilsin. Hatta yapay güneş getirsinler. :P Bizim sorunumuz anca böyle düzelir gibi geliyo bana. İlaç, tavsiye hak getire.

ya da geceleri televizyonlarda ürün tanıtımları, seyrizor filmler, miadı dolmuş diziler yerine güzel şeyler olsun haha:9::9::9:

ben de hep bugün ne giysemi izliyorum:37:

Yaşadıklarınız normal bence, bir ara aşırı uykucu oluyor insan. Annem gelmişti hatta benim ilk zamanlar, işten eve gelip kadınla saat 8 e kadar oturamadan uyuyakalıyordum. kadın da sıkılıyordu. Gündüz işte akşam uykuda olunca. Daha sonra, normal saatte yatıp sabahları çok alakasız saatlerde uyanmaya başladım. Saat 5 de bir anda uykumu almış gibi uyanıyordum. Evin içinde canım sıkılıyordu. Ama hepsi farklı aylarda oldu. Daha sonra zamanla geçiyor. Psikolojik falan değl bence, tamamen hormonların etkisi. Yoksa ben uykuyu seven biriydim. Haftasonu 9 da bile uyanamazken, 5 de uyanmaya başlamıştım bir ara. Doktorda, demekki bebek bu saatlerde uayanacak seni hazırlıyor şimdiden dmeişti. Şu an 36 haftalık hamileyim. Uykum da 1 aydır düzenli. O düzensizlik belli dönemlerde oluyor, geçiyor sonra takmayın bence.

Seni çok iyi anlıyorum. İnsanların tepkilleri seni daha çok hastaymışsın afedersin deliymişsin gibi hissettiriyor. Gençliğimde ben de aynı sorunu çektim. Üniversite tercihlerimden dolayı ailemle sorunluydum. Yurtta kalıyordum. Bu sıkıntılardan dolayı kabuslu uykularım vardı. Çığlık çığlığa uyanıyordum. Zamanla bu hal insanları rahatsız etme korkusundan uykusuzluğa dönüştü. Sabah ezanına arkadaşları kaldırıp uykuya dalıyordum. Bana da ilaçlar verdiler. Ama çözümü onlarda değil kendimde buldum.

Birgün ilaçlarımın hepsini çöpe attım. Dersleri çok ağır bir okul okuduğumdan sosyal faaliyetlere vakit ayırmıyordum. Gittim kulübe yazıldım, ve okuldaki bir derneğin yönetim kadrosuna yazıldım. Sosyalleştim ve aşırı derecede yoruldum. Yurduma geldiğimde ayakta duracak halim kalmıyordu. 1 hafta 2 hafta derken zamanla uykum düzene girdi. Çünkü ne beynimin sıkıntıları düşünmeye vakti kalmış, ne de vücudumun uykudan kaçacak lüksü kalmamıştı. Umarım sana yardımı olacak birşeyler gizlidir burada.

bende de gece uykusu çok az daha doğrusu 11 gibi uyuyorum ama 4-5 civarı cin gibi açılıyor gözüm bir daha da işe gidene kadar uyuyamıyorum akşamı zor ediyorum
birkaç kere izin alıp evde kaldım bütün gün yatıyordum tv deki saçma programların karşısında uyku desen uyuyamıyorum kalkayım desem kalkamıyorum çok kötüydü o dönem bebeğime bakamıcam diye bunalıma girmiştim
ama 14.haftayı görünce baya toparladık
şimdi bebiş kendine hazırlıyor sanırım 4-5 gbi uyanıyorum bi daha uyku yok ama gündüzleri iyiyim çok şükür

eve hapsolunca daha kötü oluyordum ben, anneme ya da işe gidnce daha iyiydim
gündüzleri zorla bişiler yapsan annene gitsen ya da arkadaşlarınla çıksan? hiç içinden gelmiyor biliyorum ama düzene girmemiz lazım

sonlara doğru geçiyo diyenlere inanmayın kızlar,36.haftadayım hala uyuyamıyorum.yazın çok daralıyodum sıcaktan uyuyamıyodum,şimdide bebişim çok hareketli tekmeleri beni uyutmuyo,benm sizden tek farkım tv izlemiyorum kitap okuyorum.sabah 4 e 5 e kadar kitap okuyorum.akşama kadarda uyuyamıyorum eşim işe gidince uyuyorum 11-12 de uyanıyorum,yani günlük4-5 saat uykuyla duruyorum.ilerleyen dönemlernizde sık wc ye çıkma sorununuz başlayacak o zaman hiçç uyuyamıyacaksınız,ben öyleyim yaklaşık 1-2 aydır tam uykuya dalıyorum sonra zor yetişiyorum wc ye:)))))))) ondan sonra gelde uyu.geçen görümcem diyoki biraz az yemeyi dene o zaman uyursun:)))) deli oldum kendiside 1 saat erken uyansa bugün uyuyamadım diye sızlanıyo:))) uykusuzluk çok zor ,bide bebiş doğunca hiç uyuyamıycan diyolar,ben zaten uyumuyorumki:))))))))

Uykusuzluk için melisa çayı iyi gelebilir. Çayı içtikten sonra, yatar pozisyonda kitap okursanız o da uyku yapar. en azından bende öyle etki ediyo :)

Tek ben değilmişim demek ki bu problemi yaşayan. :44:

Bugün yine başaramadım. Sabah 6 buçukta uyuyup kaldım ve kaçta uyandım bilin. Akşam 6 buçukta. Daha da uyuycaktım ama aklımı kaçırdım sandım tırstım bi an. :33: İşin kötüsü 0 12 saat su içemiyorum, uyanınca deli gibi acıkmış oluyorum. Bu bebek için iyi değil. Hele de su içemeyen bi insansanız. Ben de aynı problemle doğmuşum çünkü, bi kaç günlük bebekken serum takmışlar susuz kaldığım için. Aynını bebeğime yaşatamam. :14: O yüzden n'apıp edip gece uyumayı başarıcam.

aynı problem bende de var hamile değilim ama geceleri bi türlü uyuyamıyorum. eşim söylenmesin diye 3-4 gibi yatıyorum uyumam gene 1 saati buluyo. gündüzde 12 ile 2 arası kalkabiliyorum. :19: o da zorla. aslında her sabah erken vakitte gözümü açıyorum ama yataktan kalkasım gelmiyor sonra ikinci uykuda insanı hepten sersemletiyor sanırım. hatta gecen hafta sonu gece 3 te yatıp sabah 5.30 ta kalktım ve akşama kadar hiç uyumadım gece 12 de yattım cok uykum gelince ama saat 2 ye kadar uyuyamadım ya dön dön dön olmuyor ve ertesi gün yine 12 yi buldu kalkmam. ben inatla kaç gündür 12 gibi yatıyorum ama genede bugün mesela 1.30 ta kalktım. :5: geçte yatsam erkende yatsam ya da erken kalkıp erken de yatsam bu böyle. sartlıyoruz kendimiz ondan mı bilmem. çünkü işe gittiğim dönemlerde ve özel günlerde mum gibi dikilorum ayaga erkenden.

Back
X