• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyurken dişlerini sıkan var mı ?

Araf_Melegi

MiskinveAzimli
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2014
85
11
13
MErhaba hatunlar....

ben uyurken dişlerimi sıkıyorum. gıcırdatma yok ama resmen çenem kilitleniyor. bu sorunu yasamıs , yasayan ve ya çözen var mı ? :(

MErhaba hatunlar....

ben uyurken dişlerimi sıkıyorum. gıcırdatma yok ama resmen çenem kilitleniyor. bu sorunu yasamıs , yasayan ve ya çözen var mı ? :(

ben varım
olay tamamen psikolojik stresten filan oluyormuş
ben çalışırken de sıkıyorum sadece uyurken değil

bende de aynı problem olduğu için gece plağı yaptırdım. yatarken takıyorum. sabahları ağrı sızı olmuyor. takmaya devam ettikçe de sorunun biteceğini düşünüyorum. ayrıca kendini stresten uzak tut nolur. psikolojik nedenlerle bu olay iyice artıyor. bunun dışında doktoruna görünmende fayda var. az bir ihtimal de olsa eksik diş gibi nedenler de diş sıkmaya neden olabiliyormuş. kapanış bozuluyor ve bu yüzden bir taraf kavuşurken diğer taraf kavuşmuyor. o taraf da kavuşmaya çalışınca dişlerini sıkıyorsun gibi düşün...

canımm diş yapımda sorun olmadığını söylediler ama endişe ve stress sanırım sorun... haklısın stress yapmamalıyız. plak dediğin nasıl birsey ? bir acı sorun vb yapıyor mu ?

Farkinda olmadan sıkıyorum. Farkedince birakiyorum. Sonra unutup tekrar...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

MErhaba hatunlar....

ben de dişlerimi çok sıkıyorum. bundan dolayı da çenem ağrıyor.:ssz:

ben gitmedim henüz ama diş hekimine gidersen gece takman için plak veriyorlar. o işe yarar diye düşünüyorum.

ben de dişlerimi çok sıkıyorum. bundan dolayı da çenem ağrıyor.:ssz:

ben gitmedim henüz ama diş hekimine gidersen gece takman için plak veriyorlar. o işe yarar diye düşünüyorum.

bende çok sıkıyorum 1 yıldır plak kullanıyorum kesinlikle kullanılası gerekn birşey. dişlerimizi mahvediyoruz çünkü. dşünün plağım parçalanmak üzere yedeğini yaptrdm. plaksız uyumamak lazm

ben varım annem kız kardeşim erkek kardeşim herkes sıkar gıcır gıcır gece evlerimizde durulmaz kız kardeşim ağzının kalıbına göre bi silikon dişlik gibi bişi yaptırdı geceleri onla uyudu 1 yıl şu aralar kesildi arada oluyo ama uzun sürmüyor annem 50 sine geldi hiç bişi yaptırmadı hala devam ediyo erkek kardeşim herşeyi denedi kesilmedi mutluyken olmuyo canı skkınken oluyo ben çocuk yaptım kesildi genetik ve stresli gergin yapılarda oluyor

bende çok sıkıyorum 1 yıldır plak kullanıyorum kesinlikle kullanılası gerekn birşey. dişlerimizi mahvediyoruz çünkü. dşünün plağım parçalanmak üzere yedeğini yaptrdm. plaksız uyumamak lazm

ben de yakın zamanda diş doktoruna gitmeyi düşünüyorum. dişini sıkanlar için plak şart gerçekten.

MErhaba hatunlar....

Ben bundan 2-3 sene önce aynı sorunu yaşadım. Tamamen psikolojik olduğunu söyledi doktorum. O zaman nişanlıydık ve eşim askerdeydi, doğudaydı o yüzden çok buhranlı bi dönem geçiriyodum. Silikon bi kalıp yaptı doktorum. Bir de yatmadan önce o malum bitkisel sakinleştirici şuruptan vermişti. Silikon kalıbın kullanımı da temizliği de oldukça zordu. Eşim geldikten sonra kendiliğinden geçti gitti bu sorun.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Güzel hatunlar,
Bende artık cok şiddetli kulak ağrısı yapmaya başlamıştı.
Eğer plak kullanmazsam sonunda cene cerrahisine kadar gidiyormuş olay :S
Plakımı yaptırdım.
Ben rahatça kullanıyorum 4 gecedir.
İyice suya tutup Listerine ile yıkıyor iyice kuruluyorum.
İyi anlaşıyoruz bence....
:nazar:

Eğer bu konuyu merak eden olursa diye yazayım dedim.... 4 aydır diş plakımı kullanıyorum. Kullanımı kolay ve cok ince . İlk 2 gece sadece garip hissettim. Temizleme olayını bol su ve listerine ile yapıyorum iyice kurutuyorum. oh mis. Ve o iğrenç kulak ağrım geçti .... :KK49: çenemdeki boşluğun düzeldiğini söyledi doktor.... Bu sorunu olan herkese tavsiye ederim.... Sorunuz olursa tıbbi bilgim yok ama bir çeken olarak yanıtlayabilriimmmm:KK52:

Evet ben eşim ve kızımda da bu sorun var :)) geçen ay bir dişim kırıldı sabah uyandığımda ağzımda diş parçaları vardı... Doktor agresif yapılı insanlarda olduğunu ancak genetik olarak nesillere geçme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.. Yapacak bir şey yok silikon dişlik denedim ama olmuyor ağzımda yabancı bir şeyle uyuyamadım ... Bu durumda olan herkese Allah şifa versin inş ...

Evet ben eşim ve kızımda da bu sorun var :)) geçen ay bir dişim kırıldı sabah uyandığımda ağzımda diş parçaları vardı... Doktor agresif yapılı insanlarda olduğunu ancak genetik olarak nesillere geçme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.. Yapacak bir şey yok silikon dişlik denedim ama olmuyor ağzımda yabancı bir şeyle uyuyamadım ... Bu durumda olan herkese Allah şifa versin inş ...

Canım ağızlık olmayanlara gece uyumadan once Stilizan veriyor doktorlar 1 tablet....

Kızlar bende çok yapıyorum diş sıkma olayını.bazen yemek bile yiyemediğim oluyordu.doktora gidecem bayramdan sonra.bana da büyük ihtimal plak verecek doktor.peki bu plakın ücreti ne kadar?sigortaya mı gidiyorsunuz yoksa özel dişçiye mi?

MErhaba hatunlar....

ben uyurken dişlerimi sıkıyorum. gıcırdatma yok ama resmen çenem kilitleniyor. bu sorunu yasamıs , yasayan ve ya çözen var mı ? :KK43:
Bende de aynı problem var 1 sene önce ağzımı açıp yemek yiyemez hale gelmiştim çenem yüzünden ama şimdi Allah'a şükür iyiyim bir Çene cerrah uzmanına gitmeni tavsiye ederim sana kalın bir damaklık vericek ve arada masaj yapıcaksın çenene düzenli kullanırsan damaklığı hiçbirşeyin kalmaz geçmiş olsun

ben gece değilde gündüz sıkıyorum çenemi dişlerimi ağrı girince farkına varıyorum. çenem baya bi uyuşuyor :(

merhaba. dişlerimle ilgili çok sıkıntım var. bir yıldır plak kullanıyorum. dişlerimin çoğu porselen kaplama. sürekli ama sürekli iltihap oluyor.plak kullanmadan önce de iltihap oluyordu fakat yaptırdığım dişleri kırıyormuşum gece uyurken kırılma olayını çözdük çok şükür ama şu sürekli iltihap toplamasını neler neler yaptım çözemedim.

Back