• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyumuyor :(

maydanozsuyu

My little sunshine🌞
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2019
3.482
6.193
78
31
3.5 aylık bir oğlum var.
Uyku sorunumuz var.
Uykusuzluktan sersemliyor artık ağlamaktan helak oluyor ama uyumuyor.
Uyku rutini yapıyoruz ama uyumuyor.
Doktora gittik hiç bir sorunu yok dedi.
Karnı tok altı temiz.
Ninni açıyorum istemiyor evde gezerek bari uyusun diyorum yok.
Memede Uyusun o da yok.
En fazla uykusu 20 25 dakika.
Gece şimdilik uyuyor ama gündüzlerimiz felaket geçiyor.
Ne yapacağımı şaşırdım.
Huysuz oluyor uyku uyumayınca..
İnanın bazen su içmeme izin vermiyor.
Uyku eğitimi için de erken daha.
Ne yapabilirim?

Ne yapabilirim diye ben de çok düşündüm ve sonunda buldum ; kabullenmek .
Bebeğim tam 6 aylık doğduğundan beri gündüz uykusu yok . Gün boyu toplasan 2 saat uyumuyor . Ama gece iyi uyuyor diye kendimi motive ediyordum 5. Aydan itibaren gece uykularımızda bölünüyor çok sık . Ne yapalım bir şekilde geçecek ..

Selam arkadaslar. Kizim ayni durumdaydi dogdugundan 15 gun sonra basladi uykusuzlugu gunduz uykusu 1 aylikken de yoktu suan 14 ayligiz ve hala ayni. Yani umarim sizinki duzelir ama ben bir cozum bulamadim. Gece uykulari iyi ama gunduz uykudan resmen ölüyor yururken heryere carpiyor ama asla ve asla yatmiyor. Cok nadir uyuyakalmasi. Uykuya dalsa da en fazla 30 dakikada uyaniyor. 1 yasinda bir cocuk dusunun sabah 7den aksam 8e kadar gunde max 1 saat uyuyor o da hergun degil. Asiri hareketli bir cocuk. Rutin falan herseyi denedim ama uyutmak istedigimde asiri agliyor ve uykusu oldugundan da huysuz. Ya ben beceremiyorum ya da cocugun yapisi boyle. Ayakta sallamak cingene salincagi kucakta sallama yanina yatma besigine birakma kendi haline birakma 😂 herseyi denedim cocuk uyumuyor.
Doktor gece uyuyor dert etme dedi ama huysuz olmasa uyutmaya calismayacagim zaten ....

Kitabi edinecegim tesekkurler. Mesela biraz once asiri uykusu geldigi icin uyutmayi denemek istedim ve aglama krizine girdi. Uyutmaktan vazgecmeme ragmen 15 20 dk ağladı. Ama normal bir aglama degil bir yeri kopmus gibi gercekten en sonunda uyku kocu falan tutacagim.

Tracy hogg un yatir kaldirini denemistim o zaman da aglamaktan krize girmisti . Ofkeden cildiriyor cocuk uyku soz konusu oldugunda. Uykusunu almissa melek gibi .

Kitabi edinecegim tesekkurler. Mesela biraz once asiri uykusu geldigi icin uyutmayi denemek istedim ve aglama krizine girdi. Uyutmaktan vazgecmeme ragmen 15 20 dk ağladı. Ama normal bir aglama degil bir yeri kopmus gibi gercekten en sonunda uyku kocu falan tutacagim.

Tracy hogg un yatir kaldirini denemistim o zaman da aglamaktan krize girmisti . Ofkeden cildiriyor cocuk uyku soz konusu oldugunda. Uykusunu almissa melek gibi .
uyku koçu, uyku eğitimi bunlara çok karşı biriyim. Bu arada acaba kabus filan görüyor da bu yüzden uykuya dirençli oluyor olabilirmi acaba?

