Uykuya direniyor, nasil basedebilirim?

didemdou

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2012
34
4
Arkadaslar merhaba,
7 aylik bir kizim var. Uyumadan once ciglik cigliga agliyor. Eskiden kucagimda hafif sallayarak uyuturdum simdi yataga yatiyoruz kitap okuyoruz saciyla oynuyorum. Tam uyuyacak sanki biri durtuyor haykirarak aglamaya basliyor. Uykuya direniyor. Imkani yok uyutamiyorum. Bazen kriz seklinde oluyor. Aliyorum gezdiriyorum. Tekrar uyutayim diyorum. Yataga koydugum an coglik atiyor.1.5 saat suruyor. Ben de sinirlerime hakim olamiyorum bazen kiziyorum cocuga. Sonrasi pismanlik tabi.. resmen uykuya tepkili. Bu direnci nasil kirabilirim. Onerilerinizi bekliyorum.

Cok uykusuz oldugu zaman dalamiyor bebekler. İlk uyku isaretlerini görür görmez uyutmayı deneyin. İki saat uyanık kaldiktan sonra uykusu gelir o ayda muhtemelen.

Arkadaslar merhaba,
7 aylik bir kizim var. Uyumadan once ciglik cigliga agliyor. Eskiden kucagimda hafif sallayarak uyuturdum simdi yataga yatiyoruz kitap okuyoruz saciyla oynuyorum. Tam uyuyacak sanki biri durtuyor haykirarak aglamaya basliyor. Uykuya direniyor. Imkani yok uyutamiyorum. Bazen kriz seklinde oluyor. Aliyorum gezdiriyorum. Tekrar uyutayim diyorum. Yataga koydugum an coglik atiyor.1.5 saat suruyor. Ben de sinirlerime hakim olamiyorum bazen kiziyorum cocuga. Sonrasi pismanlik tabi.. resmen uykuya tepkili. Bu direnci nasil kirabilirim. Onerilerinizi bekliyorum.

Bu aylarda benim oğlum da böyleydi, ama geceleri ağlardı hep. Ama ben çalışmaya başlamıştım. Nedeni oydu yani. Aylarca sürdü, ben ücretsiz izne ayrılınca bitti :) belki o şekilde uyumak istemiyordur? O yüzden tepki gösteriyor olabilir. Biraz sabredin, tutumunuzu sürdürün, sakinleştirecek müzik vs açın, alışır mutlaka.

Benimde kızım 7 aylık ve ayni sekilde uykuya direnme egilimi gösteriyor. O inatci ama ben ondan daha inatciyim. Eger siz onu egitemezseniz o sizi egitmeye başlıyor. Taviz verdikçe ipin ucu kaçıyor ve ipleri onlar ellerine aliyorlar. Ben bu tavizi o 7 aylik olana kadar verdim. Ama goruyorum ki uykulari uyku degil uyurmus gibi yapiyo ama asla kendi basina uyudugu kadar saglikli uyumuyor, derin uyumuyor. Bugun 6. günümüz sadece 1 gece tam 1.5 saat direndi. Ama sonunda uyudu. Oyle çok aglatmadan yatir kaldirla sakinleştirerek uyuttum kızımı. Simdi gece uykularinda yatirip dalana kadar basinda bekliyorum. Gündüz uykularinda da 10 ila 20 dk araliginda mizmizlanma surecimiz oluyo ve uykuya daliyo cok sukur. Kisacasi demem o ki sabir ve inat bu isin temel taşı. Emin olun kazanan siz oluyorsunuz. Eğer 1 hafta sinirlerinize hakim olursaniz sonraki haftalar rahatsiniz geceler sizin, gunduz o uyudugu zaman istediginizi yapabilirsiniz :)

X