Uyumuyor ne yapsak

_anneadayi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2022
128
31
31
Arkadaşlar erkek bebeğim bir buçuk aylık ve kesintisiz çok az uyuyor. Akşamları 4-5 saat kesintisiz yatıyor. Uyanınca sonraki akşama kadar kesik kesik (10 dk, 5dk,20fk) uyuyor. Gündüz kesintisiz uyumuyor. Memeden ayrılınca ağlıyor tüm gün memede olmak istiyor.

... Gaz damlası veriyoruz bu arada

Arkadaşlar erkek bebeğim bir buçuk aylık ve kesintisiz çok az uyuyor. Akşamları 4-5 saat kesintisiz yatıyor. Uyanınca sonraki akşama kadar kesik kesik (10 dk, 5dk,20fk) uyuyor. Gündüz kesintisiz uyumuyor. Memeden ayrılınca ağlıyor tüm gün memede olmak istiyor.

1.5 aylik bebegi 5 saat uyutmayin, en az 2-3 saatte bir uyandirip emzirin.

O kadar uzun uyku suresi 4.aydan sonra.

Saglicakla buyutun, uyku duzeni oturtursaniz sorununuz kalmaz.

4-5 saat uyuyorsa öpün de başınıza koyun 🙏 benim bebeğim o kadar bile uyumazdı , gece gündüz gözler açıktı , zamanla düzeldi , sizinki daha çok küçük , uyku düzeni bekleyemezsiniz
Evet ama toplasanız günde 10 saat uyumuyor. Bebek uykuda büyür derlerdi. Çok az geliyor

Benim kızım da hiç uyumazdı gazlı bi bebekti. Sayesinde tavşan gibiydim. Kucağımda sürekli yayık ayranı gibi hoplatıyordum öyle uyuyordu durunca ağlıyordu. Bütün gaz damlalarını denedim istisnasız. Aniden pat diye damlaları kestim. Sıcak su torbası, sıcak duş, ve beline kadar sıcak suya oturtmayla geçti süreç şükür. Bol bol da masaj tabi. Sıcak dediysem ılık tabii ki. Allah kolaylık versin. Biz evde kabile dansı yapıyorduk gaz yüzünden resmen. Sağlıkla büyüsün 💐

5 saat mi dedin ? Ben bir kez 1.5 saat uyanmadı diye korktum kendim uyandırdım sorun mu var diye, o kadar alışmışız uyumamasina. Yeni doğan donemleri taş catlasin yarım saat uyurdu oda nadir, ruh gibi geziyordum evde saçlarım beyazladi, gaz sancısı bı yandan kucaktan asla inmez bir yandan derken smskleyince az rahat ettim ama uyku desen hala duzen yok Allah'a bıraktım artık

5 saat kesintisiz uykuyu 2 yasinda şuanda yasiyorum 🙄. Bence uyandırmalısıniz. Memede uyumak istiyorsa ayırmayın sizde uzanın gündüz öyle uyuyun.3 ay yaka iğnesi gibi olucak yenidoğan o süt kokusunu istiyor 3. Aydan sonra ilgisi azalıyor memeye. Ben hep o ayları böyle atlattım. 2-3 saatte bir emmesi lazım bebeklerin. Şuanda atak haftasıda gelmiş bir süre sonra sakinleşir. Gaz masajları yapın karnina banyo iyi gelir uyumasi için. Yüz üstü tutun ( tummytime )gün içinde bir kaç dk yada sn ne kadar durursa . Gaza iyi gelir. Gaz damlası ni değiştirin.belki o gaz damlası iyi gelmiyor. Çok seçenek var

Son düzenleme:

Ac kaliyor olma ihtimali var mi? Gaz veya aclik. Genelde bunlardan olur. Bu arada gaz damlasi secimi onemli hepsi ise yaramiyor oyle pek. Doktor rutin kontrollerini yaptiysa sorun yok dediyse muhtemelen bunlardan olabilir.

Kızlar maalesef bizim bebeklerimiz uyumuyor anlaşılan bazı bebekler varki 3-4 saat uyuyup emiyor sonra geri uyuyor çok imreniyorum. Tavsiyeleriniz işin teşekkür ederim uykusuzkuğa ve emzirmeye devam...

Daha çok küçük kilo alımı çişli bezi iyi mi ?
10dk uyku da çok az 5 saat uyku da çok fazla öyle diyeyim. Emzir 3 saat uyusun bebeklerinden çok az var. O dönemde kızım mama ile desteklenmesine rağmen 5 saat uyumazdı. Birazcık büyümesi lazım annesi başka bebeklere özenirsen bu dönem sabretmek daha zor olur senin için kendi bebeğine düzenine odaklan benimki uyumuyor böyle olacak deyip moralini bozma. Uyumayı uyanmayı bile bilmiyor hep senin kokunu istiyor bunlar normal.

X