N gece ne gunduz uyumayan surekli uyanan bi oglum var 18 aylik. Başta gaz dedik sonra diş mi acaba dedik derken simdi diyoruz ki huyu boyle. Uykusuzluga da alisiyor insan

Uyku koclari vs ye ben de karsiyim ama sinaniyorum galiba 😁 kabus konusunu ben de dusundum ama bebekliginden ayni bebekken kabus gorurler mi ki acaba... bilemedim.
Ahsen90 sonunda kabulleniyor insan :/

3.5 aylık bir oğlum var.
Uyku sorunumuz var.
Uykusuzluktan sersemliyor artık ağlamaktan helak oluyor ama uyumuyor.
Uyku rutini yapıyoruz ama uyumuyor.
Doktora gittik hiç bir sorunu yok dedi.
Karnı tok altı temiz.
Ninni açıyorum istemiyor evde gezerek bari uyusun diyorum yok.
Memede Uyusun o da yok.
En fazla uykusu 20 25 dakika.
Gece şimdilik uyuyor ama gündüzlerimiz felaket geçiyor.
Ne yapacağımı şaşırdım.
Huysuz oluyor uyku uyumayınca..
İnanın bazen su içmeme izin vermiyor.
Uyku eğitimi için de erken daha.
Ne yapabilirim?
Akşama kadar peynir ekmek dışında birşey yemediğim günleri bilirim, çünkü kızım gündüzleri hiç uyumazdı. Ta ki 6 aylık olana kadar. Şuan 8,5 aylık ve günde 2 kere uyuyor çok şükür. Sallanmayı hiç sevmeyen bir çocuk olduğu için de hep memede uyumaya alıştı. Şuanda da derdim o. Yani anlayacağın çocukların derdi hiç bitmeyecek 😐 en önemlisi gece uyuyorsa bunun için dua et 😍

Akşama kadar peynir ekmek dışında birşey yemediğim günleri bilirim, çünkü kızım gündüzleri hiç uyumazdı. Ta ki 6 aylık olana kadar. Şuan 8,5 aylık ve günde 2 kere uyuyor çok şükür. Sallanmayı hiç sevmeyen bir çocuk olduğu için de hep memede uyumaya alıştı. Şuanda da derdim o. Yani anlayacağın çocukların derdi hiç bitmeyecek 😐 en önemlisi gece uyuyorsa bunun için dua et 😍
Valla 2 gündür papatya çayı içiyorum.
Baya etkili oldu.
Uyuyor.

uyku koçu, uyku eğitimi bunlara çok karşı biriyim. Bu arada acaba kabus filan görüyor da bu yüzden uykuya dirençli oluyor olabilirmi acaba?

Valla ben hiç karşı değilim.
Uyku eğitimi bence çok elzem bir şey.
Uyuyamayan çocuklar çok çok huysuz oluyor.
Uyumadığı zaman ben de çok gergin oluyurum.
İlişkimize yansıyor.
Anne oğul olarak şu an uykuya muhtaç kaldık.
Papatya çayı işe yarıyor az çok.
Bir de eğitim verebilirsem tadından yenmeyecek.
Normalde 5 gün sonra 4 aylık olacak ama 3 hafta erke doğduğu için 3 hafta daha eklemek durumundayım. Yani 1 ay sonra başlayabilirim eğitime.

Valla 2 gündür papatya çayı içiyorum.
Baya etkili oldu.
Uyuyor.
ıyı geceler cayıda ıyı gelıyormus denıyenler soyledı papatya ıhlamur varmıs ıcınde bn rezene ıcıyorum
bı kac kasık verıyorum cay kasıgyla nazar deydıgınde cok huzursuz oluyor bzmkı

Valla ben hiç karşı değilim.
Uyku eğitimi bence çok elzem bir şey.
Uyuyamayan çocuklar çok çok huysuz oluyor.
Uyumadığı zaman ben de çok gergin oluyurum.
İlişkimize yansıyor.
Anne oğul olarak şu an uykuya muhtaç kaldık.
Papatya çayı işe yarıyor az çok.
Bir de eğitim verebilirsem tadından yenmeyecek.
Normalde 5 gün sonra 4 aylık olacak ama 3 hafta erke doğduğu için 3 hafta daha eklemek durumundayım. Yani 1 ay sonra başlayabilirim eğitime.
Karşı olma nedenim 'bence' boyutu değil. Bu eğitimin çocuğum psikolojisi üzerinde bıraktığı etkiler hala tartışma konusu olduğu için karşıyım. Annesi olarak takdir elbette sizin, naçizane fikrimi belirttim.

