Uyumak İstiyorum

pelinoz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2010
52
0
86
Adana
kızlar çok zor durumdayım kızım 1 yaşında ama hala gece uykuları çok düzensiz.saat başı uyanıyor hatta bazen 10 dk bir.vücudum çok halsiz düşüyor uyumaya okadar hasret kaldımki.geceleri bir an önce sabah olsun die dua ediyorum gündüz de aralıklı olarak 2 saat uyuyor uyumadan ub kadar enerjiyi nasıl topluyor anlamıyorum.bu durumu yaşayan varmı kafayı yemeden yetişin kızlar(((

Benim değil ama 2 arkadaşımın başında var bu problem çok zor olduğunu biliyorum Allah yardımcın olsun. Yakınlarından birinden yardım istesen en azından bir gece sen uyusan da onlar ilgilense ne güzel olur..

Seni çok ama çok iyi anlıyorum.Benim tazmanya canavarında da kolik vardı.Doğdu,ilk 10 gün tık yok,oh ne güzelmiş annelik dedim:)Sonra zombiye çevirdi beni.Aynı durumu yaşadım.Gece 10 dk. da bir uyanıyordu bazen.Abartmıyorum.Ne yöntemler denedim.Hiçbiri fayda etmedi.Doktoru yapısı,olabilir dedi.Zamanla geçer dediler.13 aylık filan olana kadar sürdü.Komşular bile acıyordu halime.biri gelse de bebeğe baksa,azıcık kestirsem diye bekler olmuştum.Ben eczane ve büyük marketlerde satılan rezene ve melisa bitki çaylarının biraz faydasını gördüm.Ama büyükler için olanlardan değil,çocuk için olanlardan almalısın.Ayrıca yakın bir arkadaşımın benzer problemi var.kızı üç yaşında ama gecenin üçünde oyun oynuyorlar hala.Çocuk psikiyatristine bile götürdü.Bitkisel içerikli bir şurup vermiş doktor ve faydasını gördüğünü söyledi.Ama ben erken yaşta çocuğun bünyesinin bu tür müsekkinlere başlamasını pek uygun bulmuyorum açıkçası.

uyku terörü..... onunla ilişkinizi gözden geçirip beraber uyumaya başlayın... bol bol sarılıp onun sizin için ne kadar değerli olduğunu hissettirin.... geçer o zaman..

8 aylık oğlum var bizde gece uyumayanlardanız,çoooook zor,yorgun ve bitkin düşüyorum,gün içinde hiçbişey yapamıyorum,huyları değişir mi acaba,ne zaman gece uyumaya başlar ki:44:

bu dediğin mümkün değil uyandığında ağzına memeyi dayamazsam çıldırıyor

gerçektenmi hemen yarın gidip alıyorum geçen gece saat 4 te kalktı oturdu hanfendi gece sinir oluyorum sabah bi gülüşü bütün uykusuzluğu unutturyor nasıl bişe bu evlat sevgisi allah hepimizin kuzularını korusun:)

1 yaşında ikizlerim var, biri uyusa diğeri uyanıyor. Ağlayanın sesine diğeri de kalkıyor.Her gece aynı senaryo. Çok yoruluyorum. Ne zaman düzene girecek gece uykuları diye bekliyorum. Şöyle akşam yatıp sabah kalkma lüksüm olacak mı tekrar merak ediyorum.

seni çok iyi anlıyorum.yanlız en benden çoooook şanslıymışsın.oğlum günde 2-3 saat uyurdu.o 2 saatide yarımşar saat olarak uyurdu.tam 2 saat aralıksız hiç uyumazdı.gazı falan yoktu.gece 12den sonra neşelenirdi.eşimle aralıksız 9-10 saat sallardık .uyurmuki diye ama yok uyumazdı.kaç kere ayakta uyumuşluğum olmuştur.uyusun diye her deneni yaptık ama uyumadı.uyumadığı için battaniyede salladık, salıncak aldık,radyatörle kapı koluna beşik yaptık.sonunda canıma tak ettti.bitkisel uyku ilacı içerelim dedik.inan o bile etkilemedi.ve oğlum bu tüm işlemleri denediğimizde sadece 2 aylıktı.bu çocuk uzaylı dedim.2 saatlik uykuya kim dayanabilir derdim.doktorumuz uykuya gereksinim duymayan özel bir bebeğiniz var.tıbben bu tür çocuklar açıklanmıyor dedi.ve kabullendik.şu an oğlum 12 yaşında ve hala uykuyu sevmez.insan dayanamayıp öleceğini falan sanıyor ama inan alışılıyor.şimdi ben nasıl dayandığıma inan inanamıyorum.çünkü oğlum uyurken evin işi vardı.çoğu zaman 1 saatlik uykuylal dururdum.allah yardım etmişti sanırım.sende alışacaksın.umarım bizimki kadar uzun sürmez ama çooooooooooooooook zor oluyor.allah sana güç kuvvet versin.