Karşı olma nedenim 'bence' boyutu değil. Bu eğitimin çocuğum psikolojisi üzerinde bıraktığı etkiler hala tartışma konusu olduğu için karşıyım. Annesi olarak takdir elbette sizin, naçizane fikrimi belirttim.
Bir çok teknik ver.
Bol temaslı bol okşamalı.
Emzik de psikolojik olarak önerilmiyoe mesela.
Biberon da.
Ama bu kadar tartışılmıyor.
Uyku eğitimi çocukları mutlu ediyor.
Uyumayan çocu mutsuz huysuz İştahsız oluyor.
Ayrıca anneyi de perişan ediyor.
4. Ayı bitince vericem inş.

Uyku eğitimi veren bir anne olarak şiddetle tavsiye ediyorum.haa bebeği uyuyan yada gece az kalkan bebeğiniz vardır ve sizde bunu sorun etmiyorsunuzdur o ayri ama uyku problemini hem siz hem bebeginiz cekiyorsa ki uyku en az bealenme kadar önemli hatta 7 8.ayindan sonra beslenmeden daha önemli hale geliyor (gece beslenmesini kastediyorum).nitekim çocuk güzel uyuduğu zaman bu istahina da yansıyor.ben bizzat bi pedogog yardımı ile bu işe giriştim herşeyi sordum psikoloji acıdan.dogru hareket edersiniz aksine bu iş çocuğa özgüven veriyor.kendi odasında kendi yatağında bağımsız uyumak onun psikoloj gelişimi için faydalı bile olabiliyor.ama doğru adım atılırsa.cocugu yatağa bırakıp çekip gitm3m ve saatlerce ağlatmak var birde onun yanında olup sesinizle dokunusunuzla onu sakinleştirip kendi kendine uyumasına yardım etmek var.bu konu ile ilgili çok bilgi kirliliği var.o yüzden bir pedegogla konuşursanız kafanızdaki soru işaretlerinizi giderirsiniz.bu arada ben 6 aylıkken başladım şu an 16 aylığız ve ara sıra bozulmalar olsa bile hala gece deliksiz 10 saat uyur masallah diyeyim..

Bir çok teknik ver.
Bol temaslı bol okşamalı.
Emzik de psikolojik olarak önerilmiyoe mesela.
Biberon da.
Ama bu kadar tartışılmıyor.
Uyku eğitimi çocukları mutlu ediyor.
Uyumayan çocu mutsuz huysuz İştahsız oluyor.
Ayrıca anneyi de perişan ediyor.
4. Ayı bitince vericem inş.
Kolay gelsin o zaman size :KK52:

bende aynı sıkıntıları bir kaç kez yaşadım ve surekli onu oynatıp ve surekli yordum arada dışarıya çıkartıp bebek arabasında gezdirdim ve baktım ki bebek arabasını çok sevdi ve cok cok zorlandığımda dışarı cıkarıp hem kendime yürüş oldu hemde cocugum hava almış hemde uyumuş oldu havalar soğuk demeyin soğuk havayıda bilmesi lazım sürekli, ev ev ve aynı yüzler sıkılmış ve bunalmış olabilir eğer bebek arabası varsa çocugunuzun hem siz biraz yürüş yapın hemde cocugunuz hava almış olur evde yada cocugunuzu kundak yapıp bebek arabasında bir ileri geri yaparak uyutmaya çalışın belki işe yarar benim kızımda işe yaradı ve bunun için biraz sabır gerekiyor ve şuanda kızım piş piş sesine alıştı ve surekli telefonumdan acıp uyutuyorum sizden bunları deneybilirsiniz

Back