canım aynen bizim cadı da böyle.sık sık uyanıyor ilk 6 ay gazıdan dedik.sonra o bitti 1 ay kadar düzene girdik 7. aydan beride arka arkaya diş patlatıyoruz.şuan 1 yaşında ve azı dişlerimiz geliyor.gecede en az 4-5 kere olmak kaydıyla yarım saatte bazen 15 dkda ir kalkıyor.neler denedim ayaklarım kopuyor sallamaktan ayakta uyuyorum resmen.derin uykuya dalıyor yatağına koyuyorum maksimum yarım saat sonra kalkıyor ve ağlıyor.doktor dişlerinden diyor ama ne yapacağım bilemiyorum hele şu son 2 aydır çok fena öneden 2-3 kere kalkardı o bile yorardı şimdi 10 kere kalkıyor.ama sağlığı yerinde olsunda diyorum razıyım.çünkü kuzum yakında ameliyat olacak ve ben genel anestezi alacağı için endişeleniyorum çünkü 1,5 aylıkken zaattürreden 5 gün hastanede yattık.şimdide bu çıktı.aslında doktorlar önemli değil diyorlar ama ben korkuyorum yinede anne yüreği işte.kızımın rahatsılığı tetik parmak hastlığıymış 11 aylıkken sağ baş ğarmağı ekleminden tık tık ses gelmeye başladı kapatıp açarken ben tabiki hemen doktora götürdüm doktor doğuştan olduğunu söyldi ve bir krem verdi bunu kullanın büyüme çağında çocuk bu geçer dedi.ama yaklaşık 1 hafta sonra kızımın parmağı takılıp kilitlenmeye başladı ve biz açmadan açamıyordu açarkende canı çok yanıyor ağlıyordu.içimiz rahat etmedi üniversite hastanesine götürdük.oradaki el cerrahı kesin çözüm ameliyat bu doğuştan ve genetiksel bir hastalık genelde menopoz onrası çıkar ama emekleyen ve yeni yürüyen çocuklarda düşme zedelenmeyle birlikte erkende çıkabilir korkmayın çok basit bir operasyon 15 dk kadar sürecek ve hemen ertesi gün emeklemeye devam edecek dedi.1-3 yaş arası bu amelita için uygun yaşını doldursun sizde karar verin getirin operasyonu yaparız dedi.18 ekimde 1 yaşına girdi kızımız.biz tabi içimiz rahat etmediği için hemen anestezi almasını istemediğimiz için gataya götürdük oradaki doçentte aynı şeyi söyledi.şimdi bayramdan sonra üniversite hastanesinde ameliyat olacak.uzun yazdım kusura bakmayın ama şimdi kızıma baktıkça onun sağlığı yerinde olsunda varsın ben uykusuzluktan bayılayım diyorum.Rabbim daha beterinden korusunn herkesi benim yavrumuda.en azından dermansız dert vermesin.bu şekilde teselli ediyorm kendimi.sevgilerimle...

yalnız olmadığımı bilmek rahatlattı beni.kızımda 1 yaşında ve gece 7-8 sefer kalkıyo.doğduğundan beri düzenli uykusu olmadı zaten.kolik sorunumuzda vardı.yazın memlekette benimle uyumaya alıştı koca yatakta ve döne döne.o zamandan beri kendi yatağında yatmıyo.yanımda sabaha kadar 100 kez dönüyordur. uyanıyo geliyo emiyo sonra sırtını dönüp uyuyo.en azından bende yataktan kalkmadığım için uykum dağılmıyo.ve ben yakında işe başlıycam.napcam bilmiyorum.Allah hepimize kolaylık versin.anne olmak başka bişeymiş.herşeye alışılıyo.yeterki sağlıklı olsunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…